Siirry pääsisältöön

Ohi on: Kisamatkalla-cup 2014

Ja olen sanaton - niin uskomattoman hyvä fiilis!

Kokonaiskilpailun sijoittuneet yhteiskuvassa

En tiedä miten edes alkaisin kirjoittamaan, olen niin uskomattoman onnellinen, tyytyväinen ja otettu. Tein sen mistä olen pitkään haaveillut, raadoin töitä että sain kaikki juuri niin kuin halusin. Se kannatti ja olen niin onnellinen, niin sanoinkuvailemattoman tyytyväinen ja uskomattoman käsittämättömän.. Ei sille ole edes sanaa! Pursuan sellaista järjetöntä intoa ja puhtia suunnitella jo ensi vuotta. Kyllä, tämä ei jää tähän!

Tänään kaikki oli kohdillaan; Aurinko paistoi juuri sopivasti, välillä pilvi verhosi taivaan. Viilentävä tuuli piti lämpötilan juuri ihanteellisena. Täydellinen kisapäivä. Osallistuja oli luokassa 20, joista 13 pääsi uusintaan. Luokkavoitosta taisteltiin viimeiseen ratsukkoon asti. Jokainen halusi varmistaa luokka voiton, muutamat sijoittua kokonaiskilpailussa. Itse olin ylpeydestä pakahtua jo palkintopöytää kootessani.
Uusinnassa esteet nostettiin 10 cm isommaksu. Nyt oli cupin finaalituntua! Esteet oli viimeisen päälle maalattu, rata loistavasti suunniteltu. Saatiin nähdä rohkeaa ja nopeaa ratsastusta. Lyhyet tiet veivät nopeiden askelten edelle. Lopulta päästiin jakamaan ensin luokkapalkinnot, sen jälkeen kokonaiskilpailun palkinnot. Kerrataan siis vielä mitä tänään jaettiin: Luokkapalkinnot olivat sääntöjen puitteissa, rahapalkinnot. Lisäksi Finnkino, kinopalatsi Turku, lähti tukemaan Kisamatkalla-Cuppia ja jakoi kolmelle ensimmäiselle sijoittuneelle 2 lippua vapaavalintaiseen elokuvaan! Aivan huikeaa että Finnkino päätti lähteä mukaan meidän cup-kilpailuun, kiitos!

Kokonaiskilpailussa taisteltiin rahapalkintojen lisäksi loimesta, pellavasta, pokaaleista, elektolyyteistä ja ennen kaikkea, aivan uskomattoman upeista ruusukkeista. Kolmen parhaan lisäksi palkittiin 2. osakilpailun paras suomenhevosratsukko. 

Luokkasijoittuneet melkein suorassa rivissä (miten minusta tuntuu että tuo suokki on jotain tuolla sooloillut?!): 
1.Petra Mattila - Gulliver III
2. Janni Vuori - Pyry Waan
3. Petra Mattila - Zdzislaw
4. Laura Melgin - Gladdys
5. Mira Mahosenaho - Beira II

Kunniakierroksella melkein tuplavoiton napannut Petra Mattila ponillaan Gulliver III. Petra sijoittui hevosellaan Zdzislaw luokassa kolmanneksi.

Luokassa neljänneksi ratsastanut Laura Melgin valitsi tyylikkäisiin varusteisiin sopivan ruusukkeen!

Luokkapalkintojenjaon jälkeen kahmaistiin kokonaiskilpailupalkinnot kainaloon ja kuulutettiin heidät saapumaan radalla. Tässä vaiheessa olin jo niin onnellinen, niin tyytyväinen siitä että olin todella tehnyt sen: sponsoroinut oman cupin.

Kokonaiskilpailun voiton vei ylivoimaisesti Petra Mattila ponillaan Gulliver III saaden 30 pistettä kerättyä. Ylivoimaisesti ehkä myös siksi, että Petra voitti molemmat osakilpailut ponillaan. Tämä poni valloitti minun sydämeni täysin, aivan ihanan sympaattinen tapaus! Onnea tuhannesti voittajalle!

Kokonaiskilpailussa toiseksi ratsasti Kisamatkalla-tiimin oma ratsukko Janni Vuori ja Pyry Waan. Ratsukko keräsi pisteitä 26, sijoittuen ensimmäisessä osakilpailussa 4. sijalle ja finaaliosakilpailussa 2. sijalle. Vaikka sponsori yritti viimeiseen asti myös muuttaa sääntöä niin ettei Pyry kahmisi kaikkia ruusukkeita, vetäisi ratsukko myös parhaimman suomenhevosratsukon palkinnon kotiin. Hieno Janni, hieno Pyry, ei siihen muuta voi sanoa. Onnea!
Kokonaiskilpailun kolmannesta tilasta kamppailtiin muutaman ratsukon kesken. Lopulta rohkealla ratsastuksella - vaikkakin pienellä harmittavalla takaiskulla - kolmanneksi ylsi Pauliina Holm ponilla Råryds Java 12 pisteellä. Onnea myös Pauliinalle hienosta tsemppaamisesta!

Kiitokset
Biofarm Oy - Korkeatasoiset, kotimaiset Black Horse-rehut
Äiti - henkinen tuki, kompassi ja turva
Pilvi - joka on kuvannut myös kaikki postauksen kuvat
Kilpailijat
Kaikki jotka ovat tukeneet minua matkalla kohti unelmaani
Minä, joka tein unelmastani totta

Kiitos, Kisamatkalla-cup 2014

Kommentit

 1. Hienoa Senni, että olet saanut toteutettua unelmiasi näinkin mahtavasti! :)

  Hauskasti voittajalla oli loimen väreihin mätsäävä kisapaita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee, kiitos :)

   Joo itseasiassa huomasin nyt vasta saman, selkeesti suunniteltu voitto ;)

   Poista
 2. Hienoa! Onnittelut mahtavasta työstä :)

  VastaaPoista
 3. Olikohan nyt niin järkevää laittaa oma hevonen radalle viemään muiden mahdollisuuksia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenenkään mahdollisuuksia se ei vienyt, kaikki ratsastivat niin hyvin kuin osasivat. :)

   Sääntöjäkin muutin vielä lennosta että mahdollisimman monella olisi kokonaiskilpailusijoitukseen ja parhaaseen suomenhevosen palkintoon, mutta minkä minä sille voin jos nuori tyttö ratsastaa niin tarkasti ja hyvin että menee sijoittumaan.. Kyllä minäkin kiukuttelin että Jannilla on enemmän alueranking pisteitä kun minulla ;)

   Poista
  2. Ja lisätään vielä että KENELTÄ se oli pois että Janni meni Pyryllä? Niin vähän oli Cuppi osallistujia, ettei luulisi kenekään olevan tästä katkera. Saatika kun Janni ei Pyryllä edes treenaa, käy vain kylmiltään kisoissa / tekee yhden treenin ennen kisoja.

   Poista
 4. Kiitos mukavista kisoista!! Kisapaikalla oli jälleen kerran mukava tunnelma. :) Me voidaan sitten ensi kerralla tulla myös suomenhevosella (vaikka kolmella :D ) niin saa Janni ja Pyry vastusta! Onnittelut kaikille sijoittuneille! -Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja paljon onnea teillekin vielä! :) Ensi vuonna sitten uudestaan!

   Poista
 5. Hyvä Senni! Mahtavaa että lähdit mukaan tälläiseen juttuun :)

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Samoin! Petra on itseasiassa samalla luokalla kanssani :D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden alku

 Kovasti koitin tätä blogia päivittää, mutta viimeisen kolmen vuoden aikana elämäni on muuttunut niin totaalisesti, ettei blogi ole oikein enää sama. Mielestäni on kunnioitettava nyt blogia, se oli loistokas vuosina 2012-2015. Tätä blogia on ollut aina hirmuisen ihana päivittää ja ehkä vielä jonain päivänä kun palaan takaisin satulaan voidaan tämäkin kääntää uudeksi nousuksi. Mutta sitä odotellessa haluan kiittää kaikkia blogin lukijoita kuluneista vuosista ja lukuisista kommenteista ja tuesta. Ilman teitä tämä polku ei olisi ollut puoliksikaan näin mahtava! On siis aika sulkea Kisamatkalla ja kääntää uusi lehti. Bloggaaminen on vieläkin lähellä sydäntäni, mutta mielestäni tämä blogi ei ole koskaan ollut täydellinen sille elämälle mikä minulla on tällä hetkellä menossa. Joten oli aika uuden blogin. Toivotan kaikki innokkaat mukaan myös raviurheilun maailmaan jos se vaan yhtään kiinnostaa. Kiitos vielä kerran kaikille näistä vuosista, toivottavasti nähdään vielä uudessa blogissa! Harnes

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si