Siirry pääsisältöön

7 viikon kiireputki alkaa!

Jotenkin pysäyttävää, kun tajusin että seuraavat 7 viikonloppua on jotain tekemistä. Näistä kuutena (!!) viikonloppuna on kisat, joten olisiko tosiaan niin että kisakausi on nyt jo aivan käsien ulottuvilla?


Äsken oli lunta maassa ja puhuttiin tulevasta kaudesta hieman kaihoisasti odottaen että lumet sulavat ja voidaan edes puhua maastoesteistä. Nyt kahden viikon päästä avataan pihakausi. Niin se aika vain rientää.

Tajusin samalla että minulla on nyt seuraavat 7 viikonloppua kokoajan menoa. Olen siis kirjaimellisesti kalenterini buukannut täyteen tästä viikonlopusta seuraavat 6 viikonloppua on siis täyttä haipakkaa ja näistä vielä kuutena viikonloppuna on kilpailut. Huolta aiheuttaa aina ja heti se, onko tämä nyt jo ajateltuna liian rankkaa? Liian iso pala heti alku kauteen? Toisaalta tämäkin on vähän järjestelykysymystä, kunhan lepo kohtaa rankkuuden sopivassa suhteessa, uskon meidän selviävän tästä reippaasta aloituskaudesta.

Mihin me sitten ollaan matkalla? Tässäpä teille pieni alkukauden kalenteri. Viikothan minä tietenkin vietän töissä, mutta viikonloput.. Ne ollaan aina ties missä!

19.4.2015 - Seurakoulukilpailut, Forssa
 - Tänne suuntaavat Pyry ja Molla. Äitikin innostui menemään Pyryllä perusmerkkiin! Itse puksutetaan siellä menemään tuttu ja turvallinen KN Special.

24.4.2015 - Aluekenttävalmennukset, Ypäjä

26.4.2015 - Ypäjä Spring Show, Ypäjä
 - Harkitsin varmaan kolme päivää haluanko osallistua näihin Pyryn kanssa. Toisaalta olisi hyvä saada ratarutiinia taas tähän väliin, mutta nämä kisat ovat niin julmetun kalliit.. Lopulta päätin että kerran sitä vain eletään ja mennään Pyryn kanssa hyppäämään Seilinpoikacup 100 cm ja 110 cm.

2.5.2015 - Kansalliset kenttäkilpailut, Ypäjä
 - Ja sitten onkin jo virallinen kenttäkauden avaus, tällä kertaa Ypäjällä! Pyry menee täällä siis avoimen helpon. Kenttä-SM on jo kesäkuussa, joten nyt ei ole varaa alkaa jänistelemään ;)

7.5.2015 - Aluekenttävalmennukset, Niinisalo
 - Vielä melko iso kysymysmerkki lähdetäänkö, kovasti haluisi mennä Niksulaan treenaamaan ennen kisoja, mutta on niin kovin lähellä Ypäjän kisoja, joten jää nähtäväksi lähdetäänkö. Jos Alli on toipunut odotusten mukaan, mennään varmasti tamman kanssa.

9.5.2015 - Isäpuolen synttärikarkelot

16.-17.5.2015 - Kansalliset kenttäkilpailut, Niinisalo
  - Sitten onkin jo Niksulan perinteiset kevät kilpailut. Tänne mennään ehdottomasti, uskottavasti kuitenkin vain Pyryn kanssa. Jos hyvä munkki käy niin Allikin voi olla mukana hyppäämässä harrastetta.

23.5.2015 - KISAMATKALLA-CUP 2015 1. osakilpailu, Koski TL
 - Ei hevosia mukana, mutta muuten kyllä 100% paikalla!
 
30.-31.5.2015 - Kansalliset kenttäkilpailut, Harju
 - Alunperin tämä tuli kalenteriin koska Ypäjän ja Niinisalon kisat olivat päällekäin, mutta vaikka Ypäjä siirrettiin jäi tämä mukaan roikkumaan. Toisaalta haluaisin missata nämä kisat, mutta taas toinen puoli on sitä mieltä että ehdottomasti kannattaa mennä, koska seuraavat kenttäkisat on vasta kesäkuun lopussa ja ne on jo SM. Eli ehkä, ehkä ei.

Suurin huolenaiheeni on tosiaan toukokuu. 3 kenttäkilpailut, joka toinen viikonloppu ja niistä kahdet vielä pitkänmatkan kisat. Sen jälkeen tosin tulee pientä lomaa, joten toivon ja uskon että kun jätetään täysi treeni pois, keskitytään hauskanpitoon ja kisoihin tullaan tästäkin selviämään! Ja tietenkin jos pahalta alkaa näyttämään, pistetään hieman hidastaen.

Joko lukijat ovat suunnitelleet kevään kisakalenteria?

Kommentit

 1. Kröhöm...kisakalenteri? Juuh, onhan sitä tässä lokakuusta asti miettinyt, että mennäkö vai eikö mennä yhtiinkään kisoihin keväällä. Sunnuntaina kisat. Kuolen. Ja sää "suunnittelet" kuusia kisoja... Juuh, kylläh. Juuri näin... :DD

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa erittäin hyville siun suunnitelmat Senni <3 Ja mahtavuutta, että oot myös aatellut tulevas Harjuun! Tänne meidänkin hoodeille ;)

  Jos nyt kaikki menee ku siellä kuuluisassa Strömsössä, niin näillä mentäis noin osamoileen näin:
  18.4 1-tason kisat 100 +110
  19.4 kenttäaluevalmennus Harju

  1-3.5 Niinisalo Skura kenttävalmennus
  9-10.5 kenttäaluevalmennus Harju
  16-17.5 Niinisalo kenttäkisat helppo (tuttari jos treenit menny plörinäksi)
  30-31.5 Harju kenttäkisat

  11-12.7 Niinisalo kenttäkisat helppo
  18-19.7 Kellokoski 2-taso koulu tai Riders Inn Hyvinkää

  15-16.8 Keuruu kenttäkisat helppo
  (29-30.8 Kangasala kenttäkisat??)

  6.9 Kerava aluejoukkuemestaruus 2- taso (?)
  19-20.9 Niinisalo kenttäkisat

  3.10 koulu heA:1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitää se Harjukin tulla katsastaan! :) Tosin itsellä ei oo mitään tietoo mihin mää sinne hevoseni majottaisin.. pitää alkaa tutkimaan tilannetta! ;)

   Poista
  2. Harjussa on hieno parinkymmenen hevosen vierastalli ihan siinä kisapaikalla ja myös majoitukset kuskeille, jos sitä tarvitaan.
   Hevosten ja ihmisten majoitusta voi kysyä Harjun Oppimiskeskukselta, hevosten majoitus Essi Tillaeus 0440 232 987 ja ihmisten ravintola Aura 044 739 4040.

   Poista
 3. No jaa, en varsinaisesti voi sanoa että suunnittelen kisakalenteria, sillä kilpailen vain kotitallilla, jossa järjestetään noin viidet kisat vuodessa. Oma "kisakausi" piti aloittaa jo muutama viikko sitten mutta influenssan takia nekin jäivät väliin. Nyt sitten sunnuntaina olisi elämäni toiset (harjoitus)koulukisat tulossa ja toukokuun alussa seuraestemestaruudet, joista pari viikkoa eteenpäin niin olisi seurakoulumestaruudet.

  VastaaPoista
 4. Ypäjän kenttäkisoissa nähdään! Riksu tosin taitaa mennä vielä tuttarin. Seilinpoikacup jää meillä väliin tänä vuonna hintansa puolesta. Kaikki liikenevät lantit säästetään, jotta on varaa ottaa kaksi heppaa kenttäkisoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, siellä taas nähdään :)

   Poista
  2. Meikään ei varmaan hypätä seilinpoikacuppia, mutta mennään nyt se yksi osakilpailu. On meinaan hintaa niin paljon että kyllä me käydään muualla sitten alue-esteitä hyppäämässä jos siltä näyttää! Mutta tosiaan, Ypäjällä nähdään! :)

   Poista
 5. Vähän pelottaa "ääneen" sanoa, mutta omalta osalta (Kouluratsastajana) kisakaleneri näyttää tällähetkellä tältä;
  18.4 Laitila 2-taso heA
  9.-10.5 kotimäki 2&3-taso heA
  17.5 salo 2-taso
  31.5 salo 2-taso EHKÄ
  9.-14.6 kisaviikko (jos luokkia meille)
  5.7 Luvia
  19.7 turku 2-taso
  16.8 Paimio v-s alueen joukkuemestaruudet
  21.-23.8 NHF jos 7 vuotiaiden luokkia
  30.8 luvia 3-taso
  20.9 salo henk.koht mestaruus (vaB jos siltä näyttää).

  Ihan varmasti maalaan piruja seinille kun julkaisen tämän suunnitelman :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei mitään piruja seinille, nyt se on julki niin mikään ei voi enää mennä niin pahasti vikaan ;)

   Musta tuntuu että kun ei viime vuonna ollenkaan suunnitellut niin tarkasti kisoja niin meni koko kausi ihan pipariksi, pakko suunnitella enemmän niin ehkä kausikin menee paremmin?! :D

   Poista
 6. Meillä oli suunniteltu vaikka ja mitä valmennus"kursseja" (3kpl), Niinisalon kenttävalmennus, ja kvaalikisat sekä Niinisalo 1.6.-17.5, mutta kuinkas kävikään... Hevonen ollut 2kk saikulla ja ihme pitää tapahtua jos NR:n kenttiksiin päästään.. Onneksi kuitenkin syksylle asti riittää näitä kisoja ja Lapinlahdelle nyt ainakin mennään heinäkuussa.

  http://hallamaire.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no voihan :( Pikaisia paranemisia teille ja tsemppiä sitten treeneihin ja tulevaan kauteen! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov