Siirry pääsisältöön

Mitä kuuluu Lehmälle?


Ennen kun palaan vielä viikonlopun kisoihin, ajattelin tulla hieman päivittelemään Lehmänkin kuulumisia. Tammasta ei tosiaan ole hetkeen kuulunut blogissa mitään, mutta se on varmaan ihan tuttua jo näiden sairasteluiden takia.

Allihan piikitettiin uudestaan selästään viikkoja sitten. Sen jälkeen se alettiin taas pikkuhiljaa kävelemään, ravailemaan ja laukkailemaan. Kuitenkin vaikka piikityksen olisi pitänyt auttaa, tuntui että se vain meni huonommaksi. Ostin satulaan edestä kohottavan geelin, mutta sen kanssa tamma oli vielä huonompi ja ravissa tuli aivan mielettömästi tahtirikkoja eikä laukka noussut ollenkaan. Olin ihan itkun partaalla, ainut asia mitä tamma teki, laittoi korvat luimuun ja veti pukkilaukkaa jos siltä jotain pyysi.

Alunperin tosiaan ostin edestä kohottavan geelin sen takia, kun tamman satula ei oikein istu sen selkään. Se on hurjan etupainoinen ja varsinkin kevyessä laukassa - missä tamma eniten protestoi - se painuu edestä hurjan alas ja painaa lavoista. Kohottavan geelin kanssa tamma puolestaan ahdistui kun satulassa ei ollut tarpeeksi tilaa. Lopulta heivasin koko satulan pois ja lähdin maastoon ilman satulaa.

Ja kappas perhana.. Tamma meni korvat hörössä, yhtäkään pukkia tai luimimista ei tullut. Nyt ollaan paineltu maastoja pitkin ilman satulaa (tosin lampaankarvaromaanin kanssa, koska oma takapuoleni ei todellakaan kestä, haha!) ja fiilis on aivan huikean kiva! Tamma menee korvat tötteröllä ja kuuntelee kokoajan eikä protestoi yhtään. Vai liekö tamma vain niin kiltti ettei uskalla tehdä mitään kun tipun kyydistä? ;)


Tästä sitten osataan aika tarkasti päätellä että ainakin satula menee vaihtoon. Varasinkin sille ajan Espoon hipposporttiin ja mennään sinne noin kuukauden päästä 25.5. Aikaisemmin ei tosiaan päästy omien aikataulukiireiden takia, mutta siihen asti posotellaan ilman satulaa, käydään kiipeilemässä ja kahlailemassa sekä juoksutan tammaa. Eiköhän tästä kesästä vielä ihan hyvä saada! 

Mutta joka tapauksessa, tamman kanssa menee siis tällä hetkellä ihan hyvin. Tietenkin tällä hetkellä kunnon hyppääminen on jäähyllä, mutta tehdään puomeja ja kavaletteja ilman satulaa aina kuin vaan ehditään! Siitä tosiaan puheen ollen, tuo muutaman postauksen takainen hautakuva on tosiaan Allin aikaan saannosta. Oltiin Jennan ja Pyryn kanssa kiipeilemässä keskustassa ja piti tulla ihan sellainen minimaalinen hauta (ihan yliastuttava, voiko semmoista kutsua edes haudaksi) ravista että päästiin toiselle puolelle. Se oli kuitenkin Allin mielestä kovin pelottava ja juuri kun se oli astumassa yli, se vetikin pään alas ja hyppäsi sivuun. Ja minä tietenkin rämähdin sieltä suoraan sinne hautaan. Heh, kyllä hieman nauratti siinä se tilanne, oikea truu kenttäratsastaja!

Eli nyt vaan peukut pystyyn että Allille löytyy sopiva penkki ja päästään kesäkuussa aloittamaan kenttäkausi myös tamman kanssa!

PS. Minua ärsyttää aivan mielettömästi tämä meidän talvinen ulkoasu, mutta koska koneeni on vielä ainakin kolme viikkoa (!!!) huollossa, en pysty asialle tekemään mitään! On jo niin kesäfiilis että masentaa tämä kylmän talven ulkoasu :(

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov