Siirry pääsisältöön

Spring Show 26.4.


Viime viikon sunnuntaina suunnattiin Ypäjälle hyppäämään muutama luokka Spring Showhun. Päiväksi valokoitui sunnuntai ja luokiksi suokkien metri ja avoin 110 cm. Aamulla kaikki sujui kotona ihan hyvin ja kisapaikalla oltiin hyvässä ajassa. Silti onnistuin jotenkin möhlimään aikataulun ja olin vähän aikataulusta jäljessä verkkaamassa ja tuli jopa pikkaisen hoppu!

Ensimmäisen luokan verkassa Pyry tuntui taas vähän hitaalta. Perjantaina olin saanut jälleen kivan neuvon - jonka Seppo Laine on tainnut minulle sanoa myös jo vuonna 2012 - ja ajattelin testata sen toimivuutta myös rataesteillä. Suurin ongelmani on tosiaan se, että kun laskeudun esteeltä, alan heti kontrolloimaan hevosta ja vaikuttamaan siihen. Maija neuvoi perjantaina antamaan ensin muutaman askeleen liikkua hieman vapaammin ja sitten vasta ottaa kontrolli. Tämä sopi varsinkin Pyrylle joka on todella herkkä kaikille pidättävillekin avuille ja tulee takaisin jo pelkästä ajatuksesta.

Verkan edetessä Pyry kuitenkin virkistyi ja laukkailun jälkeen siinä alkoi olemaan jo aika hyväkin tuntuma. Hypyt oli todella teräviä ja hyviä, pysyin myös hyvin suunnitelmassani. Lähdin siis oikein luottavaisin mielin kohti kisa-areenaa.

Itse rata olikin täydellistä sunnuntairatsastamista. Kun taas kaiken vie ääripäähän, siitä tulee juuri tätä. En ratsastanut tippaakaan vaan annoin sen posotella pitkänä kuin nälkävuosi ja kun sitten vähän tuuppasin kolmannelle esteelle mentiin siitä hienosti läpi. Kai siinä vaiheessa vasta vähän heräsi todellisuuteen että voisi koittaa edes hieman laukata terävämmin tai vaikuttaa edes vähän. Lopulta sitten tuli radalla paljon rytmimuutoksia ja huonoja paikkoja. Toinen puomi otettiin sarjan b-osalta. Pettynythän minä olin, itseeni. Rata oli tosi pieni ja helppo, se nyt olisi pitänyt pystyä ratsastamaan vaikka väärinpäin puhtaasti. Niin, ratsastamaan, senhän minä tällä radalla kokonaan unohdin..

metrin ratavideon voi halutessaan käydä katsomassa täältä!

Hetken harmiteltuani ja kieriskeltyäni itsesäälissä ja haukkuessani itseäni, kävelin Pyryn kanssa hetken ja päätin että seuraavassa luokassa todellakin ratsastan. Otan ohjan käteen, ratsastan laukkaa terävämmäksi ja yritän edes parhaani. Pyry pääsi vielä hetkeksi koppiin syömään heiniä, sillä seuraavassa luokassa olin vasta 42 lähtijä.

Kävin kävelemässä kympin radan ja pakko sanoa että se oli myös tosi pieni. Siis oikeasti varmaan lähemmäs metriä se rata, leveydet aika minimin oloiset ja muutenkaan ei mitenkään kovin vaikea rata. Kiva rata, ei siinä, mutta melko helpohko. Katsottuamme kymmenkunta suoritusta mentiin äidin kanssa laittamaan Pyry kuntoon ja suunnattiin verryttelemään. 

Verkassa ratsastin sitä heti terävämmäksi. Tein paljon siirtymisiä, pidin ohjat kädessä ja ratsastin jalalla eteen. Taas verryttelyssä hypyt onnistui todella hyvin, yksi puomi otettiin okserilla kun se oli nostettu 120 cm ja hypättiin se tyytyväisenä. Pyry oli tarkka ja nopea jaloistaan ja sain siihen vielä parempaa tuntumaa kuin metrissä. Radalle lähdin tällä kertaa periksiantamattomampana, nyt päätin että pitää ratsastaa koko rata, vaikka antaisikin sille hieman vapautta esteen jälkeen. Se vapaus kun ei tarkoita sitä ettei mitään tehdä!

Rata alkoi hyvin! Toiselle esteelle se kyttäsi aivan mielettömästi jotain ja jouduin oikeasti pyytämään sitä reilummin. Se oli ihan mutkalla lähestymässä estettä, mutta vaikka hieman itse olin hätäinen, puomi pysyi ylhäällä. Kolmosesteelle ratsastin nyt erityisen tarkasti. Neloselle sain hyvän tien ja suoruuden, mutta pistin ponnistukseen liikaa kannusta ja nopeaa ylävartaloa, jonka seurauksena saatiin puomi. Seuraavalle pystylle muistin pysyä rauhallisempana, mutta linjalla seuraavalle lähdin ratsastamaan taas viimeisen askeleen turhan nopeaksi ja Pyry otti toisen puomi etujaloilla. Seuraavaksi olikin sarja seinän vieressä. Sielläkin oli Pyryn mielestä jotain tosi jännää kun meinasi karata kokonaan oikealta ohi, mutta sain kun sainkin sen nypittyä siitä yli. Olin kyllä varma että seuraavasta ei päästä enää, mutta kappas, tehtiin sujuvat kaksi askelta (haha) sarjan väliin ja selvittiin siitä puomeitta! Viimeiselle hieman taas liian paineella ja puomi jäi keikkumaan, mutta pysyi kannattimillaan.

Tästäkin siis 8 vp + 1 aikavirhe, mutta huomattavasti todella paljon parempi fiilis! Nyt sentään vähän jo ratsastin esteiden välissä seuraavaksi pitää vaan toitottaa omassa päässä sitä "odota, odota" litanjaa. Ehkä se tästä lähtee, olihan ne vasta ensimmäiset estekisat tällä kaudella!


Tästä on siis taas hyvä lähteä treenaamaan paremmaksi! Nyt toukokuu vietetään aikalailla kisoissa, mutta kesäkuussa vähän lisää treeniä niin eiköhän me kohta noi rataesteetkin saada sujumaan. Kuskissahan tuo vika on, onneksi on edelleen rehellinen ja kiltti hevonen alla!

Kommentit

 1. Mistä oot ostanu tuon otsapannan? :) tai tiedätkö yhtään mistä vois saaha? :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin muutama vuosi sitten Viljar Shopista, Bagari-merkkinen. Ei näyttänyt enää olevan myynniss :/ Vastaavia näin Valjaskolmion myyntipisteellä eilen kisoissa, olisikohan ollut HKM merkkinen? :)

   Poista
  2. Pitikin heti laittaa google laulamaan, löytyi myös samantyylinen erimerkkisenä: https://just-dressage.fi/tuote/hh-otsapanta-triple/ :)

   Poista
 2. Sinä se olet kyllä joka ikisistä karkeloista myöhässä... Opitkohan ikinä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt, juurihan sanoin että kisapaikalla oltiin ajoissa.. Luokkaa kun aikaistettiin meni minuutit uusiksi ;)

   Poista
 3. Pakko kysyä niinkin tärkeää juttua, kuin että mistä olet ostanut nuo kuvissa esiintyvät hanskat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä kuollaksenikaan muista! :o Voisin olla melko varma että Ratsuriihestä pari vuotta sitten? :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov