Siirry pääsisältöön

Hallissa maastoesteitä

Ei ihan putkeen mene nyt tämä blogin kirjoittelu, tänään kun pidin tallivapaan, jonka ihana äitini minulle antoi, piti kirjoittaa tämä postaus ulos, mutta olen ollut niin järjettömän väsynyt kokoajan ja päätin mennä päikkäreille. Ja voihan kehveli kun ne pääsi hieman venähtämään ja heräsin vasta puoli kymmenen aikaan illalla.. Onneksi olen niin yliväsynyt tällä hetkellä, että saan tasan heti unta kun lyön taas pääni tyynyyn.


On kuitenkin tässä tämän postauksen kirjoittaminen venynyt ja haluat saada ulos kun kerrankin on materiaalia. Kaikista postauksen kuvista kiitossa Tiffani Jylhänniska ja videoista meitin ihana apuri Pikku-Jenna. Paitsi ensimmäinen kuva Pyrystä on Pikku-Jennan käsialaa myös.

Mutta niin itseasiaan. Repäisin tosiaan tuossa ihan kunnolla ja ilmoitin itseni Pyryn kanssa Helsinki Horse Shown Amateur Tourille. Pitää kai sekin kokemus joskus kokea! Kisakausi alkaa nyt tulevana viikonloppuna kun menen lauantana hyppäämään Pyryn kanssa 100 cm ja Sunnuntaina Allilla 90 cm. Nyt kun se on ääneen sanottu, katsotaan ehtiikö Alli vielä itseään telomaan, heh.

Maneesilla menin ensin Allilla. Ja olin taas huolimaton ja siitä johtuen pilkka osui omaan nilkkaan erinomaisesti. Ensinnäkin verryttelin tamman taas puolihuolimattomasti enkä tehnyt huolellista pohjatyötä ennen ensimmäistä kavalettia. Ja sitten sen päälle ensimmäiselle kavaletille pistin liikaa painetta, joten koko loppuhyppääminen oli sellaista tykittelyä.. Kun tiedän että pitää verrytellä hyvin niin miksei sitä voi tehdä! Hyvin verkkailemalla tarkoitan lähinnä sitä, että oikeasti ratsastan ne avut läpi ennen yhtäkään puomin kaltaista. Tällä kertaa se jäi puolitiehen ja sitten tuloksena on kädellä kiinni jäävä ratsastaja ja sitä vastaan painava hevonen. Paljoa en hypännyt kun yksin olen vielä sen kanssa sen verran arka, mutta tehtiin ihan kivoja pieniä esteitä. Ja Alli meni edelleen kun vanha tekijä!
Allin jälkeen hyppäsin sitten Pyryn selkään. Ja eipä ollut Pyrynkään kanssa ihan sellaista flowta kuin valmennuksessa. Tosin jos aina hypätessä saisi sen fiiliksen niin mihin sitä valmentajaa tarvitsisikaan! Pyryn kanssa eniten itseäni häiritse tuo todella hätäinen ylävartalo ja jotenkin huolimaton ratsastus. Puomi esteille kaikki onnistui paljon paremmin, mutta maastoesteille tultiin kokoajan vähän vasemmalla kädellä! Tässäkin onneksi sentään oli kivaa molemmilla eiköhän se ollut se pää tarkoitus. Hypättiin pieni ratakin Pyryn kanssa, mutten ottanut mitään isoja esteitä mukaan vaan pidettiin vaan hauskaa!Pyry on kyllä edelleen sellainen hyvänmielen tuoja. Se vain menee niin nätisti ja tasaisesti ja tekee kaiken mitä siltä osaakaan pyytää. Ihan super tapaus! Ensi lauantai on muutenkin kuin kisojen suhteen jännittävä, sillä minulla on ensimmäiset viikkotunnit! Ostin meinaan 10-kerran kortin Someron Hevosharrastekeskukselle ja lauantaina minulla on ensimmäiset tunnit siellä. Käyn siis kaksi viikko tuntia viikossa, molemmat lauantaina ja toinen on koulua ja toinen esteitä. Saa nähdä miten käy kun joutuu ihan vieraiden hevosten selkään, menee varmasti sormi suuhun! Viimeksi olen ratsastuskoulussa ratsastanut 2010 tai 2011 kun Lurppa jäi sairaslomalle ja jatkoin hyppäämistä Chavalux ratsastuskoululla. Tosi hyviä muistoja sieltä, joten sen takia innoissani lauanaita odotan! Toivottavasti saan tunneista jotain materiaaliakin esille ;)

Mutta nyt taas siihen asti odotellaan. Olen tosiaan ainakin olevinani niin ylityöllistetty, ettei meinaa blogin päivittämisestä näin viikolla tullaa mitään, mutta palataan viimeistään viikonloppuna, adios!

Kommentit

 1. Huomaatko, että lähes jokaisessa postauksessa kritisoit itseäsi? Olisiko aika muuttaa jotain toisin omassa ratsastuksessa, jos kerran aina olet se, joka virheet saa aikaiseksi.. Ja se, että joka postauksessa itseäsi kritisoit, niin toki se hevoseenkin vaikuttaa, jos sinun mielialasi on tuo. Tottakai se ratsastaja siihen hevoseen vaikuttaa, mutta jos ei itsenäisetkään treenit suju ilman omaa kritisointia ja omia virheitä kokoajan huomaten, harkitsisin enemmän valmennuksia. En tiedä oletko itse huomannut kyseistä asiaa kokoajan omista virheistäsi puhuen. Tykkäsin blogistasi joskus pari vuott

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, tässäkin postauksessa vain totesin että olin huonosti verrytellyt joka kostautui ja Pyryn kanssa kiinnitin nyt jälkeenpäin videolta huomiota tiettyihin asioihin. Juuri aikaisempi postaus puolestaan on pelkkää flowta ja hehkutusta. No, jokainen varmasti lukee postauksen niin kuin sen haluaa ymmärää :)

   Eihän minulla ratsastaessa ollut mitään "mielialaa" vaan vasta postauksessa kiinnitin asioihin huomiota, en mielestäni niinkään kritisoinut itseäni. Ja hyvähän niitä virheitä on ylös kirjoittaa niin tietää ja ennen kaikkea muistaa seuraavalla kerralla ne. Eikä sitä turhaan kannata alkaa itseään jalustalle nostamaan jos ratsastus ei ollut sen arvoista :D

   Poista
  2. Kehitys loppuu tyytyväisyyteen. Mitä järkeä olisi vaan kirjoitella että kivasti meni, sen sijaan että miettii miten voisi ensi kerralla mennä paremmin. Toki jos tuli onnistuminen, sitä kannattaa hehkuttaa :)
   Kiva postaus!

   Poista
 2. jäi kesken.. :D siis pari vuotta sitten, mutta nyt saa aina vain lukea sinun ratsastuksen epäonnistumista..

  VastaaPoista
 3. Nyt en kyllä ymmärrä miten ehdit käydä vielä rats.koulu tunneilla omien liikuttamisen lisäksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se ole kuin aikataulutuksesta kiinni?
   Ehkä Senni suunnittelee omien liikutukset niin, että niillä on la vapaa? Tai ehkä ne tunnit voi perua jos joku pakkotilanne??
   Tai ehkä Senni voi "hätätilassa" mennä omilla niille tunneille, toisen sileään, toinen hyppyihin!?
   Se, että sinä tai minä ei ehkä kyettäs mahduttaan omiin aikatauluihin mitään ylimääräistä, ei varmaan tarkota ettei kukaan muukaan pystyis? :)

   Poista
  2. Minulla on tasan yksi päivä jolloin minulla on teoriassa aikaa ja se on lauantai jolloin menen tuplatunnin :) Hyvin viikonloppuna ehtii liikuttamaan vaikka kaikki 5 hevosta tuntien lisäksi, mutta eihän minun liikuntavastuullani oli todellisuudessa kuin kaksi, Alli ja Pyry. Muita käyn aina oman aikataulujeni puitteissa liikuttamassa :)

   Poista
 4. Oi kuulostaapa kivalle nuo tunnit, ehdottomasti matskua sieltä jos vaan saa! Näitä videoita ei valitettavasti kylläkään pystynyt katsoa, kun heiluu niin älyttömän paljon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee! :) Nyt näyttää sen puoleen hyvältä että saataisiin jotain matskua tunneiltakin!

   Poista
 5. Siis mua ihmetyttää se, kuinka oot jo pitkään näyttäny olevan Suomen hevosbloggaajista se, joka saa kommentoijilta eniten lokaa niskaan... Nämä kommentit on vielä asiallisia siihen verrattuna mitä oon täältä usein lukenu, mutta en siltikään tajua että mitä oot tehny väärin, ku aina tullaan vähintäänkin kritisoimaan milloin mitäkin :/ sen ymmärrän että kehittävä kritiikki on hyvästä, mutta multa loppuis blogin pito aika nopsaan jos saisin lukea postauksesta toiseen tälläistä...
  Mutta hei, sun blogi kiva ja ihailen sitä kuinka paljon panostat esim. Kisamatkalla Cupiin ja Playssonin toimintaan, teet hienoja ulkoasuja ja mitä kaikkea vielä! Voi olla myös vaan mun henk koht mielipide, mutta ainaista ruusunpunaisten lasien läpi suodatettua treenikerrontaa ja tekstiä, jossa kaikki oli mahtavaaihanaatäydellistä on aika tylsää lukea pitkän päälle. Virheet kuuluu vaan niin olennaisesti tähän lajiin ja saa vähän vertaistukea kun muutkaan ei oo täydellisiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei kiitos kivasta kommentista! :) Ja ei, en tiedä miksi, ehkä minua on kiva vain näpäyttää, ehkä se johtuu siitä että kirjoitan myös epäonnistumisesta tai ehkä joku koittaa vain kepillä tökkiä jäätä ja katsoa koska provosoidun :D Mahdollisuuksia on monia, heh :)

   Poista
 6. Teidän meno näyttää ihan super hyvältä. Tsemppiä kisoihin:)

  VastaaPoista
 7. Mun mielestä on ainakin kivaa, että bloggaajat eivät ole täydellisiä ja aina menee hyvin. Vaikka ei omasta mielestä menisi hyvin, niin toisen silmiin meno voi näyttää paljon paremmalta. Pyry on vaan niin hieno, tuollaisen suskin selkään haluaisin itsekin :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden alku

 Kovasti koitin tätä blogia päivittää, mutta viimeisen kolmen vuoden aikana elämäni on muuttunut niin totaalisesti, ettei blogi ole oikein enää sama. Mielestäni on kunnioitettava nyt blogia, se oli loistokas vuosina 2012-2015. Tätä blogia on ollut aina hirmuisen ihana päivittää ja ehkä vielä jonain päivänä kun palaan takaisin satulaan voidaan tämäkin kääntää uudeksi nousuksi. Mutta sitä odotellessa haluan kiittää kaikkia blogin lukijoita kuluneista vuosista ja lukuisista kommenteista ja tuesta. Ilman teitä tämä polku ei olisi ollut puoliksikaan näin mahtava! On siis aika sulkea Kisamatkalla ja kääntää uusi lehti. Bloggaaminen on vieläkin lähellä sydäntäni, mutta mielestäni tämä blogi ei ole koskaan ollut täydellinen sille elämälle mikä minulla on tällä hetkellä menossa. Joten oli aika uuden blogin. Toivotan kaikki innokkaat mukaan myös raviurheilun maailmaan jos se vaan yhtään kiinnostaa. Kiitos vielä kerran kaikille näistä vuosista, toivottavasti nähdään vielä uudessa blogissa! Harnes

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov