Siirry pääsisältöön

Niin onnellinen

Kun jo oli tässä taukoa päässyt kertymän, vihdoin päästiin eilen, sunnuntaina, valmennukseen! Oltiin Pauliinan kanssa samaan aikaan ja tällä kertaa valmennus oli Rantasen maneesilla. Porukoilla oli koko viikonlopun siskon lapset kylässä, joten äiti pääsi vasta Pyryä katsomaan ja Jenna oli mukana auttamassa.


Olen niin onnellinen. Kaikki vaan toimi. Hieman pisti varjostamaan tilannetta kun hain Pyryn tarhasta ja siltä puuttui sitten tietenkin toinen takakenkä. Kengitys on tiistaina ja kilisseet ne on jo jonkun aikaa, mutta miksi juuri nytten.. Koska kuitenkin oltiin maneesissa ja Pyry ei mitenkään arkonut kaviotaan päätin sen ottaa mukaan. Sitten vain hevoset traileriin ja menoksi.

Jenna oli paikan päällä auttamassa ja otin ensin Allin. Lauantaina menin Allilla maneesissa muutamia kavaletteja ja sitä ennen ollaan menty muutamia kavaletteja ennen raspausta, joten jännityksellä odotin mitä tuleman pitää. Alli oli aivan huippu. Alusta loppuun se jopa kuunteli minua. Saatiin alku lämmittelyraveissakin jo paljon rauhallisempaa ravia ja pystyttiin työskentelemään! Hypyt olivat hyviä ja vain kaksi puomia tuli koko tunnin aikana kun otin liikaa kädellä kiinni. Suurimman osan tunnista pystyin kuitenkin olemaan selässä aivan rentona ja vain odottamaan ja esteen jälkeen hyvin jalkojen väliin ja puff: kaikki vaan toimi! Viimeisen kerran kun tultiin sarja, oli b-osa jo 110 cm. Ja eipä ollut edes ongelmaa päästä yli vaikka ehkä muutama kymmensenttiä tultiin liian lähelle. Kokoajan vain paranee ja paranee!

Ja sitten herra Pyry. Pyry on nyt hypännyt Allin satulalla kun se on niin pirun kiva istua ja muutenkin herra hyppää tosi hyvin sen kanssa. Niinpä tehtiin vain satulan vaihto ja ei muuta kuin verkkailemaan. Äitikin pääsi tässä vaiheessa katsomaan ja otti puhelimellani muutaman videon. Aivan super flow jatkui Pyrynkin kanssa. Pyry oli tosi innoissaan, alusta asti se jopa laukkasi yllättävän hyvin! Kaikki hypyt oli teräviä ja skarppeja. Lopuksi hypättiin noin metrin kokoinen rata kertaalleen ja se olikin sitten ensimmäinen kunnon rata sitten elokuun! Koska kaikki meni niin super hyvin jätettiin se siihen. Videolla hyppyjä näkyykin, joten sieltä näettekin lisää.


Aivan huikea fiilis jälleen kerran. Tässä tuli ihan kisafiilistä kun valmennukset onnistuivat niin hyvin, pitääkin varmaan uskaltaa avata tuo kipa ja katsella olisiko tässä lähellä jo jotain kisoja.. Hymy ei vieläkään hyydy, wipii!

Kommentit

 1. Eikös Ypäjällä ole kuun vaihteessa kisat? Eikös niistä kannattaisi aloittaa kun on hyvät pohjat ja järjestelyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, aluksi mietin etten viitsi niihin mennä kalliuden takia, mutta lopulta sinne päädyttiin :)

   Poista
 2. Ihanan positiivinen postaus!! Tsemppiä teille jatkoon! :)

  VastaaPoista
 3. Hienolta näyttää, toivottavasti teille tulee hyvä treeni- ja kisakausi :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov