Siirry pääsisältöön

Erikoispostaus nro 1: Satulahuopia, suojia ja vähän kaikkea muutakin!

 HOX! Erittäin pitkä postaus sisältäen paljon kaikenlaista rompetta! 
EI TARVITSE LUKEA JOS EI KIINNOSTA! ;) 

Tosiaan, vihdoin ja viimein sain aikaan kuvattua kaikki tarvittava! Eihän siihen mennytkään aikaan kun joku tunnin verran ja voin sanoa että minun tuli HIKI! se hiki kyllä johtui tuosta ulkona olevasta erittäin painostavasta ilmasta, mutta no, hiki kuitenkin. Aluksi suunnitelmassa oli kuvata vain ja ainoastaan huovat ja suojat, mutta siinä sitten samalla tuli kuvailtua vähän uutta satulahuonetta, vanhaa satulahuonetta rojuineen, satulakaappia ja muuuta tuollaista pientä. Nyt on siis luvassa paljon kuvia ja seputusta, joten lukekaa ja kertokaa kiinnostiko edes hitustakaan nähdä meidän varastoja ;) Aloittaa voidaan vaikka siitä mistä itsekin aloitin, eli pyykkivuoresta löytyvistä huovista..

Pyykkivuoren kätköistä..
Tosiaan tässä pyykistä kaivetut huovat. En ole edes ihan 100-prosenttisen varma onko tuossa kaikki, niiden miljoonan loimen alla voi tietenkin olla vielä pari huopaa.. En jaksanut alkaa kaivaan, kärpäsiä oli niin julmetusti ja ne oli ihan vihaisiakin vielä! No kuitenkin, itse huopiin. Elikkäs, vasemmalta alkaen. 
 • Tuo koko valkoinen huopa on siis Ratsuriihestä ostettu ihan lähiaikoina. Piti ostaa halpa huopa sinne ekoihin koulukisoihin mihin menin Pyryn kanssa. Maksoikohan kympin vai 15 euroa, en muista, mutta halpa oli. Perussiisti, Tredstonen huopa. 
 • Vieressä oleva ruskea ostettiin hööksistä joku vuosi sitten. Ei ole kyllä mikään häppöinen huopa, pienoinen pettymys, mutta menee kyllä ihan kotona ja valmennuksissa, perussiisti, n. 20 euron huopa. 
 • Sitten tuo jäätävä punainen.. OLEN NIIN PETTNYT! Hööksiltä ostettu varmaan vuonna 2009 ja en todellakaan suosittele. Oli ihana oikein kirkas punainen ja kaikki, ihan kaikki värit lähti ekassa (!!!) pesussa. Oli sitä ennen kerran käytetty kisoissa, että harmitti. Muutenkin materiaali ei mitään niin hyvää, odotin kyllä parempaa. Hinta oli 26 euroa, näyttää edelleen olevan tuolla Hööksissä myynnissä.
 • Ja seuraavaksi valkoinen Mollamari-huopa. Merkki on Showmaster. Eli Mollan oma nimikko huopa, ennen käytettiin aina kisoissa, nykyään enää koulukisoissa käytetty. Ostettu ja brodeerattu joskus 2005-2006 vuonna Hööksiltä ja edelleen erittäin hyvässä kunnossa, tuollaista pientä tummumista lukuunottamatta. Tykkään huovasta, mutta pitänee ostaa pikkuhiljaa uutta, ei raaskisi!
 • Sitten onkin tuo ihana raitahuopa! Aijai, tukkään niiin paljon. Ostettu Horse Housen kojusta Suomenratsujen Kuninkaallisten aikaan 2009, merkiltään Harrys Horse. Silloin osteltiin samaan sarjaan pinkkiharmaat suojat ja muistaakseni toinenkin huopa mikä myöhemmin esillä. Aijai, kun meikä tykkää!
 • Ja sitten ikivanha vaalean sininen huopa jonka merkkiä en todellakaan enää muista.. Ostettu toinen saman tyylinen ruskeanvihertävälime sekoitus joka on kohta kanssa esittelyssä. Nämä tosiaan vuodelta nakki ja keppi, varmaan joskus silloin kun Molla ostettiin niin ekoja huopia. Hyvässä kunnossa ja menee oikein hyvin vielä kotikäytössä!
 • Ja sitten ihan Pyryä varten ostettu USG oranssihuopa. En ole oikein ikinä pitänyt oranssista, mutta pakko oli sitten Finnderbystä ostaa tämä ja siihen sopiva huppu.. Ja sopii hienosti Pyrdelle!
Sitten olikin vielä muutama tällä hetkellä käytössä oleva huopa kuivumassa, kolme alakerrassa ja yksi satulan päällä (siis kuiva huopa jo, mutta olin heittänyt sen yläkertaan satulan päälle) joten tässäpä vielä nekin!
Tosiaan nuo on huopia jotka ovat tällä hetkellä käytössä. Eli ei niin likaisia että menisi vielä pyykkiin, sanotaan että 1-2 kertaa käytettyjä. Kesällä yleensä 2-3 kertaa täytetään ja sitten laitetaan pyykkiin. Meillä kun tosiaan näitä huopia löytyy, niin miksi ihmeessä sitten pitää niitä useampia kertoja!

 • Ylimmässä kuvassa tosiaan tuon vaalean sinisen huovan kanssa saman merkkinen limevihreäruskea huopa. En siis todellakaan ole varma minkä värinen tuo on. Merkki lukee tuolla päällä, mutta minä tyhmä en tajunnut sitä katsoa. Ihan hyvä käyttöhuopa edelleen, takuulla yhtä vanha kuin Molla on meillä ollut. On ihan sellainen kuva että olisi ensimmäisiä huopia mitä Mollalle aikoinaan ostettiin..
 • Toinen huopa on Winin aikoihin ostettu. Muistan että talvella kerran mietittiin olisiko hevoselle mukavampi tuollainen karvalla höystetty huopa. No jaa-a, ei ole Molla vieläkään kertonut onko se kivempi vai ei :') Hyvä koti huopa on, mutta itse en henkilökohtaisesti niinkään pidä tästä. Jotenkin tuo karva saa siitä niin tunkkaisen oloisen. Börjesiltä ostettu, en tiedä onko mitä merkkiä.
 • Sitten nuo kaksi huopaa. Ylempi vaaleansininen on, niinkuin jo logostakin huomaa, Horzen huopa. Ostin sen sellaisesta paketista missä oli fleesepintelit, huopa ja ratsastusloimi. Hinta taisi olla joku huimat 35 euroa, joten ostin sitten sen takia. Alempi on Harrys Horsen huopa, ostettu myös Horse Housen kojusta, joko Kisaviikoilta -09 tai kuninkaallisista. Nyt en mene siitä ihan takuuseen kummasta. Itse tykkään kovasti, hieman erilaisempi huopa, mutta värit ja koristelu omaan mieleen!HYI!
 Sitten onkin vuorossa tälläisiä random ja yksittäisiä huopia. Nämä tosiaan kuvasin tälläin erikseen, yhdet löysin parvelta matkassa satulahuoneeseen, nuo muutamat satulanmalliset vanhasta satulahuoneesta jaaa.. tuo valkoinen nyt on muuten vain yksinäinen.

 • Valkoinen huopa taitaa olla vanhasta Ratsuriihestä Forssasta aikoinaan ostettua. Varmaan vuonna 2006 kun Wini tuli meille. En ole aivan varma, joten no, tuskin sillä on väliä. Vielä on ihan siisti ja kivan näköinen. Lurpalla käyttänyt koulukisoissa, Pyry uskottavasti sen nyt perii. Hieman nukkaantunut vuosien aikana, mutta muuten ihan siistin näköinen
 • Sitten on kaksi tuollaista lilaahuopaa. En muista mistä ostettu ja ei edes kiinnosta tietää, ovat NIIN järkyttäviä. Ihan lötsköjä muodottomia ja hyi! Mun puolesta vois heittää pois, mutta toimii ihan hyvin kotihuopina niin.. Kotona ihan kätevät, kuivuu nopesti, helppo pestä. Mutta muuten voin sanoa vain että HYI!
 • Ja sitten tuleekin super HYI! Miten joskus kun kävin ratsastuskoulussa satulanmalliset oli ihan in? Inhoan noita huopia kyllä niiiin paljon :') Ei varmaan olla 7 vuoteen käytetty, taino, ainakaan 5 vuoteen! Joskus Winillä oli koulusatulassa tuo vihreä, tuota valkoista käytetty joskus kun Molla asui vielä Forssassa. No, roskiin varmasti nuo menossa! 
Siniset + musta
 Sitten yläkerrassa yritin hieman järjestellä huopia väreittäin. No, olisi ehkä kannattanut käydä hakemassa sieltä vanhasta satulahuoneesta puhtaat huovat, mutta no, unohdin. Niinpä tässä hieman vajavaisena siniset, ne vanhassa satulahuoneessa olevat sitten myöhemmin.

 • Ylin vaaleansininen ihana namnam huopa on ostettu kisaviikoilla 2009 Horse Housen kojulta. Samalla ostettiin saman sävyiset suojat ja huppu. Ja niiden kanssa Lurpallakin kisannut. Sopi herralle niiin hyvin! Nyt uskottavasti siirtynee sitten Pyrylle, tietty Mollakin niitä käyttää. Merkkinä tälläkin Harrys Horse.
 • Sitten tuo musta huopa. Tosi kiva, nätti ja yksinkertainen. Samanlainen sininen löytyy myös, kuva myöhempänä. Ostettu muistaakseni Hööksiltä, joku melko halpa huopa. Ostettu varmaan 2010 alussa jos aivan oikein muistan. Todella vähän käytetty, tuntuu että aina unohtuu käyttää noita huopia..
 • Sitten tuo Horzen sininen huopa. Erittäin käytännöllinen ja kiva, harmitti vain kun tuohon sopivaa huppua ei sitten löytynyt. Saman sävyinen oli vain punaisilla kanteilla, hmph. Tämä huopa voitettiin Mollan kanssa Suomenratsujen kuninkaallisista 2008 jos oikein muistan. Taidettiin silloin olla neljänsiä ja siitä saatiin sitten huopa! Itse tykkään kovasti tästä huovasta!

vihreän sävyiset
 Ei kai tosiaan mistään huomaa että meidän äiti tykkää vihreästä! Ja lisäksi vielä tuollainen metsänvihreä on niiin lähellä sen sydäntä että huhheijaa. Tässä siis osa vihreän sävyisistä, en ole varma oliko siellä toisessa satulahuoneessa lisää vihreää vai ei. Kuitenkin!

 • Aloitetaan tuolta vasemmalta taas. Eli silkkinen vihreä ja hienon koristekantin omaava huopa. Ostettu Börjesistä, en vain muista vuotta milloin. Äiti niin siihen rakastui että halusi sen ostaa. Itse en niinkään välitä tuollaisista silkkisistä, mutta ihan hieno ja siisti huopa. Melko paksu, mutta käytössä kyllä todella hyvä!
 • Sitten tuolla sen vieressä tuo erittäin hailukka vihreä missä on kulta/vihreät kantit. Ostettu myös Börjesistä, taisi olla Mollan ensimmäinen  kisahuopa joka on muun värinen kuin valkoinen. Söpöä! Eli varmaan ainakin 5 vuotta vanha. Ihan kiva, tosin jo hieman elämää nähnyt huopa, mutta oiva kotikäytössä, ei valittamista..
 • Sitten taas Hööksin ihme. Ja taaskaan en suosittele. Showmaster-merkkinen tämäkin, ostettu viime vuonna. Ensimmäisen pesun jälkeen TAAS meni ihan hassuksi.. Ihan kivan näköinen ja siisti huopa, edelleen kyllä menee kisoissa jos niin tarvitsee. Kivan värinen, ei tuota sävyä olekaan sitten meillä muita.
 • Sitten tuo ihana vihreä huopa! Vitsit, miksei päähänä tule missä merkissä on tuo kolme hevosta? Kuitenkin tämä taitaa olla kanssa 7 vuotta vanha, todella säästeliäästi käytetty, ainoastaan kisoissa, kerran pari muuten. Tähän löytyy sopiva huppu, rintaremmimartingaali ja pintelit! Molla on oikein sammakko ne päällä ;)
 • Ja tuo on myös ihana, vaalea cob-kokoinen huopa. Tykkään kovasti. Sopii kyllä ainoastaan estesatulaan, joten pääasiassa kisahuopa Mollalla. Samaan sävyyn löytyy suojat ja huppu. Tämä myös ostettu Horse Housen kojulta, varmaan viime vuonna muistaakseni. Vaiko sittenkin 2009? En mene enää takuuseen mistään!!
harmaat huovat
 Sitten päästiinkin jo harmaisiin huopiin! Mutta ei hätää, ei nämä vielä lopu ;) Harmaissa on muutama todella kiva itselle, tykkään miltein kaikista, yhtä lukuunottamatta. Ja kaksi on miltein uutta, ei millään haluaisi niitä käyttää ennen kuin tulee ihan täydellinen tilanne! Aijai kun nää on kivoja..

 • Ekana tuo ylhäällä vasemmalla oleva harmaa kouluhuopa. Ensimmäinen koulumallinen huopa jonka olen koskaan ostanut! Winin aikoihin ostin, eli varmaan vuosi -07 tai -08. Showmaster-merkkinen, eli Hööksiltä taas. Ihan kiva huopa, edelleen ihan toimiva ja kätevä huopa, vaikka hieman nukkaantunut ja väri lähtenyt.
 • Sitten tuo kauhean ohut, mutta ihan ookoo huopa. Itse en henkilökohtaisesti enää siitäkää niin pidä, hieman tylsähkö ja liian velmu huopa. Muuten ihan kätevä kotihuopana. On kanssa helppo pestä ja kuivuu nopeasti, eli kiva huopa noin kotikäytössä ja valmennuksiinkin kehtaa mennä!
 • Sitten nämä iiihanat huovat! Tuol oikea alhaalla ostettu Börjesistä alkuvuodesta. Ihana huopa, ihana väri, kaikki niin kohdillaan! Tykkään kovasti ja ei ollut mikään hirvittävän kallis. Edelleen löytyy Börjesin valikoimista, en todellakaan voi muuta kuin suositella!
 • Viimeisenä harmaista on tuo Horse Comfortin huopa. Tykkään paljon! Oli kyllä melko kallis, olikohan 45 euroa. Ostin viime vuonna Lepalle ratsuriihestä. Niin ihanan värinen ja tykkään noista blingeistä jne. Tykkään edelleen kovasti, kunhan vain saisi käyttöön otettua, tämän kohdalla odotan kanssa jotain hyvää tilaisuutta..
punaiset huovat
 Piuh.. Punaiset, tai aika painoittaen Pinkit, huovat on siis seuraavaksi esillä. Kivat ja käytännölliset, ehkä hieman naisellisemmat huovat, joita kuitenkin noille meidän herroille olen ahkerasti tunkenut. Miten niin tykkään pinkistä? Ei vaan, pinkki on minulle kuin mikä tahansa muukin väri. Sitä vain tuppaa samanlailla kerääntymään..

 • Aloitetaan ainoasta punaisesta Showmaster-huovasta. Ostettu Hööksiltä, halusin ostaa Lurpalle yhden oikein estehuovan. No ei se kovaan käyttöön ole joutunut, en sitten loppujen lopuksi tykännyt koko huovasta. Löytyy kyllä kuitenkin samaan sävyyn suojat, mutta ei tainnut olla mikään onnen väri tuo punainen! :')
 • Sitten on tuo ylin koulumallinen pinkki. Merkiltään myös Harrys Horse, ostettu joskus Horse Housen kojusta. Ne myyjät sai meidät aina ostamaan kaikkea, hullua! Ja äiti osti.. Ennen käytettiin yleissatulassa, nykyään pääasiassa koulusatulan alla ollut.
 • Seuraava pinkkihuopa on isoveljeni ostama minulle. Taisi Börjesistä ostaa. Myös hyvin koulumallinen huopa, mutta pesussa hieman kutistunut ja reunat tuppaa nousemaan hiirenkorville. Muuten ihan kiva huopa ja sillä on tunnearvoa, veli kun ei hirveästi ole heppakamoja ikinä ostellut. Tämäkin huopa on vuodelta nakki ja keppi, silloin kun Sami itsekin taisi ratsastella vielä.
 • Alin pinkkihuopa on myös Harrys Horse merkkinen. Saatiin se Pyryn ex-ylläpitäjä Johannalta, silloin kun se Mollalla ratsasti. Se ei oikein välittänyt pinkistä joten antoi sen meille. Itse tykkään. Siisti ja ihan käytännöllinen huopa, ei paha ei!

awwwww
 Aijai, tälle piti pyhittää oikein oma kuvansa, ja vielä kertaa 2! Eli tosiaan Eskadronin sähkönsininen huopa, joka on siis aivan uusi ja käyttämätön. Ostin Ratsuriihestä 30 eurolla, kun piti nopeasti saada huopa Niinisalon kenttiksiin. No, eipä sinne Niinisaloon lähdetty, joten tässä sitten kisaviikkoja odotellessa. Varmaan ainut "kalliimpaa" merkkiä oleva huopa ja siitäkin halvin mahdollinen versio.. Mutta tykkään niiin paljon väristä!

vanhan satulahuoneen saalis
 Tässä vaiheessa meikä sitten tajusi käydä katsomassa myös vanhasta satulahuoneesta. Tosiaan muutto uuteen satulahuoneeseen, pois tuolta isännän pajasta on vielä pahasti vaiheessa, joten löytyi nämä, yksi pinkki (alla esittely) ja nuo satulanmalliset tuolta vanhasta satulahuoneesta. Lisäksi löytyi jäätävästi kaikkea muutakin rompetta.. Mutta niistä sitten ehkä tuonnempana.

 • Ylempi sininen on myös vanha silkkinen huopa. Taisi olla toinen Mollalle ostettu värikäs kisahuopa. Sen muistan että äiti osti sen Forssasta Ratsuriihestä ja se oli lahja mollan 6-vuotis synttäreillä! Ihan tyylikäs, melko pienehkö ja vähän elämää nähnyt huopa. Itse en niinkään tykkää, mutta äiti suorastaan rakastaa tuota huopaa. Tiedä sitten miksi..
 • Sinisen vieressä koulusatulaan tarkoitettu normaali vihreä huopa ilman mitään koristeluja. Huopa tuli Winin ja koulusatulan mukana. Ihan kiva, ei kuitenkaan mitenkään ahkerassa käytössä. Vanha ja kulunut, mutta kuitenkin ihan koti ja valmennuskäyttöön kelpaava vielä. Kouluhuopia meillä on muutenkin vähemmän, joten ihan käyttökelpoinen. Ei mitään havaintoa minkä merkkinen tai mistä ostettu, saatika mitä maksanut.
 • Ruskean huovan ostin Lurpalle Börjesistä alkuvuonna 2010. Oli omaan silmään niin kiva ja halusin sille ruskeaa. Tällä huovalla sitten starttasin kenttäkisoissa 2010, jotka jäi siis Lurpan ja minun viimeisiksi. Tunnearvoa löytyy ja onhan se kivan näköinenkin. Todella vähän käytetty, taitaa olla yhden käden sormilla laskettavissa. Hintaa oli 25-30 euroa ellen aivan väärin muista.
 • Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, on tuo hööksistä ostettu sininen huopa. Ostettu siis samaan aikaan mustan kanssa. Kiva käyttöhuopa, tätäkin tosi vähän käytetty. Ei ollut kallis, muttei ole edes tietoa miksi nämä ostettiin? Kai sitä äiti taas ajatteli että huovat on loppu - ainakin melkein!


Tämäkin piti kuvata ihan omana huopanaan. Kyseessä siis Harrys Horsen kaksi puolinen huopa! Erittäin kiva ja käytännöllinen. Tuo kukallinen pinkkipuoli ei ehkä ihan maailman kaunein, mutta koko pinkki taas ihan kiva. Materiaalista itsenään tykkään, on tosi kivan tuntuista ja pysynyt pesusta huolimatta hyvässä kunnossa, en voi kun suositella. Monikäyttöinen huopa kun saa oman mielen mukaan päättää haluaako kukikasta vai koko väristä! Ostettiin myös Horse Housen kojusta joskus 2009. Maksoi 35 euroa ja on ollut hintansa arvoinen!

HUH! Siinä tosiaan oli kaikki meidän huovat! Tai toivon mukaan kaikki.. Ja silti kokoajan ihailen ja kuolailen huopia, pitänee taas säästää rahaa ja ostaa muutama ihana huopa. Uudessa satulahuoneessa tein muutenkin jänniä havaintoja, löytyi Hööksin laatikko missä 4 fleeceloimea ja 2 fleecepintelit, ihan käyttämättömänä! Muistin että ostettiin Mollalle ja Lurpalle sponsoriloimiksi toiset, nyt vain en enää tiedä mitä brodeeraisin siihen, en halua Pyryäkään siihen laittaa.. Muistona on jo yksi Sponssiloimi Lurpasta, taidan pestä sen ja ripustaa omalle seinälle.. Mutta sitten vuorossa olisi suojat!

Lurppa/Pyry suojat
 Tosiaan kaikki ylläolevat suojat ostin Lurpalle aikoinani. Onneksi Pyryllä on tuo jalka samaa kokoa, ei noita enää myytyäkään varmaan saisi. Pahoittelen kun suojat niin järkyttävässä kunnossa, kaivoin ne laatikosta ja heitin sitten kuvan jälkeen samantien pyykkiin..

 • Aloitetaan vaikka noista pinkki/punaisista Horzen suojista tuolla ylhäällä. Tosiaan käytössä ainoastaan nuo takasuojat ollut, etusuojista toinen on rikki, mutta ajateltiin korjauttavamme sen. Meni rikki talvella kun päädyttiin Lurpan kanssa ojaan ja siellä sitten hokilla polkaisi sen kumilenkkikohdan poikki. Tosi kivat suojat ollut siihen osti! Takasuojat samaa sarjaa, yhteis hinta taisi olla jonkun 30 euroa tai vähemmän, tosi edulliset kuitenkin! Nämä siis ollut Lurpalla käytössä, uskottavasti roskis kutsuu kun ei tuollaisilla enään mitään oikein tee..
 • Noiden ylempien takasuojien kanssa  käytössä olleet nuo Horzen ruskea/lime jännesuojat. Tosi kivat nämäkin, vuonna 2009 lopussa ostettiin ja edelleen käyttökelpoiset. Eihän noiden kanssa kotipiirien ulkopuolelle enää kehtaa lähteä, mutta hyvin maastossa pärjättiin. Samaa hintaluokkaa noiden punaisten kanssa. Takajalansuojat oli samaan sarjaan, mutta niistä lähti se suoja osa irti, joten ne päätyi roskiin. Lurpalla ollut käytössä, näitäkin roskis kutsuu..
 • Ja sitten nuo hienot punaiset Equi-Guard suojat! Ostettu hööksiltä 2009, ostin Lurpan kisasuojiksi sen punaisen estehuovan kanssa. Ihan kivat suojat, takasuojat kuitenkin pyörii ja harmittavasti lähtenyt toisesta takasuojasta se kiiniketarran osat repsottamaan. Pesun jälkeen kuitenkin siistit ja tikkauksen jälkeen ihan kuin uudet. Ainoastaan tuo jaloissa pyöriminen on hieman huolettavaa, muuten tosi kivat. Yhteishinta etu ja takasuojilla taisi olla n 50 euroa. Enää en nähnyt niitä Hööksillä myytävän.
 • Jaaaaa, sitten Harrys Horsen turkoosi/beige suojat! Sävy sävyyn tuon Harrys Horsen vaaleansiniset huovan kanssa, ostettiin samalla kerralla. Kisasuojina käytin Lurpalla, nyt siirtynyt Pyrylle ihan käyttösuojiksi. Kivat, joskin hieman jotenkin lelumaiset suojat, mutta hintaa siis koko setillä olikin vain 25 euroa, taidettiin vielä saada tingittyä 20 euroon. Hyvin on silti suojat 2009 vuodesta kestänyt, ei voi valittaa! Hieman on se kuminauha tms löysä, muuten ihan kivat suojat ja tykkään väreistä!
 • Sitten onkin vuorossa Mustat Showmaster suojat. Tykkään paljon noista nahka yksityiskohdista! Nämä myös vuonna 2009 ostettu ja ollut pelkästään kisakäytössä. Pyryllä nyt käyttänyt kisoissa ja kenttäkisoihin uskottavasti nämä tunkaisen sille. Etujalan suojat maksoivat 42 euroa ja niitä näköjään vielä Hööksillä myydään. Takasuojia en nähnyt, mutta jotain 30 euron pintaan maksoivat. Ja ihan hintansa arvoiset kapistukset kyllä on!
 • Harmaa / pinkit Harrys Horset lienee seuraavaksi! Nämä suojat sain tässä kesällä Terhiltä, sillä ei ollut niille mitään käyttöä, joten no, nyt ne on meillä. En ole vielä niitä uskaltanut ottaa käyttöön, mitein jos joskus vaikka johkiin pieniin seurakarkeloihin sen Horse Comfortin huovan kanssa laittaisi. Olisi ihan sävy sävyyn! No kyllä näille takuulla käyttöä keksii. Mollalla ollut samanlaiset, tosin pienemmät, suojat.
 • Sitten vielä keskellä mustat kumibootsit ja neopreenibootsit! Kumiset ostin aikoinaan Valjaskolmiosta Forssan raviradalta, mutta en tykännyt niistä kun ne pyörii ja muutenkin hiersi pidemmän käytön päälle sitten jalkoja. Neopreeniset ostin Hööksistä, merkki on Showmaster ja hintaa 14 euroa / pari. Pari vuotta nekin jo olleet ja melko hyvässä kunnossa, muutamaa hokin polkemaa lukuunottamatta.
kasa likaisia suojia..

"kenttä"suojat

uudet suojat
 Sitten onkin aika siirtyä Mollan suojavarastoihin. Mollalla tosiaan on suojia, miltein uusia ja uusia, mutta kaikki nuo mitkä on joskus ollut käytössä on lojunut kuivumassa varmaan 2 kk, joten ovat likaisia! Kuitenkin pyykkiin nekin menivät ja alta paljastuu taas huomattavasti puhtaammat varusteet.. Aloitetaan suojien purkaminen ensimmäisestä kuvasta.

 • Ensimmäisenä otetaan esille BT-pro suojat. Näitä suojia löytyy siis kahta väriä, mustat ja ruskeat. Mustat on ostettu ihan Mollalle, mutta ruskeat ostin viime vuonna Lepalle. Lepan lähdettyä jäi sitten tietenkin Mollan käyttöön. Etujalan ja takajalan suojat. Todella kivat ja hyvälaatuiset, mutta kohtuu hintaiset suojat, kestänyt erinomaisesti käyttöä. Börjesistä molemmat ostettu. Myydään paketissa, eli mukana sekä etu- että takasuojat ja hintaa tarkalleen 32,38 euroa. Ja suosittelen lämpimästi, erinomaiset suojat olleet!
 • Seuraavaksi yläkulmassa näkyy nuo Pinkki/harmaat takasuojat. Mollalla ei käytetä takajaloissa muuta kuin lyhyitä hivutussuojia hypätessä (kuten noissa BT PROn suojaseteissä), joten oikeastaan aika turhat ovat. Ostettiin 2008 Suomenratsujen kuninkaallisista setti missä oli sekä etu- että takasuojat, mutta etusuojista venähti se kuminauha ja nuo takasuojat on sitten jäänyt nurkkiin. Ehkä voisi nekin jo heittää pois :')
 • Seuraavana Harrys Horsen limenvihreä / vaaleansininen suojasetti. Sävy sävyyn Harrys Horsen cob-kokoisen huovan kanssa ja on samaan aikaan ostettu. Käytetty lähinnä kisoissa, nyt jäänyt kisojen jälkeen laatikon pohjalle likaisena, tuhma minä! Kivat, joskin samantyyliset lelu suojat kuin nuo Pyryn vaaleansiniset. Kuitenkin hyvin toimineet ja ei mikään kallis investointi ollut.
 • Keskellä on vielä Hampa Pro jännesuojat. Kivan väriset, harmahtavan ja sisällä vaalea vuori. Sopi hyvin myös Horse Comfort huovan kanssa ja aluksi oli tarkoitus olla ihan vain kisasuojina, mutta nykyään on käyttösuojina kun heitettiin vihdoin vanhat Eskadronin jännesuojat roskiin (taisi olla 7 vuotta vanhat suojat, edelleen ihan käyttökelpoiset, mutta kun noita suojia on niin vaihdettiin pois). Hyvät on ollut ja tykkään kovasti. Hampoja on ennen ihan suositeltu ja ei vielä ainakaan valittamista ole. Suojat oli muistaakseni 25 euroa ja Börjesiltä ostettu.
 • Sitten on määräilemätön kasa bootseja. Kaikki on neopreenisiä, Mollan jalat ei yhtään kestä kumisia. Kaksi paria aivan järjettömän hyviä ja hyvin tikattuja bootseja ja harmitellaankin kovasti äidin kanssa kun ei muisteta mistä ostettiin aikoinaan!  Yksi pari on sellaista "karvaisempaa" neopreeniä ja sisällä on sellainen liikkumisen estävä mötti. Tästäkään ei mitään hajua mistä ostettu. Tosiaan nämä kaikki bootsit on jo niiiin paljon elämää nähneitä että huh!
 • Seuraavassa kuvassa onkin sitten Mollan ihanan väriset "kenttä"suojat. Mollalla ei kuitenkaan harrasteluokkaa korkeampaa mennä, joten pärjätään ihan normi jännesuojilla ja takasiin sitten mustat pintelit. Horzen suojat ja bootsit. Tuollaiset toiset bootsit on myös tilattu kun Mollalta hukkui tuollainen yksi bootsi. Oli siis alunperin 2 paria, mutta toisesta hukkui toinen. Pyrylle myös tilattu saman väriset bootsit kenttäkisoihin. Kivat yksinkertaiset ja kestävät suojat. Jossain vaiheessa vielä hankin Padin tuohon eteen niin riittää hyvin kenttäsuojiksi.
 • Viimeisenä Mollan suojista on Equi-Guardin Navy väriset suojat. Huomasin että tuollaisetkin on tilattu, mutta eipä niille vielä ole käyttöä keksitty. En muista miksi on ostettu, mutta no.. Onpahan ainakin sitten uudet suojat valmiina jos jossain vaiheessa on tarvetta. Hintaa etujalan suojilla on 35€ ja takajalan 24€. Ihan kivan oloiset, mutta tosiaan pakettia ei edes vielä avattu eli tarkemmin en osaa laadusta kertoa.
 Siinäpä sitä oli. Mutta eipä hätää, ei tämä vielä loppunut. Innostuin sitten uudessa satulahuoneessa kuvaamaan sekä satula- että suitsitelineet. Voin sanoa ettei tässä todellakaan ole kaikki suitset mitä meillä on! Koukkuja suitsille puuttuu 2 tai 3, ne on tulossa tuohon oikealle seinälle, mutta ei ole niin kiire niitä siihen saada. Ainakin 2-3 suitset puuttuu ja lisäksi sitten on paljon kaikkia otsapantoja, turparemmejä yms irtokamaa..


Vasemmalla suitset. Ylhäältä vasemmalta alkaen: Ruskeat Hööksin 20 euron suitset, Börjesistä ostetut 5 vuotta vanhat meksikolaiset (tarvitsisi ostaa uusi turpahihna tai korjauttaa vanha, alaturpiksen lukko hieman heikossa hapessa..), Tanskasta ostetut Kieffer suitset yhdistettynä halpis poskihihnoihin (koska rakas Arttu poni söi siitä poskihihnat..), Samanlaiset Börjesistä ostetut meksikolaiset, hyvässä kunnossa. Alla vasemmalta alkaen: Hööksiltä ostetut kapeat suitset, jotkut halpikset nämäkin, otsapantana äidin joululahja (Mollan kisasuitset), keskellä Hööksin halpissuitset ja viimeisenä Horse Houselta ostetut pullback turpahihnalla varustetut suitset. On siis pehmeä niskaosa, mistä turpis menee ns. päältä. Otsapantana 65 euron swarovski -otsis, jonka ostin silloin kun Lurppa muutti meille.

Satuloita löytyy myös. Vasemmalla musta Sidneyn yleispenkki, 18 tuumainen. Mollan satula, mutta käytin myös satunnaisesti Lurpalla joskus nyt käyttänyt Pyrylläkin. Satula on nyt 7 vuotta ollut käytössä ja ihan kuin uusi, toppauttaa vain pitäisi! Ylhäällä oikealla Sidney estesatula, ruskeana. Olisin aikoinani halunnut mustan, mutta sitten olisi taaas pitänyt odottaa ja olin niin hätähousu että ostettiin sitten ruskeana. 17 tuumainen penkki ja ihan huippu satula! Harmi kuin väri vaan lähtee todella helposti, muuten ihan uuden veroinen. Lurpalle ostettu, eli n 3 vuotta vanha satula. Alhaalla Passier koulupenkki. Saatiin aikoinaan Winin mukana, 16,5 tuumainen penkki. Hyväkuntoinen ikäänsä nähden, takuulla 10 jos ei 15 vuotta vanha. Toppautettu meillä kertaalleen ja hyvin mennään silläkin. 
Lisäksi vanhasta satulahuoneesta kaiveltuani löysin korvahuppuja! Ei kyllä ole hupuilla ollut mitään suurta käyttöä, mutta silti niitä aina on tullut ostettua. Yhteensä kuusi huppua löytyi vanhasta satulahuoneesta, otin sitten samantien niistä kaikista kuvan. Sopii tietenkin osa sävy sävyyn huopien kanssa ja onhan niitä niin tietty käytetty, mutta kenttäkisoihin kun ollaan keskitytty niin ei olla huppuja mukana pidetty. Joskus saatetaan oikein leikitellä väreillä ja laitetaan sävyyn huppu, varsinkin jos kärpäsiä on todella paljon. Pyry kun varsinkin noita öttiäisiä inhoaa..

<3
 Ja tähän loppuun on IHAN PAKKO esitellä tuo minun oma kypärähuppu! Tosiaan nyt kun päätettiin että kenttäväri on sininen, ostettiin tuollainen sininen huppu, mihin kaverin äiti tuunasi hienon pompomin! Tuossa on lisäksi vielä sellaisia hienoja hopeisia sädehtiviä nauha paloja, mutta ei näköjään näy. Väliäkös sillä, tiedän ainakin itse että niitä siinä on! Mitäs sanotte, miltä näyttää? ;)

Tosiaan siinä nyt jonkinlaista varuste/huopa/suoja postausta. Tietenkin löytyisi vielä hirveä määrä kuolaimia, apuohjia, turparemmejä, otsapantoja, suitsia, satulavöitä ja omia varusteita, mutta jätän ne kuitenkin nyt ensi kertaa. Lisäksi kuvasin satulakaapin, loimia yms. Mutta pitäähän olla jotain jännitystä! Toivottavasti ketään edes yhtään sitten kiinnosti, tämän tekemiseen meini meinaan neljä tuntia aikaa! Huh kun oli työlästä, mutta itse tykkäsin kyllä tehdä :) Loppuun vielä söpö kuva possuletkasta kun ne tarhaili. Joten seuraavaan kertaan, ADIOS!

MAAILMA PARHAIN POSSULETKA!

Kommentit

 1. Tykkäsin, tää oli vähän pitkähkö mutta omaan makuun mielenkiintoinen. :D Sai kuolata ihania varusteita jne. :3 Vitsit nuita olikin paljon. Huovista luulin koko ajan että ne loppuu! Mut aina tuli vaa lisää ja lisää. :D Seuraavaa varustepostausta odotellessa.. :)

  VastaaPoista
 2. Jee, tää oli kiva postaus, loppuja varusteita odotellessa :D

  VastaaPoista
 3. Eikä, cool sullaki tommone kypärä huppu! 8D Ps. Molla näyttää syöneeltä :O :D

  VastaaPoista
 4. Terhi, johtuu vaan kuvakulmasta ;)

  VastaaPoista
 5. Älä turhaan heitä roskikseen mitään :) Mulle kelpaa ;)

  säpö; iratski@gmail.com.

  VastaaPoista
 6. Ida, ooks ihan varma et haluut tommosia rutkuja :'D

  VastaaPoista
 7. ootko myymässä noita korvahuppuja tai onks siul viel ne ? ::) jos, ni laita säpöö ;) eveliina.nenonen@gmail.fi

  VastaaPoista
 8. Mistä oot ton kypärähupun ostanut? :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov