Siirry pääsisältöön

Rämmitään läpi kouluohjelman - MT-Team Aluekoulukilpailut 20.7.

No ompahan ainakin nyt sitten käyty myös koulukisoissa.. Tiistai illalla talliin tuli Terhin Knabe-poni, joka meni Merjalla vaativan ja aamutuimaan sitten mentiin hepat laittamaan kuntoon ja eikun menoksi! Pyryn harjan päätin sitten letittää ranskalaiselle, niin koko pitkän letin kuin etutukankin. Matka sujui sulavasti ja kisapaikalla sitten äiti kipitteli puffan puolelle ja me sitten Terhin kanssa laiteltiin Pyry kuntoon. Itse starttasin klo 9.42, joten heti luokan alettua pääsin verkkaamaan. Otin verkassa paljon ympyröitä ja siirtymisiä. En jaksanut enkä oikeastaan viitsinyt alkaa kituuttamaan Pyryä kun tiedän sen hermostuvan heti jos alkaa kummoisempia pyytämään. Ongelmana tänään oli selvästi se, ettei herra malttanut seistä vaan olisi vain halunnut mennä. Onhan se jotenkin positiivistä että löytyy enempi sitä kaasua jo eikä pelkästään jarrua! Nyt vaan pitää saada koko energia suunnattua oikeaan paikkaan!

Radalla.. No olihan se ihan ookoo ensimmäiseksi kouluradaksi aluetasolla. Hieman epätasainen, 2-3 rikkoa, mistä pahin laukkalävistäjällä (tuli oikein komeat keskiravit koko lävistäjän, ratsastaja taisi nukkua selässä..).. Mutta tästä on sitten ehkä hyvä jatkaa. Prossia "huimat" 54,3! Pettynyt olin omaan istuntaani, mutta ei kai tässä muu auta kuin valmentautuminen! Luokkana oli siis KN Special. Molla ja Terhi starttasivat myös samassa luokassa ja niillä sitten meni paremmin! Suoritus tasainen ja siisti, Terhi sai muutaman pelastuksenkin tehtyä, eikä pahempia rikkoja tullut. Prosentteja tuli siis 57 ja vähän päälle, mikä ei todellakaan huono ensimmäisiksi yhteisiksi kisoiksi!

Voi kun oli hienoja eläimiä! Lisäksi Terhi starttasi Knaben kanssa Vaativan ja ihan hiuksen hienosta jäi kiinni ettei mennyt läpi! Mutta tooosi hienosti meni. Muistakaa siis tsekkailla Terhin Blogi ;)

Ja sitten Lurpan jalka uutiset. Eilen vietiin hepat laitumille kävellen ja eipä hevonen olisi halunnut mihinkään liikkua.. Oli kauheaa kun selvästi oli kipeä ja haluton. Ajattelin että laidun sitä piristäisi ja jäi se sinne ihan tyytyväisenä Artun kanssa. Tänään käytiin illalla katsomassa vielä hevosia ja viemässä niille ruokaa. Ja kyllä tuli itku.. Kaikki muut onnellisesti ravasi sieltä kaukaa, Lurppa hetken, mutta sitten siirtyi käyntiin ja käveli vain luokse. Hyvä etten samantien soittanut eläinlääkäriä! Pitää odottaa huomiseen klinikkaa.. Takajalka näytti sinänsä paremmalta, oli hieman pehmeämpi, mutta etunen sisäsyrjältä lämmin ja turvonnut. Eikä takajalkakaan ihan normaali ja ei oikein heppa liikuakaan halua... En kestä enää ja pelkään sitä klinikkaa tosissani..

maailman tärkein <3

tuossa nyt fleecepintelöity takanen. Lisäksi näkyy hieman etujalan (vasen, eli sama puoli kun missä pinteli) turvotus.
Ehkä sitten huomenna lisää, toivon mukaan hyviä uutisia!

Kommentit

  1. Hih, tuo Pyryn omistaja asuu samalla paikkakunnalla kun minä itse, tai on asunut. :) Johannan kanssa ihan tuttujakin ollaan, ja sen lv on tossa pienen matkan päässä kaverin luona hoitopaikalla :-) kivannäköinen ratsukko kyllä ootte :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov