Siirry pääsisältöön

Saako olla ylpeä siitä mitä on saanut aikaan?

Ilman että ihmiset puuttuvat siihen ja tekevät motivaatiosta  nollatoleranssin

Välillä tulee sellainen olo, että saako tässä nyt olla sitten ylpeä vai ei. Vaikken ole tehnyt kaikkea työtä Pyryn kanssa, muuta kuitenkin suuren osan ajastani, taidoistani ja rahoistani laittanut Pyryyn sinä aikana kun se minulla on ollut, kyllä minä sanon että saan olla välillä hivenen onnellinen ja ylpeä siitä millainen hevonen minulle on suotu.

Rehellisesti, en todellakaan olisi alkuaikoina voinut lähteä hyppäämään Pyryllä metriä. Laukkan pituuden säätelyn ja jo oman moottorin puuttuminen teki ratsastamisesta niin haasteellista, ettei siinä olisi yli 90 cm esteet tullut kysymykseenkään. Koulua saatiin treenata hikihatussa sillä pojalla oli paha tapa mennä tunnottomaksi edestä ja kuolaimen taakse. 

Ehkä en sitten ole tehnyt kaikkea, mutta se mitä olen tehnyt, on vienyt meitä hurjasti eteenpäin. Hevosta hevosena ja meitä ratsukkona. Pyryllä on takuulla kapasiteettiä ylemmäs eikä todellakaan esteet ole sille ongelma. Nykyään oma moottori on jo niin arkipäiväinen asia meillä, että tiedän ratsastaan lähtiessäni enemmän pidättämään kuin pyytämään. Pikku hiljaa, upeiden ihmisten auttamana, koulupuolikin saadaan kuntoon ja laukka alkaa olemaan jo oikeasti hyvää. Ei siihen mennyt kun vuosi että ollaan tässä pisteessä!

Arvostan jokaisen ihmisen mielipidettä ja jokaista ihmistä. Pitää vain jokaisen myös nähdä se millainen Pyry on ollut ja millainen se on nykyään. En olisi uskonut että näin nopeasti ja näin hyvin tulisi menemään eteneminen, olin valmistautunut pidempään prosessiin. Vielä meillä on tekemistä ja takapakkeja tulee varmasti. Enkä pidä itseäni taitavana ratsastajana, pikemminkin pidän hevosta osaavana ja yhdessä kehitymme ja menemme eteenpäin. En ole huippuratsastaja, en ammattilainen, vaan amatööri jolla on tavoitteena kilpailla tavoitteellisesti suomenhevosensa kanssa. Onko se joltain pois? 

Tekeekö hevosestaan ylpeä ratsastaja itsestään ylimielisen? 

Miksei siitä, että on päässyt johonkin tavoitteeseen, saa olla onnellinen? Tai miksei saa kertoa miten hieno hevonen on? Onko se sitten ärsyttävää hehkutusta? Kaikki on aina ruusuilla tanssimista ja elämä hymyilee.. Kyllä, voin rehellisesti sanoa että kevään jälkeen on ollut sellainen olo joka ratsastuskerralla. Miksi minun pitäisi sitten kirjoittaa että hevonen oli huono, jos se oli hyvä. Mokat siellä selässä teki kuski, ei se hevonen. Tässä lajissa pitää olla nöyrä ja minä ainakin alistun siihen. En ole hyvä, en paras, minulla vain sattuu olemaan hyvä ja paras hevonen. Yhdessä me olemme tiimi, joka haluaa kehittyä. Realiteetit mukaan lukien, se on juuri nyt tilanteeseeni sopiva ja tavoitteisiini sopiva hevonen. Ja ei tarvitse pelätä että kyse olisi pelkästään minun mielipiteestäni hevosen upeudessa, ne harvat ja valitut jotka ovat selkään pääseet voivat kyllä sanoa aivan samaa.

Eiköhän anneta siis jokaisen päättää miten tehdään ja mitä tehdään. Toiset kirjoittaa blogia, toiset päiväkirjaa. Toiset pitävät hevosta huippuna, toiset ratsastajaa ylimielisenä ja huomionhakuisena. Onneksi minulla on asiat niin hyvin että blogini miltein 400 lukijaa ovat aina tsempanneet ja arvostaneet mielipiteitäni. Onneksi minulta löytyy myös loistava tiimi selän takaa, joka tukee ja kannustaa ja pitää realiteetit kunnossa jos kuskilta meinaa ne unohtua. Annetaan siis jokaisen kilpa-, harraste- ja amatööriratsastajan tehdä asiat niin kuin parhaimmakseen näkevät, eikö?

Pyry näyttää nyt kaikille kieltä ja toteaa olevansa paras maailmassa ja kuski on super ninjaratsastaja, eikö vain?
(allekirjoittaneen huomio! Olen luonteeltani erittäin sarkastinen)


Annetaan jokaisen kukan kukkia, niin kaktuksien kuin tulppaanienkin.
kuvista kiitos Niina Kuronen

Kommentit

  1. Otin parit kuvat teist dumissa johku97.kuvat.fi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, huomasinkin ne tuossa eilen! :) Tosi kivoja kuvia kyllä, harmi kun en pysty lataamaan niitä tuon korin kautta ja siitä puuttuu se "lataa kuva" painike :/ Kiitos kuitenkin superhienoista kuvista! :)

      Poista
    2. Niit pystyy kopioimaa sillä tallena kuva jutulla kun ajatus osuu kohdalleen :D

      Poista
  2. Pyry on paras ja hienoin, mitä sitä vähättelemään. Se on oikeasti todella upea suomenhevonen ja pari kertaa sen livenäkin nähneenä voin sanoa, että sillä on kapasiteettiä ihan huikeasti. Tsemppiä teille, kyllä saat olla ylpeä työsi jäljestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia kovasti :) Onhan tässä vieläkin töitä edessä, mutta kyllä pistää hymyilemään onnistumiset!

      Poista
  3. tosi hyvä ja asiallinen teksti! :) kateus tuntuu vain olevan kaiken palkka :I sitä kun ei näillä anonyymi-kaikkitietäjillä ole mahdollisuutta ratsastaa noin hienolla hevosella, aletaan pilaamaan ratsastajankin / hevosen omistajankin ilo ihan nollalukemiin. mä ainakin osaan todellakin arvostaa näitä sunkaltaisia ihmisiä, jotka tekee töitä hevostensa eteen. sen takia tätä blogia onkin niin mukava lukea, kun voin samaistua tähän :D sellanen mäkin olen, ja tiedän todellakin, ettei hevosta paremmaksi muovaaminen _helppoa_ hommaa oo! :D tsemppiä teille tuleviin kisoihin ja muihin koitoksiin, ja jos joku vielä aukoo sulle päätään niin älä välitä, niinkun oot tehnytkin! :) se on oikea asenne ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti ja tsemppiä teillekin jatkoon :)

      Poista
  4. Tuo on kyllä todella turhauttavaa kun iloitaan omista onnistumisistaan ja tullaan sanomaan ylimieliseksi.. Terve itsetunto ja iloitseminen on täysin eri asia kuin ylimielisyys. Samaa asiaa käsittelin vähän aikaa sitten omassa blogissani. Sä kyllä saat olla ylpeä hienoista suokeistasi ja olette yhdessä menneet hienosti eteenpäin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia :) Olen kyllä aivan samaa mieltä! Miksei saa ilmoita ja olla onnellinen siitä jos on onnistunu jossain? Heti ollaa ylimielisiä ja luullaan itsestä liikoja..

      Poista
  5. Tämä kuuluu niihin upeisimpiin suomenhevosiin mitä olen nähnyt! :) Tsemppiä teille tuleviin kisoihin! Te varmasti pääsette viellä pitkälle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi, suuret kiitokset! :) Töitä pitää vielä tehdä, mutta ainakaan ihan heti ei hevosen kapasiteetin pitäisi loppua!

      Poista
  6. Tuota kateutta, jota se todellisuudessa on, ei kannata noteerata millään tavalla. Kateellisia löytyy aina, ja yleensä tällaisilla, joita kohtaan kateutta esiintyy enemmän on siihen jokin syy, että miksi näin on, esimerkiksi: hieno hevonen ja hieno edistyminen ja sinun kohdallasi vielä extrana laadukas bloggailu ja siihen panostaminen ;) Tätä kateutta esiintyy vielä enemmän, jos bloggailee julkisesti (olen huomannut) ja kertoilee omasta menostaa enemmän. Se on tämän harrastuksen tumma pilvi, mutta onneksi bloggailu antaa kuitenkin paljon enemmän hyviä asioita sekä suurin osa lukijoista on varmasti kanssasi hengessä mukana ja yhtyvät iloitsemiseesi onnistumisien johdosta. Siinä vaiheessa, kun kateus menee sellaiselle tasolle, että aletaa sabotoimaan sinua, eläimiäsi tai omaisuuttasi, silloin siihen pitää puuttua - näin kävi itselleni :/ Kurjaa, etteivät ihmiset voi muiden elämästä lukemisen ohella vain motivoitua itse tekemään lisää töitä päästäkseen hyviin tuloksiin ja keskittymään siihen omaan elämäänsä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, huomattu on! Onneksi ei sentään vielä sabotoimaan kukaan ole alkanut! :o

      Poista
  7. tosi hienoa tekstiä! ootte mahtava pari <3

    VastaaPoista
  8. Tosi hyvä postaus, aivan asiaa :) Itse oon nyt 3-vuotta opettamassa suokkitammalleni (ravisukua) ratsunhommia ja nykyään osaan arvostaa omaa työtäni ihan eri tavalla kuin ennen. Ei kukaan toinen voi tietää mistä on lähdetty ja kuinka suuri matka on tultu tiettyyn pisteeseen, Pyry on todella hieno suomenhevonen, kuten Mollakin ja saat olla niistä molemmista todella ylpeä :) Minäkin kehun hevostani varmaan monien mielestä liikaa, mutta se johtuu vaan siitä etten olis ikinä uskonu sen olevan niin hieno mitä jo tällähetkellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni on vain nii hienoa nähdä se kun hevonen kehittyy eteenpäin ja muistella jälkeen päin sitä millainen se on ennen ollut! :) Hevosta saa mielestäni kehua, miksei saisi? ;)

      Poista
  9. Mitkä saappaat on noissa kuvissa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hööksistä ostetut Massolin CRW nahkasaappaat :)

      Poista
  10. sulje korvat katkerilta selityksiltä.vain sinä itse( ja ehkä muutama muu) tietää,kuinka paljon aikaa ja työtä oot joutunu tekemään päästäksesi Pyryn kanssa tuohon pisteesee.Tsemppi päälle ja näytä muille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos sinulle! Kyllä kovasti nyt tsemppaan ja aijon vielä näyttää, joskus ;)

      Poista
  11. Ensinnäkin hienoa työtä olet molempien kanssa tehnyt ja ylpeä omista saavutuksistaan saa olla! ;)

    Sitten kysyisin ihan ratsastuksellista asiaa.. Kerroit, että Pyryllä ei alkuun ollut omaa moottoria. Mutta nykyäänhän se polkee hyvin ja oikein imee esteille. Osaatko sanoa millaiset harjoitukset on tähän auttaneet? Tai millaisia harjoituksia olette tehneet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia :)

      Minä kuulutan aina monipuolisen liikunnan perään. Meidän hevoset menee enemmän maastossa kuin kentällä, mikä tekee niistä huomatavasti yhteistyöhaluisempia. Tähän moottorin puuttumiseen ei meidän tapauksessa auttanut kun kunnon kohottaminen ja monipuolinen liikunta. Kentällä tehtiin paljon eteenpäin meneviä liikkeitä (yltiö reipasta askellajia aina pätkittäin) ja unohdettiin aluksi kokonaan muodot ja peräänannot. Kun oma moottori alkoi löytymään, siitä pikku hiljaa vaadittiin enemmän, kuitenkaan tahtia muuttamatta. Lisäksi tehtiin ns. kuumentavia tehtäviä, kuten vastalaukkoja, siirtymisiä ja erilaisia puomi ja kavalettitehtäviä.

      Itse en käyttänyt alkuaikoina kotona ollenkaan kannuksia, sillä halusin että hevonen toimii ilman niitä. Tätä ennen Pyryllä oli käytetty aina kannuksia, joten haastetta oli. Heti liikkumisesta sai kiitoksen ja kun liikkui hetken ihan ilman pyytämistä, otettiin käyntiin ja annettiin hetki kävellä. Aikaahan tämä vaati, mutta yllättävän nopeasti alkoi omakin moottori löytymään :)

      Poista
  12. Nappasin teistä tänään Finnderbyssä pari kivaa kuvaa, olisitko halunnu antaa säpös niin voin lähettää niitä sitten sinne? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ooo, joo, lähettele senni.roito@mollamaija.net :)

      Poista
  13. Minkä merkkinen tuo huopa on?

    VastaaPoista
  14. Olipas nyt pakko käydä kommentoimassa, kun luettua on tullut jo jonkin aikaa. Ensinnäkin kiitokset kyydistä, aivan mielettömiä noi kypärävideot. Mutta, nyt on päässyt käymään niin, että tätiratsastaja on alkanut katselemaan maastoesteitä pahaenteisen kaihoisasti, puristanut ruuna-parasta ne vaadittavat 80cm rataestekvaalit ja omin pikku kätösin kyhännyt omalle kentälle maailman pienimmän tukkiesteen. Ja nyt odotellaan että Ypäjä rauhoittuu ja kun vaadittava uskallus on saatu, käydään Ypäjällä kokeilemassa niitä oikeita maastoesteitä. Ja ehkä, kenties, jopa ilmoittaudutaan ensi keväänä harrasteluokkaan.
    Ikinä ei kuule tiedä, minkälaisen lumipallon sitä sysää liikkeelle ihan viattomalla videolla ja blogilla :)
    Erittäin paljon tsemppiä teille myös jatkossa.
    -Mira

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov