Siirry pääsisältöön

"Airlines Pyry Waan on pian laskeutumassa Helsinkiin"

Helmi otsikko, mutta tämä huppari onkin vielä mahtavampi, eipä ole joka tytöllä näin hienoa!


No, jokatapauksessa ei ollut tarkoitus tässä postauksessa leijalla pelkästään meidän superhienoilla tiimitakeilla. Vaikka onhan se mahtava kun toisessa hihassa lukee Mollamari ja toisessa Pyry Waan, höstettynä hienolla selkätekstillä.. Mutta pääidea on siinä, että tänään putet lähti taustajoukkoineen Helsinkiin, kohti Este-Jussi alue-estekilpailua. Ja kotiin lähdettiin väsyneinä, mutta erittäin tyytyväisinä. Tai oikeastaan tyytyväistäkin vielä voimakkaa sanaa käyttäen: supertyytyväisinä.

Siitä on pari vuotta aikaa kun viimeksi ollaan käyty Helsingissä Tuomarinkylässä. Onneksi kuitenkin edessä oli kolme neuvokasta nuorta neitokaista ja perille löydettiin navigaattorin kanssa. Mutta enpä sinne mielelläni mene ajelemaan, sen verran hirveä paikka oikeasti on ajaa. huh! Paikalla hyvissä ajoin, mutta kutenkin saatiin melkein heti alkaa laittamaan hevosia kuntoon. Sitten rataan tutustuminen ja verkkailemaan. Oli käynyt "hyvä" tuuri, sillä Terhi oli juuri ennen minua. En ollut ihan varma vielä oliko kyse hyvästä vai huonosta tuurista, Pyryn ja Mollan vahvan kaveruuden takia. Pyry kun ottaa hieman tulta hännän alle kun Molla häviää.. Joka tapauksessa Terhi aloitti luokan ainoana ponina ja sitten tultiin heti Pyryn kanssa perässä.

Terhin ja Mollan rata oli super! Osittain ainakin. Esteet 1-5 mielettömän hyvin. Sen jälkeen tapahtui jotain ja sitten 4 viimeistä hyppyä meni rämpien ja heh.. Mutta olen todella todella ylpeä tytöistä, hyvä tytöt, olette supereita! Tarkempi selostus Terhin blogissa!


© Niina Pilli ja Julia Koivunen


Ja sitten olikin Pyryn vuoro. Ja Pyry oli kyllä aikamoinen SUPER taas tänään. Se on huimasti parantanut siitä mitä se on ollut. Siitä on tullut oikeasti tarkempi ja varovaisempi jaloistaan ja harvoin se tiputtaa puomeja. Esteet tuntuivat pieniltä, vaikka Pyry hieman liioitteli oksereilla. Sarja meinasi käydä ahtaaksi kun herralla oli kivaa, mutta uusintaan päästiin! Reippaasti uusintaa, lyhyellä kämmen käännöksellä kohti seuraavaa estettä ja.. hups, kuski mokasi. Unohdin ulko-ohjan ja tiukassa kaarteessa este tuli nopeasti eteen, Pyry yritti pelastaa, mutta otti takajaloilla alas. Loppu suht rauhallisesti, mutta loistavalla ajalla, joka puhtaalla suorituksella olisi ollut voittoaika! En mene silti kieltämään että en olisi tyytyväinen, sillä sijoituttiin lopulta neljänsiksi! Ja voin sanoa että palkintojenjako oli vauhdikas ;)
Viuh, fiilikset korkealla! Sen jälkeen jännityksellä kävelemään metrin rata ja katselemaan muutamia ratoja. Tämä oli siis meidän toinen yhteinen metri. Lopulta en tiedä pidinkö esteitä isoina (kuiten rataa kävellessä) vai pieninä (videolta katsoessa). Videolla Pyry vain jotenkin pomppaa niin kevyesti tai jotain en tiedä. Tavoitteena siisti, rauhallinen ja puhdas metri. No? Tuloksena siisti, rauhallinen ja puhdas metri sijoituksella! Me sijoituttiin 16.sijalle 68 ratsukon joukosta! Voitteko uskoa? Meidän toisessa metrissä! Oi kun ihan olen niin fiiliksissä että.. HUH! Tavoite saavutettu? ;) Lisää kuvia ja muuta tulossa myöhemmin!


Eli fiilis on SUPER jälleen kerran! Vaikka prix the Agrimarket luokan voitto meni sivu suun, on ihan voittajafiilis! Superheppa yllätti jälleen kerran! Kisat oli super kivat, kenttä oli todella hyvä ja järjestys toimi kaikinpuolin. Täällä ollaan taas tosi tyytyväisiä. Ja niin kuin alussa sanoin, myös väsyneitä.. Huomaakohan sitä? Havaittamissa minkäänlaista hehkutusta? eeii sentään ;) Ehkä me joskus innostutaan Terhin kanssa tekemään kunnon videopostaus, siihen asti saatte nauttia näistä päivän piristeistä..

Kommentit

 1. Hirmusesti onnea hyvin menneistä kisoista! :)

  VastaaPoista
 2. Oikein paljon onnea kisojen osalta!:) Nyt ottaa päähän, että en ollut tänään tallilla:S Ois päässyt näkemään teiät vauhdissa ja samalla saanut napsittua sulle kuviakin. Voi rähmä. No, ehkä vielä joskus eksytte Dumiin!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no voi harmi! Kyllä me varmaan vielä joskus tullaan Dumissa käymään :)

   Poista
 3. oi kun on siistit hupparit teillä ! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on todellakin ;) Eikä pelkästään noiden superhienojen tekstien takia, on oikeasti todella tyylikäs huppari! Mut oli kyllä sen hintanenkin :D

   Poista
 4. Hieno Pyrde, hieno Molla! Onnee, hieenosti meni!!! :) Ja repesinkö vähän tolle videolle :DD

  VastaaPoista
 5. Vähänkö hienot hupparit, mistä ootte tollaset hommannu!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiimitakit tiiminjäseneltä ;) Meitin superhoitajan äiti noita tekee ni sieltä tilattiin. Tykkään hirmu paljon huppareista, ne on sairaan tyylikkäät jo ilman noita tekstejä ja noi tekstit näyttää niin siltä et ne kuuluis siihen :D tykkään kovasti!

   Poista
 6. Sulle olisi haaste: http://nevergiveup-tiia.blogspot.fi/2012/06/haaste.html

  VastaaPoista
 7. http://johku97.kuvat.fi/kuvat/2012/Este-Jussi+24.6./Lk+3,+100cm/IMG_3722.JPG ;)

  VastaaPoista
 8. Tosi hyvin teil menee noi ihanat suokkiputet <3 ! =)

  VastaaPoista
 9. Onneksi olkoon teille :)! Mietinkin tuolla katsomossa istuessani, että olipa tutun kuuloinen nimi tuo Pyry Waan! Kiva, että kävitte meilläkin päin pyörähtämässä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti :) Oli kyllä kiva käydä taas parin vuoden jälkeen Dumissa, toivottavasti eksytään myöheminkin! :)

   Poista
 10. Hei ihan mielenkiinnosta kysyn, että vaihtaako molla laukat automaattisesti vauhdista vai ravin kautta? (: Hienoja olitte! Ja onnea kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vaihtaa sekä lennossa että ravin kautta. Ikinä ei tamma ole harjoituksista huolimatta oppinut vaihtamaan laukkaa (tehty erilaisia harjoituksia valmentajan kanssa kuin yksin), mutta radalla vaihtaa kyllä lennosta laukan. Joskus kuitenkin romahtaa raviin :)

   Poista
 11. Olipas tutunnäköinen paikka viimeisellä videolla! :D Asun karkkilassa itse(: Pakko kommentoida kun harvoin tälläistä tapahtuu, sen verran huomaamaton paikka kuitenkin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh, me melkein aina ku ohi mennää ni käydään masuunissa :D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov