Siirry pääsisältöön

No jo nyt on kumma, Ratsasta äläkä valita!

Mutta kun on niin sukka että tekis mieli sanoa että kiitos ja hei!


EI! Minä en luovuta. Tällä kertaa ei mennyt ihan putkeen, mutta hevonen oli ainakin hieno. Monta asiaa tosiaan ei tänään onnistunut. Yksi oli se, että nyt pitää todeta ettei oliivi vain ole Pyrylle sopiva kuolain. Se oli meinaan tänään niin varovainen sen kanssa ja ei uskaltanut yhtään luottaa käteen ja kun kerran otin pidätteen heitti melkein seis saman tien. Eli joo, totuttelua tarvii herra tämän kuolaimen kanssa, mutta nyt seuraavat kisat jatketaan vanhalla, tutulla ja turvallisella ompulla. 

Tänään oli siis Artsin valmennus. Yritin saada Pikelle tuntia, mutta oli niin kiireinen ja hyppään oli päästävä, joten sain onneksi Artsin pitämään. Ja kyllä olen tyytyväinen! Tehtiin kivoja tehtäviä, ihan muutamia hyppyjä, ei kauaa. Kuitenkin melko matalalla, yksi este vain metrin, mutta idea oli se että pääsisin tuntumaan. Kaikki mitä Artsi sanoi oli asiaa ja siksi harmittikin kun mokailin itse niin paljon. 

No, joka tapauksessa oltiin hyvissä ajoin perillä ja verkkasin valmiiksi. Kun Arto tuli, kysyi mikä siis on idea ja selitin sitten sunnuntain mestaruudet. Katsoi ensin kun hypättiin pystyä ja sitten yksittäistä okseria. Sen jälkeen mentiin pysty - pysty linjaa välillä määrittämätön ja sitten pysty - pysty linja ja okseri - okseri linja. Sain miltein aina ihan ookoo hypyt kahdelle pystylle, mutta sitten okserit meni ihan pyllylleen. Kielsi jopa ekan kerran okserille.. Huoh. Ja tosiaan kaikki minun ratsastuksesta ja varovaisuudesta. Nykyään minulla on paha tapa tuoda ihan juureen ja se jos joku kuluttaa energiaa. Ei tätä ongelmaa hetkessä poisteta, mutta nyt pakko ottaa taas enemmän estetreeniä alle!


Artsille maksoin ja sitten kipusin Mollan selkään. Hyppäsin muutamia pieniä ja on se kyllä suloinen tamma! Se tekee kyllä kaiken niin suurella sydämellä ja innolla! Kuski ei meinannut pysyä vauhdissa mukana kun alussa tammalla oli niin paljon virtaa ja vauhtia, mutta onneksi kohta jo rauhoittui ja tultiin pikkuinen rata. Tämä oli siis ihan mielenvirkistys hyppylyä tammalla, ettei sitten ensi viikonloppuna Niinisalossa käy liian kuumana ;)


On se niin ikävää huomata kun on iso noin ihanalle tammalle.. Pitäisi kyllä olla oikeasti lyhyempi, alkaa niin harmittamaan kun pystyisi menemään tolla pippurineidillä vielä enemmän! Kyllähän tulen varmaan tulevinakin vuosina hyppäämään ja menemään pikkuluokkia sillä, mutta olisi silti kiva olla a. joko lyhyempi tai b. Molla saisi olla korkeampi.. No, käytiin sitten vielä hieman laukkailemassa derbyalueen maastoissa ja vedessä pulahtamassa ja sitten takaisin kotiin.

Huh.. Nyt sitten kuitenkin ihan positiivisellä asenteella kohti Aluemestaruuksia. Menen ennen mestaruusluokkaa alle 90 cm, jos saataisiin rytmistä kiinni. Heppa tuntui kuitenkin tosi kivalta tänään, kuolain ja kuski vain ei ollut samalla aaltopituudella - heppa olisi korjannut mokan, mutta kuski otta pidätteen ja heppa toimi liian kiltisti pidätteelle ja tuli turhia pikku askeleita.. Tätä sitten koitetaan parannella Artsin ohjeilla. Sitten tekisi mieli vielä avautua muutamasta valmentaja asiasta, mutta pistän sen vielä hetkeksi jäihin ja jään seuraamaan tilannetta. Ehkä tämä vielä tästä muuttuu paremmaksi?

Kommentit

  1. Näin loppukaudesta onkin jo hyvä alkaa huomioida niitä ongelmakohtia, että tietää talven tavoitteet :)

    Hirmuisesti tsemppiä mestaruuksiin!

    VastaaPoista
  2. Jee, hauskaa nähdä teidät livenä sunnuntaina ! :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov