Siirry pääsisältöön

Sitten sitä huomaa että nyt meni homma pipariksi..

SRK 2012 ei tuottanut tänä vuonna toivottua tulosta!


Mutta läpi päästiin ja nyt leuka rintaan ja kohti uusia tuulia! Ennen perinteistä selostusta - joka tällä kertaa tulee olemaan lyhyt - pitää hehkuttaa! Eli tosiaan kävin torstaina Carrus Shopissa Ypäjällä, sillä olimme omistajan kanssa tehneet yhteistyötä kisatakkini kanssa. Siis selkokielellä: Kisatakkini meni pesulassa pilalle ja koska on merkiltään Schockemöhle ja Carrus myy niitä, mentiin liikkeeseen kysymään valmistajan kommenttia ja sovittiin pesulan, Carruksen ja valmistajan kanssa jatkotoimenpiteistä. Pesula myönsi että oli tehnyt mokan ja korvaa takin. Niinpä siis torstaina menin koittamaan Carrukseen takkia joka niillä on mallistossa. Lokakuussa tulee siis kyseinen malli pidempänä versiona, mutta kävin kokeilemassa nyt "lyhyttä mallia", että tiedetään mitä kokoa tilataan. Ja sitten siihen hehkutukseen! Oli _niin hyvä_ päällä että en keksi siihen edes sanoja kuvaamaan. Ja se oikeasti istui ja awww.. Nyt odotan jo malttamattomana Lokakuuta, että takki (Schockemöhle Marilyn kisatakki!!) kolahtaa postissa, jippii!

Kröhöm.. Mutta sitten itse kisoihin. Eli tosiaan aamu alkoi Pyryn Helppo A debytoinnilla. Pyry meni siis Terhin kanssa alue Helppo A:2 ja oli siis ensimmäinen sen tasoinen luokka. Itse jännitin kovasti herran puolesta, joten kuvaamisesta ei meinannut tulla mitään, mutta tässä kuitenkin video ja muutama kuva. Hienosti poika keräsi ensimmäisestä A:staan 57,069%! Hieno mies ja super-Terhi! Petra toimi C tuomarin sihteerinä ja sanoi että kuulemma harjan olisi pitänyt olla kiinni, nyt oli epäedustava. Mitä mieltä lukijat olette, onko se epäsiisti ja/tai epäedustava? Muuten kyllä kehuttiin lupaavaksi hevoseksi ja esimerkiksi vaikeimmasta osa-alueesta, laukasta, ei ollut mitään erikoishuomautettavaa! Nyt kun alkaa kokonaisuus ja yleisilme olla kasassa, aletaan keräämään takapäähän lisää lihaksia että saadaan korjattua pikkuvirheitä.alin © lumililja.net / Katri Pajukoski


Pari tuntia hevoset saivat sitten möllistellä autossa kun itse seurattiin kisoja. Pääsin jopa 90 cm luokan palkintoja jakamaan, heh! Palkintojenjaon jälkeen kipiteltiin autolle, missä aloin hokittamaan Pyryä ja Terhi laittoi Mollaa kuntoon. Meillä oli Terhin kanssa suunnilleen samoihin aikoihin startti, mikä tietenkin harmitti kovasti. Nyt kuitenkin jännitti itseä tuo rata, joten yritin keskittyä pelkästään siihen. Rataa kävellessä se ei tuntunut mitenkään mahdottomalta. Oksereita ja erikoisesteitä, linjoja. Melko perussettiä. Verkkaan lähdin hyvissä ajoin. 

Verkassa tein liian vähän. Hyppäsin muutamia kertoja ja laukkailin. Näin jälkikäteen se on helppo sanoa, mutta olisi pitänyt todellakin tehdä enemmän, avata hengitystiet spurteilla, hypätä ainakin 3-4 hyppyä lisää. Mutta ei, ajattelin että se on liian väsynyt. Hei, joo, mun kenttähevonen jaksaa samanpäivän aikana startata koulun, rataesteet ja maaston, mut ei muka yhtä koululuokkaa ja yhtä rataesteluokkaa. Anna mun kaikki kestää! Jos sillon joskus oisin ollut fiksu oisin hypännyt 90 cm alle, mutta kun ajattelin "että ei se jaksa ja en viitsi tehdä liikaa", joo toki.. No, tästä taas viisastuneena.

Radasta ei onnekseni ole videota, joten kerron nyt miten surkeasti taas ratsastin. Heti kun päästiin derbylle, Pyry nousi sen 10 senttiä korkeammaksi ja siitä huomasi kuinka heti se ajatteli kuta kuinkin näin: "laajaa tilaa, aukeaa". Ja siitä sitten voidaan päätellä että kun kenttähevonen - jonkalaiseksi pienen Pyry palleroisen lasken - pääsee semmoiselle areenalle.. Vauhtia piisaa. Meillä kuitenkin meni homma niin että kuski halusi rauhallisuutta ja hevonen laukata eteenpäin, joten jäin paikoitellen täysin paikoilleni. Ykkönen hengissä, sen jälkeen paikallaan pomppimista ja kädellä kiinni, minkä johdosta kakkonen selättömästi. Sitten kurmutin itseäni, ratsastin kaarteen paremmin ja 3 - 4 linja hyvin. Samoin hyvät hypytä viitos ja kuutos esteille, mutta silti puomit kolisivat alas. No, siitä sitten lähtikin alamäki. Sen jälkeen viimeiset 4 hyppyä kadotin täysin rytmin ja mentiin jollain puolikkailla ja tultiin jokaisen esteen juureen. Ja sarjakin tultiin kahdella laukalla. Että hävetti ja ketutti kun ei hallinnut taas omaa ratsastustaan. Laitetaan osasyyksi se että olen kuitenkin kipeä (poskiontelon- ja keuhkoputkentulehdus) ja ratsastuskunto ei ollut ihan kohdillaan..kaikki © lumililja.net / Katri Pajukoski

Uhkailin kyllä äitille että ilmoittaudun sunnuntaina 110 cm luokkaan. No, en nyt oikeasti, tietenkin jos hevonen siellä keskittyisi paremmin, olisihan se kiva muttah.. Eii. Ensin pitää saada itseni kuntoon, olen jo kolme viikkoa viettänyt hämärän rajamailla kipeänä. Terhin ja Mollan suoritusta en nähnyt, mutta oli kuulemma mennyt miten meni. Prosentteja (59,432%) enemmän katseltiin tuomareiden eroavuuksia. Toinen tuomareista oli asettanut Mollan sijalle 6. (jolloin olisi sijoittunut) ja toinen sijalle 26. (aivan luokan häntäpäähän)! Prosenttierokin oli tarkemmin tutkailtuna melkoinen, kun toinen antoi 56% ja toinen 62%.. Onhan tämä todellakin arvostelulaji, eli tämänkin kohdalla ei muuta kun uusiin haasteisiin!


molemmat © Jade Liski

Nooo, tästä taas jatkuu! Ensi viikon keskiviikkona menen itse Pyryllä seurakoulukisoihin Helppo C:1 ja KN Specialin. Ihan vain haen ratarutiinia molemmille. Sitten estevalmennus sille viikolle ja seuraavalle olisi vielä tiedossa ja 16. päivä onkin jo Alue-estemestaruudet ja siellä hyppäänkin kaksi luokkaa. Mutta näihin treenisiin tunnelmiin, adios! ;)

Kommentit

 1. Heipsun, KaRan kenttäkisojen loput koulukuvat on netissä :) Sunnuntain loput kuvat tulee varmaan ensviikon aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tosiaan, Mirella R. oli nimi, ettei hämmennä että missä ne kuvat onkaan... :D

   Poista
  2. oi, kiitoksia kovasti, käyn heti kaappailemassa ;)

   Poista
 2. Mielestäni tuo teidän esteille laittama "koko harja kiinni" on paljon siistimpi kuin tuo koulussa ollut puoliverkko :)

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä ehdottomasti Pyrylle tukka AUKI kouluradalle! :) Tollasen tukkajumalan tukkaa täytyy esitellä, ja se menee hyvin ilman tota verkkoakin tuolla :)

  VastaaPoista
 4. Jokaisella vissiin oma mielipide tuosta asiasta, mutta kuuluuhan se perinteisesti että hevosella olis letti kiinni kouluradoilla :) Vaikka hieno onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis mielipidettähän tässä juuri kysyin? :)

   Tosin kohdan "kuuluuhan se perinteisesti että hevosella olis letti kiinni kouluradoilla" protestoin, sillä minulle on aina opetettu että alkuperäisrotujen (suomenhevonen, shetlanninponi..) harja saa olla auki ja tässäkään tapauksessa kun tukka ei ollut edes kokonaan auki ;)

   Pitänee keksiä sitten joku toinen paikka tukan hulmuttelulle kun koulukisoissa se tätä nykyä alkaa olemaan "epäedustavaa" :)

   Poista
 5. Noin jumalaton letti häiritsee tuomaria - olisi hienoa, että kaulan pullistelevat lihakset pääsisivät myös esille :) Koko harja kiinni siis, on mielestäni paljon siistimpi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ensi kisoissa sitten tugga laitetaan letille ;)

   Poista
 6. Te ootte oikee superpari! Tsemppiä tuleviin treeneihin ja kisoihin jo etukäteen! :)

  VastaaPoista
 7. Pyryllä on niin mieletön harja että minusta sen kuuluu saada olla auki ja esillä! Jos se tuomaria häiritsee niin häiritköön :D Tosin Pyryllä lettikin näyttää tosi kivalta, että vaiketa päätös ;) Ihania kuvia taas kerran, siulla on mielettömät hevoset (:!

  VastaaPoista
 8. Kanssasi aivan samaa mieltä. Oli Terhi tuupparikin aluksi sitä mieltä että letille, mutta lopulta oltiin yhdessä sitä mieltä että sen kuuluu olla auki - niin mahtava kun on! :)

  Kiitoksia kovasti kehuista ja välitän ihastelut hepoille leivän muodossa :)

  VastaaPoista
 9. Itse ihmettelin miten monilla oli sh kunkuissa harja letitetty, kun olen kuullut aiemmin että parempi kun alkuperäisrotujen harja on auki. Mutta kai tämäkin on ihan mielipideasia lopulta.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov