Siirry pääsisältöön

Voi ****** mikä päivä!

Ei, en edes tiedä mistä hitosta sitä alottaisi...

Huoh. Olisi oikeasti vaikka mitä, mutta harmittaa, suruttaa, kaduttaa ja ennen kaikkea suorastaan vee ituttaa! Oli kyllä iha kauhee koko juttu ja ois kiva vaan pyyhkiä se mielestä.. Alotetaan vaikka siitä että se on talli asia, ei vakava, liittyy Pyryyn ja olennaisesti Pyryn ulkonäköön. Tällä hetkellä vielä pää särkee ja väsyttää, joten en jaksa edes kovin kummoisesti selittää..

Käytiin eilen (lauantaina) hakemassa tutuilta ostettu kevyt kaulakappaleellinen tallitoppis. Nyt kun on öisin kylmää, mutta päivisin lämmintä, ei enää talvella käytetty tallitoppis käy. Niinpä käytiin sitten lauantaina hakemassa uusi toppis. Illalla normaalisti puin sen päälle ja se sopi sille kun nenä päähän! Aamulla kuitenki meinas omat silmät tippua päästä kun mentiin ratsastamaan, sillä loimi oli hinkannut lettikohdan aivan järkyttäväksi! Kun sitten tippa linssissä avasin lettiä, tuli vain kauheita suiroja harjaa mukana ja jäi sellainen 10 senttiä jäljelle. Lisäksi oli vielä hinkuttanut etuharjansa (minkä olin jättänyt letille) ruokakuppiin ja se oli mennyt melkein yhtä huonoon kuntoon. Itkien ei auttanut kun ottaa sakset käteen ja.. No, hyvästi ranskanletti, ensi kesä mennään sykeröillä..

En tiedä syyttäisikö sitä itseä, loimea, uutta rehua vai kohtaloa, mutta nyt on ainakin ratsutukkainen putte, thats it! Huoh, haluun nyt mennä nukkumaan ja herätä aamulla taas uuteen päivään!!

on se silti lutunen ja tärkee 

Kommentit

 1. kamalaa, pyry ei näytä enää yhtään itseltään (ainakaan tuossa kuvassa..) :(

  VastaaPoista
 2. toivon että tää on aprillia...!

  VastaaPoista
 3. kurja juttu! kai se vähitellen kasvaa ja saattahan toikin ihan kivaksi osoittautua :))

  VastaaPoista
 4. Tää on niiin aprillipila! :D

  VastaaPoista
 5. Muokattuhan tuo on, näkee ihan selvästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän muistaa ottaa oman kameran mukaan tänään! :|

   Poista
 6. äpäp senni, äläs yritä vetää viattomia lukijoitasi nenästä! ;)

  VastaaPoista
 7. Sait ainakin yhden järkyttyeen lankaan... Oisin kirjottanut kauheet suruvirret, ellen olisi nähny näit kommenttei :D

  VastaaPoista
 8. Syytetään aprillipäivää :D

  VastaaPoista
 9. Ai kauhee luin tota sillee melkein tippa linssissä, kunnes muistin aprillipäivän!:D

  VastaaPoista
 10. mä jo pelästyin :D

  VastaaPoista
 11. Hahah, ihan menin lankaan, kunnes luin kommentteja!! :D (tosin, toi loimi-selitys oli vähän outo... ;)) Hauskaa aprillipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loimi oli siis sellainen kaulakappaleellinen, missä oli kokomatkalta kiinnityslenkit ja oli varmaan hangannu ruokakuppiin sitä, koska loimi oli siitä kohti ihan likainen ja "kulunut" tai semmonen, juu nou? Yritän pistää siitä tänään kuvan!

   Poista
 12. Eikä!! Täällä mentiin kans lankaan ja pahasti.. Meinasin jo tulla surkuttelemaan, että mun putteroisen tukkalook on oikeasti hyvin lähellä tätä muokattua kuvaa, mutten ala ;)

  emppsi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 13. Senni, älä oo noin ilkee D: Kiljasin ku näin ton kuvan mut sitte tajusin et mikä päivä tänään on xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen saa nykyään kivat nykeröt! En mää oo ilkee :|

   Poista
 14. Eikä:DDDD Mä luulin, että tää on ihan totta. Sitten luin näitä kommentteja ja tajusin vasta!

  VastaaPoista
 15. haha, voi ei! ei saa säikytellä ihmisiä :D

  VastaaPoista
 16. Kuvasta näkee ihan selvästi, että sitä on muokattu eli enpä mennyt lankaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tänään koitan saada oman kameran tallille! :|

   Poista
 17. hyvää aprillipäivää sullekkin senni;)

  VastaaPoista
 18. hyvä yritys. satuin löytämään sun topan ht.netistä :DDDDDDDDDDDDD hyvää aprillipäevää

  VastaaPoista
 19. miks pyrdel ei oo leukahihnaa? ps toivon et noi sen kaulalihakset on photarin takii tollaseet luikut eikä oikeest

  VastaaPoista
 20. vitsit luulin eka et oikeesti Pyryn harja on tommonen mut sitten kun luin kommentteja : DD

  VastaaPoista
 21. Ei perkule ku oot ilikiä! :DD Menin ihan lankaan, kunnes lukaisin kommentit! Hyi kauhia ku istuin tässä monttu auki kauhistellen tuota kuvaa :DD

  http://pirinransu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 22. Pakko sanoo että sulla on aina parhaat aprillipilat. Menin tähänkin aivan täydestä :D

  VastaaPoista
 23. Hyvää aprillipäivää sullekkin Senni ! ;DD

  VastaaPoista
 24. Senni oot loistava ! :D mistä keksit aina noi sun mahtavat aprillipilat? oioi, mä niin rakastan tätä blogia (etenki aprillipäivinä) ;D

  VastaaPoista
 25. Mäkin näin sun topan ht-netissä ku etit kuvanmuokkaajaa tolle kuvalle :--D

  VastaaPoista
 26. Apua luin tota tekstiä varmaan 10 kertaa "ei ei ei saa olla totta"!! Olin jo tulossa kirjottamaan tänne kauheet suruviestit mutta onneks satuin vilkasemaan muita kommentteja :P Ois se noinkin ollut komee poju mutta kyllä sen harja on maailman hienoin! :)

  VastaaPoista
 27. Harjan puuttumisen voi selittää aprillipilaksi, mutta millä tuon mehupillin saisi niskaksi/kaulaksi ? Mihin Pyryn lihakset ovat kadonneet ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pystyt antamaan arvion muokatusta kuvasta, josta on poistettu harja, joka oletettavasti on ollut herran mahtavien kaulalihasten edessä? ;) biatch please hengitä ja älä pelkää, heppa on superhyvässä lihassa! :)

   Poista
  2. Mielenkiintoinen näkemys "superhyvässä lihassa" olemisesta.. En ota kantaa tähän kyseiseen kuvaan, mutta yleinen mielipiteeni on että Pyry on laiha ja lihakseton. Lihaksettomuutta en tosin ihmettele, jos liikutus on pääosin maastoilua, kuten muistelen jostain kertomastasi viikko-ohjelmasta.. Terkuin eri anonyymi

   Poista
  3. mielenkiintoinen analyysi :)

   Poista
 28. Maastossahan niitä lihaksia tuleekin, maastoilu ei tarkoita välttämättä pelkkää pitkin ohjin kävelyä. T. Taas eru anonyymi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaula ei kehity, jos lönkötellään maastossa t. edellinen ano

   Poista
  2. Alempi anonyymi tietää meidän maastoreissut kuinka hyvin? :) ja yleensäkään viikko-ohjelmat ;)

   Poista
 29. hei, mä sanoin et rauhottukaa! :D herttinen teitä!

  VastaaPoista
 30. Pakko kyllä sanoa että on kuivassa kunnossa tuo Pyry! Hyi :|

  VastaaPoista
 31. Mistä ihmeestä kaikki nyt keksii näitä "voivoi kun on pyry kuivassa kunnossa" ? Hohhoijaa... Menee hermot ihan oikeasti. Jos vaikka kaikki pidetään niistä omista hevosistamme huolta ja puututaan asioihin vasta sitten kun se on oikeasti aiheellista. ;)

  Tsemppiä paljon teille treeneihin ja ihan huippu aprillipila ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin hieman ihmettelin mistä moinen lynkkaus yhtäkkiä ilmestyi :D No jaap, eipä minun maailmaani rasita ;)

   Kiitoksia kiitoksia! :D

   Poista
 32. Voi hyvänen aika teitä ihmisiä! Kait kaikki on tottuneet kattelemaan jotain liikalihavia suokkeja, niin sitten kun hevonen on normaalissa ja terveessä kunnossa, tullaan anonyyminä viisastelemaan! Hävetkää kateelliset! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh, minä kun olin ylpeä siitä miten hienossa kunnossa se on koko talven pysynyt :D

   Poista
  2. Ja ylpeä saat ollakkin nyt ja jatkossa, sillä nuo kommentit oli täysin turhia ja Pyry näyttää mahtavalta ^_^

   Poista
 33. Mun mielestä Pyry ei missään nimessä ole laiha, vaan varsin sopivassa lihavuuskunnossa kisasuokiksi. Uskon, että Sennikin allekirjoittaa sen, että ainahan voi olla enempikin lihasta, mutta mielestäni esim. takaosa on varsin kivassa kunnossa. Kaulassa voisi juu olla enempi, mutta sinne on ehkä vaikein sitä saada (varsinkin tammoilla ja ruunilla).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai aina saa olla enemmän lihasta! Tällä hetkellä meillä on kyllä - totta puhuakseni - viherpellettikuuri ettei pääse kevään korvilla liian hoikaksi, läskiähän sillä ei ole milliäkään rungossaan, eikä kuulukkaan olla, sillä se on kisakäyttöön tarkoitettu ;) En minä uskalla lihavalla suomenhevosella yli 110 cm esteitä hypätä! Herra on oikein sopusuhtaisessa ja hyvässä lihassa, yritän tosiaan saada jotain päivitettyä kuvaa jos joitain alkaa tämä epäilyttämään :)

   Itse haluaisin vielä lisää lihasta ja voimaa taakse, edessä alkaa olemaan jo melko vakiintuneet, mutta nyt tarvitaan vielä selkään ja varsinkin takamukseen lisää muskeleita että laukka saadaan superhyväksi (tällä hetkellä melkosuperhyvä!) :)

   Poista
 34. Joo onneksi Pyry ei ole kenenkään anonyymin joka olisi sen syöttänyt porsaaksi! Hyvinvointi ei ole yhtä kuin lihava hevonen! Eiköhän Senni tiedä Pyryn hyvinvoinnin paremmin kuin anonyymit.

  VastaaPoista
 35. Mulla hyppäs sydän kurkkuun kun luulin olevan totta!! Oli kyllä hyvä pila ;D

  Pyryn harja<3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov