Siirry pääsisältöön

Mielettömiä fiiliksiä ja oivaltavia treenejä

hyvä minä, hyvä PP, hyvä Janni, hyvä Molla, hyvä Petra.. jnejne..


Wiiii, tänään on ollut kyllä niin hyvä päivä! Tosiaan tuo aikaisempi postaus nyt oli tuollainen, jota kannattaa katsoa tarkasti läpi ;) Nyt kuitenkin tähän viikonlopun fiiliksiin!

Eilen olin koulussa vain muutaman hassun tunnin ja kotiin päästyäni söin nopeasti aamiaista ja lähdin ratsastamaan Pyryn. Kaikista koomisinta koko hommassa taisi olla se, että kun olin matkalla koulusta kotiin, kuulin radiosta että päivällä (!!) oli luvattu jopa sakeaa lumipyryä joka saattaisi haitata autolla liikkumista. Silloin kun tämän kuulin, aurinko paistoi kauniisti ja ei ollut pilvenhattaraakaan taivaalla. Oliko siis ihme kun saavuin keskustaan lähemmäs tallia, alkoi hiljalleen satamaan lunta? Tai se että kun se hiljainen lumisade yltyi siksi mainituksi lumipyryksi ja laukatessa lumi tuiskui niin kovaa päin naamaa että se sattui ja teki mieli itkeä? Tai vielä humoristisempaa se että kun lopulta saimme nopean lenkkimme tehtyä, hevosen loimitettua tuiskeeseen ja itse jäädyin kalikaksi märissä vaatteissa, loppui lumisade ja alkoi aurinko taas paistamaan? No, ei se menoa haitannut, Pyry oli mahti heppa ja lenkki tehtiin säästä huolimatta ;)

Lumipyryn alkua eiliseltä

Illalla olin vielä iltavuorossa, eli menin puoli kolmeen töihin ja pääsin kymmenen jälkeen. Annoin itselleni luvan nukkua kahdeksaan asti, mutta olin laiska ja lisäsin sitäkin vielä ja nousin tuntia myöhemmin ja näin ollen tänään aikataulu venähti hieman. Kuitenkin kymmenen maissa olin jo tallilla ja suuntasimme ensimmäisenä kuvaamaan Elmosta rakennekuvat. Tämä tosiaan piti tehdä aikoja, aikoja sitten, mutta ikinä ei ollut aikaa. Nyt oli sitä ja sääkin oli todella hieno, joten napsaistiin muutama kuvanen. Eihän siellä pihalla sitten nähnyt millaisia otoksia tuli, mutta tallissa kun katsoin olin taas niin pettynyt itseeni ja kuvaustaitoihini. ÄRR, pisti vihaksi kun ei saanut mitään kivoja kuvia. Tässä kuitenkin muutama kuva mr. Nenämiehestä, on hän niin valloittava herrasmies! :)Äääärr, ylivalottuneita, mutta koitetaan kestää ;) Kun päästiin tallille, tallitytöt olivatkin jo varustaneet Pyryn melkein kokonaan ja mentiin sitten hieman koulutreenailemaan. Suunniteltiin menevämme Opiston kentälle ja lopulta sinne mentiinkin. On kiva huomata kun heppa toimii tavallaan hetki hetkeltä paremmin. Nyt täytyy taas vaan treenata treenata ja treenata että itse opin ratsastamaan sitä juuri oikein. Ei tehty mitään vaikeita juttuja ja laukkakin jätettiin tekemättä enempi, koska Pyry oli hieman varovainen pohjan suhteen. Ravissa kuitenkin tuli ihan hyvää pätkää ja lopuksi oltiin molemmat, sekä Petra että minä, tyytyväisiä. Toivottavasti heppa nyt pysyy kunnossa ja päästään aloittamaan kenttäkausi suunnitelmien mukaan, nyt ei ainakaan voi olla treenistä puutetta ;)

Petra oli siis sekä huutamassa minulle, että otti muutaman kuvan. Keskittyi enemmän siihen huutamiseen ja kuvia tuli tosi vähän siksi. Niistä sitten uskalsin julkaista tämän yhden koska lopuissa säädän jotain omiani, heh! Pyry oli läpi treenin hieman levoton. Uskon että se johtui aika paljon siitä, että mentiin pihalla "pitkän maneesikauden" jälkeen ja pohja oli erilainen. Lisäksi se on jotenkin oikealta takaa hieman jumissa, tai jumissa on väärä sana, pikemminkin puutunut tai sellainen.. Hidas. Oikea takajalka tulee hieman kokoajan perässä, ei siis mitenkään onnu, aro, ota lyhyempää, ole epäpuhdas, ei mitään tälläistä. Se vain on hitaampi tulemaan ja tuotti tänään erityisesti erilaisella pohjalla hieman hankaluuksia.. No, huomenissa on sitten luvassa hieman jumppailua esteillä, jos se siitäkin hieman vertyisi ja Petra sitä hieman hipelöi jos se auttaisi! Kuitenkin loppupeleissä oli todella yritteliäs ja teki kaiken - viimeistään pienen protestoinnin ja kokeilemisen jälkeen - oikein mallikkaasti.


Tähän ei suinkaan päivä vielä loppunut. Tämän jälkeen kävin vielä hypyttämässä Jannia Opistohallissa Mollalla ja sen jälkeen suunnattiin Petran kanssa salille. Käydään kaksi kertaa viikossa salilla aina kun vain on aikaa tai saadaan muuten sopimaan. Tiistaisin vuoroviikoin harjoitetaan jalkoja ja toisella kerralla ylävartaloa, molempina kertoina kuitenkin keskivartalon lihaksia. Perjantaisin / lauantaisin, riippuu siis siitä miten ehditään, tehdään sitten yhdistelmä treeni, eli otetaan sekä käsiä että jalkoja, keskivartalon lisäksi tietenkin. Tänään meillä vierähtikin salilla melkein kolme tuntia verryttelyineen ja venyttelyineen! Huh, pitää vielä ennen nukkumaan menoa hieman venytellä etten huomenna ole ihan jumissa ;)

Mutta tosiaan tälläistä tänään. Salin jälkeen oli mahtava fiilis ja tultiinkin Petran kanssa meille syömään hieman kanaa ja sitten käytiin vielä illalla tekemässä iltatalli. Siitä lähtien olen tuskaillut tämän tekstin kanssa ja nyt pohdiskelen nukkumaan menemistä! Huomenna on lyhyt pätkä työpäivä ja sen jälkeen tarkoitus mennä hieman Pyryllä jumppaamaan esteillä ja käydä illalla lenkillä. Joten näillä näkymin, huomisiin! :)

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. hih, meillä on ihan mahti puttetiimi, että oksat pois ;)

   Poista
 2. Ihania nuo Elmon kuvat, tuommoinen heppa kelpais mullekin. <3 Kiharat jouhet ja pinkki turpa, voiko enempää toivoa? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hehe, pakko hieman rikkoa pilvilinnoja, ei sillä normaalisti ole noin kihara tugga, se on vain ollut leteillä ;D

   Mutta elmeri on hieno!

   Poista
  2. No mutta silti! :D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov