Siirry pääsisältöön

You're the CHAMP!

Sinä olet todellinen mestari!


En viitsi pahoitella minun epäaktiivisuuttani, vaikka oikeastaan olisi ollut paljon mitä kirjoittaa. Tämä koneeni on rikki ja sammuilee noin 10 minuutin välein, joten joudun nyt kirjoittamaan melkoisen pikapostauksen! Lisäksi olen ollut töissä ja olen kokoajan niin julmetun väsynyt etten ole saanut aikaiseksi kirjoittaa. No, ehkä kuitenkin sitä pahoittelen hieman, halua on ollut, mutta aikaa ja vireystilaa ei ;) Tälläkin hetkellä olen aivan julmetun väsynyt, mutta yritän saada teille nopeasti kerrattua sunnuntain tapahtumat ja hieman siitä eteenpäin!

Sunnuntaina oli siis Jannin ja Mollan ensimmäiset kenttäkilpailut! Tietenkin sattui niin että he lähtivät heti ensimmäisenä luokassaa, siis aamulla klo 8 oli startti. Hyvissä ajoin oltiin menossa, mutta lopulta kouluverryttely jäi lyhyeksi. Uskon että Janni tulee analysoimaan tarkemmin päivää blogiinsa, joten sieltä voi kurkkailla. Pääpiirteisesti kuitenkin koulurata oli tasainen, mutta ovat he yhdessä paremminkin suorittaneet ;) No, tästä on taas hyvä parantaa ensi kertaan!Koulun jälkeen vietiin poni tallille ja annettiin sen jäädä hetkeksi lepäilemään. Tässä välissä käytiin Jannilla ja hakemassa koulupaperit ja kävelemässä esterata. Aikaa oli hyvin, koska harrasteen/tuttarin esteet alkoivat vasta puoli 11 aikaan. Kouluprosentteja tuli ihan hyvät 57% ja paperissa oli jopa muutama seiska! Hyvä tytöt, kyllä se siitä pikku hiljaa :)

Jossain vaiheessa lähdettiin varustamaan Mollaa ja valmistautumaan esteille. Hyvissä ajoin mentiin taas paikalle ja verkattiin hyvin. Poni hyppäsi hyvin, oli melko varovainen ja tarkka. Meni jopa isommat esteet tarkasti ja hyvin. Kuitenkin mitä lähemmäs esteosuutta mentiin alkoi kuskia hieman jännittämään ja poni reagoi siihen kieltämällä. Piti vain muistuttaa ettei anna sille mahdollisuutta siihen, vaan pitää oikeasti ratsastaa ja miettiä, ei saa jäädä yhtään suuhun kiinni tai muuta. Hyvillä mielin kuitenkin lähdettiin radalle!

Radalla ensimmäiset kaksi estettä todella hyvin! Kolmannelle tuli hieman huonolla tiellä ja jäi pikkaisen toiseen ohjaan kiinni. Tamma otti siitä itseensä ja niinpä neljännelle esteelle (missä kuski jäi hieman matkustelemaan!) tuli kielto. Tässä vaiheessa kuskia alkoi jännittämään ja loppurata menikin sähläyksen puolelle. Tiputuksia ei kuitenkaan tullut ja päästiin pelkästään 4 virhepisteellä. Itse kuitenkin käyttäydyin huonosti ja kurmutin Jannia liikaa kiellosta, pitäisi todellakin muistaa että nämä olivat vasta _ensimmäiset_ yhdeiset kenttäkilpailut ja tarkoitus oli pitää hauskaa. Janni kuitenkin hyvin itse pohti ongelmaa ja uskottavasti nämäkin "turhat" virhepisteet lähtevät pois kun saadaan vielä vain lisää rutiinia!


Taas pääsi poni tallille, tosin koska tauko oli nyt todella pitkä, kylmättiin tamman jalat ja laitettiin se tarhaan syömään päiväheiniä. Itse menin hetkeksi kotiin lepäämään ja kahden aikaan mentiin syömään Jannin äidin ja Jannin kanssa. Siitä sitten mentiin kävelemään vielä Jannin kanssa maastorata ja yritin kovasti painottaa sitä ettei saa nyt ottaa mitään paineita, vaan mennään vain pitämään hauskaa. Sijoituksella ei ollut tässä mitään väliä, halusin nyt vain että tytöt pitää hauskaa ja pääsevät radan läpi. Rata oli onneksi kohtuu kiva, eli ei mikään hirveän haasteellinen ja uskalsin luottaa kyllä Jannin arviointikykyyn.

Sitten ponia varustamaan ja kohta kohti kisa-aluetta. Jannin startti oli 18.10, joten mentiin hyvissä ajoin paikalle ja verkattiin ensin reippaassa laukassa ja sitten käytiin hyppäämässä. Molla oli hirmu varovainen ja aisti että Jannia hieman jännitti, mutta ei missään vaiheessa ollut kieltämässä. Ja pikku hiljaa startti läheni ja kohta tytöt jo pääsivät matkaan! Kypäräkamera video on latauksessa ja lupaan sen sitten postata seuraavalla kerralla ;) Puhtaasti tulivat tytöt maaliin, hyvä hyvä!

Sijoitusta ei tullut, mutta sitäkin enemmän ollaan taas kokemusta rikkaampia! Itseä harmitti kovasti kun kurmutin Jannia niin paljon siitä kiellosta ja halutttiin sitten että Janni takuulla muistaa ekat kenttäkilpailunsa. Niinpä Janni palkittiin tsemppipalkinnolla, sai hienon mitalin ja kotelon sille. Hienoa tytöt, kyllä se siitä lähtee!

Nyt en ehdi kirjoittamaan enää muuta, mutta sunnuntaina käytiin myös Pyryn kanssa hyppäämässä maastoesteitä. Lauantaina ollaan menossa enemmän hyppäämään, halusin vain testata sunnuntaina oliko heppa jo aivan normaali ja se oli täydellinen! Se on palautunut täysin "omaksi itsekseen"! Ihana kun hevonen on taas juuri se sama Pyry johon on tottunut! Lauantaina sit toivottavasti saadaan yllätysvieraskin, saa nähdä! ;) Tässä nyt kuitenkin muutama Pilvin (kiitos kiitos!) ja Jannikin kuvasi, mutta harmi kun kameran asetukset oli väärin ja kuvat ei onnistunut.. Tässä kuitenkin loppuun pari hassua otosta, nyt on pakko mennä nukkumaan ja jättää tämä nyt tökerösti näihin kuviin ;)

Huh, yritän ehtiä kirjoittamaan useammin, mutta nyt: näihin tunnelmiin!

Kommentit

 1. Ööö, siis te menitte sanomaan tuomareille että Janni pitää palkita?? Just just...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säälittävää...

   Poista
  2. Kyllä tommosella oppimestarilla niitä sijoituksia myöhemminkin tulee!.. huhuhu....

   Poista
  3. senkin aivoapinat :D palkinto tuli aivan muualta kuin järjestäjältä. Mielestäni on hienoa kun sai muiston ekoista kisoistaan ja varsinkin kun on ollut todella ahkera ja motivoitunut treenaamaan :) ( jos joku ei ymmärtänyt, ihan itse ostin tuon mitalin )

   Poista
  4. Ahahahaaa, nauroinko edes noille :DDDD aivoapinat!

   t.Pilvi

   Poista
  5. Mun mielestä tuo oli aivan huippu idea :) nuoria ratsastajia saa ja kuuluukin tsempata :)

   Poista
 2. Tätä on varmaan kysytty jo miljoona kertaa, mutta mistään en löytänyt vastausta, eli siis millä kameralla kuvaat:)?

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Voisitko ystävällisesti vastata, että kuinka pitkiä nurmihokkeja käytätte, ja mistä ostat niitä? Terveisin aloittelija. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytetään ihan normaaleita nurmihokkeja (http://www.hevari.fi/product_catalog.php?c=279 tälläisiä suunnilleen) ja ostan niitä aina mistä sattuu, joskus agrista, Ratsuriihestä tai parkanon ratsutarvikkeesta (yleensä kun ovat Niinisalossa) :) Aika helposti löytää!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov