Siirry pääsisältöön

Ohoi miten mahtava fiilis!

"Me lähetään ulkomaille kilpailemaan vaativaa!"

kuvat kuvattu viime Perjantaina, tältä päivältä ei materiaalia

Viime perjantaina käytiin Pyryn kanssa ensimmäisen kerran maastoesteillä. Olin aivan hukassa ja hyppääminen oli jotenkin vain hauskaa mielenvirkistystä, mutta samalla fiilis tuli kokoajan huonommaksi ja huonommaksi: herttinen sentään, minulla on kisat ja en saa tähän maastoesteilyyn mitään tatsia! Pyry hyppäsi ihan hyvin, mentiin helppoja tehtäviä ja pidettiin vain hauskaa, sillä äiti (heh) ei suostunut siihen että olisin ottanut muutaman isomman hypyn.

Tänään olin sitten aivan tuskissani. En vieläkään saanut Pikeä pitämään valmennusta ja Niinisaloon lähdetään jo perjantaina. Onneksi, onneksi, Petra sanoi että nyt Senni ryhdistäydyt ja minä tulen katsomaan kun menet. Siispä hevonen kuntoon ja  ei kun baanalle. Pantsu oli juuri pitämässä valmennusta, joten jäätiin hetkeksi estekentälle. Siellä otettiin heti laukkaa, rennosti ja taipuen. Heppa tiesi heti että kohta mennään maastoesteitä ja ei meinannut millään malttaa. Pian kuitenkin saatiin rentoa ja pitkää laukkaa ja aloitettiin heti muutamalla kavaletilla, siitä kaksi pientä pystyä, okseri isompi pysty ja iso okseri. Tarkoitus oli tulla siis rentona ja pyöreänä, ainoastaan isommalle (korkeus 110 cm luokkaa) terävöittää ja istua lähemmäs satulaa. Jäimme ekalla kerralla okserille hieman rentomodelle ja tuli kielto, mutta seuraavalla kerralla taas lennellen yli!

Tämän jälkeen siirryttiin maastoesteille. Perusaloitus tehtiin kumpuesteillä, eli neljällä pienellä tukilla. Sen jälkeen bankettia ja alas hyppyjä. Pientä rataa, missä oli pitkä tukki, tuttarin talo, muutama pieni tukki ja keskimmäinen trakehner. Eli tässä ekassa radassa oli kaikkea alle harrasteesta avoimeen helppoon. Pyry vaikutti kokoajan todella hyvältä ja se hyppäsi hyvin ja oli innokas. Kohta siirryttiin harjoittelemaan kapeaa nuolenkärkeä (helpon este) ja ensimmäisellä kerralla mentiinkin hieman ohi. Seuraavalla kerralla taas mentiin ihan mallikkaasti. Lopulta hypättiin kaikkea isompaa: oli helpon kulmaa, vaativan kapea risu ja kapea risumannerheim, helpon kulma, helpon kapea nuolenkärki, pitkä tukki, vinosarja (helpon esteillä)... En edes muista kaikkea. Hyppyjä tuli paljon ja sen mitä muistan niin herttinen... En olisi ikinä uskonut että hyppään suokilla semmoisia esteitä! Mikään ei tuntunut vaikealta ja hevonen oli varma ja teki tasaisesti kaikki, niin helpot kuin vaativat esteet.

Pikku trakehner perjantaina

Käytiin vielä vedellä, missä hypättiin ensin kaikki vesiraja esteet. Pieni tukki suoraan veteen, kukkulalla tosi pieni tukki ja vedestä pois iso tukkikasa. Tämän Pyry hyppäsi super hyvin! Sen jälkeen piti tulla alashyppy veteen, mutta siinä tuli totaalinen stop. Meinasin mäjähtää itse veteen kun herra pomppasi niin rajusti takaisin päin. Maanittelin, käskin, pyysin ja komensin ja "pystyyn hyppimiseksi" ja temppuiluksi se meni. Koitin käydä näyttämässä vedessä ettei ole hätää, laukata rauhassa vain ohi, tulla ylös päin.. Silti ei mennyt veteen. Lopulta maaniteltiin se kaverin kanssa ja sitten se menikin sinne leikiten! Ei ollut siis oikeasti mitään ongelmaa, herra vain ei olisi halunnut mennä! Lopetettiin vesileikit siihen, mutta päätettiin vielä tulla hauta. Haudalle oli tehty koff-in ja se oli ehdottomasti tasoa vaativa, sillä ensimmäinen että toinen oli vaativan esteillä.. Ensin tultiin pelkkä hauta ja sitten Petra sanoi että tulen koko tehtävän. Olin hetken että ei missään nimessä, Pyry ei pääse yli tuosta ekasta! Kuitenkin koska heppa vaikutti hyvältä, mehän tultiin. Ensimmäisellä kerralla ensimmäinen hieman kolisten tasapainottomasti askel ja yli haudan ja kiemurrellen kolme askelta toiselle. Tehtävä oli siis oikeasti este-askel-hauta-kaksi askelta-este. Ei kun uusiksi ja tällä kertaa ihan _mielettömän_ hyvin! HUH, fiilis oli ihan mahtava kun heppa vain liiteli helposti koko tehtävän.. Siihen oli hyvä lopettaa ja käytiin vielä hyppäämässä kerran portaat alas ettei alas hyppy jää ongelmaksi. Sitten kotiin pitkä kävely, savet jalkaan ja pihalle. 

Mutta tosiaan. Sekava selittää, mutta pakko olla tuosta ylpeä! Jos joku sattuu nyt Ypäjällä kulkemaan niin voi mennä tsiikailemaan niitä esteitä mitä mentiin, pitkällä vedellä koff-in ja maastoestekentällä miltein kaikkia esteitä mitä siellä oli. Huippu, aivan huippu heppa! Jos nyt saan sen kieltämään Niksulassa niin se on kyllä täysin minun vikani tuollaisen treenin jälkeen.. HUH, edelleen adrenaliini virtaa ja fiilis on ihan mahtava!

Sennin muistilista:
- lähestyessä vaikeampaa (kapea, iso tms) estettä, terävä jalka ja hevosen nenä ylös. Tämän jälkeen tasainen jalka, ei painetta, istutaan alhaalla
- Rytmi ja tasapaino
- Hevosen kaula suorana, viitaten siihen että tarpeeksi ajoissa kiinni ja suoraksi (= ei ohimenoja)
- Eteen ratsastuksen jälkeen pitää pystyä kokoamaan, niin hevonen kuin itsensäkin!

pikku-risueste perjantaina

HUH, nyt odotan kyllä niin innoissani jo kisoja! 
Huomenna luvassa vielä ankaraa koulutreeniä, että varmasti saadaan kaikki taito imettyä ;)

Kommentit

 1. kuulostaa upeelta, ootte hienoja! tsemppejä sinne :)

  VastaaPoista
 2. Hitto ku sais kyydin vkpl katselee teijän kisoja, mut täält porin suunnalta on vähän vaikeaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi hitsi :/ Yritä kysellä jos joku tuttu on tulossa katsomaan? :)

   Poista
  2. sitäkin olen yrittänyt jo, harmillista kun on vielä 17 :/

   Poista
 3. Oliko Petra siis vaan katsomassa vai myös huutelemassa jotain neuvoja? Se on kyllä ihanaa jos sulla on superhoitajan lisäksi samassa paketissa kouluratsastuskoutsi ja jopa hypätessä(?) tarvittaessa auttava silmäpari + kaveri! Onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petra oli ikään kuin koutsaamassa :) siitä oli oikeasti tosi tosi paljon apua, fiilis oli niin maassa kun perjantaina hypyt ei tullut onnistuakseen! Huomenna Petra lupasi katsoa vielä koulutreenit ja jos menee huonosti tehdään vielä kertaava treeni torstaina. Petra on auttanut paljon myös esteillä meitä. Parasta ehkä on juuri se, että aina kun Petra on auttamassa me jopa ylitetään itsemme ja yritän itsekin aina parhaani! Enpä tiedä mitä tekisin ilman sitä! ♥

   Poista
 4. Hyvä postaus!
  Näin enemmän ravi-ihmisenä nuo estetyypit eivät kyllä ihan kaikki auenneet, joten voisitko tehdä postauksen jossa kerrot kuvien kanssa minkä niminen mikäkin este on ja mikä tekee juuri ko. esteestä haastavan/missä pitää olla tarkka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :)

   Heh, joo ymmärrän täysin, kirjoitin tämän vielä niin hätäisesti ettei meinannut saada itsekkään selvää mitä tehtiin :D Voisin jossain vaiheessa tehdä ihan näistä ypäjän perusesteitä postauksen ja sitten kisakaudella jos saataisiin tehtyä useammin vaikka Walkthrougheja ja niihin voisin lisäillä omia mielipiteitä siitä miltä este meidän näkökulmasta vaikuttaa. Miltä kuulostaisi? :)

   Poista
 5. Hyvä Senni ja Pyry! Niksulassa voitto kotiin! :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov