Siirry pääsisältöön

Loistavaa kenttäkauden aloitusta!

Mahtava Niinisalon kansallinen sh helppo 11.-12.5.

En valitettavasti jaksa pitkästi kirjoittaa, mutta kirjoitan nyt pääpiirteittäin. Piti heti kirjoittaa kun tulin, mutta olin niin väsynyt etten yksinkertaisesti jaksanut. Alkuviikon olen sairastanut - Niinisalossa on jotain mikä saa minut aina kipeäksi, en ymmärrä! - ja huomenna taas töihin. Nyt kuitenkin pikakelauksella ihan mahtava viikonloppu läpi!

Perjantaina piti lähteä jo klo 16, mutta onko se ihme että venähti? Lähdettiin sitten kuuden aikoihin ja ajettiin melko suoriltaan Niinisaloon, kerran vain pysähdyttiin Huittisiin syömään. Veimme Pyryn Siltakorven tallille, mikä oli muuten todella mukava ja kotoisa! Herra majoittui heti hyvin ja tuli toimeen vieruskaverinsa kanssa. Hyvillä mielin jätettiin PP nukkumaan ja mentiin itse matkailuautolle valmistautumaan aamun koitokseen.

Lauantaina herättiin hyvissä ajoin ja tallilla oltiin jo kahdeksan maissa. Luokka alkoi puoli kymmenen ja olin neljäntenä lähtijänä. Heppa tuntui koko verkan ajan todella hyvältä ja lähdin radalle hyvällä fiiliksellä. Hevonen teki juuri niin kuin minä pyysin. Ratsastin sitä liian kiireelliseksi, askel oli tikittävää ja tahtirikkoja tuli omien mokien takia. Kuitenkin, se oli meidän ensimmäinen Helppo A luokka ikinä ja heppa suoritti kaikki tehtävät niin hyvin! Teimme jopa toisen vastalaukka kolmikaarisen puhtaasti! Riskkojen ja vaihdon takia saimme vähemmän pisteitä, mutta olen tyytyväinen siihen että paperissa oli pääasiassa kutosta ja muutamia seiskoja! Lopulta prosentit olivat 58,13% hyvä PP! 

Radassa on siis vielä paljon korjattavaa, mutta lisäksi siinä on myös paljon todella kivasti sujuvaa jo! Pikku hiljaa hyvä tulee, näin sanotakoon :)

kuvat © Anniina Gullans


Esteosuus alkoi vasta puoli yhden aikaan, joten mentiin autolle ja Pyry sai siellä sitten nautiskella heinää ja vettä odotellessaan. Kierrettiin jossain vaiheessa sille hokit ja pistin suojat. Lopulta kun kello lähestyi kahtatoista pistettiin hevonen valmiiksi ja mentiin verryttelemään. Taas heppa tuntui tosi kivalta verkassa. Kuitenkaan verkka hypyt eivät olleet ihan niin hyviä kun toivoin. Nurmella taas Pyry innostui ja meni mielummin ylös kuin eteen. Hypyt olivat isoja ja välillä oli semmoinen olo että se ihan liioitteli ;)

Rata meni tosi kivasti. Ensimmäiselle pystylle en tiedä mitä tapahtui: paikka oli hyvä, heppa hyppäsi sen hyvin ja silti se tipahti! Sen jälkeen kuitenkin kokosin itseni hyvin ja keskityin rataan. Kaksi, kolme hyvin. Neljäs oli okseri pysty sarja lyhyemmällä välillä. Otin hyvin kiinni ja väli hyvin, hieman pohkeesta eteen ja viides. Kuudes oli tiukemmasta mutkasta pitkä yhden askeleen väli. Siinä teinkin sitten isomman mokan. Mutkan jälkeen ajattelin että ratsastan eteen. Lopulta kostautui siihen että toin sen todella huonosti kauas ja en ollut itse leikissä mukana ja näin ollen okserin takapuomi mukaan. Seitsemäs este hyvin ja siitä omalaatuinen väli kahdeksikolle. Siihen otinkin taas liikaa kiinni ja taas kolahti puomi alas. Lopputuloksena 12 virhepistettä, mutta kuitenkin aivan mahtava fiilis, sillä hevonen oli todella kivan tuntuinen radalla! En voisi olla tyytyväisempi kumpaankaan rataan!

kuva © Roosa Mikkola / http://rooosan.kuvat.fi


Eihän lauantaina tuloksellisesti kauheasti juhlittavaa ollut. Koulun jälkeen olimme sijalla 7/10 ja esteiden jälkeen kaikki meidän taakse koulussa jäänneet oli hylätty. Maastoon lähdettiin siis Sunnuntaina jumbosijalta, mutta jotenkin se ei minua haitannut. Olin hevoseen niin tyytyväinen että halusin vain saada vielä hyvän loppurustistuksen. Asenne millä lähdin maastoon oli mielestäni parempi kuin aikoihin. Ei yhtään karjumista, suttumista, repimistä.. Ainoastaan se että me mennään ja puhtaasti! Ja niin se sitten meni! Puhtaasti ja todella helposti! Lopussa vasta tuntui että hevonen heräsi ja sitten taas tehtiin sellaisia hyppyjä että oksat pois!

kuva © Roosa Mikkola / http://rooosan.kuvat.fi
Aivan mahtava heppa! Tämä tarkoittaa siis sitä että meidän avoin helppo debyytti lähestyy ;)

Kommentit

 1. Voi vitsi! Meette niin hienosti :)
  Ois ihanaa päästä hyppäämään maastoesterataa, näyttää niin hauskalle :)
  Ja onnea hienosta viikonlopusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih, kiitoksia! :) Ei muuta kun hyppäämään maastoesteitä, se on tosi hauskaa ja ennenkaikkea koukuttavaa ;)

   Poista
 2. Ihanat äänikannustukset maasto-osuudella :D hienosti menitte :)

  VastaaPoista
 3. miten IHMEESSÄ sä muistat ton radan:D?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toi nyt oli tosi helppo rata, en kävelly sitä kertaakaan kun oli sama rata kun syksyllä :D Mutta yleensä kun kävelee vaan tarpeeksi usein ja yrittää muistaa jotain kiintopisteitä niin muistaa kyllä! :)

   Poista
 4. hienosti meette, mä rakastan sun kypäräkamera videoita! :D <3 ihania

  VastaaPoista
 5. Miten ihmeessä ton radan voi muistaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toi nyt oli tosi helppo rata, en kävelly sitä kertaakaan kun oli sama rata kun syksyllä :D Mutta yleensä kun kävelee vaan tarpeeksi usein ja yrittää muistaa jotain kiintopisteitä niin muistaa kyllä! :)

   Poista
 6. voiks tehä joskus postauksen miten valmistautua kenttiksiin/mitä siellä kannattaa muistaa? ekat kenttikset meinaa kohta häämöttää... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pitää koittaa jos ehtisin kirjoittaa sellasen! :)

   Poista
 7. Oletteko muuten sinne Kurtnaan menossa kisaamaan?

  Itse käyn Kurtnassa ratsastuslomilla ja kävinpä tuossa lauantaina siellä ollessani vilkaisemassa maastoesteet. Oli aika siistit kyllä ! :D Tosin itse en käy sillä tallilla, jolla kisoja järjestetään, mutta aivan siinä naapurissa. Suosittelen kyllä tuota Kurtnaa! On todella rauhallinen paikka ja se talli, minne uskoisin teidän menevän, on ihan mielettömän hieno. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla kesällä menossa vielä, ensi vuonna sitten ehkä ;)

   Poista
 8. Nää maastoradat on niin parasta, varsinaista hevosen elämää ja mahtavaa kun tsemppaatte toisianne pitkin matkaa. Voi kun noihin maastoihin pääsisi joskus käymään ihan muuten vaankin! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov