Siirry pääsisältöön

Ja huomenna taas klinikalle..

piru vie sinua poni!


On kyllä täysi kysymysmerkki tuo poni! Huomenna menen klo 11 pääsykokeisiin Hämeenlinnaan, sieltä kipin kapin kotiin, koppi perään ja klinikalle. Tällä kertaa mennään näyttämään jalkaa ja unohdetaan hetkeksi se räkä. Virpi kävi tänään katsomassa, tilanne ei periaatteessa kriittinen ja ei tietenkään voida tietää varmaksi mitä siellä on vasta kun klinikalla. Jänteessä ei mitään (melkeinpä) varmasti ole. Mutta se mitä sitten tuli kysymykseksi oli se että piru vie: puikkoluu. Eipä löytynyt puikkoluun päätä, eli näyttäisi siltä että on puikkoluunsa murtanut.. Positiivisiä asioita kuitenkin on se, että jalka ei ole kovin turvoksissa eikä lämmin sekä lisäksi se ei onnu eikä aro sitä. Eli toivottavasti siellä ei sitten ole mitään pahemmin!

HUOH! Huomenna sitten siitä enemmän, taidan kantaa kameran mukaan niin saadaan klinikalta oikein paljon kuvia! Tänään Pyry kävi oikein reippaalla maastolla ja saikin painella niin kovaa että kuskilta valui vaan kyyneleet silmistä! Hauskaa herralla oli ja toivon mukaan huomenna päästäisiin hyppäämään maastoesteitä pitkästä aikaa. Mutta nyt nukkumaan, aamulla pitää vielä ehtiä tallilla käymään kylmäämään ponin jalka ennen tuota Hämeenlinnaan poikkeamista. 

Nyt kaikki antaa paljon peukkuja ponille!

Kommentit

  1. voi harmi :( mihinkäs oot hakemassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HAMK liikenneopettajan erikoisammattitutkintoon :) Kuuleman mukaan sinne on niin paljon hakijoita että minulla (kun ei ole yhtään opettajatutkintoja takana) ei ole käytännössä mitään mahdollisuuksia päästä sisälle. Mutta yrittänyttä ei laiteta! :D

      Poista
  2. Kisaponiltani murtui syksyllä juurikin tuo puikkoluu vasemmasta takasesta, ja vain ponin omistaja huomasi sen kun poni laukkasi oikeaa laukkaa.. Se oli siis todella vaikea havaita, kun ei se poni ontunut/ arkonut tms.

    Mutta toivottavasti saatte nyt sitten tietää mikä vaivaa! Tsemiä :))

    VastaaPoista
  3. Voi ei toivottavasti klinikalla menee hyvin :/! Onneksi puikkoluu on sellainen luu joka ei tue mitään, vaan on periaatteessa ylimääräinen, mutta eihän sitä murtumaa silti haluta :|!

    VastaaPoista
  4. Peukut pystyssä ponille, ja sinulle:)

    VastaaPoista
  5. Meillä taas puikkoluun murtuessa hevonen oli täysin kolmijalkanen, murtu vielä kaksi kertaa niin oli poni yli vuoden sairaslomalla. Joten ei se varmaankaan kovin pahasti ole mennyt, täällä ollaan peukut pystyssä että Molla on kunnossa :)

    VastaaPoista
  6. Peukkuja täältäkin, toivottavasti ei ole mitään vakavaa!

    http://pirinransu.blogspot.fi

    VastaaPoista
  7. Kokemukseni puikkoluun murtumisesta ovat "positiivisä" (jos nyt murtuminen voi ylipäätänsä olla positiivista!?!?). Turha luu, voidaan jopa poistaa (ravureille tehdään paljon poistoleikkauksia, jotta voivat jatkaa juoksemista). Meillä jo hieman vanhempi ratsutamma mursi puikkoluun ja oli yllättävä pian taas kisakunnossa, hyppäsi ja meni koulua ilman ongelmia :) Ikää oli tuolloin 15 vuotta ja edelleen pelittää.

    Tsemppiä klinikalle.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov