Siirry pääsisältöön

Paljon sitä ja tätä!

Ikävää ja iloista, kuvallista postausta!


Periaatteessa kyllä on melko positiivinen postaus. Aloitetaan silti torstaista, jolloin käytiin Pyryn kanssa klinikalla. Se oli keskiviikkona taas todella huono takaa, joten soitin sille samantien klinikan ja onneksemme saatiin aika jo seuraavalle aamulle. Heti pitää kehua kuinka fiksu mies se oli koko päivän, oli rauhallinen ja toimi todella hienosti lastatessa ja purkaessa. Purkaessa sain sen aivan yksin jopa alas! Kuitenkin. Klinikka oli siis klo 11, joten lähdettiin hyvissä ajoin kymmenen pintaan tallilta. Klinikalla hetki odoteltiin ja sitten saatiin Pyry käsittelyyn.

Ensin juoksutus liinassa. Ei ontunut tai ollut ep, mutta jäykkä oli. Ei muuta kun kuvaamaan jalkoja. Kuvattiin etuset että takajaloista kintereet, yhteensä tuli kuvia 8 kappaletta. Kuitenkaan kuvissa ei ollut mitään mistä huolestua: sukuvialliset vanhat irtopalat löytyivät, mutta ne oli tosiaan vanhat ja eivät vaivanneet, joten niiden olemassa oloa ei tarvinnut miettiä. Loppupeleissä siis pystyi hieman huokaisemaan helpotuksesta: mitään vakavaa ei ainakaan löytynyt!

Takapolvet olivat väljät ja nyt saatiinkin siis lääkkeeksi mäkitreeniä ja vetoja = lihaksi taakse ja näin ollen tukea nivelille ja jänteille. Pistettiin vielä lonkkaan ja takapolviin bliistraus, eli doupattua tuli Pyry. Lisäksi otin mahalääkkeitä Pyrylle, sillä tuntuu ettei se liho vaikka saisi mitä. Nyt menee viimeiset lääkkeet ja jos ne eivät ala hiljalleen tepsiä tai Pyrylle / Mollalle tulee vielä jotain, kyllä alkaa olemaan varmaan hevosten suunta takaisin kotiin. Sitten pystyy vahtimaan kokoajan mitä syö ja miten paljon ja onhan täällä laidunkin oikeastaan odottamassa..

Positiivisin mielin siis lähdettiin klinikalta: vakavaa ei löytynyt ja liikunta saa jatkua normaalina! Koska hepassa on kiellettyjä aineita, jäi silti meiltä Jumping Ypäjän seilinpoikacup kuin myös Ypäjän Kenttäkilpailut välistä. Harmittaahan se, mutta pääasia että hevonen tulee kuntoon ja sitten voidaan lähteä katsomaan mihin mennään vai mennäänkö mihinkään :)

Mutta se sitten Pyrystä.

Kun sitten olin saanut Pyryn turvallisesti takaisin tallille ja huristanut taas kertaalleen kotiin, Petra alkoi jo viestittelemään että koska tulen. Petra meni Mollailemaan ja päätettiin sitten että menen samalla kuvaamaan hieman menoa. Ei muuta kuin Oskari kainaloon ja menoksi! Tässä nyt muutama hassu kuva Mollan ja Petran tuuppailuista ;)


Koska Molla oli niiiin hieno niin ajateltiin että annetaan sille palkinnoksi muutama este ja suunnistettiin sitten katsomaan maastoestekentille. Ja mitäs siellä olikaan! Siellä oli Lounais-Suomen aluekenttävalmennukset! Oi kun olisi senkin tiennyt niin olisi mennyt enemmänkin kuvailemaan. Hypättiin Mollalla estekentällä muutaman kerran pieni pysty ja muutamia maastoesteitä, neidillä oli oikein superhauskaa!

Huuurjimukset rataesteellä... 

... ja maastoesteellä, HUI! 

Tässä välissä vietiin sitten Molla tallille ja palasin takaisin kuvaamaan Hennaa ja Millaa. Ehdin jopa ottamaan Hennasta ja Piksusta yhden kuvan kaiken tohinan keskellä. Koska Henna&Milla ryhmä alkoi vasta myöhemmin, ehdin tässä välissä käymään kuvaamassa Petran ja Elmerin treenejä. Kuvailin niitä sen hetken verran ja pian siirryin taas takaisin maastoestekentille. Harmittavasti valo kuitenkin alkoi loppumaan ja en saanut kunnon kuvia enää Millan ryhmästä, mutta hienosti ne siellä veteli, go Henna ja poskit! ;)

Henna ja sen mahtiponit! tsiikaa Hennan blogi tästä!

Noniin. Siinä sitten Millan hyppelöitä kuvatessa Henna vitsin murjaisi: voisin osallistua Piksulla Someron seuraestekisoihin sunnuntaina! Hah, mikä vitsi! Tosin lopulta tajusin ettei se ollut vitsi ja illalla huomasin ilmoittautuneeni hurjaan 70-80 cm luokkaan. Eihän tässä muuten mitään, mutta en ikinä hevosen selässä ollut edes istunut. Mikäs siinä, hyvään liemeen taas tuli lusikka tungettua..!

Henna sitten armollisesti antoi mahdollisuuden käydä hieman testailemassa Piksua ja niinpä käänsin Opeliksin nokan Hennalle. Reilun tunnin harhailun - kyllä, menen ensi kerralla niin kuin itse ajattelin, en niin kuin navigaattori ohjaa - jälkeen saavuin pihaan. Siinä sitten hölöteltiin niitä näitä, harjailin ja varustin Piksua ja kohta ja hyppäsin selkään. En tiedä mitä odotin, mutta olihan se melkoinen shokki! Yhtäkkiä istuin sellaisen sotanorsun selässä ettei mitään jakoa ja kaulakin jatkui vähintään sen kolme kilometriä eteenpäin.. Huomaa että on mennyt liian kauan kompaktilla Pyry paketilla ;)

Henna sitten rakensi muutaman pienen esteen, että saisin hieman tunnustella. Itse hain säätöjä ja etsin vaihteita. Huh, sehän kävi ihan työstä! Herra vaikutti järin kivalta, tosin ratsastuskertoja pitäisi saada useampia alle että tottuisi tuohon, mutta pakko myöntää, ei missään nimessä mikään paha tapaus, vaan kerrassaan miellyttävä. Hypätessä sai olla tarkkana, kuulin että helposti kyllä tilaisuuden saadessaan käyttää sen hyväkseen. Siksi tultiinkin melko mielenkiintoisesti esteille välillä ja kuski tunaroi oikein kunnolla. Mutta annetaan se anteeksi, ensimmäistä kertaa kuitenkin selässä!

Mietin pitkään viitsinkö linkata tähän videota ollenkaan mutta mitä sitä sitten enää miettimään. Videon aivan viimeinen hyppy on se tyypillinen "tuon huonossa tasapainossa ja en ole mukana"-hyppy, mutta muuten meni ihan kivasti. Normaalisti Piksulla mennään esteitä pelhamilla ja on martingaali, mutta koska vain tein testiajoa ja lähdettiin maastoon niin ei viitsitty turhaan niitä pukea. Hyvin se noinkin kulki ja saapi nähdä mitä tulevaisuus tuo taas. Jospa vaikka sillä joskus uskaltaa enemmänkin kisoihin poiketa, ken tietää ;)


Ja nyt on kenenkään turha tulla sanomaan että ratsastan huonosti! Koska joo, niin ratsastan ja ratsastan myös ensimmäistä kertaa ikinä tuolla hevosella. Hauska tapaus ja innoissani odotan kyllä huomista. Voi olla että otetaan hylätyt kieltojen takia molemmista, ei sitä vielä tiedä. Mutta mielenkiinnolla ainakin jään odottamaan. Piksu on hauska tapaus, mielenkiintoista päästä ratsastamaan tälläisellä pelillä! Jospa sitä pikku hiljaa tätäkin oppii ratsastamaan.. :)

Kommentit

 1. Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miksei hevosen omistaja mene itse kisoihin? On se kyllä upea hevonen!

  Eikä tuo nyt niin paha ollut mitä tekstin perusteella odotin! Tsemppiä kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Oli se melko hakemista koko ratsastus, mutta ainakin sai jotain käsitystä :D

   Ei kai siinä mitään erikoista syytä ollut miksi ei itse mennyt, ei vain ollut tarvetta itsellä hypätä, mutta kuitenkin oli tulossa kisoihin toisellakin, niin antoi sitten minulle mahdollisuuden :)

   Poista
  2. Hei vain! Täällä hevosen omistaja kirjoittelee.

   Elikäs ei tähän tilanteeseen ole mitään erikoista syytä - Ajattelin vain antaa kaverille mahdollisuuden käydä kisoissa pitämässä hauskaa, kun hän ei nyt omalla voinut osallistua :)
   Olen myös saanut tahkota itse hevosella näitä 9O-1OOcm luokkia jo sen verran, että voin jo antaa kaverillekin mahdollisuuden startata luokkia!

   Eli ei paniikkia - ihan vain yritin olla kiva kivalle ihmiselle! ;)

   Poista
 2. huh mitä ratsastusta mutta onnee kisoihin ja toivottavasti pyrdellä ois kaikki hyvin :)

  VastaaPoista
 3. Wau, teillähän oli mennyt lainahepan kanssa tosi hyvin, onnea!:)

  VastaaPoista
 4. Aika järkkyä, miten ikinä menet kilpailuihin jos ratsastat noin, oli kuinka erilainen ja outo hevonen tahansa? Huhhuh, en pystynyt katsomaan videota loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, älä muuta viserrä! :)

   Onneks Henna on niin kiltti et se anto mun mennä vaikka oonki tunari ;)

   Poista
  2. Heh... tunarit ne vetelee sijoituksia ja voittoja :)

   Poista
 5. Miks ihmeessä hyppäätte noin pienellä kentällä noin isoo??!!! Ei sit mitään järkee!!! Ootte te kyl aika moisii puskiksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sori, yritän ymmärtää sun kysymyksen heti ku oon lopettanu tän nauramisen :D

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään hajua mitä sähläsin o_o

   Mut siis niin, miksei Mollan kuvat oo kuvasivuilla?! nimim. tahtoo nähdä kaikki!

   Poista
  2. noku ei oo ehtiny :( Mää yritän laittaa tänään vielä!

   Poista
  3. Apinan kuvia myös kiiiiiiitooooos!

   Poista
 7. En ikinä päästäisi sinua oman hevoseni selkään. En ihmettele yhtään jos pyry ei edisty kanssasi jos olet oikeasti ratsastuksellisesti tuolla tasolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hätää, ei minulla ole tarvetta kiivetä hevosesi selkään :)

   Poista
 8. Sähän sait videossa ihan hyvää tuntumaa vieraaseen hevoseen, ei mitään kiskomista ja potkimista! Mitä joskus näkee kun ei saada uutta heppaa toimimaan. Ihan näin ystävällisesti yritän sanoa, että sä istut välillä aika kumarassa? Kannattaa kiinnittää huomiota että hartiat on takana ja '" lapaluut yhdessä " niin istuminen helpottuu. Tää vain pisti silmään, ei missään nimessä tarkoitus loukata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tiedostettu jo ratsastaessa, en kuitenkaan pystynyt siinä tilanteessa korjaamaan :)

   Tiedostan ongelmat kyllä, ei ole mitään uusia juttuja ;)

   Poista
 9. Varmasti kiva päästä välillä vähän uudenlaisenkin hevosen satulaan :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov