Siirry pääsisältöön

Vastauksia, kuulumisia ja lukijahaaste!

Niinpä niin, juuri kun kaikki alkoi näyttämään ihan kivalta olen itse kipeä. Tosin onneksi nyt ei mitään hirvittävän tärkeää ole viikonloppuna. Hepatkin hieman köhii, joten aloitettiin valkosipuli ja saavat olla rennommalla pari päivää. Tiistaina oli Piken estevalmennus ja arvatkaa! Se oli wanhassa (siis maneesi ypäjällä, ehkä pienin heti pressumaneesin jälkeen)! Olin aluksi hieman epäilevä. Loistava idea sinänsä, koska harvoin maneesit ovat sitä kokoa mitä Ypäjällä. Lopulta idea oli täydellinen. Sekä Pilvi Mollalla että minä Pyryllä oltiin mukana. Molla otti hieman pienempiä hyppyjä ja vähemmän jalkansa takia. Ja valmennus meni hienosti! Pyry tuppasi taas intoilemaan, mutta kun tajusin sen idean että en jää heti esteen jälkeen kiinni vain odotan sen kolme askelta, heppa tuli paljon paremmin takaisin! Lisäksi kevensin istuntaa niin jopa löytyi hyvin paikat kun en alkanut itse säätämään liikaa. Valmennus meni siis suuper hyvin ja lisää hyviä uutisia oli seuraavana päivänä! Mollan jalka ei ollut mitenkään reagoinut, jee! :)

Mutta eiköhän siirrytä kysymyksiin! Joten tästä se alkaa ;)

suosikkihevosesi kautta aikojen?

Minulla on jonkun verran sellaisia ihan suosikkeja. Tietenkin Lurppa oli aivan ehdoton, mutta matkan varrella on ollut myös mitä ihanempia ratsuja. Esimerkiksi Valetta-tamma oli aivan mielettömän ihana ratsastaa, vaikken siihen aikaan sitä hyvin hallinnutkaan. Siinä oli kuitenkin kokoa ja näköä ja se meidän aikoinaan pitikin ostaa. Lisäksi Tiinalla ollut Dino oli mielettömän kiva, siinä oli säpäkkyyttä, hyppykykyä ja kaikkea. Ja yhdeksi ehdottomaksi suosikiksi kasvoi Roni, myös erittäin iso pv-ruuna, jota ratsastin kylläkin vain kerran. Nämä nyt ehkä sellaisia kautta aikain suosikkeja. Aloittaessani oli tietenkin ehdoton ykkönen Ykä shettis-ruuna ja Reska-poni. Jokainen heppa on tuonut niin paljon omaan ratsastukseen että en oikeastaan osaa edes nimetä aivan lemppareita ;)


mieluisin estetehtävä?

Vaikea kysymys. Tykkään aika monista tehtävistä. Varsinkin Piken kanssa tehtävät maastoesteille valmistelevat (kulmat, sarjat yms mitkä hypätään kuin maastossa) on erittäin mielenkiintoisia. Lisäksi kaikki erilaiset linjat, kontrolliharjoitukset, jumppasarjat.. Niitä on niin paljon, olen tässäkin suhteessa melko kaikkiruokainen.


tavoitteesi ensi kaudelle?

Ensi kauden tavoitteet ovat vielä hieman auki, riippuen nyt paljon tämän alkukauden menosta. Mutta tavoitteet on tietty hyvä aina tehdä ja tänä vuonna ne on lähinnä Pyryn ympärillä. Pyryn kanssa olisi tarkoitus edetä (hiljalleen) hyppäämään metrin luokkia ja kesällä kilpailla tuttaria / suomenhevosten helppoa. Riippuen tosiaan siitä miten tämä alkukausi menee. Lisäksi haaveilen starttaamisesta muutamassa Helppo A luokassa Pyryn kanssa. Ehkä sitten loppukaudesta?

Parhaat kilpailut mitä olet käynyt ?
Paikoista paras, vaiko ihan noin yleisesti parhaat? No mielestäni parhaimmat kisat oikeastaan paikasta riippumatta on kyllä kenttäkilpailut. Ne on aina niin mukaansa tempaavat, vaikka ne olisi missä! Lisäksi on paljon paikkoja missä tykkään käydä ihan vain sen tunnelman takia!

Heppojesi parhaat puolet ?
Ai vitsi kuinka ihana kysymys! Mollassa parhaat puolet lienee luonteessa. Se on luonteeltaan niin rehellinen ja.. Sellainen Mollamainen! Sitä on vaikea selittää mutta se on vain niin omaperäisen ihana ja kaikkea. Pyryssä parasta on ehdottomasti (luonteen lisäksi) sen uskomattoman hyvä kapasiteetti ja se on oikeastaan melko nopea oppimaan. En mä tiedä, ne on vaan niin parhaita molemmat!


Millainen olet kirjoittajana ?
Pidän itseäni aika surkeana kirjoittajana ainakin noin äidinkielellisesti. Olen todella surkea äidinkielessä, vaikka aina olen siitä hyviä numeroita saanut. Mutta teen niin vaikeaselkoisia lauseita ja pätkin niitä miten sattuu ja kaikkea. Yritän kuitenkin kirjoittaa mielenkiintoisesti ja yleensä asiaaiheitakin.

Millä teet grafiikkasi ?
Photoshop CS2

Kenellä on mukavin hypätä ?
Tällä hetkellä jos pitää valita Mollan ja Pyryn välillä se on Pyry. Molla on sen verran tarkka (ainakin joskus) että vaatii enemmän itseltä. Pyryltä löytyy muutenkin enemmän "estesilmää" :)

Kauanko sinulta kestää laittaa hevonen kuntoon?
Päivän mukaan, yleensä 10-20 minuuttia. Harjaan kolmella harjalla, otan kaviot, suojat jalkaan ja varusteet päälle, eikun menoksi :D

Kauanko kestää laittaa itsesi kuntoon aamulla?
Tämäkin riippuu niiiiin paljon päivästä ja siitä millaisella tuulella olen. Mutta jos nyt noin yleisesti olen kouluun menossa menee vähintään puolituntia (suihku, hiusten kuivaus / laitto, meikkaus..), viikonloppuisin ja vapaapäivinä harvemmin jaksan peiliin vilkaista..

Kamalin estetehtävä / yksittäinen este?
Kamalin yksittäinen on ainakin ihan pelkkä pysty. Se on niin tylsä ja kaikkea. Oksereissa on niin paljon enemmän hypättävää ja tehtävää ja tunnetta. Kamalin tehtävä on vaikea sanoa, olen aika kaikkiruokainen esteiden suhteen. Ehkä joku vaativampi in-and-out tehtävä on se kammotus kun tällä hetkellä Pyryn kanssa ne on vaikeita.



Isoimmat haasteet sileällä tällä hetkellä?
hmm.. Tällä hetkellä varmaan siirtymiset tuottavat eniten ongelmia, tosin nekään ei hälyttävästi. Ensi viikon tiistaina sitten taas tulen tänne itkemään sitä miten kaikki pitää aloittaa alusta.. heh :D

Jos Pyry ei olisi sinulla nyt, mitä tekisit?
No minulla olisi takuulla joko toinen oma tai ylläpitohevonen. Tai sitten kävisin ratsastuskoululla tunneilla tai vuokraisin jotain hevosta. Jotain hevosiin liittyvää takuulla.

Kuinka monet kisat olet kisannut ?
Niin monet etten ole edes laskenut! Aloitin aluekilpailuissa vuonna -05, sitä ennen kisasin tallin kisoissa noin 2-5 kertaa vuodessa. Joten onhan noita kisoja muutamat ainakin takana. Karkeasti en osaa edes arvioida että monet, varmasti kuitenkin yli sata starttia on menty, komeasti.

Onko sinulla lempihevosrotua ?
Ei oikeastaan. Hevoset ovat niin yksilöitä, etten ole ikinä saanut itselleni ns. lempirotua vain katsonut enemmän yksilöiden perään.

Mikä on lempivuodenaikasi ?
hmm.. vaikea kysymys. Sillä jokaisessa vuoden ajassa on sekä hyvät että huonot puolet. Esimerkiksi kesässä rakastan kilpailuita, lämpöä.. Mutta inhoan ötököitä ylitse kaiken.. Talvi on ötökkävapaata (IHANAA!) mutta taas saattaa olla todella kylmä. Keväällä pelkään maastossa routakuoppia, mutta taas rakastan sitä kun kesä lähestyy. Ehkä syksy on sitten se kaikista mieluisin? En tiedä oikein :)

Onko sinulla sisarruksia ?

On minulla yksi täysveli, Sami. Lisäksi tietty on sitten "puolisisko" ja kaksi "puoliveljeä" jotka eivät siis oikeasti ole minulle mitään sukua, mutta varsinkin Sisko on erittäin tärkeä ihminen minulle. Kata myös on kisannut Mollalla, jopa yhdet kenttäkilpailut ja ollut usein taustajoukoissa! Veljeni - Sami siis - ratsasti pienempänä ja vähän isompana aloitti uudestaan, mutta se sitten jäi, syystä ja toisesta.



Minä ja Kata-sisko <3

Kuinka kauan ehditte olla Lurpan kanssa yhdessä ( en tiedä onko tähän jossakin vastausta ) ?
Aika tarkalleen kaksi ja puoli vuotta oli taivalta takana. Mutta sitten kun on se elämän hevonen siinä, tuntuu siltä että se olisi ollut vähintäänkin koko elämän siinä mukana.

Mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteesi ?
No, tavoittelen vielä päästä kilpailemaan kenttäratsastuksessa vaativalle tasolle. Jos kenttäura ei urkene, aijon siirtyä kouluratsastukseen ja siinä tähdätä sitten pidemälle. Joskus vielä ostan itselleni nuoren ja sen kanssa sitten alan treenaamaan. Joten olen kahden vaiheilla. Panostaa "omaan uraan" tai tehdä sitä mitä tosiaan rakastaa, eli treenailla nuorten kanssa. Se sitten nähdään vuosien päästä :)


JA LOPPUUN SITTEN LUKIJAHAASTE! 
Haastan jokaisen nyt esittelemään mahdollisen bloginsa! Seuraan itse paria tiettyä blogia (minkä osoitteetkin muistan ulkoa..) ja nyt haluaisin lukea lisää! Joten esittele blogisi ja kerro pienellä kuvauksella millainen se on, mistä se kertoo, kuka kirjoittaa. Mielikuvitusta kehiin! Parhaimmat blogit sitten vaikka esittelen ja tietenkin rupean lukijaksi ;) Joten nyt blogeja esille!

Kommentit

  1. http://morrepolle.blogspot.com/

    Uudelleen lapsuusajan harrastukseen palaavan tätiratsastajan blogi. Ihan tuoreeltaan raporttia ensimmäisistä tunneista lähtien!
    Kuinkas sitten kävikään...

    VastaaPoista
  2. http://aatujalaura.blogspot.com

    kertoo 15-vuotiaan tytön arjesta ja kilpailuista hevostensa kanssa. Kierrellään ahkerasti seurakisoissa ja pian on myös aluelupa takataskussa ja aletaan kisaamaan vähän enemmän ;)

    VastaaPoista
  3. http://aiinon.blogspot.com

    17-vuotias tyttö kertoilee monipuolisesti elämästään niin hevosten parissa kuin muustakin elämästä. Paljon heppajuttuja, paljon kuvia ja postauksia usein! :)

    VastaaPoista
  4. http://taipaleentila.blogspot.com

    23vee nuori nainen kertoo arjestaan hevospainotteisesti. Omistuksessa kaksi puskasuokkia :)

    VastaaPoista
  5. http://miiargh.blogspot.com/

    Blogini sisältää ratsastuksenohjaajaopiskelijan elämää. Olen 17v kuopiolainen tyttö, ja opiskelen toista vuotta Hingunniemessä raohiksi. Naputtelen kuitenkin myös muusta elämästäni, ja satunnaisesti jotain ihan randomiakin.

    VastaaPoista
  6. http://fionann.blogspot.com/

    15v tyttö kirjottelee 6-vuotiaan poninsa ja itsensä kehityksestä kohti kenttä- ja estekilpailuja. Totuuden mukaisesti huonoina ja hyvinä aikoina.

    VastaaPoista
  7. http://heidinnelivedot.blogspot.com/

    4 -vuotiaaksi kääntyvän estesukuisen KWPN -orin elämää, opetusta, treenaamista ja valmennusta varsasta aina tähän päivään ja kohta kisakenttiä sekä ratsastajan unelmia :)

    VastaaPoista
  8. http://sadejasanni.blogspot.com/

    Blogi kertoo junnuratsastajan treenaamisesta niin este- kuin koulupuolellakin :)

    VastaaPoista
  9. http://miljanbiggestdream.blogspot.com/

    Kirjottelen blogiini elömästäni, johon sitten kuuluu kaverit, koulu, hevoset ja tietokone .. Postauksia teen mahdollisimman usein. ( noin. kerran päivässä, taikka kerran kahdessa päivässä.) Eli aika aktiivista kirjoittelua, kai.. ? Tykkään tehdä myös videopostauksia, joten niitä on tulossa, en oo vielä saanut aikaseksi kun yhden tai kaks, jotka olen poistanut..
    > Toivottavasti käyt vilkasemassa ! :)
    + tykkään ihan hirmusesti tästä sun ulkoasusta !

    VastaaPoista
  10. http://helmiharjat.blogspot.com

    Blogi kertoo ex-ravuri suokistani, perheeni ex-ravuri lämppäristä ja shettiksestä. Parhaani mukaan yritän näistä saada ennemän ja enemmän ratsuja jokapäivä. Panostan kehittymiseen ratsastuksessa ja hevosen käsittelyssä parhaani mukaan. En kilpaile rahan puutten vuoksi mutta ehkä vielä joskus:)

    Vähän tuntuu mahdottomalta olla siellä top 5, kun on jo nyt tullut näin paljon osallistujia. Mutta eihän sitä ikinä tiedä niinpäätin kokeilla:)

    Olen muuten seuraillut sinun blogiasi jo pidemmän aikaan ja se on todella toimiva ja hieno kokonaisuus. Eniten minua kuitenkin kiehtoo sinun youtube videosi, olet todella lahjakas!

    VastaaPoista
  11. http://olehyvaitsellesi.blogspot.com

    Kertoo joulukuussa 14 täyttävän tytön blogista. Virallisesti on life-style blogi, mutta painottuu eniten hevosiin ja vuokraponin ratsastuksiin ja hoitoon (:

    VastaaPoista
  12. http://vihurin.blogspot.com
    Blogia kirjoittaa tiimin kolme täysi-ikäistä jäsentä, ja hevosina 10-vuotias sh-tamma, jonka kanssa palaillaan estekentille sairasloman jälkeen, sekä kuusivuotias projektiruuna, jonka kanssa tavoitteena aluetason kisat tällä kaudella kummallakin puolella. Kisapostauksia, kotitreenejä, sekä kaikkea muutakin! Lukemalla selviää enemmän :)

    VastaaPoista
  13. http://piikkimatolla.blogspot.com/

    Urheilusta hullaantunut nuori nainen ja vuotta vanhempi kisatouhuista eläkkeelle viime kaudella jätetty "ikinuori" tori-pappa.

    VastaaPoista
  14. http://workingwithmaster.blogspot.com/

    Olen 21-vuotias, ja vuokraan saman ikäistä todella osaavaa pv-teräspappaa. Treenataan puolitosissamme koulua, käydään valmennuksissa kun ehditään ja ensi kuussa on edessä ensimmäiset koulukisat. Viime kuukausina olen joutunut tekemään paljon erikoispostauksia sun muita, koska jouduin olemaan ratsastamatta aika pitkään lonkkaleikkauksen takia. Nyt olen takaisin tositoimissa, vihdoin! :)

    VastaaPoista
  15. http://konstapolle.blogspot.com/

    Blogini kertoo minun ja suokkiruunani mutkittelavasta matkasta kenttäratsastuksen ja esteratsastuksen maailmaan.

    VastaaPoista
  16. http://suvi-thisismylife.blogspot.com/

    Blogini kertoo 11-vuotiaasta täykkäriprojektista ja parista muusta vähän ongelmallisesta hevosesta. Hevosten koulutus kiinnostaa valtavasti, varsinkin niiden vähän vaikeampien!
    Aina välillä päädyn myös pohtimaan ääneen maailman kauheuksia eli erilaisia eläinääkkäystapauksia jnejne.

    Ja olen aikaisemminkin tänne samasta asiasta maininnut, mutta kävin itsekin joskus kauankauan sitten kaukjärven tallilla ja hoidin myös Ykää. Hevosharrastukseni lähti siellä käyntiin.
    Ja Reska oli myös yksi minun suosikki tuntihevosistani siinä tallissa..:)

    VastaaPoista
  17. http://justgloriousnails.blogspot.com/

    Tuossa on kahden lukiolaistytön pitämä kynsiblogi, johon kirjoitellaan enimmäkseen kynsistä, kuten nimikin jo paljastaa. Mutta sillointällöin kaikkea muutakin ja joskus ajattelin joitain pieniä hevospostauksiakin tehdä :)

    VastaaPoista
  18. http://corahsworld.blogspot.com/

    blogi kertoo ylläpitohepasta, lämppäriruuna Korasta. En tiedä miten juuri tässä tilanteessa esittelisin blogin koska paljon on meneillään mitä en ole vielä blogissakaan kertonut. Koran kanssa yritetään päästä jotenkin eteenpäin, katsotaan tuleeko enää mitään, toukokuuhun asti on hän meillä jonka jälkeen trkoituksena ostaa oma hevonen.

    VastaaPoista
  19. http://valtinmustablogi.blogspot.com/

    Blogini kertoo jo vähän iäkkäämpän suokkiruunan arjesta,jolla tällä hetkellä menossa kuntoutukausi,vähän aikaa sattuneen kompastumisen takia jalka ollut huonossa kunnossa.

    VastaaPoista
  20. http://mantajatopi.blogspot.com/

    Muutama päivä sitten pystyyn laitettu blogi minun & 15-vuotiaan ikuisuusprojektiruunan puuhailuista. Tosin vasta kaksi postausta alla, mutta mitä muuta uudelta blogilta voi oikein odottaa. Välillä mukaan eksyy nuoren shettistamman ratsutuskerroista, jotka ovat erittäin kirjavia (poni mukaan lukien..)!

    VastaaPoista
  21. Ihanaa että olet ainakin tekstistä päätellen piristynyt! On tainnut löytyä uusi motivaatio ja innostus ratsastukseen? Mulla oli samankaltaista turhautumista ja itseeni uskomisen puutetta syksyllä ja se loppui vasta tammikuussa, niin tiedän kyllä sen tunteen. Hevosharrastus vie niin vuoristoratana eteen päin, koskaan ei tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi.

    http://emmyjamiranda.blogspot.com/
    Kirjoittelen vuokrahevosen kanssa treenailusta kouluratsastuksen parissa ja pienimuotoisesta kisaamisesta, tosin lähinnä ihan vaan itseämme vastaan. Ratsuna toimii 10-vuotias luonteikas welsh part bred-tamma ja kirjurina 20-vuotias ikuinen ponityttö.

    VastaaPoista
  22. http://ilontoive.blogspot.com

    7-vuotiaan suomenhevosruunan ja 23-vuotiaan omistajan päiväkirjatyyppinen blogi, joka keskittyy nuoren hevosen kehittymiseen arkisessa treenauksessa ja kilpailuissa. Toistaiseksi ollaan kisattu seuratasolla koulua ja esteitä, tällä kaudella tarkoitus debytoida aluetasolla.

    VastaaPoista
  23. http://litlleheavenr.blogspot.com

    16 vuotias tuntiratsastaja tyttö etelä-suomesta jakaa mietteitään yleensä elämästä sekä rakkaasta harrastuksesta ratsastuksesta. Pääasiassa hevospainotteinen, mukana myös ihanapieni koiruli !:)

    VastaaPoista
  24. http://jjulia-stepbystep.blogspot.com/

    Kirjoittelen blogiini kaikkea mahdollista elämästäni, laidasta laitaan. Siellä käyn läpi iloa, surua, tavallista arkea ja mitä nyt ikinä tapahtuukaan. Blogi on siis melkoinen sekasikiö, sillä kirjoittelen myös ratsastuksesta, hevosista ja koirastani. Kuviakin pyrin käyttämään postauksissa. Itse siis olen huhtikuussa neljätoistavuotta täyttävä likka.
    Toivottavasti käyt kurkkimassa. (:

    VastaaPoista
  25. http://laurajaoxena.blogspot.com

    Kirjoitan 9v pv tamman kanssa touhuilusta omalla yksityistallilla ja kisoissa käydään (tai sitten ruvetaan käymään kun niitä on) n. 2 kertaa kuukaudessa ja kisataan esteitä. Kisattu ollaan nyt 90cm. Joskus myös mainintoja senioriponistani, 28v kouluponista ja laadukkaasta suokista joka tällä hetkellä "lomailemassa" ylläpidossa :) Olen lokakuussa 16v täyttävä tyttö etelä-pohjanmaalta

    VastaaPoista
  26. http://mmirtsi.blogspot.com/

    kohta 18-kesäinen tyttönen olen, kirjottelen ns. lifestyle blogia, heppajutut ja valokuvaus pääasiassa :--)

    VastaaPoista
  27. http://anskujaniilo.blogspot.com

    15-vuotias tyttö kirjoittelee 6-vuotiaan suokkinsa menestyksestä raviradoilla ja kehitystä ratsastuksessa. Mukana pomppii tallin 10 muuta suomenhevosta (:

    VastaaPoista
  28. Ihan uusi tuttavuus tämä sinun blogisi, tosi kivaa lukemista lajista joka ei todellakaan ole omani... Ainakaan vielä ;)

    Kahdesta suomiruunasta (7 ja 21v.), ylipäätänsä ratsastuksesta ja vähän hevosista poikkeaviakin kirjoituksia sisältää blogini, http://jillanblogi.blogspot.com/

    Tervetuloa lukemaan :)

    VastaaPoista
  29. http://heppaunelmia.blogspot.com/

    Pian 15-kesäisen ponitytön seikkailuja. Kisoja, valmennuksia, tunteja ja puskailua.

    VastaaPoista
  30. http://janinajateppo.blogspot.com/

    Syksyllä 16 vuotta täyttävän hevostytön talleilua, valmennuksia, kisoja yms. Kertoo lähinnä hoito-/kisahevosestani ja omasta ponista. Teksteissä esiintyvät usein muutkin tallin hevoset ja ponit :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov