Siirry pääsisältöön

Nyt alkaa iskemään paniikki!

Meinaan mistä sitä hommaa kisahoitajan viikossa?


Tai oikeastaan niitä on kaksi asiaa jotka huolettavat.. Suurin on tämä kisahoitaja. Minulla on mielettömän kivoja tallityttöjä, jotka takuulla auttavat minua ja lähtevät kisoihin. Voin surutta antaa Mollan ja Pyryn (jos Molla ei ole kisoissa) näille tytöille, tiedän että pystyvät molemmat hevoset hallitsemaan. Mutta, sitten tulee se suuri MUTTA, kun sekä Molla että Pyry ovat kisoissa, Pyryn käsittely on erittäin hankalaa ja vaatii jo voimaa ja taitoa. Sillä se hermostuu, huutaa Mollan perään ja se vaatii tietynlaista käsittelyä - jämäkkää ja ennen kaikkea osaavaa.

Olen tässä nyt tämän alkuvuoden katsellut miten menee. Lähinnä muuttuvia tekijöitä on äidin sairastuminen, joka lisää tietenkin tuskaani siitä että äiti a. väsyy nopeasti ja b. sitä sattuu kun Pyry riuhtoo ja riehuu. Niinisalossa selvittiin hyvin, meillä oli huippu porukka ja ei Mollaa. Mutta entäs nyt kun tulee Ypäjän kenttäkilpailut? Äiti on - onneksi - silloin töissä aamusta, joten en joudu stressaamaan sitä pystyykö, jaksaako tai haluaako se pitää Pyryä. En voi jättää Pyryä myöskään autoon - en halua ottaa mitään ylimääräisiä riskejä! -, mutta minulla ei ole myöskään niin jämäkkää ja osaavaa hoitajaa tiedossa joka pärjäisi sen kanssa. Tai jos on sellainen tiedossa, hän on kykenemätön tulemaan paikan päälle omien menojen tähden. Mukaan tulee isäpuoli ja tiedän ettei hän halua - enkä minäkään halua että hän ärtyy heti aamusta.. - taluttaa Pyryä kun se on sellainen "sekopää".

Kysymys siis kuuluu: Löytyykö vielä tähän maailman aikaan ihmistä, joka haluaisi olla avuksi? Pitäisi olla kokemusta myös näistä vähän "villeimmistä" tapauksista. Palkkaa en konkreettisesti pysty maksamaan rahalla, mutta joskus saisi kyllä ratsastaa Mollalla tai Pyryllä ja majoituksen / ruuan maksaisin. Olen tätä ajatusta pyöritellyt nyt alkuvuoden mielessä ja yhtäkkiä se tuli niin ajankohtaiseksi! Mukaan pääsisi ainakin kesällä kenttäkisoihin, estekisoihin ja koulukisoihinkin varmaan silloin tällöin jos tarvitsee. Apukäsiä kun ei koskaan ole liikaa! Mutta kysymys löytyykin alusta, onko tälläisiä ihmisiä vielä? Onko enää ihmisillä halua kierrellä tälläisiä "pikkukisoja" mukana?

Huh kun jo nyt huolettaa.. Toinen vähän huolettomampi huolenaihe on sitten myös kenttäkisoihin liittyvä, sillä Mollan kenttäkamat on hankkimatta! Pohdiskeltiin tässä äitin kanssa kenttävärejä ja tultiin siihen lopputulokseen että täytyyhän tytöt ja pojat erottaa! Niinpä Pyry jää sinisiin kamoihin ja Mollalle hommataan samanlainen setti punaista. Ensi viikon tiistaina siis auton nokka kohti vantaata ja kipaistaan Hööksistä hakemassa kaikki mahdolliset tavarat mitä löytyy. Sitten päästään viikonloppuna starttaamaan sekä punaisessa että sinisessä, jaiks! Sitä ennen on viimeiset maastoestetreenit molempien puttejen kanssa. Mollan kanssa mennään hyppäämään helppoja harrasteen esteitä huomenna ja Pyry pääsee sitten pomppimaan lauantaina! Viimeiset maastoestefiksailut ennen kun on kisat!

Mutta nyt jään pohtimaan tätä asiaa. Kertokaa jos teillä on jotain kokemuksia! Mistä kannattaa hakea hoitajaa kisoihin? Mitä nykyään halutaan palkaksi, onko raha se juttu? Nyt kaivataan meinaan tosissaan apua! :)

Kommentit

 1. Itte ku oon hevosia hoidellu kisoissa, ollu pidemmilläkin reissulla, niin mulle tärkein on ollu se että on hauskaa. Mulle riittää palkaks ihan hyvin ruoka, ja jos on muutaman päivän kisat niin majoitus. :D En kyllä tiiä onko samanlaisia vielä muualla, itte oon kesällä 15v. ja tuntuu että nykyään liian moni on vaa rahan perään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itselläkin sellainen olo että rahan perään ollaan enempi :/ Varsinkin kun ollaan täällä "vaikutusvaltaisella Ypäjällä" missä tuntuu että kaikki haluaa kaiken rahana :D Meillä hoitajille maksettu ruoka ja majoitus, halutessa saanut itse ostaa karkkeja jne, mutta kyllä yleensä äiti ostaa myös sen verran karkkeja ja muuta että niitä on sitten jaettu!

   Meillä myös on aina ollut se tavoite että kaikilla on kivaa! Kuski (minä) nyt välillä hermostuksissani kitisen, mutta siihen tottuu nopeasti :D

   Poista
  2. Jep, tuntuu että kun piirit kasvaa niin rahan perään ollaan vaan enemmän ja enemmän.. Niin :) hahah :D Laitoin sulle muuten facebookkiin viestiän blogin yhteisön kautta.

   Poista
 2. Minä olen kiinnostunut,mutta taidan olla liian nuori :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iällä ei ole meillä ikinä ollut merkitystä vaan sillä käsittelyllä. Tosiaan tässä taas tulee kysymysmerkkinä se pärjääkö Pyryn kanssa. Sen kanssa kun minä, äiti ja isäpuolikin ollaan hieman hukassa niin en tiedä uskallanko antaa sitä hirveän nuorelle hoitajalle. Muuten kyllä olen valmis ottamaan nuorempiakin, nuorena sitä aina oppii! :)

   Poista
  2. Olen 13- vuotias ja oon tottunu aika hermoilevien hevosten pitämiseen. Oriakin olen käsitellyt,mut oli poni.

   Poista
  3. Hmm, pitää harkita! Tässä tapauksessa kuitenkin erittäin orimaisesti käyttäytyvä 165 cm suokkimöhkäle :) Laita vaikka jotain tietojasi sähköpostiini senni.roito@mollamaija.net niin otan yhteyttä! :)

   Poista
 3. Hmmm kiinnostunut olisin muuten, MUTTA
  a) en ole varma olenko tarpeeksi vahva. kisahoitajana ollut vaan lepsummilla hevosilla, mutta tallilla tullu tapeltua sitten vähän raisumpiekin kanssa. siinä on vaan se riski, että jos ei voimat riitäkkään.
  b) nuori olen, kesäkuussa 15 täyteen ja pari viikkoa kesälomassa rustattu varatuksi
  c) asun turun suunnalla, joten jos esim. hesaan päin menossa niin vähän ongelmaa

  + en kyllä ole rahasta kiinnostunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hienoa kuulla että kiinnostuneita kuitenkin löytyy! :)

   Pyryn kanssa on tosiaan aina tuo riski jos ei pysy käsissä. Eihän se mikään sekopää sinällänsä ole, mutta sillä on luja tahto aina välillä. Hyvää kuntoa kyllä saa olla kun sen kanssa pitää melkein kokoajan kävellä että pysyy rauhallisena :D

   Iällä ei merkitystä minulle, enemmän merkitsee taito ja käsittely

   Tämä on yleinen ongelma. Ypäjällä tai aivan tässä lähellä on harvoin niin kiinnostuneita ihmisiä. Meille pääsee kyllä melko hyvin bussilla (Turusta bussi Turku-Lahti, jää pysäkillä Palikkala, Ypäjä josta pystyn noukkimaan kyytiin) ja pidemmillä reissuilla voi aina tulla edellisenä päivänä jo yöksi. Nämä tietenkin vaatii aina tietynlaista järjestelyä, mikä on harmillista :/

   Poista
 4. Minäkin voisin olla kiinnostunut. Ikää löytyy 13 vuotta ja olen käsitellyt vähän raisumpiakin hevosia. Millä suunnalla kisoja olisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisoja aika paljon lounais-suomi, etelä-suomi, häme. Kalenterissa kenttäkisoja mm. Niinisalo, Ypäjä, Kerava, Hattula, Kangasala. Esteillä varmoja Salo, Loimaa, Ypäjä jne. Eli aika täällä 200 km säteellä ypäjältä liikutaan :) vaihtelee yhden päivän kisoista sinne 3 päivään (esimerkiksi Niinisaloon lähtö pe illalla ja paluu su illalla).

   Poista
  2. Okei. No itsen asun Salossa. Voisin kyllä tulla joihinkin kisoihin mukaan, mutta pitää kattoa aikataulut sillä olen menossa kesällä aikamonelle leirille. Salon kilpailuihin ainakin varmasti voisin tulla sillä silloin ei ole mitään + asun aika lähellä kisapaikkaa.
   Onko sinulla sähköpostia?

   Poista
 5. Meikä ois kanssa kiinostunu, mut asun Joensuussa.. :') Ärsyn, ois niin kiva olla jossakin tällaisissa häppeningeissä mukana hoitajana kun en itse uskalla kenttää kisata! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi tosiaan! :D Tuntuu että kaikki kiinnostuneet asuvat hirmu kaukana :(

   Poista
 6. Voi että, ois kyllä hirmu kiva joskus päästä näkemään Molla ja Pyry ihka elävinä! :D Täytyy varmaan tyytyä kuitenkin kannustamaan ja seuraamaan blogin kautta, kun matkaa on ihan kivasti jne :(. Ja varmasti aion tulla teitä joskus joihinkin kisoihin kannustamaan ja kuvaamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, matka on kyllä aina se onhelma! :/ Ei muuta kun sitten kannustamaan ja kisoissa vaan juttelemaan jos näkee :)

   Poista
 7. Itse hoidin kolme vuotta sellasta päältä 165cm suokki ruunaa, jolta ei luonnetta puuttunut. Ja nykysin sellasta jättiläista kimoa, joka välillä koittaa talutellessa lähteä lentoon. Kylmänrauhallisella asenteella ja päättäväisyydellä sitä on pärjännyt pitkälle tuittupäisten hevosten kanssa.

  Itse ainakin kelpuuttaisin palkaksi mainiosti hienon kokemuksen, ruuan ja majoituksen + kyydin paikan päälle ja pois. Ikää on 20v, eikä koulua tai työpaikkaa niin aikaakin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla että kiinnostaisi vaikkei ns rahapalkkaa saisi! :)

   Poista
 8. blaaa innoissani enirosta kattelin mitä tulis matkaa kun kuulosti kivalta mut 93,5 tulee meiltä :/ Aattelin et ehkä joku 50km mut eii, tulis niin kalliiks jo kulut tulla sinne että , ei oo kauheen järkevää, vaikka autolla ajaessa meniski vaan n.1h :( JA tosiaan 20v tyttö joka koko ikänsä hevostellut täällä kirjottelee. Kokemusta omasta suomenhevos ruunasta joka kanssa vieraissa paikoissa riekkuu ja riehuu miten sattuu. Aikaakin ois mut hö:( miks tälläsiä ei ole lähenpänä? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! :( Tuntuu tosiaan että kaikki kiinnostuneet ovat kaukana, vaikka omasta mielestä asutaan melko keskellä kaikkea (mutta kuitenkin niin kaukana kaikesta..).. Harmi tosiaan!

   Poista
  2. Mutta joskus tosiaan voin yrittää lähteä jos tarve, mutta valitettavasti joka viikko on varmasti raaski ajella sinneppäin :/ Mutta toivottavasti löytäisit jonkun joka pääsisi säännöllisesti! Onnea etsintääN!

   Poista
 9. Täällä olis yks "täti" (wannabe-kenttäratsastaja), jolla olis suunnitelmissa käydä katsomassa kenttiksiä ehkä Niinisalossa, Ypäjällä (heinäkuussa) ja Kangasalla. Voisin mahdollisesti olla avuksi, mikäli itselle jäisi silti aikaa myös kisojen seuraamiseen. Tosin mistään kovin hankalista hevosista ei ole kokemusta, joten vaikea sanoa, selviäisinkö Pyryn kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heips, kiva että on kiinnostuneita! :) Laita vaikka senni.roito@mollamaija.net jotain tietoja niin kerron tarkemmin jo tarvitaan hoitajaa tai auttajaa :)

   Poista
 10. Kisahoitajat ovat tosiaan kiven alla! Itse olen nuo hankalat tapaukset ratkaissut varaamalla kisapaikalta päiväkarsinan, jonne hevosen voi jättä riehumaan, kun on liikenteessä toisen kanssa. Tällöin ei tarvitse kenenkään pitää sitä kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Olen vain niin pihi - tai köyhä tai molempia :D - etten raaski ottaa karsinaa ikinä.. Mutta hoitajat ovat tosiaan todella vaikeita löytää! :/

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov