Siirry pääsisältöön

ou mai gaad mitä kouluohjelmia!

Tuskan hiki virtaa ja uni ei tule silmään..


Kovasti ollaan harjoiteltu tämän synkän pilvenkin alla. Tiistaina käytiin Vantaalla Hööksissä kuluttamassa pari sataa euroa ja sen jälkeen täysillä kotiin ja kouluvalmennukseen. Valmennus menikin sitten yllättävän hyvin, vain jopa vastalaukan onnistumaan ja vaikkei herra ollut parhaimmillaan, oli kuitenkin ihan kiva. Taas Senni joutui töihin, huh! Lisäksi sain varmistuksen siihen että hankin kansallisen luvan ja mennään nyt ensimmäinen metri Urjalassa! Tästä tämä ura urkenee. Olen valmistautunut takapakkiin ja ajattelin että nyt mennään ihan hissukseen askel kerrallaan eteenpäin.

Huomenna - tai oikeastaan tänään - onkin sitten ne Ypäjän kenttäkisat! Nopeasti taas viikko vierähti. Tänään sitten tutustuin kouluratoihin tarkemmin ja.. Pakko sanoa että tästä tulee tuskaa! Pänttäsin päivällä 3 tuntia FEI kenttäkilpailuohjelma Poneille -93 -ohjelmaa ja silti tuntuu etten ole ihan varma vielä niistä puoliradan leikkauksista mistä pisteistä ne lähtee! Mollan kanssa ohjelmana on Helppo C:1 jota on tullut mentyä sen verran ettei pitäisi tuoda ongelmia, mutta poniohjelma sen sijaan.. Ongelmia se meille aiheuttaa koska:

a. Siinä on paljon tehtäviä peräkkäin ja ne tulevat nopeasti. Tälläiselle ratsukolle joka vasta "harjoittelee" yhteistä balancia on vielä hieman hankala suorittaa tehtävät tuon radan vaatimalla tavalla. Tai kuskin on, koska heppahan on tuon ohjelman jo Terhin kanssa mennyt..

b. Siinä on kohtia joita on ehditty treenaamaan vähemmän. Esimerkiksi vastalaukka. Ai että kun ihan kirpaisee jo nyt sydämestä vaikka tiedän että Pyry osaa jos kuskin hermot pysyy kasassa. Ja toinen mikä on jäänyt vähän vähemmälle on nuo keskiaskellajien harjoittelu, auts.

Mutta eiköhän me selvitä, kovasti ainakin yritetään! Valmennuksessa tosiaan kaikki meni ihan ookoo, joten kai tästä voi edes hyväksyttyä yrittää.. Radassa vaikeuksia muistamiseen on nuo puoliradan leikkaukset. Joskus kun ne menevät lyhyemmän (kuten HB) joskus pidemmän (kuten VM) ja näistä sitten pitäisi muistaa mikä tehdään missäkin askellajissa. Lisäksi itse on vaikea hahmottaa volttia kulmaan (okei, H ja K, mutta melkein kulma!) niin että saisin sen onnistumaan.. Huoh, hirveästi päänvaivaa! Mutta nyt jos vaan rennolla fiiliksellä yritän mennä nukkumaan herätäkseni muutaman tunnin päästä!

Nyt kaikki peukut pystyyn että menee hyvin! Ja jos satutte paikalle, ei kun moikkailemaan!

Kommentit

 1. Tsemppiä kisoihin, toivottavasti menee hyvin (:

  VastaaPoista
 2. Moikka. Olin seuraamassa noita sunnuntain HämRin kisoja ja maasto-osuudella kerkesin toimihenkilön pestin ohessa kuvaamaan Pyrystä muutaman kuvan. :) Ajattelin, että voisin vaikkapa lähettää ne sinulle. Kiinnostaisiko? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostaisi todella! :) Jos millään viitsit lähetellä senni.roito@mollamaija.net olisin kiitollinen kyllä! :)

   Poista
  2. Lähettetty! Olepa hyvä. Niissä ei nyt lue mitään copyja, mutta toivoisin että jos niitä joissain julkaiset niin pistäisit copyihin Iiris Pääkkönen.

   Poista
  3. huomasin että viesti oli tullut, mutta kuvia ei näkynyt? :/ Tottahan toki mainitsen, kiitos vaivasta! :)

   Poista
  4. Ensimmäisestä viestistä unohdin kuvat, mutta toiseen ne kyllä liitin :/

   Poista
  5. juu tuli perille, isot kiitokset! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov