Siirry pääsisältöön

Paljon kiperiä kysymyksiä!

Mutta sitten niihin kysymyksiin mihin lupailinkin vastaukset vielä illalla!


Kysymyksiä tuli todella paljon näin lyhyen ajan sisällä, hauskaa! Nyt alan tätä kysymysrumbaa purkamaan, joten olkaa hyvät!

1. montako kertaa olet sijoittunut kenttäkilpailuissa?
- Kaksi kertaa. Toisen kerran Mollalla ja toisen Lurpalla.

2. mikä olisi unelmiesi hevonen? / Onko molla ja Pyry sun unelma hevosia, vai ootko joskus haaveillut toisenlaisesta hevosesta? / Millainen on unelmahevosesi?
- Vaikea kysymys. Olen aina haaveillut hevosesta jonka kanssa pystyisi etenemään niin pitkälle kuin omat hermot kestävät. Eli hevosesta jolla ei lopu kapasiteetti. Mutta samalla olen niin realistinen ja kriittinen että tiedän etten pystyisi sellaisen kanssa elämään tai työskentelemään (tai mistä sitä tiedän..). Realistinen unelma hevonen oli aikalailla sellainen kun Lurppa oli: rohkea, kapasiteetikas ja reipas. 

3. Kuinka vanha olet?
- 20 vuotias

4. hyvät ja huonot puolet ratsastajana?
- Ääh, hirveän vaikea kysymys! :D Hyvät puolet ovat varmaan siinä että olen melko nopea oppimaan ja olen myös motivoitunut. En ole hyvä kertomaan hyvistä puolista, olen itse niin kriittinen että niitä on vaikea tarkastella ilman että totean kokoajan "mutta mutta".. Huonoja puolia on sitten taas kärsimättömyys - se kun ärsyttää kun ei opi jotain asiaa heti -, jonkin asteinen epävarmuus - pelkään että tuon hevosen väärin esteelle ja tällä tavalla pilaan sen - ja kriittisyys - välillä en anna itselleni mitään anteeksi.

5. Suurin toiveesi tällähetkellä?
- Hepat ja minä pysymme terveinä, Äitin olo helpottuisi tai edes hieman rauhoittuisi tuo sairaus ja raha ei olisi aina niin suuressa osassa elämää. Siinä ehkä kolme suurinta toivetta.

6. Luetko paljon blogeja? Mitkä on sun lemppareita? / lempi blogit?
- Luen aika vaihtelevasti blogeja. Tykkään joidenkin blogeista, mutta pitkään aikaan ei ole tullut oikein mitään "tuota haluan todellakin seurata"-fiilistä. Lempiblogeja oikeastaan on varmaan nuo olla olevat "suosittelen"-blogit. Tähän väliin sitten voidaan mainostella että jos joltain vielä löytyy blogeja niin laittakaa vaikka linkkiä! Haluan todellakin lisää luettavaa muttei ole vielä aivan sellaista eteen tullut ;) Joten blogeja myös esille.

7. Oliko lurppa sun oma hevonen? Kauan omistit sen?
- Kyllä Lurppa oli minun hevonen. Lurppa ehti olemaan minulla vuodesta 2009 vuoteen 2011.

8. Tän vastaus varmaan lukee jo jossain, mutta mitkä on sun tavoitteet ratsastuksessa?
- Tämän hetkisten hevostilanteen kanssa aika lailla seuraavanlainen: Molla kilpailee satunnaisen säännöllisen epäsäännöllisesti, miten kisoja ja fiiliksiä on. Itse kilpailen harvemmin. Pyryn kanssa tavoitteena suomenhevosten kansalliset luokat lajissa kun lajissa. Joskus haluan itse vielä kilpailla vaativalla tasolla kenttää, mutta se tulee sitten joskus hamassa tulevaisuudessa eteen - toivottavasti.

9. Minkä ikäisenä aloitit ratsastuksen?
- Hevosen selässä istuin ennen kun opin kävelemään. Alkeiskurssin kävin 7 vuotiaana, ensimmäisen oman hevosen sain kun täytin 11. Aktiivisemman treenaamisen aloitin vasta varmaan 7 vuotta sitten ja kenttää aloin kilpailemaan 2009. Joten vastaus kysymykseen: 7 vuotiaana.

10. Miten suhtaudut nettifoorumeilla esim. Hevostalli.net, käytäviin keskusteluihin liittyen Mollaan, Pyryyn tai itseesi ? (Esim jäävätkö ne pitkäksi aikaa mieltä kaivelemaan vai ?)
- Yleensä minulle on se ja sama mitä kirjoitetaan. Jos menee ihan puihin puutun yleensä asiaan, mutta harvemmin haluan nenääni väliin tunkea, se vain yleensä pahentaa tilannetta. Pakko myöntää että kyllä ne jäävät mieltä kaivamaan, varsinkin sellaiset asiat joista hyvin olen itse tietoinen. Esimerkiksi se että olen Mollalle liian iso on minulle aivan päivän selvä asia, ilman nimettömien nettifoorumilaistenkin toteamista. No, itse olen kuvani, videoni ja "elämäni" nettiin laittanut, kestin sen arvostelun tai en. Yleensä en jaksa kuitenkaan korvaa letkauttaa jutuille vaan naureskelemme sitten kavereiden kanssa yhdessä näitä juttuja ;)

11. Mitä teet mieluiten (mitä tykkäät eniten tehdä) koulussa/esteillä/maastoesteillä?
- Olen kaikki ruokainen. Teen siis oikeastaan mitä mieleen tulee, valmennuksissa mikään ei ole sellaista ällöttävää tai puuduttavaa vaan yleensä teen kaikki mitä pyydetään. Mukavuuden haluinen olen kuitenkin, joten yleensä jätän kotona tekemättä meille vaikeammat asiat ja pitäydyn perusjutuissa.

12. Lempihevosväri? Lempiväri varusteissa? Minkä väriset nahkavarusteet?
- Nojaa, ei oikeastaan ole lempihevosväriä. Pidän Mollan väristä - hopearuunikko - paljon, mutta Lurppa oli ehkä ihan paras väriltään! Pyrynkään värissä ei mitään moitittavaa. Helpompi taitaisi olla sanoa mistä väristä en pidä :D Satulahuovista löytyy kunnon väriskaala, eli siinäkin miltein kaikki käy. Nahkavarusteet ehdottomasti mustat, vaikka meilläkin on ruskea satula..

13. Pyryn ja Mollan parhaat puolet / Parhaat puolet pyrystä ja mollasta? / Kerro Mollasta ja Pyrystä pari niiden sun mielestä parasta ja huonointa puolta? / Mitkä on sun mielestä Pyryn vahvuudet, entä heikkoudet?
- Mollan parhaat puolet ovat ehdottomasti luonteessa. Molla on rehellinen, yritteliäs ja opettaa ratsastajaa. Se on kiltti, muttei anna mitään ilmaiseksi. Huonoin puoli Mollassa on sen koko, jos se olisi isompi se olisi ihan täydellinen! Pyryn parhaita puolia on myöskin yritteliäisyys ja rehellisyys, niinkuin suomalaisilla kuuluukin olla. Pyry on myös aivan loistava kenttäheppa mikä on siis yksi parhaista puolista. Pyry on niin ihmisen peili! En osaa sanoa onko se täysin paras asia, mutta ainakin tietää itse milloin on hiemankin epävarma tai milloin on varma. Huonoinpia puolia Pyryssä on sen kaveririippuvuus ja itsevarmuus. Pyry on meinaan välillä todella epävarma, joten nyt yritetään saada sekä kuski että hevonen itsevarmemmiksi!

14. Kuka/Mikä hevonen on sua eniten opettanut?
- Lurppa. Sen kanssa opin melkein kaiken mitä piti, opin sen mitä tarkoittaa luottamus ja sitä kautta opin myös paremmaksi ratsastajaksi ja hevosenkäsittelijäksi.

Maailman kultaisin hevonen!

15. Jos Pyry nyt lähtis, mitä tekisit?  / Mitä meinaat tehdä jos/kun Pyry lähtee?
- En kyllä tiedä.. Alkajaisiksi varmaan hakkaisin päätä seinään ja kysyisin että miksi. Sen jälkeen varmaan yrittäisin etsiä uutta ylläpitohevosta tai sitten jäisin vain hengailemaan ja lopettaisin kokonaan.

16. maastoesteet vs. esteet ?
- Heeeelppo! Maastoesteet

17. Ikävimmät muistosi hevosten kanssa?
- Näitä riittäisi vaikka kokonainen postaus. Onhan sitä sattunut kaikenlaisia tippumisia ja kolhuja. Ikävin lienee Lurpan lopetus. Sen jälkeen tulee kaikkia "pienempiä" ikäviä, Mollan jalkaongelmia, Pyryn oma show keskiviikkokisoissa jolloin rikkoia väliseinän.. Kyllä näitä ikäviäkin juttuja mahtuun aina mukaan!

18. Parhaimmat hetket satulassa?
- Ne kun homma toimii! Tämän vuoden paras hetki on varmaan ollu istuntakurssilla. Silloin kun yhtäkkiä kaikki vain alkoi toimimaan ja mitään ei ollut enää vaikeaa. Loistavia hetkiä on myös kaikki maastoesteharjoitukset, kenttäkisat, valmennuksissa onnistumiset.. Kaikki arjen pienet ilot mitä siellä satulan päällä tapahtuu.

19. Onko sulla kuinka pitkä ylläpitosopimus Pyrystä?
- Sopimuksessa ei ole päättymispäivää tällä hetkellä merkittynä. Toivottavasti ainakin vielä jatkuu pitkään! :)

20. Ootko koskaan ajatellu teettää Mollalla varsaa?
- Kyllä ja viime vuonna yritettiinkin astuttaa, muttei tullut tiineeksi. Olisihan sellainen pieni karvainen Molla söpö! Varsinkin kun varsan nimikin olisi jo tiedossa..

21. Miten oot tutustunu Terhiin?
- Vahingossa? :D Voiko niin edes sanoa.. No mutta joskus olin MT-Teamin kisoissa nähnyt Terhin ja jossain vaiheessa vain jompi kumpi lisäsi toisen facebookissa kaveriksi ja sitten jossain vaiheessa vaan alettiin jutteleen.. Ja siitä sitten joskus vaan pyysin Terhiä meille testaan hevosia ja siitä se sitten lähti ;)

22. miksi molla oli niin vähän aikaa terhillä treenissä? 
- Yhteisestä päätöksestä haettiin etuajassa pois :)

23. mikä on tämänkauden kohokohta ? / Onko teillä täksi vuodeksi joku päätavoite?
- Tällä kaudella ei ole vielää mitään suurempaa kohokohtaa, vaan keskitytään saamaan ratoja alle ja luottamusta. Ensi vuonna sitten katsotaan jos otettaisiin jonkinnäköinen kiintopiste!

24. Miks Terhi aina kisaa hepoillas etkä ite?
- Naurahdus. No okei siis vielä kerran! :) Terhi kisaa lähinnä Mollalla koulua, sillä niinkuin huomaatte, olen Mollalle auttamattomasti liian iso. Nyt toivon mukaan Terhi myös menee kenttämestaruudet, joten tästä Terhin ja Mollan ura urkenee! Pyryllä Terhi on kisannut jopa 3 kisat, joista 2 on ollut extemporekeskiviikkokisat ja 1 extemporealuekoulukisat. Ja olen ollut tyytyväinen tähän hommaan ja laitan Terhin jatkossakin - vaikka väkisin - menemään Pyryllä koulukisoihin. Tavoitteena saada Pyrylle ratoja alle jonkun rauhallisemman ja osaavamman kanssa :)

25. Paljonko sulla menee rahaa hevosiin kk?
- Paljon ja vielä enemmän.. Maksan 225 euroa "tallipaikkaa" ja sen lisäksi kaikki pieni mitä pitää maksaa. Kilpailut ja valmennukset vievät varmaan myös lähemmäs 300 euroa tai enemmän! Minulle opiskelijana se on ainakin melkoinen summa rahaa..


26. Kerro lyhyesti itsestäsi hevosenomistajana.
- No erittäin lyhyesti sanottuna olen vastuuntuntoinen ja huumorintajuinen omistaja. Vaalin varusteita ja hevosia paremmin kun itseäni. Toisaalta taas saatan olla huoleton - tavaroita sikin sokin siellä ja täällä - ja hieman jopa rasavilli omistajana. Rakastan vauhtia ja maastoilua. Hevosenkäsittelijänä pyrin olemaan jämäkkä mutta ymmärtäväinen. Olen tehnyt joskus haasteen hevosenomistajuudesta, sen voi lukaista täältä :)

27. Miksi juuri suomenhevonen?
- En kyllä osaa sanoa. Jos ihan suoraan puhutaan niin suomenhevonen ei olisi minun ensimmäinen valintani. Mutta taas en ole kertaakaan katunut sitä että minulla on suomenhevosia. Suomenhevonen on monipuolinen, tunnollinen ja rohkea. Sen kanssa on helppo työskennellä ja kaikki ne kerrat kun tulee onnistumisia saa hymyn huulille. Joskus vaan kohtalo osoittaa jonnekin muualle mitä itse on ajatellut, minun kohdalla se on osoittanut näihin hienoihin suomalaisiin :)

28. Minkä tasoinen olet?
- Kilpaillut olen Helppo B / 110 cm / Tutustumisluokka

29. Voisitko tehdä tämän videona?
- Valitettavasti en, olen niin järkyttävän näköinen tällä hetkellä etten kehtaa näyttää naamaani kameralle :D

30. Aijotko/haluisitko ostaa Pyryn?
- Kyllä haluaisin. Niin haluaisi myös Äitini ostaa. Ja ostaisimmekin heti jos sellainen mahdollisuus tulisi!

31. Onko hepoillas ihan normaali kengitys, vai esim jotain erikoiskenkää tms?
- Molemmilla normaali kengitys ilman suurempia ihmeellisyyksiä.

32. Kumpi on miellyttävämpi ratsastaa? 
- Pyry nykyään. Se on minulle vain niin paljon sopivampi ja nykyään osaan ratsastaa Pyryä niin paljon paremmin kuin Mollaa. Molempia on silti todella kiva ratsastaa.

33. Kuinka pitkälle luulet olevan Mollassa ja Pyryssä potentiaalia esteillä ja koulussa?
- Mollan kapasiteetti loppuu aikalailla siihen missä se nyt on. Esteitä Molla hyppää sen 90 cm, kentässä Harraste helposti. Koulussa Molla on tällä hetkellä Helppo B tasoinen, mutten epäile yhtään ettei selviytyisi jostain helpoimmasta Helppo A:n ohjelmasta. Pyryllä on potentiaalia pitkälle, sitä kuinka pitkälle en osaa vielä sanoa. Takuulla ainakin Suokkien kansallisiin luokkiin löytyy lajissa kun lajissa.

34. Millainen hevosauto tai auto ja traileri teillä on? :)
- Meiltä löytyy hieno - vanha mutta itse pidän kovasti - Mersu kuorma-auto jossa on paikat kolmelle hevoselle. Yksi väli on suurennettu Mollalle laitakammon vuoksi. Autossa on lisäksi pieni living-osa missä Niinisalossakin yleensä yövytään. Tässä menopelillä pääsee kätevästi kyllä paikasta toiseen kahden hepan kanssa, on melko pieni ja ketterä kuitenkin! Lisäksi löytyy normi traileri - ei teli - jota sitten tarvittaessa käytän jos heppa-auto - eli Pikku-Öhmö - ei ole käytössä. Vetoautona toimii ihan Opel Astra farmari.

Vanha kuva. Nykyään ovessa lukee "Vilander" ja kyljissä "Karats" ja "Mollamari"

35. Onko Molla ja Pyry kuinka maasto- ja liikennevarmoja?
- Molemmilla maastoillaan paljon niin yksin kuin porukassa, joten sanotaan että melko liikennevarmoja ovat molemmat putet.

36. Miksi pidät Pyryn harjaa aina kiinni (miksi et leikkaa sitä lyhyemmäksi, jos se haittaa ratsastusta)?
- Koska auki se menee takkuun ja jää kiinni. Miksi leikkaisin? Taitaisi omistajakin tulla tuolta pohjosista kuristaan mut jos sen menisin leikkaamaan ;)

37. Missä harjaat hevosesi? (esim. käytävällä, karsinassa...)
- Käytävällä, karsinassa tai pihalla tolpassa. Karsinassa ehkä useimmiten, mutta jos heppa yksin tallissa niin sitten käytävällä tai kesäisin pihalla :)

38. Suurin hyppäämäsi este?
- Taitaa olla 130 cm pysty joskus valmennuksessa vuonna 2009.

39. Kivoin estetyyppi/kouluratsastusliike?
- Estetyyppi taitaa olla joku erikoiseste tai sitten okseri. Erityisesti Muuri ja kaikenmaailman laineet jne on mieleeni ;) Koulussa pidän kovasti väistöistä, siirtymisistä ja muista perusjutuista ilman sen suurempia kiertelyitä ja kaarteluita.

40. Minkä aterian otat useimmiten Mäkkärissä? 
- En käytä mäkkäriä :D Joskus harvoin kisareissuilla syödään kyllä Hesellä missä syön kana-aterian tai juustoaterian. Joskus satunnaisesti kerrosaterian jopa! Sen jälkeen kun on ollut Hesellä töissä ei hirveästi tee mieli enää sellaista ruokaa..

41. Keräätkö jotain "väriä" hevosillesi?
- En oikeastaan. Kenttäväreinä Pyryllä on royalinsininen ja Mollalla punainen, muuten löytyykin vähän kaikkia värejä huovista.

42. Millä teet nää ulkoasut?
- Photoshop CS2 ja pitkällä pinnalla :D

43. Millaiset ihmiset ärsyttävät sinua?
- Kaikkitietävät, selän takana puhuvat ja sellaiset yltiö mukavat.. Inhoan seläntakana puhumista, miksei asioita voi sanoa suoraan. Muutaman kerran mennyt henkilökohtaisesti sanomaan ihmisille jotka ovat puhuneet. Eipä siltikään ole suoraan tultu sanomaan vieläkään.. Yltiömukavilla tarkoitan lähinnä sellaisia jotka nuoleskelevat jokaista saadakseen mitä haluavat ja ovat olevinaan kaikkien kavereita (ja seläntakana taas puhuvat jotain muuta..).. En vain keksi sitä sanaa juuri nyt mitä tarkoitan :D

44. Lempiruokasi?
- Kaikki ruokainen. Kunhan ei ole hernekeittoa. Eikä sieniä missään muodossa. Ja oikeastaan semmoinen läskilihakin on melko ällöttävää. Lempiruoka ehkä spagetti ja jauhelihakastike!

45. Käytkö baareissa?
- Kyllä käyn ja kävisin useamminkin jos olisi mahdollisuus. Harmittavasti työt ja talli rajoittavat niin paljon että harvakseltaan oikeastaan tulee käytyä. Mutta ne kerrat ovatkin sitten yleensä ihan loistavia kun käy! Tänä vuonna tultu käytyä paljon vähemmän kun aikaisempina vuosina, mutta eipä se loppupeleissä minua haittaa :D


Jesssh, mä tein sen, sain vastattua kaikkiin kysymyksiinne!

Kommentit

 1. AAAAARGH!

  "36. Miksi pidät Pyryn harjaa aina kiinni (miksi et leikkaa sitä lyhyemmäksi, jos se haittaa ratsastusta)?"

  Siis "!=¤(¤")! Jos hevosella on tollainen harja niin mä tuun jo kiukkuseks pelkästä KYSYMYKSESTÄKIN! :D Saakeli, ei tollasta harjaa TODELLAKAAN leikata eikä ainakaan suomenhevoselta! :D

  Haha, anteeks tunteenpurkaus, mutta Pyryn harja on niin UPEA että en edes kehtaisi kysyä moista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha :D herran harjaa varjelen viimeiseen asti, itse myös niin rakastan sitä :D

   Poista
 2. Olen sen verran uusi lukija etten tiedä oletko joskus aiemmin maininnut mutta millä orilla Molla yritettiin astuttaa? Olen niin kateellinen tosta mäkkärittömyydestä, pystyisinpä itsekkin :D!
  http://jasminlempinen.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ainakaan hirveän montaa kertaa maininnut :D Molla tosiaan yritettiin astuttaa orilla Palle-Pekku (varsa olis ns tilaus. Itse olisin halunnut astuttaa tänä vuonna jollain ratsuorilla, mutta kun tamma on kuitenkin jo 15 ja olisi ensimmäinen varsa niin uskottavasti ei enää edes niin hyvin tiinehdy :/

   Poista
 3. Kyselit lisää blogeja niin se on oma uskallettava linkata :) http://flyingwithoutwings1.blogspot.com/ Kilpailemista aluetasolla, valmentautumista ja yleistä säätämistä.

  VastaaPoista
 4. kai minäkin sitten uskaltaudun.. http://tarujanaanu.blogspot.com/

  20-vuotias suokkitamma, maastoilua, kuvia.. = paljonpaljon puskailua! :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos paljon linkistä, käyn heti paremmalla ajalla tutustumassa! :)

   Poista
 5. Oivoi, kait mieki sitten laitan omani näytille :)

  http://lhjaiida.blogspot.com/

  Sh/ox risteytysruuna, mulla ylläpidossa ja vähän vielä projekti. Kovasti kuitenkin mennään eteenpäin!

  VastaaPoista
 6. Kai se pitää munki blogi linkata, tykkään muuten sun blogista tosi paljon, monipuolisia postauksia tulee kivan usein ja sul on kiva kirjotustyyli :)

  http://heidi-wee.blogspot.com/
  Valokuvausta harrastavan hevosalan opiskelijan elämää :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov