Siirry pääsisältöön

6 minuuttia Pyryä ja muutama muukin tarina

Hetkiä jolloin sydän jättää lyönnin välistä


Eilen aamulla oli semmoinen hetki kun sydän hypähti ja jätti kerran lyömättä. Aamulla ennen kahdeksaa Petra soitti ja sanoi että kun he olivat lähteneet Vihtiin, Molla oli mennyt tarhassa maate - ei ollut näyttänyt ihan normaalilta. Kipaisin nopeasti vaatteet ylle ja vauhdilla tallille. Vastassa oli ruokaa mässyttävä Pyry herra ja apaattinen, tarhan nurkassa seisova tai levottomasti kävelevä pikku tamma. En keksinyt siinä tilanteessa muuta kun että hepat sisälle ja tamma kävelemään. Karsinaan päästyään se yritti heti makuulle. Sain onneksi yhden tallitytöistä kävelyttämään sitä, samalla kun soitin eläinlääkärin. Elukkatohtori lupasi tulla heti kun oli käynyt toisessa paikassa, sitä ennen käskettiin vain katsoa ettei pääse maate.

Pyryn palautin tarhaan ja tallityttö kävelytti edelleen Mollaa. Välissä harjasi ja sitten taas kävelytti. Oli kakannu kolme kertaa, ei ollut lämpöä, hengitys hieman raskasta. Meni puolituntia, sitten tunti. Ja yhtäkkiä poni oli pirteä ja oma itsensä. Annoin lämmintä melassivettä, joi hyvillä mielin ja meni tarhaan ja alkoi syömään. Soitin eläinlääkärille joka sanoi ettei sitten tule jos tilanne näytti menevän ohi.

Päivällä kävin sitten hevosten kanssa kävelemässä. Poni oli virkeä ja Pyry kaahotti minkä kerkesi, hassu heppa! Piti käydä Hennaa tapaamassa kun hänellä oli aluevalmennukset, mutta ei ehditty jäädä odottamaan. Nähtiin kuitenkin vilaukselta! Hih, ensi kesää odotellessa ;) Vein hevoset takaisin talliin ja lähdin kiireesti töihin.

Iltapäivällä Janni oli käynyt ilman satulaa köpöttelemässä Mollalla ja ottanut vähän ravia. Illalla Petra kävi vielä tammaa kävelyttämässä. Tänään oli tamma vaikuttanut normaalilta, pirteältä itseltään. On nyt "pakkojuotossa", eli melassivettä poni saa aina kun näyttää siltä ettei vesi muuten maistu. Edelleen en tiedä mikä oli, mutta toivotaan että se meni ohi.

Mutta, sitten itse Pyry tarinaan. Eli tein jo viime vuoden lopulla videon Pyryn ja minun taipaleesta. Siinä on siis klippejä aina sieltä ensimmäisestä ratsastuksesta Joulukuun 2012 loppuun. Videoon tuli joku tyhmä musta läikkä alkuun, jäi siis aivan vahingossa siihen, mutta ei anneta sen häiritä! Toivottavasti tässä edes näkyy jotain kehittymistä, vaikka tuntuu että tämänkin jälkeen ollaan kehitytty vielä lisää ;) Niin ja videon laatu kärsi, koska jouduin tekemään kaikki vippaskonstit että sain sen edes nettiin, enjoy kuitenkin!


ps. meitä saa muuten äänestää täällä kohdassa 32 ( best use of social media in scandinavia)! ;)
Kaikki äänestämään!

Kommentit

  1. Voi että, toi hulmuava kiharatukka tos ennen kahta ja puolta minuuttia :'333 Mä kuolen <3 Selkeesti kyl huomaa, miten hevonen on noussu edestä ylös, on ryhdikkäämpi liikkeessä, ja hyppääkin pyöreemmällä kaarella noihin ensmäisiin pätkiin verrattuna :) Joten kyllä sä siellä selässä varmasti paljon oikein teet! :)
    Tänään sain itekin kuulla kehuja siitä et hevonen on syyskuun alusta selkeesti kehittynyt, ravi ja laukka on parantunu sekä tuntuu lihaksikkaammalta, ni oon kyllä tosi tyytyväinen :) Vaikka jopa läheiset ihmiset sanoo etten tee muka mitään oikein sen kanssa, niin tää vaan valaa mulle lisää uskoa tähän mun tapaan tehdä asioita :)

    T. Juulia (tiedät kyllä kuka (: )

    VastaaPoista
  2. Ihan tajuttoman hellyttävä ja hieno video. :)

    VastaaPoista
  3. Ootte kehittyny hienosti, YHDESSÄ. :)

    ja awww.. toi viiminen klippi :D Söpö Pyry.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, niin ollaan! Oon itsestäni ylpee, musta on tullut paljon herkempi ratsastaja Pyryn kanssa, se on jo paljon :)

      PP on äärisöpö! :D

      Poista
  4. Ei ole enää sama Pyry kuin videon alussa! Tosi hienosti ootte kehittynyt yhdessä :)

    VastaaPoista
  5. Hurjan paljon ootte kehittyneet yhdessä :) Musta on kiva kun et aina laita niitä tavallisia biisejä videoihin :D

    VastaaPoista
  6. Onnea vielä finaalipaikasta ESMA:ssa, koitan usuttaa omiakin lukijoita äänestämään teitä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kovasti, ja kiitos myös kun asetit meidät ehdolle! :)

      Poista
  7. Videosta näkee kuinka olettekaan kehittyneet!! Ja onnea minunkin puolesta finaalipaikasta ESMA:ssa!
    Ja muutes minunkin hevosellani oli kesällä pari kertaa tuo että oli tosi apaattinen,ei syönyt ja yritti vain maate .Pahimmissa tapauksissa laittoi maate taluttaessakin!
    Mutta se aina meni ohi kun sai hevosen juomaan ja kävelemään,eläinlääkäri sanoikin että hevosellani oli lievää ummetusta,joka johtui todennäköisesti liian vähästä nesteen saannista tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitoksia :)

      Joo, en kanssa ymmärrä mikä Mollalla oli, toivottavasti ei tule uudestaan! :)

      Poista
  8. Päädyin ihan vahingossa blogiin, enkä koskaan kommentoi, mutta nyt oli pakko! Sillä täällähän esiintyy minulle hyvin tuttu hevonen muutaman vuoden takaa, Pyry! Vuokrasin Pyryä 2008 keväästä syksyyn (oli silloisella leesaajalla) ja miten olenkaan monasti miettinyt mitä tukkajumalalle kuuluu nykyään :) Hyvin olette kehittyneet videon perusteella, paljon paljon haleja ja rapsutuksia Pyrdelle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva että löysit meidät! :) Pistän PP:lle halit ja pusut menemään ^_^

      Poista
  9. oot tosiaa kehittyny pyryn kaa tosi paljon! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov