Siirry pääsisältöön

Mahtivaa Treeniä!


Otsikko ei ole kirjoitusvirhe, löytyy Senni-Suomi-Senni sanakirjasta kohdasta mahtava!

En ehtinyt eilen postaamaan treenistä, koska videot latasivat niin kovin pitkään ja tänään oli taas työpäivä. No, eilinen meni kyllä superhienosti ja Petra tekikin videopostauksen. Itse muokkasin, mutta movie maker ei suostunut lataamaan sitä ja jouduin kikkailemaan, minkä takia se sitten meni ihan tyhmäksi. Kaikki nopeennukset, mitä olin lisännyt, hävisi, musiikit alkoivat heittää härän pyllyä ja no, se tosiaan meni niin kuin ei pitänyt. Kuitenkin, siinä se seisoo ja jos jollain on ylimääräistä aikaa, saa kyllä kuluttaa puoli tuntia ja katsoa meidän touhujamme ;) Itse poistuin siinä puolen välin paremmalla puolella Turkkuseen tapaamaan siskoani ja hänen 4 viikkoista vauvaansa Viliä. Illalla käytiin Petran kanssa vielä dementiahiihdolla ja oltiin jopa hurjan nopeita! Mutta siis, takaisin tallille ennen kuin polku haarautuu liian kauas lähtöpisteestä!


Kuitenkin, nyt olisi tarkoitus siirtyä videopostauksen lisäksi siihen pääaiheeseen, mitä tulin kertomaan, eli päivän treeniin. Tänään oli sovittu jo hyppypäivä ja suuntasimme kaikkien puttejen kanssa maneesille. Videota kuvattiin vain aivan alussa ja lopussa, joten siksi nyt hieman selitän mitä kaikkea kivaa tehtiin. Alussa tosiaan tehtiin todella paljon kavaleteilla. Kontrolloitiin laukkaa ja tehtiin erilaisia askelmuutoksia kahden kavaletin väliin. Videolla näkyy ensimmäinen tehtävä, missä siis tullaan ensin kavaletti, sitten kaksi kavalettia kolmella askeleella, päädyssä kavaletti ja lopuksi toisesta suunnasta neljällä askeleella. Pyryhän ei tässä tehtävässä millään malttanut keskittyä, vaan heitti raville heti kun yritti lyhentää. Videolla nyt sattui olemaan vain huonoja pätkiä, mutta oikeasti: lopulta kun poni malttoi, niin meni tosi paljon paremmin!

Tämän jälkeen jatkettiin hetki kahdella kavaletilla niin, että tultiin toiseen suuntaan kolmella, pysähdys, ympäri ja toiseen suuntaan neljällä. Tämä sai hepat hieman ottamaan tulta hännän alle ja kaikki tuppasivat hieman menemään ylikierroksille. Oli kuitenkin todella hyvä tehtävä, sillä tässä hevonen joutui tulemaan takaisin heti, ja kun tehtävät onnistuivat, niin koko lopputunninkin ajan Pyry oli aivan kuulolla kokoajan. Seuraavaksi siirryimme kahdelle pystylle, mitä hypättiin ensin suoraan ja sen jälkeen vinottain. Suoraan hypätessä tehtiin todella pieni voltti, joten oli tärkeää että hevonen oli rehellisesti pohkeella ja kuunteli kokoajan. Tämäkin tehtävä sai kokonaisuudessaan Pyryä hieman ylikierroksille, mutta samalla se tuli herkemmäksi ratsastaa ja tuntui että se teki kaiken pienestä pyynnöstä. Hieno mies, vaikka välillä oli liikaakin höyryä kattilassa ;)

Sitten lopuksi rata. Ensin hyppäsi Janni ja sen jälkeen tultiin Pyryn kanssa isompana. Radasta ei tullut videota, sillä hyppäsin sen kahdessa osassa kun ensin menin mokaamaan niin pahasti yhden ja jäi suuhun kiinni, minkä Pyry sitten hieman hämääntyi ja alkoi hypätä hirveän jännittyneesti. Kävelin hetken ja tulin sitten loppuradan, mikä meni huomattavan paremmin, kun heppa taas huomasi ettei kuski roiku suussa tahallaan. Väliin taas pitkiä välikävelyitä, vaikka hepalla kyllä oli virtaa kuin pienessä kylässä.

No, lopuksi kuitenkin päätettiin koittaa vähän jumppasarjalla mitäs tuo heppa hyppää. Tai siis suunniteltuhan se oli että taas hypätään ainakin siihen 110 cm asti okseria. Pyry oli varma ja tuli todella hyvässä rytmissä aina ja tuntui että se oikein imi esteelle. Petra nosti estettä ja kohta se olikin jo 115 cm! Eipä Herrasta tuntunut moinen miltään. Kysyin sitten että uskaltaako vielä nostaa ja lopulta tultiin 120 cm okseri viimeiseksi. Huh kun herra hyppäsi hyvin! Kun tultiin viimeisen kerran, se tuli jumppaan tosi huonosti sisälle, hyppäsi kauas ja jäi jotenkin hirveän pitkäksi. Onneksi sain korjattua sen hieman ja tuli superhyvin okserin! Olen tooosi ylpeä herrasta, eipä tuntunut missään moinen pomppu! Lopuksi hieman videota mitä otettiin, myös ne huonot pätkät.


Huh, taas uudella puhdilla uusiin koitoksiin!
Mitäs mieltä te lukijat olette? J

Kommentit

  1. Hienosti pompitte taas! Eikä tuo 120cm edes vielä näytä isolta.

    VastaaPoista
  2. Reunoksella on kaikki Kingslandin pipot 35,- ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha, noni siis ostamaan!! :D Tai sitten ei, en mä mun karvalakista voi luopua ;)

      Poista
  3. repesin tolle riehuvalle hevoselle :DD ja söpö pyry tossa kun rakennat tota estettä! Hienosti hyppäätte =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyl ihan hassu heppa :D Tosiaan lauantaina leikki semmosella järsityllä joulukuusen jämällä, ihme pöheli!

      Pyryä pelotti niin kovin ;D Kiitoksia! :)

      Poista
  4. apua, mistä tuollaisia petroja saa? IHANA!

    VastaaPoista
  5. Tuli kirotusvireitä... Siis uusiks. Mil Pyrden jalkoja harjataan tos sun lähtös jälkeen? Magic Brushilla?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov