Siirry pääsisältöön

Miksi se kouluratsastus on niin vaikeaa?

Ja samalla niin antoisaa, että vaikka paikat huutaa hoosiannaa, odotan koska on seuraava kerta!

Kuva viime lauantailta, kun ensimmäisen kerran Petra avasi meille mitä se THE kouluratsastus on.

"Osaa olla niin vaikeaa!" "Haluan kaiken ja nyt heti!" "En mä osaa!"

Ja Haimi-Halli raikasi. Kyllä saa ihmisellä olla pitkä pinna, että jaksaa auttaa! Tänään Petra tuli auttamaan kun menin taas Pyryllä koulua. Ja heti pitää sanoa että ihan tosi, me ratsastettiin koulua. Tehtiin niitä "kuuluisia temppuja", mutta samalla jouduin tosissani ratsastamaan myös niin että hevonen kulki oikein. No, vierähtihän  siinä kaksi tuntia, noin 150 "en mä osaa":ta ja tuhat "älä hermostu" lausahdusta. Tuntui että opin tänään taas tuhat uutta asiaa tai ainakin kertasin vanhoja ;)

En ala nyt tässä pikapostauksessani selittämään mitä siinä kahdessa tunnissa teimme, vaan enemmänkin kerroin vain että HUH! On se vaikeaa. Yritä pitää jalat, kädet, pää, istunta ja hermot kasassa ja samalla keskittyä taivuttamaan, asettamaan, käyttämään pohjetta ja pyytämään aktiivisuutta. Romahduksia, stoppeja, masennusta, hysteeristä nauramista ja 97 prosenttista keskittymistä ja tosiaan se kaksi kulunutta tuntia. Lopputuloksena epätasainen, mutta pätkittäin mielettömän täydellinen. Tästäkö on hyvä jatkaa?

Pitää myöntää, minulla ei ole mikään helppo hevonen. Sitä pitää tosissaan ratsastaa. Nyt kun oikein ajattelen sitä, alkaa jo väsyttämään. Jalat huusi hoosiannaa ja loppua kohden sekä kuski että hevonen olivat aivan väsyneitä. Harmitti ne miljoonat ei niin täydelliset napakäännökset, jotka esittivät takaosankäännöksiä, se ei niin aktiivinen käynti, oma perunasäkki harjotusravi ja laukkaromahdukset. Mutta toisaalta, välillä iski sellainen sekunnin "ei vitsi, nyt se on tosi hyvä" ja tehtiin muutamia tosi, tosi, makeita juttuja. Se fiilis kun tunsin kuinka sen sekunnin sadasosan ennen romahdusta oli täydellisesti koottuna laukassa tai kun hevonen rentoutui täydellisesti ympyrän ajaksi ravissa..

Joko uusiksi, pliis?

Kommentit

  1. Oivoi, kuulostaa niiiin tutulta joinakin päivinä.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, onneksi kuitenkin itselläni oli treenin jälkeen tosi hyvä fiilis :) Tai siis sekavafiilishän siinä oli mutta lopulta päädyin hyvää fiilikseen :D

      Poista
  2. Niin tuttu tunne... :)
    Mutta älä huoli, ei se ole helppoa aina muillakaan.
    Yhtenä päivänä kaikki meneekin ihan täydellisesti. Ja seuraavana ollaan taas aallon pohjassa. Treeniä vaan, niin ainakin joistakin asioista tulee helppoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olin kyllä treenin jälkeen tosi hyvällä fiiliksellä! Tai siis harmitti joo, mutta samalla tiedän että ei se hevonen voi tehdä niitä asioita heti oikein ja pitkään jos siltä ei ole niitä ennen vaadittu :D Eli pikku hiljaa ;)

      Onneksi pääsee jo perjantaina uusiksi!

      Poista
  3. Moikka !
    Mun oli pakko tulla kommentoimaan, oon ratsastanu öö 13 vuotta, nyt viime vuosina aika satuinnaisesti muiden kiireiden vuoksi.. Kauhee ikävä on heppaharrastusta ja ratsastamista tietenkin.
    Luin sun postauksen Lurpasta ja vieläkin niiskutan täällä, mulla oli 3 vuotta sitten hoitohevosena suomenhevostamma joka oli todella hankala tapaus, ratsastaessa toimi tosi hyvin mutta hoitaessa niin vaikea että loppuen lopuksi minä ja tallin omistaja oltiin ainoat jotka sitä suostui hoitamaan. Jatkuvaa potkimista ja näykkimistä ja päälle rynnimistä, mutta se oli aivan mahtavaa kun huomasi ettei se enää kiukutellutkaan niin paljon kun tulit karsinaan.
    Vaikka kaikki muut tallitytöt sanoivatkin vihaavansa sitä hevosta niin mä kyllä vietin sen kanssa parhaat heppailuaikani. Se oli kuitenkin jo melko vanha, ja sillä oli vaikeuksia pysyä pystyssä, itsekin monta kertaa löysin itseni suu täynnä hiekkaa kentän pohjalta kun neidin jalat petti alta....... Sitten sen omistaja päätti että on paras päästää tämä tapaus vihreemmille niityille, ja niinpä menetin parhaan ystäväni... Yritän vain muistella meidän hyviä hetkiä, eihän sitä koskaan voi unohtaa. <3
    Kauhea romaani tuli kirjoitettua mutta halusin vain kertoa oman kokemukseni. Kun en tällä hetkellä itse pääse harrastamaan kovin paljon ratsastusta niin on ´mukava lukea muiden hevostelujuttuja, kiitti kivasta blogista !! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan