Siirry pääsisältöön

Ei ihan putkeen mennyt maneesireissu

Kyllä mahtaa tällä hetkellä harmittaa. Juuri eilen maksoin Lehmän 320 euron päivystävän ellin käynnin ja nyt se eläin sitten ontuu. Epämääräisesti, joku jalka muttei ole ihan varma mikä. Itse olen sitä mieltä että se on vasen etunen / oikea takanen, äitin mielestä vasen takanen. Mutta ei ainakaan se tikattu oikea etunen..

Eilinen maneesireissu meni siis melkein putkeen. Tarkoitus oli mennä Pyryllä koulua ja Allilla hypätä kun se ei päässyt tiistain valmennukseen. Aloitin ensin Pyryn kanssa. Ei tehty mitään ihmeellisyyksiä ja tehtiin vain vähän, koska testailtiin meidän koulusatulaa. Kyllä, se vihdoin tuli! Olin tehnyt vain huonon satulahuopa valinnan koska tuo huopa valui kokoajan taakse ja veti romaanin mukana.. Pitää vielä testata satulaa toisen huovan kanssa ja ilman romaania!

Pyry oli ihan sellainen ookoo. Pätkittäin ihan hyvä, mutta jossain tilainteissa hieman sählä. Sellainen kun se aina on kun sillä ei ole hetkeen menty kunnolla koulua. Nyt pitää ottaa ekstra vauhti päälle ja alkaa tosissaan treenaamaan jos halutaan olla kisakaudella vireessä. Tein paljon siirtymisiä, muutamia väistöjä, avoja ja vastalaukkaa. Vähän jotenkin Pyry on hiukan jumissa, joten jumppaa jumppaa!
Pyryn tuuppailu hetken jälkeen menin nostamaan toisen puolen esteet. Oltiin siis rakennettu puolisen tuntia haimiin rataa, kun siellä ei ollut esteen estettä ja kun olin Pyryn ratsastanut menin laittamaan esteet ns. rata korkeuteen. Tarkoitus oli harjoitella Allin kanssa ensi viikonlopun kisoihin, saada siis hieman ratarutiinia. Esteiden noston jälkeen tammalle varusteet ja selkään. Koska se oli jo kävellyt reilun tunnin pääsin heti ottamaan ravia.

Eipä tarvinnut kolmea askelta enempää ottaa kun heti huomasi että tamma on ep. Alas ja kävin kaikki jalat vielä läpi, mitää ei löytynyt, ei arkonut eikä ollut lämpimiä.. Eilen riehuivat aika rajusti tarhassa, joten ollakko sitten siellä satuttanut itsensä? Vai voiko karmani yksinkertaisesti olla näin surkea?! Ei haluttu tuhlata meidän rakentamaa esterataa, joten vaihdettiin Pyrylle estesatula ja Pyry saikin jatkaa esteiden parissa. Vähän kuten kenttäkilpailuissa!

Pyry oli esteilläkin hieman omituinen. Tai itseasiassa Allin satula oli ihan omituinen Pyryllä! Vaikka ovat ihan samaa merkkiä niin oli paljon jotenkin.. erilaisempi kuin Pyryn oma satula. Hypättiin pikkupäädyssä pari estettä ja sitten mentiin isolle puolelle. Hyppäsin kerran linjan (pysty-sarja) ja kerran kaarevan (okseri-pysty) pienempänä ja sen jälkeen nostettiin koko rata 95 cm. Tää rata onkin videolla ja ei oo mitään järin hienoa katsottavaa, argh! 

Lopuksi nostettiin linja (pysty - sarja), jossa pystyt oli metrin ja okseri kympin. Kokoajan tuli melkein kaikki alas, Pyry hyppäs kovin hätäsesti ja oma ylävartalo oli kokoajan liian nopea. Kun yritin ratsastaa vähän hitaammaksi laukka ei meinannut ollenkaan pysyä koossa ja Pyry pisti ihan kamalasti vastaan. Lopuksi laitettiin eka pysty vain ristikoksi että saatiin hyvä hyppy. Nojaa, vähän mitään sanomaton fiilis jäi hyppäämisestä. Ehkä tämäkin vain kaipaa treeniä ja lisää treeniä.

No, pitää vaan ahkerasti harjoitella. Päästä hyppäämään vähintään se kerta viikossa ja mennä kouluakin useammin. Valmennuksista ei tosiaan haittaakaan olisi, joten toivottavasti sinnekin päästää. Muuten alkaa iskemään ahdistus!

Kommentit

 1. No harmi tuo alli :/ Kiva postaus muuten!

  VastaaPoista
 2. Siis mitä höpiset, tuo ratahan näyttää hyvältä!
  Niin toivon että Allilla ei ole mitään vakavaa! Tsemppiä :/

  VastaaPoista
 3. Oliko kunnaneläinlääkäri? Onko laskussa eritelty paljon esim. sen tikkauksen osuus oli? (Paljon oli jos tiedät) itse olen odottanut jo monta kuukautta ell laskua mutta eipä ole näkynyt. Tosin jälkeenpäin olen kuullut että tämä ei edes aina ole ottanut maksua käynnistään? :D No eipä tuo haittaa vaikka ei laskua tulis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli joo kunnan päivystävä :) Oli kyllä eritelty ihan kaikki (toimenpiteet, lääkkeet, matkakulut, pyhälisät...) mutta ehdin heittämään jo laskun roskiin kun sen maksoin.. Toimenpiteet + tarvikkeet yhteensä olivat 90 euroa jos en ihan väärin muista :)

   Poista
 4. Ratahan näytti hyvältä! Tietenkin selkään tuntuu aina ihan erilaiselta miltä videolla sitten näyttää, mutta kuitenkin, omaan silmään jossen olisi tekstiä lukenut, olisin ajatellut että menipä tuo hyvin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee, hyvä että edes jonkun mielestä näytti hyvältä, itse jotenkin katsoin videota niin kovin kauhuissani :D

   Poista
 5. Nuo satulajutut saattoivat vaikuttaa kyllä jonkun verran siihen, jos ei mennyt kovin hyvin. Kai tuo koulupenkki on varmasti sopiva pyrylle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sopiva.

   Itseasiassa kuten tekstissä luki niin koulutuuppailut Pyry oli aikalailla oma itsensä. Totta kai sen selkäänkin heti huomasi kun satulahuopa ja romaani valuivat alkoi satula ahdistamaan. Sen takia pitää mennä sillä vielä ilman tuota huopaa ja romaania, sillä uskon sen istuvan paremmin niin :) Pyry oli koulussa sellainen kuin normaalistikin kun ei olla hetkeen menti tosissaan. Tuota peltokouluilua kun ei meillä oikein voi tosissaan ratsastamiseksi laskea, haha.

   Ja kun taas tuo estesatula on täysin sama kuin Pyryn oma. Malli on vain uudempi, joka nyt on lähinnä ratsastajan takapuolelle erilainen. Muuten täysin sama :)

   Poista
  2. Okei, hyvä juttu :)

   Poista
 6. Vitsit et toi Pyry on makee!! :)

  VastaaPoista
 7. Minkä merkkinen toi koulusatula on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satulasta on tulossa vielä oma postauksensa, mutta se on Bates Innova Mono+ :)

   Poista
 8. Kuinka usein pyryä ja allia liikutetaan? Olisi kivaa saada vaikka kahden viikon ajalta pientä treeni päiväkirjaa, jossa kertoisit mitä teit, kuinka kauan ja rankkuusaste. Usein täältä blogista saa sen käsityksen, että molempia ratsastetaan 2-3kertaa viikossa, joista yksi hyppääminen/valmennus, yksi maasto ja yksi perusratsastus (minkä vuoksi en yhtään ihmettelekkään kun aina ei onnistu ja allilla liikaa energiaa), joten olisi mukavaa tietää miten oikeasti hevoet liikkuvat! :)
  Älä ota pahalla tätä kommenttia, halusin vain kertoa mielipiteeni ja kertoa, että täältä saa välillä helposti vähän väärän käsityksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hevoset liikkuvat päivittäin, max 1 vapaa viikko. Yksi ratsastuskerta voi olla rennompi, mutta pääsääntöisesti joka päivä ratsastetaan vähintään kevyeen hikeen.

   Allin energisyys ei suinkaan johdu liikuttamattomuudesta, pikemminkin sarastavasta keväästä :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov