Siirry pääsisältöön

Päivähumalat

Vastoinkäyminen tuntuu vain jatkuvan. Maanantaina heräsin erittäin epämukavaan oloon ja ensimmäisenä sainkin ottaa juoksuaskeleita oksentamaan. Päivä kului melko ällöttävissä merkeissä ja taisin kymmenen tuntia oksentaa, noin kerran tunnissa. Uskokaa tai älkää, lääkäriin ajaminen oli melkoinen suoritus, soitin kaksi kertaa äidille (joka oli myös oksennustaudissa!!) etten millään pääse takaisin Ypäjälle. 23 kilometrin matka keski yli tunnin, huh!

Ei viikko sen mukavammin omalta osaltaan jatkunut, olen ollut koko viikon aivan järjettömän kipeä. Vasta nyt pikku hiljaa alkaa tuntumaan siltä että voin avata silmät ja harkita suuhun jonkun ruoka-aineksen laittamista. Ei ole tosiaan kolmeen päivään pystynyt syömään mitään. Lääkärin mukaan tätä on liikkeellä juuri ja se on erittäin tarttuvaa. Hyf.

Mutta siihen pääaiheeseen, eli neiti Lehmään, joka pääsi tuossa eilen klinikalle. Äiti oli onneksi hieman edes minua paremmassa kunnossa ja mentiin sitten yhdessä klinikalle. Ei siellä paljoakaan tarvinnut tutkia kun oli "selkeät" oireet. Verikokeiden jälkeen pienet päiväkännit hevoselle ja sen jälkeen piikitys - tällä kertaa SI-nivelet selässä.

On ihan fakta että tamma on nyt tiputtanut lihaksia kokoajan. Eikä se ole ihmekkään kun sairaslomalla ollaan jatkuvasti, joko minä tai hevonen.. Alkuvuosi alkoi jo näyttämään hyvältä, kunnes tuli huonot ajokelit ja jumiuduimme kotiin emmekä päässeet treenaamaan hyvällä sykkeellä. Sitten alkoi lisää ongelmia, ensin oma silmä, sitten tuo jalan tikkaus ja lopulta omituinen liikkuminen joka ei kuitenkaan ollut mitenkään epäpuhtautta. En saanut kuitenkaan mitään selvyyttä SI-Nivelten ongelmista eläinlääkäriltä tai siis sain mutten tarpeeksi.

Tiedän kyllä mikä SI-nivel on ja tiedän myös että erityisesti tamman pystyyn hyppiminen rasittaa sitä. Myös aikaisemmat kinnervaivat ovat vaikuttaneet siihen. Epäilen myös tämän hetkistä satulaa.. Kaikkea tällä hetkellä. Nyt pitää hoitaa tulehdukset kuriin ja sitten hommataa fyssaria ja hierojaa, katsotaan mitä ell ikinä suositteleekaan :) Koitan palata myös mahdollisimman pian niiden kunnon kuulumisten kanssa, kunhan ei tarvitse enää kokoajan miettiä koska pitää juosta vessaan.. heh. Mutta nyt, takaisin lepäämään ja kuulumisiin!

Kommentit

 1. Uskomattoman huonoa tuuria teillä :( paranemisia, kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toivottavasti pikkuhiljaa päästäisiin kaikesta ohi! Itseasiassa pakko mennä lääkäriin kysymään mikä on homman nimi kun kokoajan minäkin olen jotenkin vähän sieltä ja täältä kipeä! :O Ei oikein normaalilta tunnu...

   Poista
 2. Tää ei oo mitenkään ilkeyttä, älä pliis suutu tästä kommentista, mutta ootko miettiny et antaisit allin jonkulle ylläpitoon/vuokralle? Pystyisit ite keskittyyn Pyryyn kun oot ite kunnossa ja ku kerran oot tosi paljon töissäkin ja Alli pääsis sit kisaamaan (mikäli vuokraaja/ylläpitäjä haluaa) ja kuntoaan kasvattamaan. Tsemppiä !

  -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletkohan sä lukenut ollenkaan näitä postauksia? Miksi ja miten ihmeessä Allin antaisi vuokralle, kun se on vähän väliä kipeä ja noinkin tapaturma-altis?

   Poista
  2. Eikä tämä vastaus ole ilkeä, eli älä ota itseesi.

   Mielestäni kysymyksesi oli melkoisen huvittava, sillä Allinhan ostin jo alunperinkin sen takia, koska Pyry on jo niin "valmis" ettei sen kanssa tarvitse ns. opetella asioita, vaan voi huoletta kisata. Ja toiseksi ostin Allin että Pyry saisi tehdä kisakaudella täysillä tärkeät kisat eikä sitä tarvisi kuluttaa ns. turhaan koska itse pidän kisaamisesta.

   Poista
 3. Katoppa Laukon hevoskuntoutus nettisivut! Uskon että sieltä voisi löytyä apua. Tuttavan ratsu hyötyi vesijumpasta ja laser hoidosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai Kylämäen hevostila, taitais olla lähempänä? :) Nopeesti katsoen samat hoidot sais, (laserhoitoa ei taida olla.) :)

   Poista
  2. hei kiitos molemmille, etenkin alemmalle anonyymille! Pitää olla kylämäkeen yhteydessä! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov