Siirry pääsisältöön

Ihana palata satulaan

HUH. Se on ihan ensimmäisenä mielessä. Ja toisena on hirveä kirjoitusmotivaatio, mutta minulla ei vieläkään ole omaa konetta (veronpalautuksia odotellessa, jos sieltä liikenisi uuteen koneeseen rahat..) joten en ole päässyt purkamaan tätä kaikkea intoa. Postattavaa on ja paljon! Luvassa myös vieraskynäilijän huippukivoja tekstejä, joten nyt jos koskaan kannattaa pysyä kuulolla ;)

Mutta mitäs tässä nyt on lähiaikoina tapahtunutkaan? Sain kun sainkin taisteltua lähitapiolasta itselleni magneetin lantioon ja polven magneetin kustansin itse. Olihan se miltein 300€, mutta pääasia on se, että paikat saadaan kuntoon. Onneksi ei kuitenkaan leikkauksia vaativia juttuja ollut, vaan tulehdus kiusaa. Polveni pronatoi (eli sitä käyttäessä se vääntyy sivulle) joka rasittaa lantiota/lähentäjää niin että jalka kipeytyy. Tämä siis johtuu siitä onnettomuudesta, mutta sitä ei vain oltu korjattu fysioterapiassa, joten sain lähetteen sinne. En ole sitä vielä ehtinyt käyttämään, mutta pitää kuitenkin ehtiä siellä käymään. Polvessa on myös rustovauriota onnettomuuden jäljiltä, mutta tämän ei rutinaa kummempaa haittaa pitäisi aiheuttaa. Onneksi nämä tarkistettiin, sillä nyt voin huoletta alkaa treenaamaan jalkaa kuntoon pelkäämättä että se menee huonommaksi!

Viime viikolla sitten olinkin taas koko viikon töissä, eli hommasin hevosille liikuttajia ja jumitin itse kotona viikon. Autoni on tällä hetkellä rikki, joten tässä on nyt pientä säätämistä että saa kaikki hoidettua. Koska olin viikon kotona, päätin sitten käyttää sitä hyväkseni ja kävinkin uimassa muutamana päivänä ja pitkästä aikaa bodypumpissa! Harrastin pumppia tuossa 5-6 vuotta sitten aktiivisesti, mutta kaiken kiireen ja kavereiden lopettaessa se jäi. Torstain tunnin jälkeen muistin miksi sitä harrastin. Aivan super kivaa! Pakkohan sitä oli kymppikortti jälleen ostaa, kun polvi kesti erinoimaisesti koko tunnin! Ihanaa päästä taas treenaamaan muutenkin, nyt kun on kuitenkin "vapaata tallilta" töiden takia. 

Tänään pääsinkin vihdoin taas satulaan! Menin ensin Herkun luokse. Sitä on nyt ajettu niin paljon että lähdin ihan maastoon ratsastelemaan. Herkku oli hoitaessa tosi kiltti ja kaikki menikin hyvin. Selkään noustessa seisoi hienosti, mutta pihasta läheteminen olikin tänään jotenkin hankalaa. Ja kun sitten piti kääntyä polulle mistä pääsee hevosreiteille, veti ori ihan ranttaliksi. Ei meinattu sitten millään päästä eteenpäin, pompittiin ja käännyttiin kokoajan ympäri. Kerran se ketku sitten yllättikin ja tulla muksahdin alas. Ei muuta kun uudestaan selkään ja eteenpäin.

Ensimmäiset puolisen kilometriä se sitten sitä harjotti. Jarrut kiinni, täyskäännös ja toiseen suuntaan. Ennen hevospolulle pääsemistä meinasin uudestaan jalkautua kun se pukitti ja kääntyi. Pysyin kuitenkin kyydissä ja sitkeästi ohjasin sen aina uudestaan reitille. Lopulta kun päästiin sinne, ei mitään! Kaikki meni superhyvin ja Herkku paineli korvat tötteröllä eteenpäin. Jälkeenpäin kuulin että se oli edellisenä päivänä tehnyt saman kärryillä.. Oppii kyllä nopeasti nuo nuoret millä pääsee hommista eroon ja jantterin tiputettua kyydistä. (huom. molemmilla kerroilla lenkkiä jatkettiin ja se sujui erinomaisesti alku vaikeuksien jälkeen)

 Herkku marraskuun alussa

Kun sitten oltiin päästy maastosta ja olin hoitanut Herkun lähdin liikuttamaan vielä Pyryä. Mentiin kentällä ihan kevyesti askeleet läpi, mutta kuitenkin niin, että se kuunteli kaiken mitä pyysin. Ai että se vaan on niin kiva! Se teki ihan super hyvällä moodilla töitä ja tuli tosi hyvä mieli ratsastelusta. Vaikka sekin oli vain semmoista ympyrähölkkää niin en voinut kun hymyillä. Mulla on vaan niin mahtavat hevoset että!
 
Ensi viikolla taas olen pitkässä vuorossa ja en pääse vasta kun keskiviikkona ratsastamaan. Silloin yritän mennä taas molemmilla ja jos ehdin niin ponit liikuttaa. Perjantaina jos saan kyydin aikasemmin kotiin niin pääsen taas ratsastamaan. Ja viikonloppuna sitten onkin Karin valmennukset! Jee, vihdoinkin päästään taas hyppäämään! Ei olla HIHSin jälkeen hypätty, kun on ollut aikamoista kiirettä. Huomenna lähdetäänkin Lahteen Blogiexpoon, sillä lupasin siellä pitää jonkinlaista grafiikkapajaa. Huh, saa nähdä mitä siitäkin tulee ;)


Onko lukijoita tulossa huomenna Lahteen Blogiexpoon?

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden alku

 Kovasti koitin tätä blogia päivittää, mutta viimeisen kolmen vuoden aikana elämäni on muuttunut niin totaalisesti, ettei blogi ole oikein enää sama. Mielestäni on kunnioitettava nyt blogia, se oli loistokas vuosina 2012-2015. Tätä blogia on ollut aina hirmuisen ihana päivittää ja ehkä vielä jonain päivänä kun palaan takaisin satulaan voidaan tämäkin kääntää uudeksi nousuksi. Mutta sitä odotellessa haluan kiittää kaikkia blogin lukijoita kuluneista vuosista ja lukuisista kommenteista ja tuesta. Ilman teitä tämä polku ei olisi ollut puoliksikaan näin mahtava! On siis aika sulkea Kisamatkalla ja kääntää uusi lehti. Bloggaaminen on vieläkin lähellä sydäntäni, mutta mielestäni tämä blogi ei ole koskaan ollut täydellinen sille elämälle mikä minulla on tällä hetkellä menossa. Joten oli aika uuden blogin. Toivotan kaikki innokkaat mukaan myös raviurheilun maailmaan jos se vaan yhtään kiinnostaa. Kiitos vielä kerran kaikille näistä vuosista, toivottavasti nähdään vielä uudessa blogissa! Harnes

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Millainen on minun työpäiväni?

Niin no. Se vaihtelee tosi paljon päivittäin, mutta ajattelin silti tehdä tälläisen pienin Myday tyylisen postauksen, missä kerroin teille työpäivästäni. Jokaisessa työpaikassa olen tehnyt erilaisia päiviä, ensimmäisessä paikassa päivät olivat hurjan pitkiä (yleensä aamu viidestä iltapäivä neljään plus mahdolliset ravit), mutta näissä kahdessa jälkimmäisessä on ollut about 6-8 tuntisia normaaleita työpäiviä. Toki vaihtelua aina on ja etenkin jos pitää mennä raveihin tai on iltaruokinta vuoro tulee extra hommia. Mutta pidemmittä puheita, millainen on siis minun työpäiväni? Aamulla heräilen siinä puoli 5 - 5 välillä, usein torkuttelen viiteen asti. Tony tulee yleensä hakemaan minut töihin, ja päivästä riippuen mennäänkin tallille noin puoli kuuden aikaan. Joskus hieman myöhemmin ja joskus hiemain aikaisemmin, riippuen siitä kuinka kiireiseksi päiväksi arvoidaan. Yleensä hevoset on aamulla ruokittu joko Tonyn tai Meksikolaispariskunnan toimesta, joskus minä ja Tony aamuruokitaan