Siirry pääsisältöön

Treeniä huippu tammalla

Maastoesteitä, maastoesteitä!


Tuntuu että nyt on pystynyt tamman kanssa hieman huokaisemaan helpotuksesta. Pohjalliset toimii erinomaisesti ja tamma on liikkunut tosi hyvin nyt pidemmän aikaa. Tänään päätettiin ottaa sitten hieman maastoestetreeniä alunperäisen perus rataestetreenin sijaan. Ja tämä olikin oikein loistava päätös, sillä tamma oli ehdottoman super hieno!

Menin sillä ensimmäistä kertaa deltan kanssa, sillä maastossa pitää pystyä nopeasti pelaamaan ohjan kanssa. En ollut oikein tyytyväinen, joten pitää katsoa vielä pari kertaa ja sitten miettiä uutta kuolainta. Tamma kävi välillä alussa hieman villinä, mutta teki kyllä tehtävät ihan suht siististi. Paikat ajautui välillä hieman lähelle, mutta saatiin jo mukaan paljon myös rohkeampiakin hyppyjä. Ehkä se tästä pikku hiljaa. Ainut ongelma tuli kulma - alashyppy tehtävällä kun ratsastin sen liian rennosti, ohja hieman roikkuen ja tukematta esteelle. Kolmannella kerralla vasta itse tosissaan ratsastin ja sitten tehtävä menikin super hyvin! Pilvi oli jälleen kuvaamassa, kiitos tuhannesti!Tämä pätkä jäi tuosta aikaisemmasta uupumaan, pahoittelut!

Eipä kauaa kuitenkaan iloittelua kestänyt! Illalla kävin hakemassa hevoset sisälle tarhasta ja äiti huomasi heti että siltä oli lohjennus aivan mielettömän iso (tai no, ei ihan mieletön mut kuitenkin aika iso) pala kaviosta ja kenkä ei meinannut sen takia enää pysyä jalassa. Otettiin tamma sitten sisälle ja sisälle tultaessa se kompastui kynnykseen ja se kenkä tippui. Saanen kysyä että mitä hittoa? Allilla on niiiin huono kavioaines että se lohkeilee jo kengät jalassa.. En tiedä enää mitä teen! Se syö tällä hetkellä kavioo vahvistavana biotiiniä, kalanmaksaöljyä ja msm. Lisäksi vesibootsit ja ulkoinen öljyäminen. Kaikki huuhaat ja vippaskonstit koitettu ja silti..! Onneksi Mollalle tulee huomenna kengittäjä niin koitan saada sitten jotain sönkötettyä englanniksi tuosta Allin koivesta.. Alkaa tuntumaan aivan toivottomalta!

Supertamma se on, vielä kun kengät pysyisivät jaloissa!

Kommentit

 1. onko allilla valkokavioita? mulla oli entisellä hepalla kaikki kaviot valkosia ja ne oli tosi hauraat. tilasin sille muistaakseni saksasta jotain sellasta öljyä ja se tuntu vähän auttavan :) tsemppiä, tiedän niin ton tunteen!

  VastaaPoista
 2. Olen kuullut todella paljon kehuja sellaisesta tuotteesta kuin formula 4 feet. Eikös blogimaailmasta esim kaisa (http://kaisaj.blogspot.fi) saanut Parsan kavio-ongelmat ratkeamaan juuri tuolla lisäravinteella?

  VastaaPoista
 3. Ei ole mitään perää siinä, että valkoinen kavio olisi hauraampi, kuin tumma. Omallani on kolme valkoista ja yksi musta kavio. Ei lohkeile yksikään.

  Better Choisen Better Hoofs on hyvä yrttivalmiste hauraiden kavioiden hoitoon. Vaikutus alkaa näkyä noin yhden pussillisen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti vinkistä, katsotaan jos löytyisi tuota yrttiä keskustasta! :)

   Poista
 4. Aiotko kisata Allillakin kesällä kenttää ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevosen kunnosta riippuen, mutta toivottavasti! :)

   Poista
 5. formula 4 feet on saanut valtavasti kehuja.
  Ei ehkä halvin vaihtoehto, mutta maksaa periaatteessa itsensä takaisin, kun kavioit vahvistuvat -> kengät pysyvät jalassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti vinkistä, katotaan jos saatais hommattua! :)

   Poista
 6. Meillä sama ongelma, etukengät yhellä naulalla kaviossa kiinni kummaltakin puolelta, muuten naulat on paikka-aineessa kiinni. Eikä paikkauskaan oikeen meinaa pysyä, parin vkon välein saa laittaa uutta. Sinänsä hyvä et meillä iskä kengittää, mut toisaalta sit saankin kuunnella koko ajan valitusta siitä kun ne kaviot on niin hauraat ja TAAS pitää ostaa lisää paikka-ainetta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha :D Joo, aika ikäviä nää kenkäongelmat!

   Poista
 7. Ihan tälläinen hyvä ja halpa kotivinkki on laskea vettä ja samalla hangata esim vähän pehmeämmällä juuriharjalla ruunun rajaa. Nopeuttaa kavion kasvua ja vahvistaa hieman. :)

  VastaaPoista
 8. Kuumakengityksellä pysyi oman tammat kaviot kunnossa. Meillä oli ennen kauhea ongelma kun koko ajan tippui kengät kun kaviot mureni reunoilta niin, ettei naulat enää pitänyt. Suosittelen kokeilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuumakengitys ei Allin tapauksessa onnistu pohjallisten takia :(

   Poista
 9. Mikä on tämän paikan nimi, missä nyt ratsastitte ? Mietin että voisin tulla joskus oman hepan kanssa hyppimään jos talli olisi lähellää ja sinne voisi mennä :) Kiitos vastauksesta, jos vastaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ypäjän hevosopiston urheilualueilla :)

   Poista
 10. En tiiä auttaako yhtään, mutta oon kuullut, kun ruununrajaa harjaa kavioharjalla, alkaa veri kiertää kaviossa ja sillätavalla ehkäisee lohkeilua. Kannattaa koittaa jos ette ole vielä koittaneet:)

  VastaaPoista
 11. Meillä kans välillä kaviot räjähtäneet kun kenkä irronnut :(

  Jos haluat katsoa miltä paikka-aine näyttää, niin tsekkaa Tumppi pedikyyrissä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, nää kenkäonkelmat on kyllä inhottavia :/

   Poista
 12. Ainakin ravipuolella sanotaan että paikka-ainetta kannattaa käyttää harkiten,koska se ei tee hyvää kaviolle,ja olen nähnyt senkin että se sitten lohkaisee lisää irrotessaan. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allilla ei ole vielä kertaakaan käytetty paikka-ainetta, Pyryllä kerran :) Toivottavasti ei tarvitse jatkossa käyttää!

   Poista
 13. Jep mulle sepät sanonu samaa, että paikka-aine on viimeinen konsti, ja toinen seppä on sanonu ettei ole ikinä sitä tarvinnut, vaikka kuinka ois lohjennut. Kavio ei kasva oikein paikka-aineen kanssa. Tarkista ensin että naulat on lyöty tarpeeksi ylös. Heikkö kavioaines+naulat alhaalla= lohjennut kavio. Jos on lyöty liian alas, mainitse kengittäjälle että otekorkeus ylemmäs. Ammattilainen kyllä saa, jos minä amatöörinäkin saan :) (otekorkeus siis oltava 1/3-puolet kavion korkeudesta).

  Jo tosiaan vettä ja juuriharjalla päivittäin hinkkaat pari minuuttia ruununrajaa. Se nopeuttaa kavionkasvua hiukan. . Onko turve vai puru kuivitus? Jos puru niin unohda kaviorasvalla läträilyt, kuivattaa jo ennestään kuivaa kaviota. Jos taas turve, niin onko kavio liian kostea? Mieti mahdollisuutta kuivituksen muuttamiseen? Jos mahdollista niin kesällä nurmilaitumelle. Jo pari viikkoa yötäpäivää nurmella elvyttää kaviota. Mutta nimen oman yötä päivää. Nurmen aamukosteus hivelle kavioainesta. Parasta olisi jos hevonen voisi olla ilman kenkiä, mutta se on vaikea toteuttaa käyttöhevosella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis ilman kenkiä siellä laitsalla sen pari viikkoa.

   Poista
  2. Kengitys on tällä hetkellä niin hyvää kun vaan pystytään antamaan, kokoajan pohditaan kengittäjän kanssa mikä olisi kaikista parasta kavioille että hevoselle :)

   Turvekuivitus ja ei vaihtomahdollisuutta.

   Nyt pääsivät laitumelle, mutteivat voi olla siellä useampaa viikkoa kun joutuvat tulemaan aina välillä kotiin. Yleensä pari päivää putkeen yötäpäivää. Kenkiä ei tällä hetkellä voida ottaa pois, mutta paljon erivaihtoehtoja ollaan yritetty keksiä! :)

   Poista
 14. Cavalor hoof aid special!! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov