Siirry pääsisältöön

pistän kaiken peliin, kaiken mitä se vaatii

oon matkal finaaliin, haluun sen pokaalin

kuvan © Karri Virta

Fiilis oli eilen niin matalalla, etten viitsinyt kirjoittaa. Tänään kuulin radioista yli 10 vuotta vanhan Fintelligensin "Kaikki Peliin" -biisin ja sain siitä todella paljon tsemppiä itselleni. Vaikka se on aivan lätkäbiisi (mitä eilen tsempattiin hulluna! Hienosti pelattu Leijonat!) se tsemppaa todellakin ja tulee hirveän motivoitunut olo.

Tää tiimi ei helise koskaan, sen tuut huomaamaan

Eilen käytiin Pyryn kanssa hyppäämässä Ypäjällä seilinpoikacup, 100 cm. Lähdettiin aika alussa ja kävin ripeästi juoksemassa radan. Se oli melko looginen ja siinä oli mielestäni hauska uusinta. Halusin lähteä uusintaan hyvällä sykkeellä ja minulla oli kerrankin suunnitelma uusintaan! Verkassa Pyry oli yllättävän hyvä. Metsäkenttä ei ole omia lempparikenttiäni, mutta onneksi rata oli suht hyvässä kunnossa. Yksi puomi otettiin verkassa, juuri viimeisellä hypyllä. Pyry oli kuitenkin hyvällä sykkeellä, joten lähdin tosi luottavaisin mielin radalle.


Perusradalla varmistelin joskus turhaankin. Jäätiin paikoilleen, mutta hypyt oli hyviä. Seiska tultiin ravissa juuri tämän takia, sarjalle liian hiljaa jolloin b-osa jäi ahtaaksi. Kaikki tuntui huisin hyvältä ja uskalsin lähteä uusintaan tempoa hieman lisäten. Ja samalla unohdin ratsastaa. Kielto. Tämän jälkeen kuitenkin pidin suunnitelman ja ratsastin puhtaan uusinnan. 4 virhepistettä ja 7.sija sekä karvaat pettymyksen kyyneleet.

Kisasta toiseen kuski muistaa mokata. Hieno hevonen, kerrankin mahdollisuus! Ja sen pystyy mokaamaan yhdellä typerällä ratkaisulla. Mutta siitä huolimatta:

Tahdonvoimaa!
Tahdon voittaa!
Laitan kaiken peliin, kävi miten kävi,
nyt on pakko tsemaa, en aio hävii.

Finnderby, täältä tullaan, tahdonvoimalla!

ps. Alli onnistui satuttamaan itsensä maastossa, eli luvassa lomaa, lomaa ja lomaa. Kavion kasvatusta, laidunta ja kukkaron köyhdytystä. Toivottavasti Pyry pysyy kunnossa!

Kommentit

 1. Herranjestas kun joku räpsi taustalla paljon kuvia! :D. Ihan kiva ratahan tuo oli, siisti ja mutkaton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia! :) Olisi vain kuski muistanut ratsastaa myös uusinnan ensimmäisen!

   Poista
 2. Joskus sitä jää vaan siihen hyvään fiilikseen ja sitte se olennaine eli ratsastamine unohtuu... Mut hienosti tsemppasit ittes ja oli meinaa hieno uusinta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee, kiitoksia! :) Itsekin olen uusintaan kyllä todella tyytyväinen!

   Poista
 3. Voi ei! Ens kerralla muista sitten ratsastaa kunnolla. Hyvin kuitenkin tsemppasit loppuun!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov