Siirry pääsisältöön

Se Perus Perjantai (ja vähän lauantai)

Jonkinlainen päivä kuvina-postaus. Osa kuvista kuvattu pokkarilla, laatuvaihtelua kuvissa!
Postaus sisältää myös "maailman turhimpia videoita", älä katso jos valmiiksi ärsyttää ;)


Heräsin myöhässä. Eilen pääsin töistä niin että olin Ypäjällä viiden jälkeen, mutta pyörin sängyssä aina liki kuuteen asti. Nukahdin joskus kuuden pintaan ja tyytyväisenä nukuin herätyskellon yli ja heräsin vasta 12 aikaan. Nopea nettivilkaisu (addikti) ja sitten aamupalalle syömään muutama leipä ja hieromaan särkevää päätä.


Aamiaisen jälkeen vaihdoin tallivaatteet ja siirryin talliin. Äidillä oli vapaapäivä, joten oltiin sovittu että se siivoaa tallin kun tänään lähdin vielä töihin. Yritin ehtiä liikuttamaan molemmat kisahepat, mutta en ollut vielä varma ehdinkö. Päätin siis aloittaa neiti Lehmästä, sillä sen kanssa olin menossa kentälle leikkimään kouluratsastusta. Jos kaikki menisi hyvin, ehtisin vielä käydä Pyryn kanssa maastossa tekemässä intervalleja.



Kaikki hevoset olivat innokkaasti lähdössä lenkille, mutta valitsin joukosta poikkeavimman ja pistin reippaasti kuntoon. Selässä istuin hieman ennen puolta kahta. Tässä vaiheessa tiesin jo etten ehdi enää Pyryä liikuttamaan, joten äiti lupasi käydä Karin kanssa ajamassa molemmat putet. Hyvää treeniä sekin!




Treenin onnistumisprosentti oli kovin kaukana odotuksistani. Tammalla oli eilen vapaa ja se oli kovin haluton tekemään töitä, painoi menemään vaan kaikkia apuja vastaan. Tyydyin tekemään ravissa siirtymisiä ja paljon peruutuksia. Hyvän pätkän jälkeen lopetin suosiolla. Tuon tamman kanssa ei kannata alkaa tappelemaan, siitä ei vaan seuraa hyvää. Annoin kotimatkalla sen laukata reippaammin suoran, hienosti tuli takaisin vaikka oli vain nivelet suussa. Video on kohtuullisen heiluva, laatukamaa!






Kotona vilkaisin kelloa ja se näytti jo puolta kolmea. Se tiesi että kiirettä pukkasi ja hevoset odottelivat päiväheiniään! Annoin Allille elektrolyyttimelassivettä ja se pääsi vielä viileään suihkuun. Tarhan uusi pinta hiekka oli liian houkutteleva tamman mielestä ja se menikin nauttimaan ja hieromaan lihaksiaan heti tarhaan päästyään..



Putsasin Allin varusteet ja kävin viemässä hevosille päiväheinät ja vettä. Siirryin sen jälkeen nopeasti koneelle tekemään hetkeksi tätä postausta. Kunnes juoksin taas suihkuun ja syömään. Piti ehtiä ottamaan pienet päikkärit vielä ennen töihin lähtöä. Luvassa olisi taas koko yö tiukkaa työntekoa!



Epätoivoisen torkutusyrityksen jälkeen pakkasin työtavarat kassiin - sisältää siis työvaatteet (housut, takki, turvakengät, hanskat), sukat, työaikavihon, energiajuomaa, rahapussin ja aurinkolasit. Kassin pohjalla myös muutama tyhjä pullo ja työlaukku jota käytän päivävuorossa kun en jaksa raahata koko kassia - ja sudin hieman naamaan väriä. Sitten tulikin puhelu ettei tarvitsekkaan mennä aikasemmin, vaan menen ns. normaalivuoroon vasta tuntia myöhemmin. No, ainakin jäi aikaa syödä vielä hieman lisää!





Töissä - jo oli aikakin! Hyvissä ajoin kuten kunnon ammattikuljettajan pitääkin. Kärry oli päätynyt jostain syystä laituriin eikä normaaliin riviin, joten nappasin sen sitten siitä. Tietä riitti ja matka sujui rattoisasti Suomipoppia radiosta huudattaen. Ensimmäinen stoppi tuli aivan asiakkaan nurkantakana, rekkapysäkillä, missä vaihdoin työvaatteet. Tämän viikon viimeinen työpäivä *tuuletus*



Huh, muutama tunti lastausurakkaa takana ja sitten onkin jo tauon paikka! Kurvataan auto Riihimäen ABC:n pihaan ja kipaistaan marketin puolelle; eihän yövuorosta tule mitään ilman energiajuomaa ja ennen kaikkea suklaata! Olin suklaani ansainnut, en ole koko viikkona herkutellut! Sitä paitsi lauantai-karkkipäiväkin lähestyi kovaa vauhtia kun kello alkoi olemaan jo lähemmäs yksitoista. Puhelinkin pirahti soimaan ja siellähän saatiin matkaseuraa, työkaveri luurin päähän!


Loppusuora häämöttää! Nyt ollaan päästy jo takaisin kotiterminaalille, käyty sitä ennen purkamassa osa lastista paikkaan X ja perävaunusta tavarat purettu pihalle. Vielä muutama tunti terminaalityöskentelyä ja mobiilipäätteen kiusaamista, sitten koittaa vapaus! Unohtamatta tietenkään paperihommia, jotka nekin on jonkun tehtävä ;)




Ja sitten.. Kotiin? No, onhan se hyvä joskus vuokrakämpässäänkin käydä, haha! Ei sentään. Piti hakea kypäräkamera kotoa ja en voinut sitten samalla vastustaa hapankorppuja mitä löytyi kaapista. Olen tällä hetkellä täydellinen hapankorppuaddikti, jos antaa yhden pitää syödä toinen.. Kaiken kukkuraksi sain älynväläyksen tiskata - pahoittelut naapureille. Jos jotain inhoan niin tiskaamista; ei ole mitään ideaa tiskata 1-2 lautasta/mukia/haarukkaa ja sitten kun tiskiä kertyy ei sitä jaksa enää tiskata! Yksin asumisen huonot puolet..


Siihen loppuu miten alkoikin? Koneella eka, koneella vika - vai miten se menikään? Kello lähenee viittä, aurinko alkaa tuppaamaan nousta. Itse ajattelin pistää silmät hetkeksi kiinni; aamulla pitää kuitenkin olla ajoistaan liikkeellä kun lähdetään Pilvin kanssa särkänniemeen! Sitä ennen haluaisin ehtiä siivoamaan tallin, ettei illalla enää tarvitse kuin liikuttaa hevoset. Postauksenkin sain sopivasti valmiiksi, hurraa!

Sellainen oli minun perus-perjantai.
miten sinun päiväsi sujui?

Kommentit

  1. Pakko kysästä, ootko tuonu kuormaa Raumalle tässä lähi aikoina, mietin että olitkohan sä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et muuten oo ainut joka tota on kysynyt nyt lähiaikoina, mutta itseasiassa en ole tuonut, viime Rauman reissusta on jo yli vuosi aikaa :D

      Poista
  2. Kiva postaus! Ja hatunnosto, vastuullista työtä teet :)

    VastaaPoista
  3. siis onko teillä oma talli?

    VastaaPoista
  4. Waude Senni, ootpa taitava rahtari <3 hatunnosto täältäkin! Lisää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jee, kiitos! Oonhan mä viel vähän keltanokka, mutta kokoajan oppii uutta ;)

      Poista
  5. Tästä postauksesta tuli jotenkin älyttömän hyvä mieli! :)

    VastaaPoista
  6. Ajatko minne päin suomee ja mitä tavaraa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamuvuoroisin pyörin ympäri Forssaa (forssa-tammela-somero-jokioinen-ypäjä) ja yövuoro viikoilla ajan Hyvinkää - Forssa linjaa :)

      Poista
    2. No voi harmi ku mie ajan itä-suomesta aina Vantaalle ja siinä ympäristössä käyn tavaraa jättää. Oon monesti nähny niitä tein punasii mersui samois paikoissa :)

      Poista
    3. joo, näitä punasia mersuja menee melko paljon siellä seuduilla :)

      Poista
  7. Eikö sulla oo kun tuo vanha Nokia kännykkänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eii ole ei, hyvin armas pinkki vielä toimii! :)

      Poista
  8. Tää oli kiva postaus! Lisää tälläisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ota tää huumorilla ja hyvyydellä, susta tulee mieleen Rekkakuskit Jäällä-ohjelmasta Lisa Kelly! Tän lisäks oot älyttömän nätti, mukavan ja pirteän oloinen, hyvä ratsastaan ja ääää!! :)

      Poista
    2. awww, ihana kommentti, kiitos :3

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov