Siirry pääsisältöön

Mitä sponsorointi on?

Minulta kysytään usein, mitä sponsoroinnilla tarkoitan. Nyt kun lähestymme vuoden loppua ja ensi vuonna odottavat uudet kujeet, ajattelin kertoa teille, miten sponsorointi noin yleisesti menee ja mikä on vain sitä extraa.


Usein minultao on kysytty mitä sponsoroiminen tarkoittaa. Pinnalta sanottuna, noin pelkistettynä se on hyvän mielen saamista, rahan avulla. Sponsorointi on siis suoranaista rahan lahjoittamista: taloudellisesti siitä ei itse hyöy, mutta henkisesti se voi olla isokin saavutus.

Niin kuin moni tietää, olen sponsoroimisesta haaveillut jo pitkään. Rakastan ruusukkeita, näyttäviä palkintoja ja hyvää mieltä. Parasta on nähdä ihastunut katse saadessaan upean palkinnon tai hymy joka yltää korvasta korvaan. Ei ole parempaa kuin jakaa oman Cup-kilpailun palkinnot niille, jotka ovat ne ansainneet.

Miten voi sponsoroida? Rahalla. Ota haluaamaasi seuraan tai kilpailuun yhteyttä ja kysy mitä yksi luokka maksaa. Ei kannata aloittaa liian isolla haukkauksella, vaan aloittaa pienemmällä ja kun pääsee asiasta jyvälle, nostaa rimaa ylemmäs. Itse olen sellainen "kaikki tehdään täydellisesti ja vähän ylikin" -tyyppi, ja joskus innostun hieman liikaakin. Silloin suunnittelen kaikenlaista ja pyrin hetki hetkeltä kohti päämäärää. Överiksi en usko että ikinä sponsorointi voi mennä, mutta kannattaa tosiaan muistaa pitää jalat maassa.


Mitä tarvitaan sponsoroimiseen? Rahaa. Aika yksitoikkoisia vastauksia eikö? Käytännössä jos haluat ostaa luokan, sinä maksat vain järjestäjän määrittämän hinnan, jota vastaan saat yrityksesi / logosi mainoksen luokkaan. Se mikä rahasumma on, voi olla kaikkea 100-500 euron väliltä. Riippuu järjestäjästä niin kuin myös rahapalkintojen suuruudesta. Muuta et tarvitsekkaan, kun oletkin jo huomaamattasi ostanut itsellesi luokan! Sponsorilla ei tarvitse olla omia ruusukkeita, tämäkin on vain minun haluamani extra.

Entä mitä Extraa? Niin kuin sanoin, olen itse vähän överityyppi. Kun teen jotain, haluan tehdä sen kunnolla. Jo pieni extra luokkasponsoroinnissa on kiva. Jokainen arvostaa takuulla voittoloimea ja se tuo luokkaan omaa näkyvyyttään ja juhlallisuuttaan. Ruusut jaetaan palkintojen jaossa ja taas tilanteesta tuli juhlallisempi. Kun sitten mennään tänne ääripäähän, voidaan jakaa pokaaleja, kaulanauhoja, erilaisia herkkupurkkeja, rehuja, leffalippuja.. Kaikkea mitä maapäällään kantaa. Sanotaan että tässäkin asiassa on vain taivas rajana, sponsorointiin saa käytettyä niin paljon rahaa kuin vain haluaa!

Miten sponsoroinnista hyötyy? Pääasiassahan sponsoroinnin tarkoitus on hakea näkyvyyttä firmalle tai yritykselle. Itse en kuitenkaan haen niinkään näkyvyyttä, vaan olen piiloutunut blogini taakse. Miten siitä hyödyn? No, saamalla fiiliksen kattoon!

Yhteenveto: Sponsorointi on rahan muuttamista hyväksi mieleksi!


Oletko kiinnostunut sponsoroinnista
tai jäikö joku asia mietityttämään? 
Kysy, nyt vastaan kaikkii sponsorointia liittyviin kysymyksiin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov