Siirry pääsisältöön

Tavaraparatiisi osa 3: Pyryn varusteet

Heijastinriimu (talvikäytössä), Horze

Pyryn tullessa minulle, se käytti aika paljon entisen hevoseni Lurpan tavaroita. Kauaakaan eivät pojat ehtineet saman katon alla olla kun Lurppa lopetettiin ja Pyry peri kaikki ruunan varusteet. Osa periytyi hieman myöhemmin Allille, koska olivat herra PP:lle isoja. Pyry on ollut aina vähän tallin lellikki, yleensä se saa uudet varusteet ja sitten Alli / Molla perivät vanhat. Jossain vaiheessa äiti sitten sanoikin että kyllä Allillekin voi jotain uutta ostaa kun kokoajan hommailin Pyrylle vain kaikkea uutta ja kivaa. Minkä sille voi että herra on hieman tallin lellipentu! 

Ostoslistalla olisi silti itseasiassa Pyrylle vaikka ja mitä. Ensimmäisenä tavaroita kerätessäni huomasin ettei Pyryllä ole ollenkaan vuoretonta sadeloimea, sillä periytin sen loimen Allille. Toisekseen herra tarvitsisi ruskean nahkasatulavyön - koossa 125 cm, että jos jollain on myynnissä, hihkaise! - sillä tuo vanhan neopreenivyö on kammottavassa kunnossa. Haaveissa olisi myös kakkossatulaksi koulusatula.. Mutta se nyt on vielä vain haave!

Loimet
Hämmästyin kuvatessamme sitä että loppujen lopuksi loimia ei ollutkaan niin paljon kuin olisin voinut odottaa! Muutamat loimet olivat kuvaushetkellä todella likaisia ja jääneet syystä tai toisesta pesemättä ennen talvivarastoon menemistä. Pyryllä on tällä hetkellä muuten hyvä loimivarustus, mutta aina muutama loimi olisi ihan hyvä olla vielä varalla. Näillä kuitenkin mennään ja näiden kanssa on pärjätty jo tovi jos toinenkin. Pyry käyttää loimissa kokoa 155.

Horsepower talvitoppaloimi 300g, Hööks

Tämä loimi tuli Mollan vanhan sisäloimen kanssa jonkinlaisena settinä, taisi olla jonkinlaisia tarjouskappaleita. Siinä missä se Molla-tamman ex-sisäloimi oli täysisusi, tämä on ollut mielestäni oikein toimiva ja lämmin loimi. Tosin kaikkea pientä siitä on jo ehtinyt mennä rikki, kuten etukiinnitysten pikalukot, kaulakappaleen toinen tarra repsottaa ja jalkalenkeistä toinen kiinnitys rikki ja lenkit itsenään on venyneet täysin joustamattomaksi. Istuu kuitenkin päälle hyvin ja pienistä rikki menemisistä huolimatta oikein käytännöllinen loimi!

Horsepower tallitoppaloimi 200g, Hööks

Lisää Hööksin kuvastotuotetta. Pyryä ei missään nimessä hävetä myöntää että hänen koristevärinsä on pinkkiin päin kääntyvää! Tyylikäs, toimiva, istuva ja kiva loimi joka ei valu tai kurista. Olen tykännyt tästä loimesta yhtä paljon kun melkein kaikista meidän toimivista loimista. Itse pidän myös kaulakappaleen kiinnityksestä, siinä on tarran lisäksi vielä nuo klipsut, joten ei pääse vahingossakaan aukeamaan vaikka tarrat kuluisi / aukeaisi. Sopii Pyrylle kun korvat päähän!

Horsepower fleecevuorellinen sadeloimi, Hööks

Tämä loimi on sarjassamme "miksi hitossa tämä on likainen kun tämä on kesäloimi". Alli käytti tätä muutaman päivän tarhassa kun toinen loimi oli kuivumassa ja tältä se nyt sutten näyttää. Sitä ihmettelen miten se on jäänyt hyllyyn pesemättä, mutta nyt pitääkin heti laittaa se pesujonoon! Tämä loimi on (tai pitäisi olla) sellainen parempi loimi kisamatkoille, missä tarvitaan paksumpaa sateensuojaa. Toimiva hyvä loimi myös tarhaloimena ja pidän ehdottomasti väreistä!

Mahaläpällinen tallitoppis, Lidl

Uskomatonta mutta totta, tämä loimi on Lidlistä! Joskus vuonna nakki ja keppi Lidl myi hevostarvikkeita ja siellä oli myös tälläisiä loimia. Loimi on siis kiinteällä etukappaleella, eli pujotetaan pään yli, siinä on kiinteä mahaläppä ja jalkalenkit. Ainut mikä harmittaa on se ettei me silloin aikoinaan tajuttu ostaa näitä - sairaan halpoja!!! - loimia kuin kaksi, tämä harmaa ja vastaava sininen. Huonona puolena on liian suuri kaula-aukko, jonka takia loimi valuu taakse yön aikana, mutta tämäkin korjaantuu hieman kaula-aukkoa kutistamalla. Mutta sanotaanko että huippuostos!

alkuperä tuntematon, ei muistikuvaa

Tämä loimi on tullut meille ties mistä, en muista tosiaankaan tämän tarinaa. En muista edes kenelle tämä on aikoinaan ostettu. On kuitenkin perussiisti fleece, näitä on Pyryllä pari-kolme muutakin + sponsorifleecet. Istuvaloimi, miten nyt perusloimet yleensäkään istuvat. Ihan nätti ja pidän väristä, sopii oikein hyvin Pyrylle!

Lami-cell talvitoppaloimi 400g, Ratsuriihi

Rakastan tätä loimea! Se on ihanan lämmin, sen muotoilu on kaunis, se on ihana värinen.. Ei ole varmastikkaan mitään mistä en tässä loimessa pitäisi! Etukiinnitys on hakaset + tarra, vatsakiinnityksessä helmat ovat niin pitkät että ne suojaavat jopa klipatun mahan. Jalkalenkit jämäkät ja joustavat. Kyllä, rakastan tätä loimea! Tämä ei ole edes kovin kallis loimi mielestäni ja on silti ollut ehdottomasti jokaisen euron arvoinen. 

Rain Buster fleecevuorellinen sadeloimi + kaulakappale, Ratsuriihi

Tämä siis vastaava kuin Mollan loimi, mutta uudempi malli. Kaulakappale on Mollan loimesta kun se siinä jo kiinni oli niin en jaksanut sitä poiskaan ottaa. Kuten Mollankin loimi, tämä on myös todella hyvä, pitää vettä erinomaisesti ja istuu päälle hyvin. Pidän ehkä värinä tästä harmaa-sinisestä enemmän kun Mollan beigee/oranssiin viittaavasta. Hyvä kätevä loimi mikä ei heti päästä vettä läpi.

HV Polo kaulakappaleellinen fleeceloimi, Ratsuriihi

Tämä on aivan ihana loimi! Tätäkin käytetään lähinnä kisoissa ja valmennuksissa / maneesilla hieman parempana loimena ja tätä tosiaan kehtaakin esitellä. Tämä on muistaakseni ostettu jostain alennuskorista, joten hintaa ei tällä kovinkaan paljon ollut. Pidän tosi paljon loimen yksityiskohdista, siinä on paljon asioita mitä jää katsomaan. Ainut huonopuoli on kaulakappaleen kiinnityksessä, ne vastakappaleet ovat niin pirun kapeita ettei tuo tarranauha meinaa mennä siitä läpi. Varsinkin kun on häsläävä Pyry narun päässä ja pitää yrittää tarkasti laittaa jotain, on helposti hermo koetuksella ;)

Finn-tack fleeceloimi verkkovuorella, prix de Agrimarket-voittoloimi

2012 Pyryn kanssa voitettu loimi. Huikeen hyvä loimi kuivatukseen ja kuljetukseen! En ollut ennen ikinä nähnyt tuollaista loimea, mutta nyt kun se on tuossa ollut hyvän tovin jo käytössä niin pakko sanoa että on kyllä hyvä. Kuivattaa nopeasti ja ei hevoselle tule hiki sen alla, vaikka se vaikuttaakin hieman paksummalta rakenteensa puolesta. Tämä toimii meillä kanssa edustusloimena, eli yhdistetään kylmimmillä keleillä HV polon loimen kanssa ja kesällä sitten toimii yksinään edustukseen. Hyvä loimi on tullut voitettua ;)

ötökkähuppu, kesäriimu + vohveliloimi, eri paikoista

Kesäisin Pyry yleensä ulkoilee täysin nakuna, mutta jos on pesty niin saa päällensä hetkeksi vohveliloimen. Päässään ruuna pitää näyttävää ötökkähuppua, sillä se inhoo ylikaiken ötököitä silmiensä lähellä. Tosin yhtä paljon se inhoaa ötökkähuppua ja viime kesän lopulla hupun laittaminen oli sille jo miltein täysin mahdotonta. Hölmö eläin. Vohveliloimi on hankittu joskus 2010 vuonna Valjas-kolmiosta ja huppu on puolestaan Ratsuriihestä.

Kuljetus
Meillä kaikki hevoset kuljetetaan kesät ja talvet loimien kanssa. Koppiin tulee sen verran vetoa, että ollaan pyritty hommaamaan kevyet ja todella hengittävät loimet kuljetukseen kesälle ja talvella tarpeeksi lämpimät, mutta kuitenkin myös hengittävät. Kaikki hevoset käyttävät kuljettaessa myös kuljetussuojia ja nahkariimuja.

Horze Avalanche Combo talliloimi
HKM kuljetussuojat
Nahkariimu, riimunnaru

Horse Comfort Air Flow -kuivatusloimi
muuten sama kuin yllä

Maasto

Suitset ilman leukahihnaa (koottu kaksista suitsista), suoraomppu, kuminauhaohjat
Sidney estesatula, alumiinijalustimet, lampaankarvaromaani, neopreenisatulavyö, kotihuopa
Hööksistä ostettu rintaremmiheijastin, heijastinloimi
Equi-guard suojasetti turkoosina, jalkaheijastimet

Valmennus (este)

Suitset ilman leukahihnaa (koottu kaksista suitsista), suoraomppu, kuminauhaohjat, rintaremmi lampaankarvalla
Sidney estesatula, alumiinijalustimet, lampaankarvaromaani, panssarivyö
Lami-cell suojasetti vihretävän ruskeana

Esteratsastus

Meksikolaiset suitset, omppusuora, kumilankaohjat, rintaremmi lampaankarvalla
Sidney estesatula, alumiinijalustimet, lampaankarvaromaani, Equilinen tiimihuopa, panssarivyö
Lami-cell Elite PRO suojasetti ruskeana

Kouluratsastus

Koulukilpailuissa käytettävänä, kotona tietenkin suitset (kts maasto/valmennus) ja huopa vaihtelee
Blingi-meksikolaiset bagarin bligi-otsapannalla, omppusuora, kapeat kangasohjat
Sidney estesatula, alumiinijalustimet, neopreenivyö (hyi), lampaankarvaromaani, eskadron kouluhuopa brodeerattuna
valkoiset fleecepintelit (kuvassa kärsivän likaiset)

Kenttäratsastus

Meksikolaiset suitset, omppusuora, kumilankaohjat, rintaremmi lampaankarvalla
Sidney estesatula, siniset alumiinijalustimet, lampaankarva, eskadron royal blue-satulahuopa, panssarivyö
Equi-Guaerd Expert X-Country kenttäsuojat, Professional Choise bootsit, sininen ilmastointiteippi

Höntsäily

Hööks perussuitset, W-profile hackamore

Miltä Pyryn varustekierros näytti?
Ja vieläkö puuttuu jotain olellista? Kerro mielipiteesi!

Kommentit

  1. Ihana postaus, odotan innolla Allin varusteita! :) ihan mielenkiinnosta kyselen, että miksi Pyryllä ei ole leukahihnaa ja miksi olet päätynyt hackamoreen humputelukuolaimena?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)

      Ei noissa suitsissa ole edes mitään paikkaa leukahihnalle ja se on yleensäkin aivan turha mielestäni. Hakkikselle ei ole muutakaan käyttöä niin on sitten jäänyt tuollaiseksi höntsäily ja köpöttelykuolaimeksi :) Jossain vaiheessa kun Pyryllä oli suuongelmia hackamorea käytettiin enemmän :)

      Poista
  2. Tosiaan, pysyvätkö suitset päässä kunnolla ilman leukahihnaa? Ja utelen vain, että miksi esteillä ja maastossa sillä on rintaremmi mutta koulussa ei, pysyykö satula silloin paremmin paikallaan? Onnistuuko koulun meneminen kunnolla estesatulalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan normaalisti pysyvät suitset päässä ilman leukahinaa, se on aivan turha hihna mielestäni :)

      Hypätessä - varsinkin hieman isompia - on aina suurempi mahdollisuus satulan liukua taaksepäin. Sileällä mentäessä ei ole sellaista tilannetta missä satula pääsisi liukumaan versus este/kenttäratsastus :)

      Hyvin olen tähän asti pystynyt kilpailemaan ja ratsastamaan koulua estesatulalla :)

      Poista
  3. Tuo Lidlin loimi on meilläkin käytössä - ihan superhyvä loimi :D Ensin se oli Inton ja sitten Torsten peri sen, Torsten kun on merkillisesti tässä vuoden aikana kasvanut yhden loimikoon ... ! Lidl saisi kyllä tehdä uuden kierroksen hevostarvikkeista ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläkin on noita Lidlin tuotteita ja ne kyllä ehdottomasti olleet hintansa arvoisia monenkertaisesti.

      Poista
    2. todellakin, Lidl saisi tehdä uudestaan kierroksen! Forssassa taisi aikoinaan mennä päivän sisällä kaikki tavarat, harmi kun ei silloin tullut hamstrattua enempää :D

      Poista
    3. Mäkin muistan kun Forssan Lidlissä oli heppakamoja. Kauhee tungos heti aamusta ja lähes pelottava meininki. Väki tyrkki ja töni toisiaan ja repi kamoja toistensa käsistä. Mulla taitaa vieläkin olla yksi kouluvyö sieltä ��

      Poista
    4. Musta tuntuu et mää olin sillon viel kovin pieni, siitä on meinaan aikaa ja muistaakseni Lidlikään ei Forssassa ollut vielä kovin vanha juttu? Tai en minä muista, aikaa siitä kuitenkin on! :D

      Poista
  4. Tämmösestä postauksesta tulee ekana mieleen, että voi luoja mitä varusteurheilua.
    Ite kun kisaan kansallista ja kisoissa, valmennuksissa ja kotona menee kaikkialla samat kamat.

    Melkeen aloin nauraan kun jalustimetkin pitää vaihtaa maastoradalle. Ja tää on siis kaikki vaan ihan hyvällä :D ite oon niin laiska, etten jaksa nähä moista vaivaa ja panostusta. Olen hyvällä tapaa kateellinen ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojaa, enkä ole edes mitenkään varusteurheilija :D

      Pidän siitä että kun lähdetään kisoihin tai valmennuksiin on vähän siistimmät / erilaiset varusteet mitä kotona, kotona voidaan mennä sitten vaikka missä ryysyissä!

      Poista
  5. Tosi kiva tää postaus! Ja hyvin toteutettu! :)

    VastaaPoista
  6. Nää postaukset on tosi kivoja! Mulla vaan heräsi kysymys, että miksi käytät meksikolaisia kouluratsastuksessa? Ihan siis vain uteliaisuuttani ja tietämättömyyttäni kyselen, kun itse en oikeastaan edes tiedä miten meksikolainen eroaa perusturparemmistä, muuten kuin ulkonäöllisesti. Itse en ole nimittäin mennyt kuin pari kertaa meksikolaisella. Tiedän kyllä monta hevosta joilla on meksikolainen, mutta yleensä ollut pelkässä este- ja/tai maastokäytössä tai sitten ainoina suitsina hevosella jolla ei koulukisoissa käydä lähes koskaan. Yhden kaverini suokilla ne oli ajosuitsina. Enkä ole mielestäni ikinä koulukisoissa nähnyt millään hevosella meksikolaista, mutta meidän tallin kisat nyt on tosi pieniä jonnekin Etelä-Suomeen verrattuna että ei ihmekään... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)

      Ihan omaksi iloksi on meksikolainen. Meillä ei Pyry reagoi eri turpiksiin mitenkään erikoisella tavalla, mutta koska uusimmat suitset lienee nuo blingi meksikolaiset, ne on sitten päätynyt koulusuitsiksi. Eipä sillä mitään kummoisempaa syytä ole :)

      Poista
  7. Ah, mäkin rakastan tuota Lamicelin huippuihanaa ruskeaa loimea! Se on nyt pakkasilla päässyt meidänkin hepalla taas käyttöön, siispä ei haittaa jos pakkasia tulee vielä lisää ;))

    VastaaPoista
  8. Mua kiinnostais tietää miten maastosuojat eroo tavallista? Oon pomppinut maastoesteitä enimmäkseen ulkomailla, missä ei niitä käytetty. Tepit varmaa estää niitä irtoamasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kenttäsuojat eroaa nyt lähinnä sillä että se kiertää koko jalan ympäri ja niissä on vahvikkeet (etujaloissa jalan takana, takajaloissa jalan edessä). Nuo Hööksin suojat eivät ole mitään huippulaatua, eli vahvikkeet on jopa melko "pehmeät", mutta kunnon kenttäsuojat ovat tosi kestävät ja yleensä vaimentaa todella hyvin iskuja. Teipit lähinnä varmistavat ettei tarrat pääse aukeamaan esimerkiksi vesiesteen aikana :)

      Poista
  9. Saako noita omppukuolaimia käyttää koulukisoissa? Jostain oon kuullu, että ei saisi, mutta tiedä sitten...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksei saisi? :) Ihan sääntöjen mukaiset kuolaimet ovat.

      Poista
    2. Kerran stewardi on pysäyttänyt mut koulukisoissa kun menin muovikuolaimella ja kysynyt onko kuolain jonkun makuinen, ettei kuulemma saisi olla. Mun kuolain on niin vanha etten muista onko makua tai ei, sain kyllä kilpailla sillä kertaa mutta varoitti että joku ei ehkä annakaan mennä... /eri ano kun yllä

      Poista
    3. Haha, en ole kyllä ikinä kuullutkaan moisesta ja en säännöistäkään mitään tuollaista löytänyt, heh! Jos minulta tulisi joku kysymään onko siinä makua vai ei niin varmaan vastaisin että maista. Joskus itse maistanut ja eipäs nuo omput kovin omenaisille maistu, haha.

      Itseasiassa meillä ei taida edes olla "aitoa omppukuolainta", se on vaan muokkautunut ompuksi kun on tuollainen vihertävän kellertävä muovikuolain. Omppukuolain kuulostaa niin paljon kivemmalta kuin muovikuolain ;)

      Poista
    4. Joo mäkin silloin sanoin etten tiedä, et pitäis maistaa et selvis :D En tiedä mistä moisen pykälän oli löytänyt, sillä en minäkään sellaista ole säännöissä huomannut.

      Poista
  10. Nuo Lidlin tuotteet oli kyllä uskomattomia, minulla on edelleen täysin käyttökelpoisena yhdet sieltä ostetut riimut, jotka kuitenkin ovat olleet ainakin 3-5 hevosella käytössä. Joka viikko jaksan vieläkin odottaa lidlin mainoksia että josko hevostuotteet palaisi, mutta ei ole moneen vuoteen näkynyt.. :D

    VastaaPoista
  11. Pidin varusteista, mutta kun näin tuon klippauksen reaktio oli VAU! Upea kerrassaan, hienompaa en ole kellään nähnyt. :)

    VastaaPoista
  12. Multa löytyis tollainen vyö! :) laita meiliä osoitteeseen kaisa.hiltunen@hotmail.fi, mikäli kiinnostaa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov