Siirry pääsisältöön

"Katso äiti, tuolla menee jouluhirvi!"

Seuraesteilyä jouluisessa fiiliksessä


Tänään tosiaan suunnattiin Pikku-Öhmön nenä Merjan tallin kisoihin. Olin ostanut hepoille söpöt poron sarvet ja Pyrylle ratsastusloimen ja Mollalle kokoloimen. Oma tekemät rintaremmit jäivät kuitenkin kotiin, harmistus! Kuitenkin hieman aikataulusta tyypillisesti myöhässä lähdettiin ja oltiin hyvissä ajoin perillä, maksettiin ja katseltiin ympärillemme.

Janni meni Mollalla luokat 60 cm ja 70 cm. Otimme siis melko pian hevoset alas, sillä Pyryä en uskalla autoon enää kevään jälkeen jättää ja varsinkaan näinä hokkiaikoina, nyt kun sillä on jo kaksi hokin reikää jalassa. Siispä hepat kuntoon ja selkään! Ei ehditty Jannin kanssa kävelemään ensimmäistä rataa, mutta Janni onneksi muisti sen ja oli yksinkertainen kokonaisuudeltaan. Verkka-aikaa oli 10 minuuttia, mutta koska kävelimme paljon pihalla se riitti Mollalle oivasti. Muutama kierros ravia ja laukkaa, sitten esteet. 

Sitten Janni ja Molla radalle! Puhtaastihan se meni ja ruusuke tuli, jaettu 1. sija (arvostelu oli siis A.1.0)! Hyvä tytöt. Sitten ei ollutkaan pitkäaika kun alkoi 70 cm ja Janni oli siinä ensimmäisessä verkkaryhmässä. Niinpä nopeasti radan kävely ja verkkailemaan. Rata oli tässäkin melko yksinkertainen ja ratsastettava. Verkkaa en päässyt katsomaan kun olin Pyryn kanssa, samoin radan aikana, mutta loppupeleissä puhtaastihan se meni ja jaettu 1. sija siitäkin, hienoa tytöt! :)

60 cm verkkaaPian olikin Pyryn vuoro ja voin taas sanoa että väärän valinnain tein. Eilen herra meni niin upeasti ompulla niin ajattelin että otan nyt sitten ne mukaan. Aamulla kuitenkin päädyin hackamoreen mutta pieleen meni. Pieni maneesi ahdisti ja jäi tosiaan pieneksi ja verkassa olikin sellainen olo että herttinen kun seinät tulee nopeasti vastaan! Muutaman kerran olikin niin raju pidäte verkassa että tuli todettua hevosen joutuvan nyt kuolain kuurille!

Radalla yritin keskittyä taas siihen että a. saan sen estetolppien väliin ja b. pääsen hengissä radalta. Pienessä maneesissa tulee hypättyä näköjään aivan liian vähän, Haimiin tottuneena, joten hieman tuli esteet nopeasti eteen. Hengissä maaliin ja lopulta 3. sija vaikkein aikaa uskaltanut lähteä ratsastamaan. Hieno Pyry-mies! :) Kuitenkin positiivistä oli tavallaan se ettei pienemmässä maneesissa hyppääminen ollut Pyrylle enää niin vaikeaa kuin aikaisemmin, jes!


Kotona hevoset pääsi vielä pihalle ja itse nyt odottelen jos vihdoin saisin meitin juhlaruokaa! 

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ KAIKILLE! :)Kommentit

 1. Ihanat nuo jouluvermeet hevosilla :) Siististi ratsastettu rata!

  VastaaPoista
 2. Olipas pieni maneesi, hui :o mutta hyvin meni molemmilla! Kukas tämä Janni nyt sitten on ja mistä olet hänet löytänyt Mollan selkään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu, on melko pieni. :/ Molla opettaa Jannille kisamaailman saloja :) Sattumalta kaupan kassalta äiti bongasi ;)

   Poista
  2. Johan näyttä hyvän bongauksen tehneen!

   Poista
 3. Sinulle on haaste! :) http://terhil.blogspot.fi/2012/12/10-kysymyksen-haaste.html

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov