Siirry pääsisältöön

Tampereen messut, check!

Tampereen Hevoset 2014 messut nähty ja koettu tältä vuodelta!

Muutama bloggaaja samassa nipussa: Pinja, joku marsu, Aada ja Tiia!

Eilen tosiaan herätyskello herätti klo 6.30 aamutalliin. Olin koko viime viikon nukkunut huonosti ja tänäkin yönä tunteja tuli nukuttua vain vajaat viisi.. Odotan sitä hetkeä kun en taas herää herätyskelloon vaan nukun sen yli kun olen niin väsynyt.. Tiedän että sen teen ja silti en pysty sitä välttämään, iso ihminen!

Tein ripeästi aamutallin, vein heinät ja vedet pihalle, loimitin hevoset ja tarhasin samalla kun äiti laittoi päiväheinät valmiiksi. Jotenkin päässäni oli sellainen fiilis että tänään ei messuilla oltaisi kovin pitkään, vaan lähdettäisiin hyvissä ajoin pois - mutta kuinka sitten kävikään! Kahdeksan jälkeen lähdettiin kotipihasta hakemaan Pilviä ja kävin oman kodin kautta hakemassa vielä luottokortin, sillä olin yksinkertaisesti tehnyt päätöksen että ostan messuilta jotain vähän enemmän ja jotain mitä olin hakemassa.

Matka sujuikin siinä rattoisasti keskustellessa ja paikalla oltiinkin melko nopeasti. Sisällä messuilla taidettiin olla puoli 11 aikaan ja mentiin katsomaan kenttäratsastusklinikka loppuun. Oli mielestäni ihan kiva, Elmolta tuli järkeviä ohjeita ja oli oikeasti mukavaa kun kentälle oli tehty tyypillisiä kenttätehtäviä. Tämän jälkeen alettiin sitten ahkerasti vain kiertelemään kojuja ja katselemaan tarjontaa.

Ei taidettu edes päästä kuin ensimmäiselle kojulle missä silmäni tarttuivat aivan ihanaan otsapantaan. Allille pitää koulusuitsiin hommata ehdottomasti blingiotsapanta ja tämä jäi ehdottomasti mieleen. Varasin sen hetkeksi tiskin alle ja kierreltiin vielä muutama tunti muissakin kojuissa. Lopulta kuitenkin aina päädyttiin samalle kojulle ja kyllä se sitten mukaan lähti, yhden toisen ostoksen kanssa.

Noin kello 13 aikaan menin Hevoset & Ratsastus ständille seisoskelemaan ja ihmettelemään ja keskustelemaan. Oli ihan mielenkiintoista seurata menoa ja tapailla myös muutamaa lukijaa. Siinä varmaan tunnin nököteltyä jatkettiin taas ständeillä kiertelyä ja lopulta kun jalat oli niin väsyneet mentiin katsomoon istumaan. Katsottiin 3- vuotiaiden suomenhevosten varsanäyttelyn finaali - missä rakastuin täysin siihen toiseksi tulleeseen ravuritammaan, aivan järjettömän upea ravi! - ja sen jälkeen vielä junioreiden esteluokka. Esteluokan jälkeen kaikilla alkoi jo olemaan nälkä ja päätettiin lähteä suunnistamaan mättöruuan kautta takaisin Ypäjälle.


En yleensä jaksa harrastaa tätä "mitä tänään ostin"-kulttuuria, mutta messuhengessä tämäkin on tehtävä!
1. QHP Camille -otsapanta (Porin Riding Sport, 39€)
2. Animo Bahia -kisapaita (Porin Riging Sport, 129 € 64,50 €)
3. HKM kuljetussuojat, punaiset Allille ja siniset Pyrylle (Sammaliston Talli, 50 € 40 € / setti)
+ cupin voittoloimet, mutta niistä kuvat seuraavassa sponsorointipostauksessa!

Voin muuten sanoa että oli niin huono idea pukea korkkarit jalkaan! Ostin muutamia kuukausia sitten aivan järjettömän hyvät korkokengät ja silloin uhosin että voin kävellä niillä päivän putkeen. Kyllä 6 tunnin kävelyn jälkeen alkoi jo jaloissa tuntumaan ja ei tehnyt mieli laittaa kotona enää kenkiä jalkaan! Olen aika tyytyväinen ostoksiin, en ostanut mitään järjettömän turhaa ja sain ostettua osan must-listalta. Vielä pitää ostaa Allille sadeloimi ja nahkariimu näin ensi hätään ja ainahan sen jälkeen kaikkea pientä vielä löytyy! Onneksi kuitenkin sain ostettua nuo kuljetussuojat, Pyry rikkoi vanhat hiljattain ja Allille ei vielä ollut omia. Joten mitään ostomorkkista en edes kärsinyt messujen jälkeen!

Kotona oltiin siinä vähän ennen yhdeksää, kävin vaihtamassa nopeasti vaatteet ja menin siivoamaan tallin. Sitten oli vielä luvassa muutama kuutamomaastolenkki. Menin siis kaikkien hevosten kanssa nopean ravilenkin, että sain omalle mielelle rauhan. En Allia viitsinyt jättää "tarhavapaalle" kun se oli jo alkuviikosta lomaillut pari päivää ja Mollaa en voinut pitää vapaalla kun se oli vahingossa jäänyt lauantaina vapaalle (luulin siis että äiti liikutti kun sanoi edellisenä päivänä että liikuttaa ja sitten ei ehtinyt ja ei muistanut sanoa ja en tiennyt = poni oli vapaalla). Mollan kanssa sitten samalla otin tietenkin Pyryn joten näin saivat kaikki hepat vielä myöhäisillan ratsastukset! 

Kyllä oli väsynyt sitten sisälle tultuani ja silmät alkoivat painaa niin paljon että oli pakko mennä heti nukkumaan. Aamulla hevoset saivat olla pidempään sisällä kun heräsin vasta yhdeksältä aamutalliin. Nyt menen tästä kohta pian tekemään satulahuoneeseen hyllykköä ja iltapäivällä mennään hyppäämään kaikkien hevosten kanssa! Jos sitä vaikka muutaman maastoesteenkin uskaltaisi koittaa ;)

Että sellainen mukava messupäivä!
kuinka moni lukijoista kävi messuilla ja tarttuiko jotain mukaan?

Kommentit

  1. Et oo ainoo, jonka mielestä varsanäyttelyn kakkonen oli ihan älyttömän upee! :) Me käytiin myös ja eipä oikeen mitään tarttunut, kun edellisviikolla tuli iso paketti erilaista tavaraa (loimia yms) Englannista ja eräästä suomalaisesta heppatarvikekaupasta... :D

    VastaaPoista
  2. Vitsi muaki himotti nuo Animon kisapaidat.. No, onneksi hilltisin itseni sillä tuli shoppailtu muuten pikkusen liiankin kanssa..:D Liian hyviä tarjouksia!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov