Siirry pääsisältöön

Sepon maastoestevalmennus day 2

Ja näin jatkui huippuvalmennus Sepon johdolla!


Eilen oli tosiaan vielä toinen päivä Sepon maastoestevalmennuksia. Pyry oli hyvässä vireessä ja se tuntui alusta asti hyvältä. Olin itse yrittänyt tsempata itseäni vieläkin paremmaksi, yrittää vain miettiä, että jalat lähellä, tuntuma ja käsi rentona. Seppo sanoikin niin hyvin: kaikki mitä tekee, vaikkei niin haluaisi, vaikuttaa suorasti tai epäsuorasti taaksepäin. Eli vähemmän onkin oikeasti enemmän!

Aloitettiin tekemällä muutaman kerran banketti ylös-alas-alas, ihan ravissa. Pyry oli kuin tulisilla hiilillä, mutta malttoi kuitenkin tehdä hyviä hyppyjä alas. Sain hieman kommenttia siitä, että minun pitäisi alashypyssä päästää hevosta pidemmälle kaulalle. Kun muistin joustaa enemmän kädestä, pääsin itsekin ns. liikkeen taakse ja tasapaino pysyi paljon paremmin molemmilla. Banketin jälkeen tultiin verkkana vielä pieni tukkiokseri kaksi kertaa. Tässä tuli toinen huomautus siiitä, että hevonen saisi kulkea yleisestikin pidemmällä kaulalla. On totta että jään helposti ratsastamaan sitä kaula lyhyenä, joten Pyrynkin oli helpompi hahmottaa ja tasapainoittaa itsensä kun annoin sen tulla pidemmälle kaulalle. Pikku juttuja, huikeita muutoksia!

Koska tänään oli rataharjoituspäivä, ei tehty paljoa hyppyjä ennen rataa. Kerran pienempi linja (tukkiokseri-puolikaari) seitsemällä ja kerran isompi linja (puolikaaret) kahdeksalla. Otettiin Pyryn kanssa suokkilisänä yksi askel enemmän ja se toimi sillä hyvin. Tämän jälkeen tultiin taas trakehner-neljä laukkaa-talo-neljä laukkaa-banketti. Muut tuli sen kolme laukkaa pitkää laukkaa ja neljä lyhyttä laukkaa, me tultiin neljä rauhallista ja neljä normaalia, taas suokki lisänä. Tässä annoin sen lähteä hieman liian kaukaa traksulle, jolloin eka väli oli lyhyt ja banketille roiskaistiin aika rohkeasti!

Viimeisenä verkkaesteenä tultiin bankettia, tosin me jätettiin Pyryn kanssa kaksi radan estettä (iso puolikaari ja banketti missä oli tukki+hauta) pois, koska ei haluttu että tulee liikaa vaatimista vaan pidettiin homma hauskana. Radalle kuului kuitenkin eilen ongelmia tuottanut Irlantilainen banketti ja otettiinkin se sitten vielä ennen radalle lähtöä. Eipä tämän päivän perusteella olisi uskonut että eilen oli jotain ongelmia, Pyry sinkaisi vähän liiankin innoissaan esteelle ja se selkeästi tiesi miten homma toimii. Ja kehuja sateli sen uskomattoman hienosta oppimiskyvystä ja positiivisesta asenteesta, upea PP!

"heeei, mä tien ton esteen!" 

"kato tästä näin.." 

"...ja sit tosta noin!" 

"haha, naurettavan helppoo!"

Otettiin meidän ryhmästä toisena rata ja yritin kuumeisesti muitella miten se meni. Kun sitten vihdoin meidän vuoro tuli niin ei kun matkaan! Alussa kaikki oli jotenkin niin vaikeaa.. 1-3 esteet menivät jossain ihme laamamuudissa, kun taas neloselle tuli tosi hyvä ja pyöreä hyppy (mihin taas aikaisemmin olen saanut sen pienesti sisään) ja sen jälkeen jäin fiilistelemään väliä. Tämä hyvä hyppy kostautui sillä että kun kuski ei tehnyt suunnitellusti sitä rauhassa vaan antoi hevosen painaa maastotemmossa, askeleet jäi seitsemän ja kahdeksan väliin ja tultiin tuollain kiiveten sen yli. Huusinkin heti että se oli täysin mun moka!

Rappuset ravissa, siitä hyvin eteenpäin. Pöydälle hieman laaka hyppy, mutta tyylipuhtaasti kuitenkin. Sitten tein saman virheen kun toisella linjalla. Eli traksu-talo-banketti linjalla en tehnyt sitä suunniteltua neljää vaan annoin sen tulla hieman reippaammin ja se jäi hieman pitkäksi kolmeksi ja liian lyhyeksi neljäksi. Voi kekkuli mun kanssa! Banketin jälkeen jatkettiin oikealle ja pieni talo (hyvin!), siitä keskimmäinen traksu ja ylämäen päällä oleva tukki. Tässä en huomioinut onnekaan aurinkoa ja laskeva aurinko yhdistettynä etumatalaan hevoseen teki tuollainen kolingkoling hypyn. Ja minua hävetti minun huono ratsastukseni! Sen jälkeen skarppasin, tuli tiukasta kulmasta tukki ja sen jälkeen irlantilainen banketti mikä meni taas super hyvin. Jäin jotenkin fiilistelemään sen jälkeen että hitto ku tää on hieno hevonen kun meni noin helposti ja unohdin viimisen esteen. Tultiin se sitten voltin kautta. Voihan nolous!

Korjattiin sitten radalla tekemäni väli mokat, eli traksu-talo-banketti ja kaarilinja. Kun ratsastin ne suunnitellusti siinä askeleessa kun oli sovittu, kaikki välit meni tosi hyvin ja hypyt onnistui! Seppokin sanoi että pitää vain pysyä siinä ajatellussa askeleessa ja jos/kun niitä kisoissa tulee niin ottaa vain tarpeeksi kiinni niin pysyy suunnitelmassa. Ja kannattavampaa ja turvallisempaa on pysyä siinä suunnitelmassa, joten nyt Senni ei jää fiilistelemään vaan ratsastaa loppuun asti ;)

Oli kyllä aivan huippu viikonloppu ja sain siitä todella paljon irti. Kehuja tuli paljon ja oli hieno huomata, että istuinkin yllättävän hyvin heti kun jalustimia lyhennettiin pari reikää! Pyry sai mielettömästi kehuja asenteestaan ja hypystään. Toivottavasti päästään taas jossain vaiheessa Sepon valmennukseen, itseluottamus nousi huimasti ja tänään vaikka paikat oli välillä mitä oli, mentiin silti asenteella eteenpäin. Upea heppa! Pilvi oli kuvaamassa ja saatiin taas paaaaljon hienoja kuvia, joten saatte nauttia myös niistäkin!

Hymy korvissa uuteen viikkoon, kuulumisiin!

Kommentit

 1. Pyry on aivan uskomattoman H I E N O ja U P E A !! :) Ja tosi hyvin ratsastat! Kuvista oikein näkee kuinka PP nauttii suunnattomasti tosta hommasta :)

  VastaaPoista
 2. Upea suokki <3 Onko Pyry toiminut aina ratsuna, vai onko hänellä ravitausta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia :) On Pyry koelähdön juossut, mutta ei se siitä oikein innostunut, eli aika pitkään kuitenkin ratsuna ollut :)

   Poista
 3. Ihana tuulitukka-hörökorva-Pyry tossa 4. vikassa kuvassa :) On se vaan niin kaunis heppa :)

  VastaaPoista
 4. Waaaaau, Pyry on Upea!!

  VastaaPoista
 5. Seppohan pitää maastoestevalmennuksia Hattulassa Suontaan kartanolla. Sinne vaan jatkamaan hyvää fiilistä. Ihan huippu ope!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, tiedän. Pyrylle sopia ryhmiä on kuitenkin vasta elokuussa, mutta jos Allin kanssa pääsisi käymään jos / kun se tuosta tervehtyy :)

   Poista
 6. Pyrdellä ei oo enää martingaalia vaan rintaremmi, miksi??
  Voisitko tehdä Pyryn ja Allin varustepostauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Martingaali on Pyryllä turha, mutta rintaremmi on ihan jo sen takia kun tuolla on paljon erilaisia hyppyjä (ylös, alas, isompaa jne) niin satula ei pääse vahingossakaan valumaan :)

   Voisin itseasiassa tehdä vaikka tässä vappuna, kiitti vinkistä! :)

   Poista
 7. Jossain kuviassa ja hippolan klinikalla Pyryllä oli sellanen aivan mahtavan upea otsapanta jossa oli todella monta riviä niitä timantteja, sattuisitko yhtään muistamaan mistä sellasia saa? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ostettu viljar shopista, aivan järjettömän hieno otsis kyllä! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov