Siirry pääsisältöön

Jo on päheet ponit!

Rakennekuva päivitystä bloginpuolelle


Minun piti olla tällä viikolla aamuvuorossa ja olinkin hyvissä ajoin jo töissä ihmettelemässä missä työautoni on. Minulle oli unohdettu ilmottaa että aisaparini on pois ja ajankin nyt tämänkin viikon yövuorossa. Ei siinä mitään, toivottavasti silmät pysyvät auki kun ei oikein aamulla saanut unta.. No, koitan tässä nukkua  vielä lyhyet päikkärit niin ehkä se siitä!

Päätin nyt jakaa tänne blogin puolelle nyt myös nämä rakennekuva päivitykset. Yritän ottaa aina tietyin väliajoin "kunnon" rakennekuvia, mistä näkee missä kunnossa missäkin vaiheessa hevonen on. Onko ollut sairasloman lihasköyhyyttä, hieman pulleammassa kunnossa ja missä lihaksessa yleensäkin. Ihan mielenkiintoista mielestäni aina nähdä erivuosien näkemykset ja onko jossain kenties edistytty! Mitä sitä enempää selittelemään, ei muuta kun kuvien kimppuun!

Aloitetaan vaikka ponista. Ponista ensimmäinen kunnon rakennekuva taitaa olla 2008 kuvattu ja voin sanoa että yleensäkin Mollasta on paljon näitä sivuprofiilikuvia! En tosiaan jaksa ihan kaikkia tänne jakaa, joten yritin ottaa muutamia eri vuosia ja vuoden aikoja, missä näkee millaisessa kunnossa se milloinkin on ollut. Eipä se mielestäni paljoa ole aikojen saatossa muuttunut, sen nyt huomaa koska se on ollut täysin aktiivisessa treenissä ja koska se jäi hieman vähemmälle!

kevät 2008 - kantakirjaustilaisuus 

syksy 2009 - ensimmäistä kertaa klipattuna, hih! 

syksy 2010 - Vermon kansainvälinen poninäyttely 

Alkutalvi 2013 - tällöin tosiaan hevoset asuivat keskustassa 

ja kevät 2014 - kyllähän sillä vähän tuota "eläkemahaa" on kertynyt.. ;)

Pyryn kanssa ei ole kauheasti tullut vielä noita rakennekuvia kuvailtua, mutta ainakin jotain arkistoiden kätkistä löysin. Vaikka aina vannotan itseäni uuden hevosen tullessa talliin että otan siitä heti kuvan, ei vielä minkään hevosen kanssa ole niin käynyt. Pyry on vuosien varrella muuttunut kyllä paljon! Jonain vuosina se on ollut huomattavasti lihavampi, toisena todella paljon kuivempi. Toivottavasti nyt ollaan löytämässä jonkinlainen balance tämänkin suhteen!


kevät 2012 - heh, omaan silmään on talvella tultu hyvin syötyä! 

alkutalvi 2013 - tässä ollaan taas keskustassa asumassa 

kevät 2013 - keskustassa, kuukausi ennen kotiin muuttoa 

kevät 2014 - uutta rakennekuva päivitystä!

Allista puolestaan ei ole ennen tätä uusinta kuvaa oikein mitään rakennekuvia, muuta kuin yksi tosi huono tabletilla otettu klippauskuva. Ehkä Allistakin aletaan nyt keräämään moista kollaasia!

talvi 2013 - Alli ollut meillä hetken ja juuri klipattu!

kevät 2014 - ja rakennekuva päivitystä!

Tälläistä tällä kertaa!
koitan ehtiä jossain vaiheessa kirjoittamaan myös maastoestepomppimisista!

Kommentit

 1. Miten Molla näyttää jotenkin oudolta tossa 2010 syksyn kuvassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikalailla tuossa alemmassa kommentissa jo sanottiin, on vähän alamäkeen ja vähän myös tuollainen laama ilme ja asento :D valitsin ehkä huonon kuvan siihen...

   Poista
 2. Molla seisoo varmaan tuossa vähän alamäkeen, eikä pää ole pystyssä? Sen vuoksi näyttää "oudolta" eli ehkä enemmin ryhdittömältä.

  Alli on saanut itselleen kivasti lihaksia! Kaula ja takapuoli on muuttuneet tosi paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alli kiittää kehuista! Pikku hiljaa rakennellaan muskeleita :)

   Poista
 3. "Rakennekuvapäivitystä" on yhdyssana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh, joo niin onki, ei pitäis kirjottaa väsyneenä, nopeesti ja oikolukematta.. hups :D

   Poista
 4. Onpas Pyry ollut jossain välissä laiha, nyt huomattavasti paremman näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se mikään laiha ole, hyvässä kisakunnossa vain mielestäni. Lihakset ja kaikki sillä on tallella eikä missään nimessä ole kuivan näköinen, saatikka laiha :)

   Poista
  2. Viime kesänä se oli hieman kuivakassa kunnossa, puol vuotta meni saada edes hieman lihaa enempi luiden ympärille.. :)

   Poista
 5. Alli on kyllä upean näköinen! Ootkos tulossa raisioon kisailemaan viikonloppuna?

  VastaaPoista
 6. Voisitko tehdä sellasen postauksen jossa kerrot miten teet letin esim pyrylle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä idea, koitan saada jonkun kuvaamaan kun teen huomenna sille letin! :D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov