Siirry pääsisältöön

Sponsorointi: moottoriin voimaa Black Horsella! (+ lehmäuutisia)

kiitos Biofarm tuesta kisamatkalla-cupissa!


"Biofarm Oy:n toiminta-ajatus on kehittää ja valmistaa yksin ja yhdessä yhteistyöyritysten kanssa tuotteita, jotka ylläpitävät ja parantavat eläinten hyvinvointia, terveyttä ja elinympäristöä. Valmistamme, valmistutamme ja maahantuomme erikoisrehuja, täysrehuja, hoitotuotteita sekä eläinlääkkeitä."
Lupaan että näitä sponssipostauksia tulee vähemmän kunhan pääsen tästä alkuinnostuksestani! Ilokseni voin ilmoittaa että lauantaina koittaa Kisamatkalla-cupin ensimmäinen osakilpailu! Nyt kuitenkin päästään tutustumaan tämän päivän ilonaiheeseen kahteenkin otteeseen, mistä ensimmäinen on sponsoripainoitteista ja toinen liittyykin meidän pieneen Lehmä heppaan. 

Me olemme syöttäneet Black Horsen rehuja jo yli 7 vuotta. Molla on siis ehdottomasti syönyt näistä pisimpään. Ennen BH:hon siirtymistä Molla soi Racing-rehuja, mutta sai niistä ikäviä allergisia oireita. Siirryimme syöttämään Black Horsen Balancea ja sitä ovat kaikki meidän hevoset täällä syöneet - ja hyvillä tuloksilla!

Biofarm halusi kantaa kortensa kekoon tässä pienessä cup-kilpailussa ja lahjoitti kokonaiskilpailun parhaille rehusäkit. Se mitä rehua se tulee olemaan on vielä yllätys, saamme nähdä mitä rahti tuo tullessaan! Olen todella innoissani, sillä olen itse pitänyt paljon Black Horsen rehuista. Toivottavasti saadaan säkit jo viikonlopun kisoihin esille! :)

Lopuksi hieman tietoa Lehmästä. En ole siitä kovin paljon kirjoittanut ja yrittänyt muutenkin pitää matalaa profiilia. Tänään tehtiin kuitenkin uusinta reissu klinikalle, koska halusin varmistua ettei sillä tosiaan mitään ole ja ottaa varmuudeksi kuvat. Lehmä on siis ontunut epämääräisesti, välillä ontuu, välillä ei ja tämä kaikki alkoi kengityksen jälkeen. Paikalle päästiin klo 14 ja tamma käyttäytyi oikein mallikkaasti.

Siinä sitten ihmeteltiin sitä ja katseltiin ja kokeiltiin. Juoksutettiin käytävällä ja minä katsoin että könkkää taas vasenta jalkaa, mutta itse asiassa se ontui oikeaa. Siinä sitten tehtiin puudutuksia ja taivutteluja, onneksi mitään negatiivisempaan viittaavaa ei kuitenkaan ilmennyt missään kliinisissä testeissä. Sen jälkeen vielä kuvattiin oikea kavio ja nekin oli edelleen puhtaat. Syy ontumiseen kuitenkin selvisi: sillä on oikean kavion ruununrajassa aivan järjettömän iso ja jopa ruununrajaa painanut mustelma joka tärähtäessä aiheuttaa toisinaan kipua. Kipulääkekuuri ja oikeaan jalkaan myös pohjallinen herkän sarveiskalvon suojaksi ja sitten peukut pystyyn että selvittiin siitä! :)

Olen kyllä onnellinen että ei ollut sen vakavampaa! Olin jo varma, että kyseessä on jotain todella todella vakavaa, mutta onneksi ei ainakaan mitään nivel-, jänne- tai luumuutoksia ollut. Huh, voin hengähtää taas hetkeksi! Kyllä me ehkä syksyllä saadaan startattua vielä joku kenttästartti jos hyvin menee!

Nyt näihin tunnelmiin, kuulumisiin!

Kommentit

 1. Onnea sponsrista ^^ Hienoa ettei lehmällä ole mitään vakavaa! :) Muuten tuleeko sit postausta siitä kilpailusta ja palkintojen jaosta? Olis kiva nähdä niitä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Ja toivottavasti saan hovikuvaajan paikalle, mutta ainakin itse pyrin kuvailemaan mahdollisimman paljon kisojen aikana! :)

   Poista
 2. Huhhuh, onneksi ei ollut mitään vakavampaa Lehmällä! Mistähän se sen on saanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikeastaan ole tietoa mistä saanut, itsellä olisi epäilys että tullut jo helmikuussa (nyt vain laskeutut kavioon asti) kun mentiin esteen sekaan, mutta voi olla tullut myös ihan siitä että välillä se kolistelee aiva hulluna karsinassa.. Mistä noista aina tietää! :/

   Poista
 3. Omalla tammalla on ollu mustelma toisessa etukaviossa, tosin se oli suoraan kavion keskellä edestä katsottuna eikä vaikuttanut liikkumiseen mitenkään :) Mutta tietenkin jos mustelma tulee semmoseen kohtaan että liikkuessa sattuu niin se on eriasia. Toivottavasti Alli tulee nopeesti kuntoon ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alli on tosi herkkä tamma ja sillä on niin huono kavioaines että sen takia uskottavasti vaikuttaa noin :) Tämäkin siis suoraan edessä, noin kolme senttimetriä pitkä ja ihan ruununrajassa, tullut vasta näkyviin kaviossa. :)

   Poista
 4. Black Horsella on tosiaan huippu rehut. Meijän tallin omat ja lähes kaikki tallipaikkalaiset syö juuri Black Horsen rehuja.

  VastaaPoista
 5. Nyt minun on pakko tulla kommentoimaan blogiisi! Luin sitä epäsäännöllisen säännöllisesti ennen mutta nyt oli pakko rekisteröityä lukijaksi!
  On ihanaa nähdä varsinkin työskentelyäsi Allin kanssa, että jaksat sen kanssa kaikki ylä ja alamäet. Näin sen kerran livenä ypäjällä ja se ei todellakaan vaikuttanut helpolta hevoselta! Nostan hattua sinulle! Olette kehittyneet sen kanssa todella paljon lyhyessä ajassa. Ja toivon paranemisia hepalle!

  http://team-happy.blogspot.com toivon että kävisit katsomassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia ja tervetuloa lukijaksi! :) Toivotaan että pikku-Lehmä tuosta alkaisi parantumaan..

   Käyn vilkaisemassa, kiitoksia! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov