Siirry pääsisältöön

Allin valmennus

Tässä on nyt niin paljon kirjoitettavaa, että en edes tiedä mistä aloittaa. Olisi niiiin paljon olisi nyt postauksia tulossa, mutta kun ei tunnu olevan aikaa niiden kirjoittamiselle. Tänään on vielä Niinisaloon lähtö, joten pakkaamista ja kiirettä pitää. Jostain tätä postaus jonoakin on lyhennettävä, joten pakko saada jotain julki. Otetaan sitten vaikka Allin eilinen valmennus!


Koska nyt tosiaan on kiire niin teen vain tälläisen pikaisen postauksen tästä valmennuksesta. Allin kanssa on viimeksi hypätty kunnolla tammikuussa, joten hieman jännittynen fiiliksin lähdettiin katselemaan miltä ne esteet taas näyttikään. Vaikka päivä olikin aivan huikean kauniin aurinkoinen, edellisenä päivänä oli satanu niin paljon että kenttä oli aivan lillua ja siirryttiin maneesiin. Maneesiin ei montaa estettä rakennettu, toiselle pitkälle sivulle pysty - okseri linja (3 askelta) ja toiselle sivulle pieni jumppasarja (pysty - pysty - okseri). Jumppasarjalla välit oli melko rauhalliset, joten tuon sotanorsun kanssa välillä vähän mahtumis ongelmia, heh.

Olin valinnut sille kuolaimeksi tähän valmennukseen nyt pessoan, sillä en tosiaankaan tiennyt miten se ragoisi kun ei olla esteitä hypätty aikoihin. Olin kuitenkin koko valmennuksen ajan jotenkin yli varovainen etten vaan ota yhtään suusta liikaa kiinni. Se näkyikin sitten helposti liian pitkänä ohjana vielä alun hypyissäkin.

Alli oli verkasta lähtien tosi kiva, yhtään mitään protestointia ei tullut. Ensimmäinen laukanvaihto tuli melko massiivisen pukin kanssa, mutta siinäkin oli syynä ainoastaan minun valmistelemattomuuteni. Seuraavilla kerroilla tehtiin jo aivan siistejä ja puhtaita vaihtoja ilman mitään pukittelua. Ensimmäiset hypyt oli vähän tykittelyä, mutta pian se jo rauhoittui. Jumpalla välit olivat tosiaan pikkaisen ahtaat, mutta kun se kerran otti puomin tai pari jaloilleen se tajusi jo itsekin hieman jarrutella väliin. Kerran toin sen julmetun huonosti ekalle jonka takia tippui niin esimmäinen kuin viimeinen ja tamma protestoikin sitten jumpan jälkeen pienellä pukilla. Hyvin se kyllä muistuttaa jos ei kuski ole kartalla, haha.

Valmennuksessa minulla oli turhan pitkät jalustimet, mutta lainasatulassa jalustinhihnojen reijät oli niin hassut että seuraavaksi kun lyhensi niin ne oli jo niin lyhyet että ahdisti. Noottia valmennuksessa tuli liian pystyssä olemisesta esteellä. Olen varsinkin Allin kanssa vähän turhan valmiina jo esteen päällä, sillä kun se hyppää niin voimakkaasti takaa niin sieltä meinaa lentää katapulttina selästä jos yhtään on liikkeen edellä. Viimeisellä okserilla hieman tasapaino horjahtikin kun hyppy oli astetta ilmavampi, mutta muuten pysyin ihan ookoo balanssissa. 

Tässä loppuun muutama kuva ja pieni video pätkä, missä ei ollut ihan kaikkia hyppyjä. Ylpeä saa kyllä tammasta olla ja toivottavasti pian saadaan oma satula ja päästään treenaamaan! :)Kommentit

 1. No olisit nyt kertonut siitä ponista kun siitähän kaikki haluaa kuulla ja siitä lupailtiinkin jo yhdessä postauksessa että "huomenna lisää" ja sitä seuraavassa että myöhemmin lisää :-D esim. tämän valmennuspostauksen olis hyvin voinut säästää tulevaisuuteen.

  Miksi et muuten siirtänyt vaikka pyryn satulasta jalustimia tähän satulaan tai allin omasta satulasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se poni odottelee :) Ja kirjoitan aina mieluusti valmennuspostaukset mahdollisimman "reaaliajassa", jolloin niistä välittyy se fiilis, sen takia julkaisin tämän aikaisemmin ;)

   En viitsinyt vaihtaa hihnoja kun meillä on vain "kovan nahkan" hihnoja satuloissa :/

   Poista
 2. Ihanaa, että ootte Allin kanssa päässeet takaisin tositoimiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee, tää on kyl pitkästä aikaa ihan huippua! :)

   Poista
 3. oletko saanut sen uuden koulusatulan jo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen saanut ja on myynnissä / menee vaihtoon koska onnettomuus jalkani ei kestä siinä istumista :(

   Poista
 4. Allin hyppytyyli on kyllä niin omalaatuinen, en ole tuollaista nähnyt. Mutta olette kyllä kehittyneet, koska vauhti pysyy hyvänä ja on hyppykin kehittynyt koska aluksi tiputteli paljon. Odotan että pääsette taas kisailemaan :)

  VastaaPoista
 5. Kivan oloinen blogi ja hienoja kuvia. Tosi hienon värinen hevonen. Jään kyllä seuraamaan ja liityinkin lukijaksesi. Käyhän lukemassa minunkin blogiani, olipakerranhevonen.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ja tervetuloa lukijaksi! :) käynkin heti vilkaisemassa blogisi!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov