Siirry pääsisältöön

Tammat, nuo klinikoiden suurkuluttajat

Ei siitä ole montaakaan postausta aikaa kun hihkuin teille Allin kuulumisia. Varmaan heti seuraavana päivänä postauksen jälkeen juoksutin Allin ja varasin sille seuraavan klinikka ajan viikon päähän. Silloin se mielestäni oli hieman haluton juoksemaan vasemmalle, vähän jäykän oloinen, mikä ei näkynyt kuitenkaan yhtään toiseen suuntaan. Se klinikka aika olikin sitten tänään.

Vähän jännitti mitä eläinlääkäri sanoo nyt selästä ja mikä on tuomio. Olen niin lopen kyllästynyt kuskaamaan sitä jo klinikalle. Tutkittiin ensin liikkeessä, suoralla ja ympyrällä. Tammaa kiukutti kun satoi vettä. Liike on symmetristä molempiin suuntiin itse olin näkevinäni sitä samaa pientä jäykkyyttä, mutta ell sanoin että se näyttää oikein hyvältä eikä nähnyt mitään ongelmaa. 

Sisällä kuvattiin, katsottiin läpi lämpökameralla ja sitten eläinlääkäri tutki vielä piikitetyn selän. Ja kaikki näytti hyvältä! Ei siis mitään vikaa missään, muualla kuin omistajan hysteerinen ja vainoharhainen tunne siitä että kokoajan joku on pielessä. Lavassa oli arkuutta, joten siihen laitettiin piikki kuten myös hauiksen kiinnityskohtaan - ja piikittäessä tuo vasen lapa oli kipeämpi, joka voi siis aiheuttaa sen minun näkemän vasempaan juoksuttaessa olevan jäykkyyden!!

Nyt siis tamman kanssa suunnataan 25.5. Hipposporttiin Espooseen satulaostoksille ja toivotaan että sillä saadaan nämä ongelmat kaikkonemaan. Sekä tietenkin lihaksia, lihaksia, lihaksia ;)

--------------------------------------------------

Ihan nappiin ei viikko kuitenkaan ole alkanut. Maanantaina äiti oli tullut Mollan kanssa lenkiltä ja loppu matkasta se oli tuntunut epäpuhtaalta, jopa ontuvalta. Kotona äiti oli heti tarkistanut jalat ja kylmännyt, muttei niissä silloin vielä näkynyt suurempaa ongelmaa. Pyysi vain minun vielä illalla katsomaan ontuuko. Ei tarvinnut montaa askelta tarhasta taluttaa kun ontui jo aivan selkeästi käynnissä.

Sisällä ei kovin paljoa tarvinnut arpoa kipeää jalkaa, sillä Mollan oikea etujalka oli aivan turvoksissa ja tulikuuma. Sekä selkeästi kipeä. Kylmetettiin taas jalka ja seuraavana päivänä varattiin klinikka. Kaikkea jännevammoista puikkoluun murtumiseen on tässä nyt pohdittu.

Nyt onneksi on jalka jo sentään paremman näköinen, ontuu selkeästi edelleen, mutta turvotus on vähentynyt runsaasti ja ei ole enää polttavan kuuma. Edelleen lämmin, turvoksissa ja arka, mutta klinikka aika on nyt varattu ensi tiistaille, joten sinne asti hoidetaan kylmäämällä. Toivotaan että Pikku-tamma tulee pian kuntoon!

Nyt siis Lehmä jatkaa tyytyväisenä treenaamista ja Pikku-tamma on pienellä breikillä. Toivotaan että molemmat tulisi kuntoon pian ja pysyisivät myös! Joten nyt peukut pystyyn vielä ensi viikon klinikalle, missä saadaan tuomio Mollan jalasta..!

Kommentit

 1. Hyvä Alli! Ja voi Molla :( Hän on niin mahdottoman suloinen että tekisi mieli laittaa taskuun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aww, Molla on kyllä niin söps! Onneksi jalka näyttää jo tosi hyvältä! :)

   Poista
 2. Tsemppiä kuntoutumiseen Mollalle ja toivottavasti muut pysyy kunnossa :) Meillä jälleen kerran molemmat breikillä, joten ihan tuttua tuo klinikalla ramppaus ja huolet..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, teille kanssa tsemppiä! Ei voi ärsyttävämpää olla kuin jatkuva klinikalla ramppaaminen! :/

   Poista
 3. Voi kyllä teillä nyt huono tuuri jatkuu, juuri kun alkoi paremmalta näyttämään niin nyt on sitten Mollan vuoro... Toivottavasti selviää vaiva ja paranee pian, tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Onneksi jalka näyttää jo nyt huimasti paremmalta! :)

   Poista
 4. Käyttekö Ypäjällä klinikalla? Oletko harkinnut käyttää Allia tutkittavana myös jossain muualla? Uskon, että loppupelissä kokeneena hevosihmisenä itse kyllä parhaiten huomaa jos hevosessa ei kaikki ole niin kuin ennen. Jos ne eivät Ypäjällä mitään vikaa hevosesta löydä niin ei kai siinä mitään menetä jos kokeilisin jotain toistakin klinikkaa. Meidän hevoset on käynyt Tampereen Klinikalla Tanja Pehkosella. Tuleehan Tampereelle matkaa, mutta tämä on ainakin meillä ollut kaiken vaivan arvoista :) Toivottavasti tämän kertainen johtui "vaan" lavasta ja pääsisitte pian treenaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, Forssassa. Vuosi sitten tutkitutin useammalla klinikalla ja jokaisella ihan sama "tuomio": mitään vikaa ei ole, ei kuvissa, ei taivutuksissa, juoksuttaessa.. On puudutettu ja piikitetty. Forssassa ollaan ainoastaan löydetty hoidettavat viat ja ollaan kokoajan menty parempaan päin! Itse olen vain jo vähän hysteerinen kun kokoajan on ollut jotain, että vien ehkä jo turhankin herkästi klinikalle :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov