Siirry pääsisältöön

Team Kisamatkalla tarjoaa: päivä tiimissä!

Oletko aina pohtinut miltä tuntuu istua Pyryn isossa laukassa? Tai miten isosti se Lehmä-tamma todellisuudessa hyppääkään? Onko mielesi kuitenkin halunnut aina pienen Molla-ponin selkään testaamaan koulukiemuroita? Vai tekisikö mieli vain lähteä maastoon katsomaan kauniita maisemia, Kisamatkalla-tiimin hevosen selässä? Lähtisitkö kanssamme kiertämään kisapaikkaa, nimen mukaisesti Kisamatkalle?


Ajatus on pyörinyt jo pitkään päässä, mutta nyt vihdoin päätettiin se äidin kanssa toteuttaa. Oletko valmis? Minusta on aina ollut kiva tutustua uusiin ihmisiin ja olen päästänyt kyllä omieni hevosten selkään melko vieraitakin ihmisiä. Tietenkin itse tapita tuijottamassa tarkasti ettei mitään hävyttömyyksiä pääse tapahtumaan, mutta motto voisi asian suhteen olla "Ei kerrasta hevonen pilalle mene". On myös todella valaisevaa ja kivaa päästä seuraamaan muiden ratsastusta omalla hevosella, päästä maasta katsomaan miten se oma hevonen liikkuukaan.

Nyt on siis jollain blogin lukijalla tuhannen taalan paikka! Sinun on mahdollista päästä tänne Ypäjälle tutustumaan lähemmin meidän hevosiin ja halutessasi saat kiivetä selkään! Halusit sitten hypätä, mennä koulua, maastoilla.. jotain kyllä varmasti keksitään! Tietenkin vasta paikanpäällä voimme varmistaa täysin mitä voimme tehdä ja minkä tasoinen ratsastaja / hevosenkäsittelijä sieltä tulee. Kuitenkin aivan kaikki ikään, sukupuoleen ja ratsastustasoon katsomatta ovat tevetulleita!

Nippelitietoa tempauksesta

 • Kaksi blogin lukijaa pääsee Kisamatkalla-tiimiin päiväksi tai pariksi
 • Ajankohtana Kesäkuu (1.-21.6.2015 välillä)
 • Päivään kuuluu lämmin ruoka, majoitus mahdollisuus (silloin myös aamu- ja iltapala)
 • Kisamatkalla-tiimi ei vastaa matkakuluista
 • Päivässä yhden hevosen testailua, talliaskareita ja yleistä höpinää
 • Kypärä pakollinen, turvaliivi erittäin suositeltava (varsinkin Lehmän kanssa)
 • Päivästä mukaan muistoja kuvina ja videoina


Kuinka pääsee mukaan?
 • Mukaan voi hakea sähköpostilla decnestys@gmail.com. Otsikoi asianmukaisesti
  • ilmoita sähköpostissa ainakin seuraavat tiedot
   • nimesi, ikäsi ja toimiva sähköpostiosoitteesi
   • ratsastustasosi (rehellisesti)
   • ketä haluaisit päästä testaamaan (perustele) ja mitä haluaisit tehdä
   • kerro myös jotain itsestäsi
   • miksi juuri sinun pitäisi päästä tiimiin päiväksi?
 • Mukaan saavat hakea kaikki ikään, sukupuoleen tai ratsastustasoon katsomatta!
 • Osallistumisaikaa 24.5.2015 asti

Ei muuta kuin hakemaan! Sen vielä sanon, ettemme todellakaan halua tänne mitään nuuskijoita ja pahansuopaisia ihmisiä, vaan haluamme tarjota jollekin mukavalle ihmiselle mahdollisuuden tutustua meidän tiimiimme. Toivottavasti saadaan paljon hakijoita mukaan ja tehdään yhdessä hyvä ja ikimuistoinen päivä :)

Kenen selkään sinä kiipeäisit?

Kommentit

 1. Tosi kiva idea! Ihme ettei muut bloggaajat ole tehnyt vielä tämmöistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syy on varmasti se, ettei kukaan ratsastusta oikeasti tavoitteellisesti harrastava halua päästää tuntemattomia ihmisiä leikkimään hevosensa kanssa, maasta tai selästä käsin. Riskit liian suuret.

   Lisäksi suositut bloggaajat osaavat suojella yksityisyyttään, siis edes sitä pientä osaa mikä vielä jäljellä on blogin pitämisen jälkeen.

   Poista
  2. Soisi kyllä muillekin tuollaista asennetta kuin Sennillä :) Ei se Suomen alue- ja kansallinen taso niin ihmeellinen ole, että ne hevoset olisivat poikkeuksellisia superelukoita joiden selässä ei voi käydä muut kuin pyhä Oma Ratsastaja. Hauskaahan tämän kuuluu olla!

   Miten se yksityisyys siitä vähenee että kutsuu pari ihmistä käymään, en ymmärrä :)

   Poista
  3. Kiitos Anna! :)

   Ja ensimmäiselle Anonyymille: Meidän hevoset ovat tottuneet useampaan ratsastajaan ja hyvä niin. Tai itseasiassa tietäisittepä kuinka moni meidän hevosten selässä käy (ja toisinaan ihan valvomatta) kun en aina ehdi itse töiden jälkeen hevosia liikuttamaan. Ja hyvin silti treenit ja kisat kulkee, tavoitteellisesti ;)

   Ei meidän hevoset ole sen ihmeellisempiä :)

   Toiselle Anonyymille kiitos ihanasta kommentista :)

   Poista
 2. Senni ei ilmeisesti ole anonyymin mukaan tavoitteellisesti harrastava ratsastaja, kun kerran haluaa tällä tavoin pilata hevosensa päästäessään tuntemattoman ihmisen sen selkään. Voi hyvää päivää! Onneksi on järkeviä ihmisiä, jotka myös tietävät ettei hevonen rikki mene varsinkaan jos ratsastus tapahtuu valvotuissa olosuhteissa. Vahingoille ei voi mitään! Ja tuskin kukaan nyt tahallaan lähtee toisen hevosta rikkomaan tarkoituksen mukaisesti. Huhhuh...!

  Jos hevonen on niin hieno ettei sitä kukaan muu osaa ratsastaa tai se särkyy heti palasiksi kun väärä ihminen nousee selkään niin ei sinne ketään lasketa. Ihan kamalaa miten näin ahtaasti ajattelevia ihmisiä löytyy. Ymmärrän sen jos puhutaan kymmenien tuhansien hevosista mutta eipä taida yhdelläkään suositulla bloggaajalla ihan niin arvokasta hevosta olla alla... ja hei kuka on suosittu bloggaaja? Hän jolla on eniten lukijoita? Mutta oletteko miettineet edes kuinka moni niistä tuhansista lukijoista oikeasti LUKEE sitä blogia eikä esim. katso kuvia tai lukaise vain ne postaukset jotka kiinnostaa.. Väittäisin että todella pieni osa lukijoista oikeasti aktiivisesti seuraa. ;)

  Sitä paitsi ei kaikilla ole mitään salattavaa. On jotenkin erikoista ajatella, että bloggaajalla olisi suuri salaisuuksien kammio kotonaan, mitä ei pysty kertomaan lukijoillensa. Kukaan ei tietenkään kerro kaikkea, se on fakta, mutta kyllä kuvista ja teksteistä paistaisivat ongelmat yms läpi jos sellaisia olisi. Yksityisyyttä ei ole juuri sen jälkeen liiaksi asti jo kun alat bloggaamaan. Sitä et sillä ainakaan saa että "jätän jotain kertomatta". Taidokkaimmat osaa kyllä nuuskia asioita muualtakin kuin blogimaailmasta!

  Ihana ajatus! Hakisin itse viivana paikkaa, olisi erittäin mielenkiintoista tutustua teidän tiimiin lähemmin! Harmi vaan ettei se ole nyt lapsen synnyttyä mahdollista, mutta ehkä jonain päivänä.. Onneksi hevospiireissä on vielä heitäkin jotka haluavat mieli avoinna tutustua uusiin ihmisiin, eivätkä ole karvat pystyssä heti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa muutamalla suosituimmista bloggaajista on ~20t€ arvoinen ratsu ;) ja osalla kalliimpikin... Mutta tämä siis näin aiheen vierestä.

   Poista
 3. Ihana ajatus Senni! Hain mukaan :) toivottavasti arpaonni suosii ;)

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava ajatus, kiinnostuin tästä jo silloin kun aloit miettimään tätä Facebookissa. Pistänpäs heti hakemusta tulemaan, vaikken mitään tälläista tule ikinä voittamaankaan.. :D

  VastaaPoista
 5. Vautsi mikä mahdollisuus jollakin onnellisella on ^^ Harmi kun itse asun aivan liian kaukana :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi harmi :( Mutta kyllähän junat ja bussit kulkee? Sinne vaan hops kyytiin, eiköhän me haeta sitten lähimmältä asemalta (loimaa/forssa) ;)

   Poista
  2. Minä ainakin laitoin rohkeasti "hakemusta" menemään vaikka asun noin 100km Tampereelta pohjoiseen, Ypäjälle siis vielä pidempi matka :D Täältä onneksi on hyvät kulkuyhteydet Tampereelle ja siitä sitten junanvaihdolla pääsee sujuvasti eteenpäin :)

   Poista
 6. Hieno idea Senni! Mä olen nimittäin useempaan otteeseen miettinyt että millanen Pyrynkin laukka oikeesti on selkään, viimekerrasta suomiputen kyydissä kun on venähtänyt tovi. Toivottavasti tämän idean toteutus onnistuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) Ja itseasiassa saattaisit hämmentyä Pyryn laukasta, se on... Omalaatuista :D

   Poista
 7. ihana! jos joku haluaa elämysmatkailua niin justiinan kyytiin pääsee kans... :DDD ja haha oon mollan kaa bannerissa!

  kristiina

  VastaaPoista
 8. "Anonyymi9. toukokuuta 2015 klo 11.03

  Itseasiassa muutamalla suosituimmista bloggaajista on ~20t€ arvoinen ratsu ;) ja osalla kalliimpikin... Mutta tämä siis näin aiheen vierestä"

  Hassua kun ei ole näin arvokkaiden hevosten bloggaajia sattunut yhtään tulemaan eteen.. ;) Tunnearvo on hei erikseen.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin on eriasia, jos sinä et tiedä yhtäkään arvokkaampaa hevosta, jonka omistaja kirjoittaa blogia. Ei tarkoitaka sitä, etteikö sellaisia olisi ;)

   Poista
  2. Pari mainitakseni: jos hevonen kisaa inter-tasolla ja on nuori, on hintalappu suuri; jos hevonen hypännyt nuorten kansainvälisiä 140cm luokkia, on hintalappu suuri; jos hevonen kisaa tälläkin hetkellä kansainvälisiä luokkia, on hintalappu suuri.

   Tuossa muutama ihan suomen top10 blogeista. Ja onhan sitten se yksi, jonka kirjoittajat bloggailevat harvakseltaan ja yhdestä hevosesta tarjottiin viime vuonna yli miljoona.

   Riippuu siis varmasti paljon siitä, mitä blogeja luet :)

   Poista
  3. Kyllä aika monella on kalliita hevosia, katsoppa mitä ne on ennen tehneet vaikkeivät nyt huipulla olisikaan ja moni tosiaan on nytkin hyviä ja varmasti yli 20t

   Poista
 9. Huhhuh, ois kyllä niin mahtavaa! Valitettavasti ei taida itseltä onnistua, kun ikää löytyy vasta se 12 ja syksyllä 13. :/ Matkaakin ois melkein se 6h, mutta jos junalla... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vaan hakemusta laittamaan! :) Kyllä me juna/bussiasemalta haetaan :)

   Poista
 10. Ei hevonen todellakaan päivässä pilalle mene. Yksi suomen parhaimmista esteponeista (Miisa Pulkkasen alla kilpaillut My Melody) tekee päätyönään tuntiponin hommia ja silti oli Miisan poniaikoina yksi suomen parhaimmista esteponeista. Ja silloinkin sen päätyö oli TUNTIPONI (eli tekee siis enemmän kun päivän töitä sen "kokemattoman" ratsastajan kanssa), eli ei kyllä mitenkään ole ponin kisauraa tuo työura haitannut.

  Mutta aiheeseen, itse kapuaisin Pyryn selkään, onhan se vanha tuttu vuosien takaa (ajalta kun opiskelin hevostenhoitajaksi ja sen omistaja oli opettajani). Olis tosi hienoa päästä näkemään, kuinka se on kehittynyt sitten viime näkemän (silloin se vasta opetteli ratsun uraa). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, ei ne tosiaan piloille mene :) Ja meillä on hevoset tottuneet eri ratsastajiin mikä on mielestäni aivan huippu tärkeää ja sen takia jos itse joskus loukkaantuu. Jos sinne selkään ei uskalla ketään muu niin voi olla hieman vaikeuksissa.. :D

   Ja ihana kuulla että täällä on Pyryn vanhoja tuttujakin! :)

   Poista
 11. Tosi kiva idea! Ikävää, että moni anonyymi tuntuu jotenkin olevan tätä jollain tasolla vastaan... :D aika lasiheppa pitää olla, jos se vieraan ihmisen kyydissä olosta rikkoontuu jotenkin peruuttamattomasti.

  Harmi kun välimatkaa on liikaa. Olisi aika hauska tavata sun heppojen lisäksi sinuakin. Tosin en minä Lehmän selkään uskaltaisi edes pakotettuna... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en kans ymmärrä, meillä on hevoset tottuneet useampiin ratsastajiin.. Enää en anna Pyryllä muiden kilpailla, mutta kyllä sinne selkään uskaltaa päästää ilman että mitään peruuttamatonta tapahtuu! :)

   Ei muuta kun hyppäät junaan ja otat suunnaksi Loimaan, kyllä me sieltä sut tänne Ypäjälle haetaan ;)

   Poista
 12. Lähetin. Toivottavasti vastaat. Itse menisin Lehmän tai Pyryn selkään.

  VastaaPoista
 13. Pitäisikö itsekin hakea mukaan, jos vaikka pääsisi tunnustelemaan miltä tuleva SM-mitalisti tuntuu ;)

  VastaaPoista
 14. Hihii, itse olen aikanaan ratsastanut ponilla, jolla voitettiin SM-kultaa koulupuolella. Tämä tapahtui hamalla 90-luvulla. Olin ja olen tasoltani aivan tavallinen tuntiratsastaja. Poni ei mennyt rikki, vaikka "joutuikin" joskus myös meidän harrastelijoiden käyttöön normaaleille tunneille.

  Ao. elukka asui maneesittomalla tallilla, tarhasi normaalisti ja omistajatkin käyttäytyivät kuin normaalit ihmiset, vaikka polle olikin menestynyt. :)

  Sennille propsit tästä mahdollisuudesta! :)

  -MadMagpie

  VastaaPoista
 15. Voisin tulla vaan rapsuttamaan ja halaamaan Molla-ponia, hän on niiiin söpö :)

  VastaaPoista
 16. Haha, mikä unelma olisi päästä Pyryn selkään! :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov