Siirry pääsisältöön

Tyhjän paperin kammo

Avaan läppärin ja klikkailen nopeasti itseni blogiin. Avaan uuden sivun ja mietin. Minulla on paljon mitä voisin kirjoittaa. Mieltä painaa. Koen kuitenkin etten saa niitä ajatuksia ulos aivoistani. Jään selailemaan blogia taaksepäin. Viikkoja, kuukausia, vuosia. Mietin blogin kulta-aikoja. Oliko niitä vai onko ne vasta edessä päin?


Bloggaaminen on aina ollut mukava harrastus. Parhaimmillaan se on juuri silloin kun teksti vain juoksee näppäimistöltä ruudulle. Silloin kuin ajatus virtaa ja ei tarvitse pysähtyä miettimään mitä kirjoittaa. Tällä hetkellä olen vain niin lukossa etten tiedä mitä kirjoittaa. Kirjoittaisinko Miinan kuntokuurista kohti kuukauden päästä järjestettäviä rotunäyttelyitä? Kirjoittaisinko siitä miten Lehmä ja Pyry jatkavat kuntoutumistaan? Siitä mitä tulevaisuus tuo? Vai näpyttelisinkö vastauksia kysymyspostauksiin? Pohtisin mennyttä kisakautta? 

Niin... Istun koneella ja tuojotan vain typeränä blogiani ja mietin miksi joskus blogissa on vilissyt kymmenittäin kommentteja. Tiedän että se johtuu suurimmalta osalta siitä, etten ole itse ollut niin aktiivinen kirjoittamisen suhteen. Mutta miten voisin olla? Mistä pirusta kirjoittaisin kun mikään kirjoitettava asia ei tunnu luonnolliselta? Se ei tule näppäimistöltä helposti, vaan se vaatii kirjoittamista. Se ei ole semmoista intohimoista bloggaamista, mistä pidän. Taidan kärsiä tällä hetkellä tyhjän paperin kammosta. Kammottaa se etten saa kirjoitettua mitään!

Noh. Ettei tästä tulisi edes aivan tylsistyttävän tylsää ja naurettavaa postausta siitä miten en saa mitään tehtyä, laitan tähän loppuun muutaman videon mitä jäin itse hämmentyneenä katsomaan blogia selaillessani. Kaikkea sitä löytääkin blogin uumenista! Ja kaipuu treenaamaan kasvaa, vaikka samalla kuten aikasemmin vihjailin, tulevaisuus tuntuu niin kaukaiselta ajatukselta.

elokuu 2013

maaliskuu 2014

Toukokuu 2015

Ainiin ja sitten loppuun ettei tämä olisi vain tälläinen ahdistunut yritys kirjoittaa jotain. Pistäkääpäs kalenteriin ylös joulukuulle 12.12.! Silloin ollaan tampereella, tulkaa tekin! :)

Tämän tiimoilta seuratkaa aktiivisesti Playsson.nettiä, sinne tulee jatkuvalla syötöllä sitten lisää!

Kommentit

 1. Mun mielestä lähes kaikissa blogeissa on kommenttien määrä pienentynyt reilusti. Epäilen että yleisesti heppablogien kulta-ajat ovat ehkä ohi, yhdessä vaiheessa KAIKILLA oli blogi ja uusia syntyi koko ajan. Nykyään uusia blogeja ei mun mielestä tule samalla tahdilla ja kommentointi tosiaan vähentynyt. Youtubellehan kävi vähän samalla tavalla, suunnilleen siinä 2008 kaikilla oli heppavideoita tubessa ja hienot videot saivat valtavasti kommentteja. Sitten tulivat hevosblogit ja tuben heppakanavat kuolivat yksi kerrallaan. :(

  Mutta samalla tunnustan, että kommentoin ehkä kolme kertaa vuodessa mihinkään blogiin ja silti luen monia blogeja aktiivisesti ja olen joskus kirjoittanut itsekin blogia. Että ehkä pitäisi aktivoitua jotta saadaan pidettyä blogimaailma hengissä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen kyllä myös luokattoman huono kommentoimaan muihin blogeihin.. Pitää tosiaan minunkin yrittää ryhdistäytyä! Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 2. Sama fiilis. Tekstiä ei vaan synny. Tuntuu, että ennen oli paljon parempi bloggaaja. Ja huomaahan sen: lukijoita vähenee. Ei paljon, mutta yksi silloin ja toinen tällöin. Kommentit harvenevat. Pitäisi löytää se runosuoni jostain, kun tietäisi mistä etsiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, juuri tämä! Ja jotenkin vielä se aikaisempien postausten selaaminen on kuin veistä kääntäisi haavassa.. Huomaa miten ahkera ja kiva bloggaaja on joskus ollut ja nyt tuntuu että kolmen lauseen kirjoittaminen tuottaa hankaluuksia. Kun ei vain tule se teksti ulos niin kuin pitäisi!

   Poista
 3. Kommenttien vähenemisen olen minäkin huomannut. Ei sillä, omaan blogiini tulee satunnaisesti se yksi kommentti - harvemmin useampia. Ikinä en ole kaivannutkaan kommentteja, mutta onhan se ihan piristävää kun semmoisen saa.

  Olen ensimmäisen anonyymin kanssa samaa mieltä: blogien kulta-ajat alkavat olla takanapäin. Nyt kun kaikilla tuntuu olevan blogi, ei se seuraaminen tunnu enään mitenkään erikoiselta. Harmillistahan se on. Tähän vielä päälle hyökkäävät anonyymit niin soppa on valmis - bloggaajalta menee into koko touhuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tässä blogihistoriani aikana huomannut, että silloin kun julkaisee materiaalia huonosti menemisestä, kommenttiboksi on liekeissä :D Välillä tuntuu ettei blogista haetakkaan muuta kuin negatiivisiä asioita.. Harmi!

   Poista
 4. Ei kannata ottaa paineita kirjoittelusta. Itse kirjoitan silloin, kun tuntuu siltä, että nyt tekee mieli kirjoittaa. Kaikki kuviakaan ei tule enää nykyään julkaistua blogissa - aina vaan ei jaksa, ja en siitäkään ota mitään paniikkia, jääköön kuvat lopullisesti omiin arkistoihin. Pääasia, että keskittyy siihen omaan tekemiseen, mikä luultavimmin on kaikista mieleisintä eli hevosten kanssa vietetty aika ja tehty työ. Bloggaaminen on ainakin itselleni vaan mukava sivuharrastus ja teen sitä edelleen itselleni, en muille. Silloin siihen kirjoittamiseenkin asennoituu ihan eritavalla.
  Eli, kirjoittele taas kun siltä tuntuu :) blogisi on ihan yhtä hyvä, vaikkei se tuottaisi viikottain paljon materiaalia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Ei pitäisi ottaa paineita tästä, mutta joskus tuntuu niin puuduttavalta kun tekisi mieli kirjoittaa kun sitä asiaa olisi, mutta se ei vain tule päästä ulos. Ehkä se tosiaan tarkoittaa sitä, ettei se halua tullakkaan kirjoitetuksi! :)

   Poista
 5. Kommenttien määrä on vähentynyt koko blogimaailmassa - tai ainakin siltä tuntuu ja monet ovat laittaneet sen merkile. Mutta ainakin musta on nyt kesän aikana tuntunut myös, että monen lukemani blogin postaustahtikin on hidastunut. Kaipa nämä liittyvät jotenkin toisiinsa. Kaikki liittyy kaikkeen, mistä sitä tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ainakin huomaan, että mitä harvemmin itse "vaivautuu" kirjoittamaan sitä harvemmin kukaan jaksaa kommentoidakkaan - mikä taas on toisaalta ihan loogista :)

   Poista
 6. Itse ainakin pidän blogistasi todella paljon ^^ Luen yleensä puhelimella ja sillä on hankala kommentoida, eilenkään en saanut kommentoitua tähän postaukseen. Ärsyttää myös se robotti kysely -.-
  Jos tekstiä ei aan synny niin hyvä idea on räpsästä hevosista muutamat kuvat ja julkaista ne ainoastaan :) Ei aina tarvi olla tekstiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En tiedä yhtään mistä tuo mobiilirobotti johtuu, olen kyllä ottanut kaikki sellaiset asetuksista pois käytöstä.. :(

   Poista
 7. Munkin piti erikseen avata tietokoneella tämä sitä varten, että pääsin kommentoimaan. Ei onnistunut puhelimella.. Ja se miksi piti päästä kommentoimaan, on tietysti se, että voi luoja mikä lentokone Pyry on tuossa videossa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyry on! <3 En tiedä miksei puhelimella kommentointi onnistu, itsellä se on ihan normaali myös puhelimella :/

   Poista
 8. Sun blogi on kiva ja toi ku sä kokoajan kannustat heppaa radalla on ihan mahtavaa <3 katoin jonkun sun ja pyryn kenttäkisoista gopro videon jja aina hypys kehuit ja juttelit hevoselle siel välis sen on vaan jotain :)

  VastaaPoista
 9. Täältä samaistuminen kirjoitusongelmaan... Edellinen postaus heinäkuun alusta, vaikka blogger on auki useita kertoja viikossa ja myös "uusi teksti" -nappia on tullut klikattua tasaisin väliajoin. Olis mistä kirjoittaa, mutta kun sitä tekstiä ei vaan saa ulos. Olen todennut että silloin on parempi olla kirjoittamatta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juuri tämä! Ehkei se sitten olekkaan niin tärkeä asia kun ei se halua tulla päästä pihalle? :D

   Poista
 10. Harrastamisen pitää olla kivaa. Ihan samanlaisia tunteita mullakin on kirjoittamisen suhteen välillä. Aiheita on pää täysi, mutta niiden juoksuttaminen näppiksen kautta nettiin on kauhean raskasta jo ajatuksenkin tasolla.

  Jos mitään ei tapahdu heppojen kanssa, niin miksi kirjoittaa tyhjänpäiväistä höpinää? Näin itse ainakin ajattelen tällä hetkellä, kun hevostilanne on mikä on :)
  Kyllä se Senni siitä vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hyvin kyllä kiteytetty mitä minäkin ajattelen!

   Poista
 11. Nää on kans niitä aiheita ku teet niin tai näin niin se on jonku mielestä väärinpäin :)
  Jos kirjotat vaan silloin kun jotakin jännempää tai erilaisempaa on tapahtunu (seku vain kuulumispostaukset asia erikseen :)), joku alkaa itkeä siitä kun postauksia saattaa tulla harvemmin.
  Sit taas jos joka päivä kirjotat pakosta jotain, joku keksii alkaa valittaa siitä kun sisältö on aina sitä samaa tai ei sisällä mitään jännää tapahtumaa tms.

  Parhain ratkasuhan on, että kirjotat JUST silloin kun SULLA siltä tuntuu :) Ne ketä siitä alkaa itkeen niin antaa itkeä :D


  Ja mitä kommentointiin tulee, niin ite kyllä käyn säännöllisesti kattomassa onko tullu postauksia mut en välttiin kommentoi mitään. Ehkä suurin syy tähän on, että ajattelen, että ei mulla nyt mitään niin järkevää sanottavaa ole, että kannattais muita tylsistyttää :D

  -Nepa (Nea) joka ei viittiny kirjautua työpaikan koneella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, näinhän se tuppaa olemaan. Kun mikää ei ole ikinä riittävää :D

   Poista
 12. Hei Senni

  Tsemppiä - kyllä ne sormet taas pian kiitävät näppäimillä! Kirjoittaminen vaatii tietynlaisen mielentilan, se on luovaa toimintaa joka rakastaa ja tarvitsee taukoja. On ihan ok pitää "lomaa" bloggaamisesta - kyllä lukijat malttavat odottaa. Suotavaa olisi, että tämä pysyisi hauskana sinullekin, eikä vain meille lukijoille. Kuten Heidi tuolla edellä totesi, ei blogisi arvoa mitata viikottain tuotetun materiaalin määrällä - eikä sinunkaan arvoasi ihmisenä tai bloggaajana. Vedä siis rauhassa henkeä ja palaa uusilla postauksilla kun olet valmis.

  Itse olen tykännyt kovasti lukea postauksiasi ja vaikka päätä melkein välillä pyörryttää maastovideoita katsoessa (en siis ole enää rohkea juniori, vaan varovainen seniori), niin olen ollut koukussa ekasta lukukerrasta asti.

  Mukavaa syksyn jatkoa!
  Maarit L. =)

  VastaaPoista
 13. En tiedä kuinka pitkältä ajalta kommentit blogissasi on vähentynyt mutta yksi syy voisi olla siihen että koulut ja muut opiskelut alkoivat nyt jonkin aikaa sitten aika monella ja aikaa ei jää kommentoimiseen tai ei välttämättä edes blogien lukemiseen. Itsellänikin alkoi koulu taas ja en meinaa ehtiä lukea edes postauksia ja tälläkin hetkellä luen kahden viikon ajalta postaukset, kun en ole vain ehtinyt, mutta onneksi on viikonloput niin silloin ehtii ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov