Siirry pääsisältöön

Uusi perjantai 13. on lauantai 14.

Siirtyi nyt kyllä "epäonnenpäivä" yhden päivän eteenpäin..


Voihan vitamiinipläjäys. En edes tiedä mistä alkoi se huonoin osuus, tuntui vaan että koko päivä on ollut yhtä perjantai kolmattatoista. Aamulla kaikki oli ihan okei, päästiin hyvissä ajoin lähtemään valmennukseen, saatiin pitkät alkukäynnit ja kaikki oli vähintään täydellisesti ennen valmennusta. Pääsin kertomaan Mikolle meidän mahtavat hyvät kuulumiset ja sitten aloitettiin. Ja koko valmennus menikin sitten ihan pipariksi..

Alkuraveista lähtien kaikki oli kovin vaikeaa. Yritin olla oikein huolellinen ja tarkka ja tehdä juuri niin kuin Mikko sanoo. Silti kokoajan joku oli pielessä ja vaikka yritin kaikkeni ja pistin ihan jokaisen solun miettimään mitä tekee en saanut onnistumaan. Laukassa Alli taas kuumi ihan hirveästi ja yritti hyppiä hieman pystyyn, mutta sekin loppui heti kun sain ratsastettua sitä rennolla kädellä eteenpäin (tai käännettyä pään "linkkuun"). Yritin kokoajan skarpata ja tehdä paremmin ja kai siinä verkassa edes joku hyvä pätkä oli..

Hypyt olikin koko valmennuksen jotain surkeaa räpellystä. Hyvät pätkät oli laskettavissa yhden käden sormilla ja taas yritin tehdä kaikkeni ja silti onnistuin aina mokaamaan. Että pisti vihaksi ja ärsytti, vaikka onhan tässä aikaa tutustua ja parantaa suoritusta, mutta argh! Kun ei mikään onnistunut, ihme räpellystä ja plaaaaaaaaa! Nauttikaa räpellyksestä, oon niin vihanen ja väsynyt..


Ihan kun ei olisi riittänyt se että valmennus meni surkeasti. Sain sitten päivän kulumaan kun hoisin hevosia ja siivoilin tallia. Sekä imuroin porukoiden mörskän ylä- että alakerrat. Kun päivään kuuluu: heinähöyrytin ei toiminut. En tiedä mikä siihenkin meni, ei enää kiehu, vaan sammuttaa sen hetken päästä ja argh! Ollaan nyt yritetty kaikkea kalkinpoistosta tukoksien tutkimiseen ja jos se ei nyt lähde tästä paranemaan niin alan varnaab itkemään..

Pääsin kuitenkin illalla vielä lähtemään Pyryn kanssa - ihan kaksin! - maneesille. Nyt uuden traikun kanssa Pyry menee sinne hienosti ns. yksin ja pystyn itse laittaan takapuomin kiinni. Päästiin hyvin maneesille ja tehtiinkin oikein tehokas tuuppailuhetki. Tein myös paljon hippolan klinikalla tehtyjä juttuja ja huomasin että vasen laukka oli paljon vaikeampi. Lopuksi tein vastalaukkaa. olen nyt jättänyt vastalaukan kokonaan treeneistä pois ihan ihmeellisestä syystä, mutta oli mielettömän hienoa huomata miten hyvin se onnistui. Ja hevonenkin rentoutui silmissä! Olin niin onnellinen treenin jälkeen, se kohensi fiilistä tosi paljon epäonnistuneen valmennuksen jälkeen.

Olisihan tietenkin pitänyt olla joku ajatus siitä että ei kaikki voi uutena perjntai kolmantenatoista mennä putkeen. Onnellisena vielä silittelin ja palluttelin Pyryä kun se oli niin mahti, vaihdoin sille kuljetustavarat ja itseltä pois saappaat ja kypärän. Sitten ei muuta kun valoa traikkuun ja heppa sisälle. No menihän se ihan normaalisti puoleen väliin, kunnes alkoi haistelemaan jotain, riimun naru kaulalla - joka oli solmussa, mutta aukesi - tipahti maahan, Pyry astui sen päälle, kun nosti päätään, tunti painetta niskassa, pelästyi, lähti rynnimään alas ja löi vielä päänsäkin siinä rytäkässä ties mihin. Yritin sit kaappasta narusta kiinni, liukastuin ja siitähän sitten riemurepesi. Niinpä tuo saakelin mammuttikorva juoksi pitkin opistoa.. Lopulta sain sen kiinni kun juoksi tyhjään tarhaan ja lukitsin sen sinne..

No eihän se sitten suotunut enää menemään traikkuun ja jouduttiin odottaan 20 minuuttia että äiti tuli paikalle. Ja heti kun äiti tuli, saatiin sujuvasti ilman mitään kommervenkkejä koppiin ja ei muuta kun kotiin. Kotona Pyryn toppaloimi ihan vain kettuillakseen meni jotenkin niin etten saanut enää sitä mahavöiden solkea mihinkään suuntaan - en auki enkä kiinni. Ihan selvästi silläkin oli jotain mua vastaan!

Nyt ajattelin mennä nukkumaan nämä kaikki huonot fiilikset pois. Kunhan porukat ensin tulee sisälle kun en uskalla tota siskon poikaa jättää "yksin" nukkumaan! Huh, mikä päivä taas sitten..

Kommentit

 1. Omaan silmään tuon videon perusteella näyttäisi siltä, että suurin osa ongelmista johtuu huonosta tuntumasta: käsi on alhaalla lukittuna ja kyynärpäät irti kyljistä, jolloin välillä ohjat ovat pyykkinarut ja välillä vetävät hevosta suusta tai päätä puolelta toiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. et oo tosissas.. Eiköhän analyysit saatu valmennuksessa :)

   Poista
  2. Ton ekan anon kommentti oli kyllä ihan asiallinen.

   Poista
  3. selvännän vielä toiselle anonyymille että oli aika ilmeinen tuo ongelmakohta, ei suinkaan etten uskoisi, lähinnä viittaan kommentilla "et oo tosissas" siihen että kun kerron että valmennus meni huonosti, pitää heti heittää että se johtuu syystä x. Kun en sitä varmaan ole videolta vielä huomannut + valmennuksessa kuullut ;) TOSIN tähän lisätäköön ettei valmennuksesta ollut mitään puhetta kädestä, tuntui että kokoajan piti myödätä ja kun otti tuntuman, taas myödättiin. Ehkä se oli vain jotenkin valmennuksen teema tällä kertaa ja sen takia sai minut jotenkin tuntemaan olon orvoksi, en tiedä :)

   Poista
  4. Miiitää ihmeettäää taas vaihteeks. Mikko on sairaan hyvä valmentaja ja varmasti osaa neuvoa Sennii paremmin mitä jotkut ihmiset videon perusteella osaavat.

   Poista
 2. Mun mielestä on hyvä juttu ja rohkeaa että myönnät epäonnistumiset ja uskallat laittaa videoo ja kuvaa, vaikka ette ole parhaimmillanne. Liian monet bloggaajat yrittävät luoda jotain täydellistä kuvaa lisäämällä vain onnistuneet materiaalit, vaikka ihan jokaisella menee välillä ratsastelut huonommin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näinhän se varsinkin hevosten kanssa on: joskus onnistuu, joskus ei. Mitä sitä peittelemään kun oikein halutessaan joku kuitenkin saa selville ettei aina ole mennyt putkeen ;)

   Poista
 3. Ihan mahtava juttu, että olet noin rehellinen. Usein näkee kun mm. heppablogeissa kerrotaan vain onnistumiset ja epäonnistumisista ei mainita koskaan, eikä ainakaan videota niistä. Videolta kyllä näki, että ei sujunut ja se nyt on tietty huono juttu, mutta onhan siinä positiivistakin... kun taas ensikerralla menee hyvin olet tuplasti onnellisempi siitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oli selkeästi koko päivä ihan huono! :D Kyllä se siitä taas, nyt paljon perusratsastusta Allin kanssa niin siitä sitten pikku hiljaa :) Pyry onneksi oli aivan mahtava!

   Poista
 4. Kyllähän sieltä ihan hyviäkin hyppyjä tuli ja muutenkin näytti pätkittäin ihan hyvältä :) Tsemppiä vaan jatkoon! Kyllä teistä hyvä pari tulee :)

  VastaaPoista
 5. Höpö höpö, ihan hyvinhän tuo meni! Elä oo niin ankara itelles ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tää mun ankaruus viel joskus laantuu, kun heppa kulkee täydellisesti ;) No eeei vaiskaa pikku hiljaa ylöspäin!

   Poista
 6. Olet rohkea kun uskallat myöntää sen että menee huonosti, olen harvoilla bloggaajilla nähnyt postauksen huonosti menneestä valmennuksesta :) tsemppiä eteenpäin :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov