Siirry pääsisältöön

Uusia ulottuvuuksia

Alli pääsi ensimmäisen kerran hyppäämään maastoesteitä!

Tänään tosiaan koettiin aika paljon kaikkea jännää. Päivällä kun äiti lähti muutaman tytön ja Mollan kanssa kentälle, valjastin itse Allin käytävälle ja otin klipperin esiin. Tänään sinä hevoseni luovut karvoistasi! Olin saanut ihan rehellisen vastauksen että se on hankala klipata. Siispä ensin näytin klipperiä, sitten pistin päälle. Ei mitään reaktiota, katseli ja nuuski sitä korvat hörössä ja lopulta vaan käänsi pään kun ei enää kiinnostanut. Ajattelin sitten että jaha, tää olikin näin helppoa. Ja piru vie.. Heti kun klipperin terä kosketti karvoja, sai se hullu lehmä jonkun ihme kohtauksen ja siellä tuli hampaiden lisäksi etu- ja takajalka kohti. Siinä vaiheessa kiskaisin kypärän päähän ja laitoin turvakengät jalkaan, sillä helkkari sentään, karvat me ajetaan pois ja piste!

Ensin yritin vain olla reagoimatta tamman tuittuiluun, joka oli selvästi sitä samaa mitä meille tullessa. Aluksi kun se tuli meille sitä ei olisi edes saanut harjata kovalla harjalla, mahan alle ei edes saanut katsoa ilman että takajalka viuhtosi. Nyt harjaan sitä vaikka piikkusualla mahan alta, kyllä se voi kiukkuselta näyttää, mutta pääasiassa käyttäytyy oikein mallikkaasti. Tämä reagoimattomuus sai sen kuitenkin vielä kiukkuisemmaksi, joten kerran ärähdin kunnolla ja heti kun antoi klipata tietyn alueen kiukuttelematta sai porkkanan. Lopulta ei se klippaus sen mielestä ollutkaan niin hirveää ja trimmerillä sain jopa pään läheltä karvoja pois. Mahan alle jätin suosiolla kun viitsinyt ihan kiusaamaan alkaa kun niin nätisti lopulta oli..


Pikaräpsäys tabletilla heti klippauksen jälkeen. Siitä tuli ihan haalistunut lehmä! Äiti itkikin minulle että vein hänen hienon mustan unelmansa (haaveilee mustasta hevosesta ja Alli on silloin puoliunelma ;)).. Söpö se on joka tapauksessa ja kuten kuvasta huomaa; ihan pirun iso!

Klippauksen jälkeen hevoset sai mennä pihalle vielä syömään päiväheiniä ja itse käytiin syömässä jouluruokien jämiä sisällä. Illan suussa siivosin vielä tallin ja lähdettiin käymään maneesilla. Huomasin että siellä oli ollut kenttäaluevalmennukset, joten siellä oli maastoesteitä! Innoissaan pistettiin molemmille polleille oikein maastosuojat ja ei kun maneesille!

Taas tuntui kun saatiin oikein videomateriaalia ettei mennyt kaikki nallet ihan tasan.. Ensinnäkin Pyry oli järkyttävä, painosanalla järkyttävä. Tiedän että se johtuu siitä että sillä on ollut rennompaa ja lisäksi se tarvii sen vakituisen estetreenin; vähintään kerran viikossa esteitä kunnolla ja lisäksi tarvittaessa kavaletteja. Sitten se pysyy hyvässä rytmissä ja ei ole tuollainen sekopää. Itse yritin ajatella kokoajan vain odota rauhassa, älä tee mitään, mutta mitä hittoa, kun hevonen on kuin räjähtävä dynamiittipötkö, ei minunkaan enää ajatus meinannut pysyä kasassa. Hermot meni vähintään tarkkuusesteellä mihin en saanut sitä yksinkertaisesti malttamaan, joten se vaan pomppi siitä ohi. Lopulta lopetin suosiolla pariin hyvään hyppyyn ja kiipesin isomman Lehmän selkään..

ja kyllä, minulla on taas tästäkin video, täysin kaunistelematon, mitään klippejä en siitä leikannut. Nyt joutuu herra kyllä taas estetreeneihin, ei tästä sekoilemisesta tule enää mitään! Kaunista ei ole edes kaukaa katsottuna, mutta jospa se siitä tasoittuisi kun saadaan taas rutiinit pyörimään!


Sitten neiti Alli. Aloitin Allin kanssa ihan perussiirtymisillä. Ensin käynnissä seis, sitten ravi-käynti siirtymisiä. Laukassa tamma taas hieman kuumi ja siinä meinaa hieman kadota jarrut. Se saa minut vielä niin helposti irti satulasta että tämä korostuu vielä sitten jarrujen puuttumisena. Niinpä aloitettiin hyppääminen ihan pienillä ristikoilla. Tarkoitus oli pysäyttää keskellä ja nostaa uusi laukka toiselle ristikolle. No ei se ihan mennyt niin, mutta oikeasti, loppua kohden se alkoi kuuntelemaan tosi paljon paremmin! Ihan tuli itsellekin parempi fiilis kun ei enää kiskonut kokoajan irti satulasta..

Tämän jälkeen tultiin ihan peräkkäisinä ja päätyihin seis. Sen jälkeen otettiin tuo pyörylä este ja siitä sitten yksinäinen pysty ja linja perään. Pyörylän jälkeen Alli alkoi sitten tekemään sellaisia loikkia, että kuskilla oli oikeasti tosi hankala olla. Vaikkei hypyt näytä mitenkään vaikeilta, se hyppää niin läpi selän ja heittää noita takajalkoja että tälläiselle kokemattomalle norsukuskille, joka on mennyt tasaisella hienolla putella, tuo on aivan mielettömän hankalaa! Huh, kyllä oli sitten pitelemistä kyydissä!

Tämän jälkeen tultiin sitten ihka ensimmäinen maastoeste ikinä! Jäin hieman varmistelemaan ja tuli hippasen lähelle, mutta olin yllättynyt, se ei edes katsonut sitä! Toiseen suuntaan uskalsin ratsastaa laukkaakin enemmän ja tulikin sitten melko iso hyppy. Tämän jälkeen tehtiin muutama maastoestetehtävä ja lopuksi alkoi jo sujumaan ihan älyttömän kivasti. Kuitenkaan ei ole tiedossa onko tuolla ikinä ennen menty maastoesteitä, tuskin ainakaan hallissa!

Sitten tästäkin tulee täysin kaunistelematon versio. Muistutan silti, meillä tuli juuri jouluaattona kuukausi yhteiseloa taakse, joten vielä harjoitellaan. Olen kuitenkin todella ylpeä niin itsestä kuin hevosesta, sillä joka kerta menee paremmin. Minulle tullessa Alli ei vielä osannut selästä käsin peruuttaa ja niinkuin videollakin näkyy, se pakittaa jo hyvin! Pystyyn hyppimisen se on lopettanut, nytkin se koitti kerran kuin en antanut sen mennä niinkuin se halusi, mutta sen jälkeen kun sain komentaa sitä, se ei edes yrittänyt. Tamma on vain pirun herkkä ja kuumii aivan mielettömästi laukassa, minkä takia niin etu kuin takapää tulee kovin kevyiksi. Lisäksi kun se tekee noita megaloikkia enkä minä vielä ole täysin balansissa sen kanssa se protestoi sitä heittämällä minua satulasta irti. No, oppiahan tässä kokoajan tulee ja niinkuin sanoin, vastahan kuukausi tuli täyteen! Nyt siihen kaunistelemattomaan videoon ;)


Huh, että sellaista tänään. Olen kyllä etenkin Allista ihan älyttömän ylpeä, koska se ei mitään maastoesteistä maneesissa sanonut. Pirun rohkea hevonen ja pikku hiljaa me edistytään, vielä on monta kuukautta ensimmäisiin kisoihin aikaa ;)

Kommentit

 1. Olisko lyhyemmät ohjat mitään..? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloo hyppään tolla :) - Senni puhelimella

   Poista
 2. Hyvältähän toi alli näyttää! Tietty aluksi on vähän vaikeuksia, mutta loppu meni jo hyvin! Kauhean isoja pomppuja tulee, mutta hyvin pysyit kyydissä :) kiva kun äitisi pystyy vähän neuvomaan, auttaa varmasti jos toinen muistuttaa kaasusta yms.! :))

  VastaaPoista
 3. Teiltähän sujuu paremmin maastoesteet kuin normi esteet! Hienoa Senni ja Alli!:)

  VastaaPoista
 4. Alli näytti huimasti paremmalta kun sai laukan ratatempoiseksi ja pääsi etenemään reippaasti, omaan silmään näytti että hyppy kärsii kun jää junnaamaan paikalleen. Hyvältä näyttää ja paljom on nähtävillä edistystä alkuun nähden! Sinulla on hieno hevonen, löytö :) kaikkea hyvää jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allilla on tosiaan samaa ongelmaa mitä Pyryllä oli 2011, oli hassu huomata. Siltä puuttuu vielä voimaa (lihaksia) että se jaksaisi pienemmästä (hitaammasta) laukasta tehdä terävempiä hyppyjä.. Mutta eiköhän se siitä, pikku hiljaa! :))

   Poista
 5. Hienostihan teillä menee, kun muistaa, että hyppäsit Allilla nyt ensimmäistä kertaa koskaan maastoesteitä! Kyllä teillä vielä joskus rupeaa sujumaan hyvin, ja pääsette vielä pitkälle! :)

  VastaaPoista
 6. Jos jättäisit sen käsijarrun kotiin ja istuisit oikeasti sille persees päälle ja käyttäisit enemmän jalkaa ku kättä, niin hevonenki hyppäis. Kauheaa räpeltämistä ja sähläämistä. Tuot sen miten sattuu esteille. Roiskimista aina ollu.
  Saat tuon hevosen näyttämään siltä, että se ei pääse ees metriä. Surkeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei camoon ihmiset. Kukaan ei ole seppä syntyessään ja harjoitus tekee mestarin. Olen samaa mieltä, Senni ei ole täydellinen ratsastaja, mutta kukapa olisi. Paljon parempi ratsastaja Senni kuitenkin on kuin esimerkiksi minä olen. Alli on ollut hänellä vasta kuukauden, kuten hän itsekkin sanoi. Ja huippuratsastajatkin sanovat uuteen hevoseen tutustumiseen menevän helposti vuoden. Senni on kehittynyt Allin kanssa jo tässä lyhyessä ajassa huimasti, antakaamme hänen kehittyä myös jatkossa ilman asiatonta haukkumista ja lyttäämistä.

   Poista
  2. Ano// voisit linkata videon jossa itse ratsastat ja näyttää kuinka hyvä olet ja opettaa meitä huonoja ratsastajia xD
   Siis oikeesti ihmiset! Jos joku on rehellinen ja laittaa meille näkyviin myös ne kerrat milloin ei suju niin miksi pitää AINA tulla haukkumaan! Oletko sinä sitten ollut aina täydellinen ratsastaja? En usko että tällä anolla olisi pokkaa laittaa videota jossa kaikki ei mene täydellisesti.

   Poista
 7. Hyvin se alkaa kehittyä! Toukokuussa Niinisaloon harrastetta ;))

  VastaaPoista
 8. Alussa teijän meno näytti kauheelta mutta lopussa se meni oikein mallikkaasti! Anna Allille siis ihan sentin verran enemmän tilaa laukata ja hypätä, ettei se jää laukkaamaan paikallaan :)

  VastaaPoista
 9. En hypyistä sano mitään, koska en itse oli yhtään parempi noiden kanssa. Loppua kohden meni kuiteski paljon peremmin jo. Te kehitytte nopeasti! Ja mun on ihan pakko sano, että tossa Allin videossa kun teijän äiti köhii tossa aika alussa ni se kuulostaa ihan muumimammalta. Ei siis millään pahalla vaan nimen omaan pelkällä hyvällä :D

  VastaaPoista
 10. Alli näytti loppuvideosta jo tosi hyvältä! :) Kyllä teistä vielä oiva kenttäratsukko tulee! Näin pikkuvinkkinä kun itsekkin vasta itse tajusin siitä oikeasti olevan hyötyä. Kokeiles tehdä pidätteet molemmilla käsillä niin että kuvittelet piirtäväsi käsillä tasaista ympyrää. Kulmia tai nykäisyjä ei saa tulla, Tämä ainakin auttoi oman hevoseni kanssa ja meno tasaantui huomattavasti, kun ylimääräistä nykimistä ja rajuja pid'tteitä ei tullut. Tsemppia treeniin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kerro tonne seuraavaan postaukseen lisää tosta pidätejutusta, kiinnostaa kyllä! :) ja kiitoksia, pikku hiljaa! :)

   Poista
 11. Nuo hypyt noille maastoesteille oli tosi mageita etenkin lopussa :)

  VastaaPoista
 12. Oon NIIN kateellinen teille noista maastoesteistä! Meidän pitää lähteä aina 60 kilometrin päähän, mikäli maastoesteitä mielimme hyppäämään.. - ja tämäkin paikka on lähes aina varattu, joten maastoesteitä tulee hypättyä ehkä kolme kertaa vuodessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tää on kyllä oikeesti aika luksusta! Harmi kun teillä on niin kaukana :(

   Poista
 13. En haluu arvostella siun ratsastusta ja ota tää rakentavasti, koska sitä se on! Miulle on ainaki aina valmentajat sanonu että vaikka heppa miten temppuilis ku oot menossa esteelle ni älä käännä sitä esteen eessä pois, koska sit hevonen voi oppii että ku temppuilee ni ei tarvihe hypätä.. Mutta hienoja heppoja sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. liittyykö noihin keskellä oleviin "siirtymisiin" vai tuolta päädystä tuleviin? Tamma on herkkä provosoitumaan ja mielummin nollataan hieman tilannetta ja uudestaan paremmalla tyylillä :)

   Poista
 14. Minua on neuvottu samalla tavalla kuin eliina-a. Jos on ollut pakko kääntää ennen toista estettä niin se on tehty jo esteen päällä tai heti jälkeen eikä juuri ennen seuraavaa estettä. Näin siis minua on neuvottu ja teillä on ihan oma valmentaja jota tietysti kuuntelet. Hyvin kuitenkin teillä alkaa tuo yhteistyö pelittämään :) Ajoittain tuli jo hyviä pätkiä ja hyppyjä. Hyvä Senni! Tsemppiä jatkoon :)

  VastaaPoista
 15. Minusta on ainakin aivan mahtavaa että teidän pitää Allin kanssa tutustua ja reenata oikein kunnolla nyt alkuun! Sehän olisi ihan tylsää jos alli olisi automaatti ja sun ei tarvitsisi tehdä mitään.. :D Nuo videotkin ovat aivan ihania, koska et niitä muokkaa. moni ottaisi kaikki epäonnistuneet osat pois.. Olette mahti pari.
  Tsemppiä treeneihin!

  VastaaPoista
 16. Näyttää ihan kivalle! Mutta miks ei oo rata laukka ja ohjat noin pitkät vaikka ei ees hevonen näytä kuumalla..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään saada muutakin laukkaa kuin peruslaukkaa irti. Ohjat venyy aina hypyssä kun käyttää niin paljon kaulaansa mihin en ole tottunut :)

   Poista
 17. 1.Istu satulaan ja ratsasta jalalla 2.anna hevoselle tilaa edetä ja hypätä! 3.Miks pysäytät ton hevosen seinään ja viet ympyröille kun ei tosiaankaa näytä silt et ois lähössä käsist? :oo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama puutuinko nyt asiaan , mutta ano, hauku omalla nimellä jos siihen on pokkaa. olisitko itse parempi ratsastaja kun Senni Allin selässä? ja mieti ihan oikeasti miltä tuo toisesta tuntuu, otti Senni sen pahalla tai ei! Ihan oikeasti kaikki anot miettikää nyt vähän kenelle täällä jakelette neuvoja ratsastukseen liittyen.

   Poista
  2. Nyt täytyy ihmetellä, että mihin pisteeseen ano antaa hevosen kuumia, että alkaa kontrolloimaan menoa? :D Koska mun mielestä meno näyttää ajoittain juuri siltä, että käsistä lähtee, jos ei sitä ympyrää ota...

   Ihme nillitystä selkeästi tyypeiltä, joilla ei ole vastaavista tilanteista, hevosista tai treeneistä yhtään kokemusta. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos! Tsemppiä Senni, Allista tulee vielä supermakee.

   Poista
 18. Oon samaa mieltä kuin ainakin yksi kommentoijista, istuisit perseelläsi etkä roikkuisi joka saatanan välissä ohjassa niin vois hevonenki kulkea nätisti ilman että se ärsyyntyy ja hypyissä kans, turhaa ajas hevosta seinään ja syytät hevosta kun tuot aivan miten sattuu esteelle, jalka enemmän kiinni ettei heilaha alastulossa ja käsi alas, koska se repasee sulla aina hevosen suuta... Laskeudu satulaan, älä rysähdä vielä kun et ole kovin kevyt :D Muuten ratsastan ihan ok:sti :)

  VastaaPoista
 19. Huhhhuhuhhu anonyymit riehuu täällä taas, teille vinkki : Ostakaa uusi heppa, mielellään isompi ja tammamaisempi kuin teidän luottopolle.. Ratsastakaa sillä 1kk ja laittakaa video siitä nettiin missä hyppäätte hallissa . Meno olisi IHAN varmaan pahaa jälkeä! Hyvin olet Senni tehnyt töitä, ja töitä vielä riittää. Ja eihän teillä oo kiire mihinkään. Tää video näyttää jo miten paljon tamma on kehittynyt ja että pikkuhiljaa sinäkin löydät uusia nappuloita. Maastoesteet sujuu hyvin, komppaan ylempää ; toukukuussa niinisalossa harrastetta. Tsemppiä jatkoon, Nokka pystyyn! Jessi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että päästään heti keväällä niksulaan! ;)

   Poista
 20. Mullaki kyllä vähän ärsytti että riuhdot ohjista miten sattuu ja teet jotain ihme ympyröitä just ennen estettä ja sitte piiskot hevosta raipalla..mutta ei kai aina voi mennä ihan nappiin..

  VastaaPoista
 21. Vaikka hevonen näyttää siltä että etenee aivan normaalia "ratatempoa" tai muuta semmosta ni jos ratsastajasta itsestä tuntuu että hevonen ei ole hallinnassa ni silloin tulee tehdä kontrolli tehtäviä kuten Senni teki. Esim pysäyttää esteitten välillä, esteitten jälkeen (vaikka sitten muutaman kerran seinään ellei muuten pysähdy, jotta saadaan se kuulolle) tai tehdään voltteja, mutta ei tietenkään juuri ennen estettä vaan tilanteen mukaan aina mahdollisimman heti edellisen esteen jälkeen ja mahdollisimman paljon ennen seuraavaa. Senni on taitava ratsastaja, ja sillä ei näin alkutaipaleella ole mitään merkitystä miltä se meno näyttää ulospäin, vaan se miltä se tuntuu sinne hepan selkään, ja jos ei tunnu hyvältä sit tehdään asiaan eteen jotain:)!

  VastaaPoista
 22. - Miksi tuossa alussa pysäytät Allin seinään?
  - Mikset hyppää pienempiä esteitä kunnes opit pysymään hypyissä mukana?
  - Mihin ihastuit Allissa koeratsastuksessa? Liikeihme se ei näytä olevan, ja hypyissä takajalat ovat todella huonot, "retkahtavat" vaan esteen yli.
  - Oletko tyytyväinen tekemääsi kauppaan?
  - Allilla on todella pystyt vuohiset. Teetitkö ell tarkastuksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Saadakseni sen kontrolliin, koska se on todella vahva esteen jälkeen.
   - Pienemmillä esteillä Alli ei hyppää yhtä voimakkaasti
   - Itse Alliin. Sen silmissä on sitä jotain pilkettä!
   - olen tyytyväinen
   - kyllä teetin ja myös kuvat löytyvät. Terveen paperit saatiin.

   Poista
 23. Mitä hittoa nämä anonyymit täällä huutelee? Jos ratsastajasta tuntuu että kohta lähtee lapasesta, niin kyllä asialle pitää tehdä jotain! Voin sanoa että alkuvaiheessa uuden hevoseni kanssa (ei läheskään niin vaativa kuin Alli) hypätessä jouduin itsekkin ajamaan hevosen aitaa päin tai rajuilla pidätteillä pysäyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näin juuri :) Ja pikku hiljaa, kokoajan se on paremmin jo kontrollissa, kaikkea vaan ei saa heti :D

   Poista
 24. hieno! :)
  "Pyry älä syö sitä estettä!" XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti :) heh, joo Pyryllä oli olevinaan kova nälkä :'D

   Poista
 25. Toiha näytti hyvältä. Vaikka aluks oli vaikeuksia mut silti se alko lopuks menee sen todellakin paremmin! :) Hyvä te!

  VastaaPoista
 26. Hienon hepan oot löytänyt! Ei lopu kapasiteetti ihan heti kesken ja varmasti myös kiva peli kenttään :) onnea! Jokainen hölmö anonyymi voisi varmaan itse miettiä riittäisikö kantti kiivetä tuon luonteikkaan tamman selkään ja tulisiko pissa housuun ensimmäisestä pienestäkin pompusta! Tsemppiä Senni!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov