Siirry pääsisältöön

Epämääräinen

Se kuvaa tämän hetken tilannetta. Allin siis.


Nämä on niitä päiviä ja hetkiä kun toivoisi että hevonen voisi puhua. Kertoa mikä on ja mihin sattuuko vai sattuuko. Eilen Alli oli taas omituinen. Se on ollut hieman jäykkä nyt ilmojen kylmetyttyä, mutta vetristyy heti kun pääsee kävelemään reippaasti. Liikkuu mielellään ja ei ole eriskummallinen muuten. Paitsi eilen. Oli aivan omituinen, ei ontunut oikein mitään jalkaa, mutta oli täysin epämääräinen liikkuessaan. Ei ollut puhdas muttei myöskään ontunut tai ottanut lyhyempää askelta. Oli vain.. Omituinen. Kyllä sen tietää kun hevonen ei ole normaali.

Itkuhan siinä meinasi taas tulla. Kun tietäisi mikä on! Joka toinen kuukausi hevonen on sairaslomalla useamman viikon, sitten palautellaan peruskuntoa, taas sairaslomalle. Koska syynä on kengät, koska haava. Tai sitten tälläinen epämääräisyys. Hakkaan päätä seinään ja yritän keksiä mikä on vikana.

Ulkoisia muutoksia on turvoksissa olevat takajalat. Ollaan hoidettu niitä kylmä-lämpimä tehohoidolla (ensin kylmäys, sitten BOT-suojat). Tänään jalat olivat jo paremmat. Liikutuksessa laskee täysin kuiviksi ja normaaleiksi. Leputtaa ehkä oikeaa takajalkaansa enemmän kuin vasenta. Tai sitten olen vain vainoharhainen ja haluan löytää jonkun syyn kaikelle.


Keväällä kun Alli oli kuukausia vain kävelykuurilla mystisen ontumisen takia - joka johtui siis herkistä anturoista ja korjaantui myöhemmin pohjallisilla - kävimme paljon metsässä lenkillä. Alli rakastaa metsässä rämpimistä. Tänäänkin aurinko paistoi kauniisti, vaikka muuten ilma oli jo hyvin kolea. Metsässä Alli omaan tapaansa pisti korvat pystyyn ja käveli kuin pikajuna kinttupolkua pitkin. Sai vain nauttia luonnosta ja innoissaan olevasta hevosesta. Ei mitään tietoa epämääräisestä käytöksestä, liikuttiin oikein energisesti ja matkaavoittavasti korvat hörössä - koko matka.

Maanantaina on sitten suunta klinikalle. Samalla toivon että saataisiin tälle epämääräiselle käytökselle syy, toisaalta tahdon ettei siltä löytyisi mitään. En todellakaan halua että meidän yhteinen retki päättyisi näin pian. Toivotaan että se olisi jotain pientä. Tai edes hoidettava vaiva mikä ei kummittelisi loppu elämää takaraivossa. Mutta ei, en usko myöskään siihen.

Nyt vain peukut pystyyn ja toivotaan jotain pikaisesti paranevaa!
toivottavasti tamma tulee pian kuntoon *sydän*

Kommentit

 1. Eikä... Repii hermoja kauheesti kun hevonen saikkuilee tuon tuosta eikä oo normaali! Toivottavast löydätte syyn sitte klinikalla tai siis ei ainakaan mitää isoa ongelmaa. Peukkua pystyyn !

  VastaaPoista
 2. Onko jumit katottu? Nyt kun on kylmäkin tullu...

  VastaaPoista
 3. meillä oli samanlaista epämääräisyyttä, ja tosiaan löytyi kinnerpatin alut.. tsemppiä teille ja toivottavasti löytyy joku syy epämääräiseen liikkumiseen!

  VastaaPoista
 4. Me käytiin myös eilen klinikalla kun hevonen on ollut epämääräinen, onneksi ei löytynyt mitään vakavaa. Toivottavasti ei teiltäkään löydy mitään isoa ongelmaa. Voisikohan johtua ihan vain jumeista?

  VastaaPoista
 5. Voi, tiedän niin hyvin tuon tunteen! Ei ole mukavaa :( Jaksamisia, ja toivottavasti syy löytyy pian!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille tsempeistä, katsellaan mitä löytyy! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov