Siirry pääsisältöön

Kerro kerro kuvastin..

Ken on maassa.. Sairahin?

Ei Lehmä kuitenkaan. Vaikka onhan se melkoisen naivia uskoa että ostaa terveen hevosen kliinisellä ostotarkastuksella ja vanhoilla kuvilla joita en ikinä edes katsonutkaan. Eikä minua ole huijattu, olen vain niin korvia myöten rakastunut neiti Lehmään, että taitaa olla se ja sama millainen sairastapaus se olisi.

Minulle tullessa sillä oli oikeassa takajalassa imppari. Kliinisessä tutkimuksessa se yritti ensimmäisellä kerralla potkaista eläinlääkäriä taivuttaessa oikeaa takajalkaa (juosten kyllä puhtaan 0-rivin paperiin). Otj on aina ollut heikoin lenkki ja se on aluksi kompuroinut sen kanssa. Ajan ja lihasten myötä se lopetti sen ja tuntui saavan ihme parantumisen. Joo just, mitähän satukirjaa meikä onkaan lukenut. Jäykempi se on aina ollut ja huonommin astunut sen jalan alle, mutta treenillä se on kokoajan parantunut.

Onko siis epämääräisen könkkäämisen syy toisen kintereen kinnerpatti, joka on uskottavasti muhinut siellä jo tovin? Vai saiko kintereeseen iskenyt niveltulehdus sen kipuilemaan? Mene ja tiedä. Nyt hoidettiin, kahden viikon päästä hoidetaan lisää. Kyllä itsellä oli kyynelissä pidättelemistä röntgeniin mennessä. Iso huoli pikku tammastani.

Kehujakin pieni tamma sai. Edellisestä kerrasta (miltein vuosi sitten) on saatu hienosti lihaksia kerättyä, karva kiiltää. Eläintohtorin mukaan kyllä siitä vielä hevonen tulee! Ei sen siis tarvitse jäädä Lehmäksi.

Nyt pikkupotilas lepäilee ja kahden viikon päästä laitetaan hieman lisää piikkejä
paranemisia Sennin muruselle!

Kommentit

 1. Pikaisia paranemisia ^^

  VastaaPoista
 2. Siis silläkö oli kinnerpatti? Oliko se jo luutunut vai missä vaiheessa? Käsittääkseni sehän ei suurella todennäköisyydellä haittaa käyttöhevosta. Joten ei muuta ku kuntoutusta rauhassa ja tähtäimet ensi kaudelle! Tsemiä. Lehmis on hyvä heppa :) Ja kun kerta aloin kommenttia kirjoittamaan, niin samaan pötköön voin kehua, että olet jostain syystä lempibloggarini hippolasta. En tiedä miksi :D Kirjoitustyyli kai jotenki natsaa ja vaikutat "aidolta ja tavalliselta" ihmiseltä siellä ruudun toisella puolen. Kuulostaa varmaan vähän hassulta :) Mutta kohteliasuuksia ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa en saanut kovin selvää ell mutisemisesta, tarkemmin tuon patin tilannetiedot saan nyt 10.11 klinikalla missä niitä on tarkoitus hoitaa :) Katsellaan miten kuntoutuminen lähtee etenemään, suurin huoli tällä hetkellä taitaa olla tuo niveltulehdus takapolvessa..

   Ja kiitos ihanasta kommentista, hienoa että jaksat pysyä blogin parissa :)

   Poista
 3. Voi helvetin kuustoista, miks hevosella ees pitää olla otj ku se tuntuu olevan kaikilla se heikoin lenkki! Meidän tarina aika samanlainen, tosin otj polvi sai moitteita. Ehkä kintereessäkin jotai joskus tulee olemaan.. Ei ne kliiniset ostotarkastukset ja vanhat puhtaat kuvat (joita mäkää en ees vilkassu) takaa mitään. Meillä auttanu tosi paljon jalkojen pliistraaminen! Speedway leg paint solution 2x/vko, oikeenlaista reeniä ja ruokaa nii on tullu tuloksia! Tsemppiä sulle ja lehmälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ja "kiva" että on kohtalontovereita! :) Ei siis millään tavalla kiva, mutta lohduttavaa sinäällään, etten ole aivan yksin, heh..

   Itseasiassa luin tutkimuksen missä oli kerrottu että on tieteellisesti todistettu että hevosen oikea takajalka on kaikista heikoin ja yleensä se kerää suurimmat ongelmat ja vaatii eniten vahvistusta! Muut kolme jalkaa sitten yrittävät kompensoida tuota yhtä heikompaa ja ovat siten vaarassa altistua sairauksille. Ja kun aloin miettimään niin tämä tosiaan pitää paikkaansa, tuntuu että kaikki ongelmat on enemmän tai vähemmän oikeassa takajalassa!

   Hitsi kun olen niin arka tuon pliistrauksen suhteen, on kuullut niin hurjia tarinoita ja kokemuksia.. Ehkä sitä pitäisi rohkaistua koittamaan :)

   Poista
  2. Mulla lv tamma harrasteratsuna ja meillä diagnosoitiin juuri kinnerpatti oikeassa takasessa ja oikeassa takapolvessakin oli yhdellä nivelpinnalla pientä muutosta..

   Oli neljä viikkoa sitten ihan kolmijalkainen, kun edellisenä päivänä oli vähän enemmän hypätty, mutta esteet ei edes isoja.. On ennenkin reagoinut säännöllisempään esteiden hyppelyyn/irtohypytykseen, mutta ei koskaan noin pahasti kuin mitä nyt. Päivystävä harjoittelija ell diagonoi kaviopaiseen, eikä ottanut mun sanoja kuuleviin korviinsa tai miettinyt mitään muuta vaihtoehtoja vaikka kävi kaksi kertaa soittamassa ohjeita ja neuvojakin..

   Pari viikkoa oli levossa/vähän liikutettiin. Sitten pikkuhiljaa rasitettiin vähän enemmän ja vertyi kyllä suht hyvin, mutta vasemmassa kierroksessa ulkojalkana ollessa se oikea takanen vaan jäi matkasta ja ontuma heijastui sitten ristikkäiseen etuseen. Oikeassa kierroksessa hevosessa ei olisi uskonut edes mitään vikaa olevankaan, jos sitä ei olisi tiennyt ja vaiva tosiaan näkyi vain ravissa.

   Onneksi täällä on ell, jolla kannettava röntgen :) Kintereen taivuttamiseen reagoi selkeästi ontumalla, mutta alanivelen ei onneksi. Kuvattiin oikean kintereen lisäksi myös oikea takapolvi ja kummastakin löytyi pientä muutosta nivelpinnoilta. Kintereestä kahdelta pinnalta pientä muutosta ja polvesta yhdeltä. Piikitettiin kortisonilla, koska Tildren on mun kukkarolle just nyt liian kallista..

   Nyt sitten heppa pari viikkoa kävelytyksellä ja sitten aletaan pikkuhiljaa rasittaa ja katsotaan, että vaikuttaako yksi piikitys vai pitääkö laittaa uudestaan. Mut se nyt on selvää, että esteitä ei enää mennä eli pitää tyytyä puomeihin.

   Poista
  3. Täällä myös kirottu otj! Ainut jalka joka oireillut missään vaiheessa tämän nykyisen hevosen kanssa. Ostotarkastuksessa sai jaloista puhtaat paperit. Kuitenkin jossain vaiheessa alkoi takapolvi vaivata. Piikityksellä, säännöllisellä liikunnalla, lyhyillä vapailla ja polven lihaksia kehittävillä liikkeillä ollaan nyt saatu pysymään kunnossa ja oireilemattomana. Nyt pysynyt jo yli vuoden kunnossa ilman ell käyntejä.

   tsemppejä lehmälle paranemiseen!

   Poista
 4. Paranemisia hirmusesti Allille!! Ootko muuten suunnitellut millon tulee linkkaa blogisi tulokset?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Tulee kun ehdin kirjoittamaan, liian paljon liian hyviä blogeja mukana! :D

   Poista
 5. Kyllä siitä Allista vielä kisakaveri tulee! Jos pitää joku jalkavamma valita niin kinnerpatti on parhaasta päästä :)

  Kirjoitat muuten niin hyvin että sinun kannattaisi jatkaa opiskeluja, jos vaan joskus jaksat, koska vaikutat fiksulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että kuntoutuminen lähtee sujumaan hyvin! :) Onhan tuo totta, kyllä kinnerpatti aina nivelrikon tai jännevamman voittaa.. Muista pahemmista puhumattakaan!

   Ja kiitos kovasti :) Itseasiassa haluaisin jatkokouluttautua, mutta tällä hetkellä hankin itselleni tärkeitä työkokemusvuosia, jos niistä olisi mahdollisessa jatkokoulutuspaikassa sitten hyötyä. Toivottavasti pääsen joskus takaisin koulunpenkille, pakko myöntää että pidän opiskelusta kaikin puolin!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden alku

 Kovasti koitin tätä blogia päivittää, mutta viimeisen kolmen vuoden aikana elämäni on muuttunut niin totaalisesti, ettei blogi ole oikein enää sama. Mielestäni on kunnioitettava nyt blogia, se oli loistokas vuosina 2012-2015. Tätä blogia on ollut aina hirmuisen ihana päivittää ja ehkä vielä jonain päivänä kun palaan takaisin satulaan voidaan tämäkin kääntää uudeksi nousuksi. Mutta sitä odotellessa haluan kiittää kaikkia blogin lukijoita kuluneista vuosista ja lukuisista kommenteista ja tuesta. Ilman teitä tämä polku ei olisi ollut puoliksikaan näin mahtava! On siis aika sulkea Kisamatkalla ja kääntää uusi lehti. Bloggaaminen on vieläkin lähellä sydäntäni, mutta mielestäni tämä blogi ei ole koskaan ollut täydellinen sille elämälle mikä minulla on tällä hetkellä menossa. Joten oli aika uuden blogin. Toivotan kaikki innokkaat mukaan myös raviurheilun maailmaan jos se vaan yhtään kiinnostaa. Kiitos vielä kerran kaikille näistä vuosista, toivottavasti nähdään vielä uudessa blogissa! Harnes

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Millainen on minun työpäiväni?

Niin no. Se vaihtelee tosi paljon päivittäin, mutta ajattelin silti tehdä tälläisen pienin Myday tyylisen postauksen, missä kerroin teille työpäivästäni. Jokaisessa työpaikassa olen tehnyt erilaisia päiviä, ensimmäisessä paikassa päivät olivat hurjan pitkiä (yleensä aamu viidestä iltapäivä neljään plus mahdolliset ravit), mutta näissä kahdessa jälkimmäisessä on ollut about 6-8 tuntisia normaaleita työpäiviä. Toki vaihtelua aina on ja etenkin jos pitää mennä raveihin tai on iltaruokinta vuoro tulee extra hommia. Mutta pidemmittä puheita, millainen on siis minun työpäiväni? Aamulla heräilen siinä puoli 5 - 5 välillä, usein torkuttelen viiteen asti. Tony tulee yleensä hakemaan minut töihin, ja päivästä riippuen mennäänkin tallille noin puoli kuuden aikaan. Joskus hieman myöhemmin ja joskus hiemain aikaisemmin, riippuen siitä kuinka kiireiseksi päiväksi arvoidaan. Yleensä hevoset on aamulla ruokittu joko Tonyn tai Meksikolaispariskunnan toimesta, joskus minä ja Tony aamuruokitaan