Siirry pääsisältöön

Miten olisi kysymyspostaus?


Minun on tällä hetkellä jotenkin vaikea järkeistää mitään tekstiä blogiin, joten mietin että nyt olisi hyvä aika pitää pitkästä aikaa kysymyspostaus! Eli jos teillä rakkailla lukijoilla on kysyttävää niin kysykää, koitan vastailla niihin heti sunnuntaina!

Kuulumisten kirjoittaminen on tällä hetkellä niin vaikeaa. En ole onnettomuuden jälkeen vieläkään päässyt takaisin hevosen selkään. Inhoan itseäni kun vain syön ja lihon, mutta muutakaan ei oikein pysty tekemään. Tällä viikolla olen jo pystynyt rasittamaan jalkaa ja ajamaan autolla lyhyitä lenkkejä. Toivon että jo viikon päästä olisin satulassa ja työkunnossa, tämä sairastaminen käy psyykkeen päälle!

Olen kuitenkin päässyt muutaman kerran kärryilemään luottoponi Mollan kanssa ja se on ollut ihan mukavaa. Tamma on tosin niin virtaisa että kärryillä on välillä epämukavaa. Kokoajan pitää hölkötellä epämääräistä ravia tai sitten pelätä jokaista pusikkoa.. Heti kun olen ratsastuskunnossa, poni saa kurinpalautuksen!

Pyry voi erinomaisesti - ja karvaisesti! Se on kasvattanut taas piiitkää karvaa. Viikko sitten huomasin sen oikeassa kankussa pienen kipeän kohdan jota alettiin heti hoitamaan. Onneksi sekin meni ihan kotihoidolla ohi ja herra on ollut ihan tyytyväinen hieman kevyempään jaksoonsa.

Lehmä on voinut myös hyvin. Ainakin tähän päivään asti. Eilen ne riehuivat aivan hulluna tarhassa ja tänään sitten kun äidin piti mennä ratsastamaan se, ontui se selvästi - vasenta takajalkaa. Pyydettiin kengittäjä heti katsomaan kun kenkä oli tosi huonosti sen jalassa. Kenkä pois ja haude jalkaan, toivotaan että on tosiaankin vain huonon kengän paha karma, eikä mitään suurempaa mitä tuo tamma on nyt tässä lähiaikoina keksinyt..

Mutta ne niistä kuulumisista. Nyt on aika teidän avata sanainen arkkunne! Muutama rästipostaus on tulossa (mm. linkkaa blogisi!) joten laitetaan tästä pyörät pyörimään!

Kommentit

 1. Onko Molla tai Pyry ex-ravuri?
  Miten päädyitte hankkimaan Allin?
  Miksi kenttäratsastus on juuri se THE laji? :)

  VastaaPoista
 2. Jos molla on ollut ravuri ennen niin oletteko kouluttaneet sen itse ratsuksi? Miten?

  VastaaPoista
 3. Miten Pyry päätyi sulle?
  Montako loimea Pyryllä, Allilla ja Mollalla on?
  Ootko varusteratsastaja? Että kaiken on oltava sävysävyyn vai mukavuus ennen kaikkea?
  Mitä Pyry syö? Entäs Alli?
  Meinaatko klipata Pyryn? Jos klippaat niin onko tiedossa jo jotain "kuvioita"?:)
  Jos saisit kolme toivomusta, kuinka käyttäisit ne?

  VastaaPoista
 4. Hei, minua kiinnostaisi tietää lisää Allista: Etsitkö itsellesi kisahevosta/opetusmestaria/jotain muuta silloin, kun olit hankkimassa omaa hevosta Pyryn rinnalle? Miksi päädyit nimenomaan Alliin? Koetko, että Alli on sitä, mitä olit hakemassa? Pikaista paranemista ja kaikkea hyvää sinulle ja tiimillesi! -Noga

  VastaaPoista
 5. minkälainen harja pyryllä on ku se ei ole letitetty?

  VastaaPoista
 6. Kuka hevosista on suosikkisi?
  Pahin onnettomuutesi hevosten kanssa?
  Mitkä on teidän ensi vuoden tavoitteet?
  parhain muistosi hevosten kanssa?
  Maksatko itse kaikki hevosten kulut?
  Voisitko esitellä teidän tallin, tarhat ja muut tilat vaikka videolla?
  Sponsoroitko ensi vuonnakin jotain kisoja?
  Missä näet itsesi 10 vuoden päästä?

  VastaaPoista
 7. Jos sun olis pakko luopua Pyrystä tai Allista, kummasta luopuisit ja miksi ?

  Voisitko tehdä kenttäratsastusksesta erillisen postauksen, missä kertoisit mm. Mistä niitä virhepisteitä tulee esim kouluradalla, mikä siinä sai juuri sinut kiinnostumaan kenttäratsastuksesta ?

  Minkälaisia / kokoisia esteitä on maastokokeessa tutustumisluokissa ?

  Mitä ratsukolta sinun mielestä edellytetään että he voivat lähtdeä maastoradalle ?

  Kumpi hevosistasi on miellyttävämpi ratsastaa ?

  Mikä sai sinut kiinnostumaan aluksi Pyryssä, entä Allissa ?

  Mikä on sun lempi kenttäkisa "paikka", esim Niinisalo, ypäjä ym ?

  VastaaPoista
 8. Millaista sileää treeniä teet hevosten kanssa?
  Valmennatko ketään/valmennatko ylipäätään ollenkaan?
  Miten suosittelet aloittamaan maastoesteiden hyppäämisen? Mitkä ovat helppoja ensimmäisiä esteitä?
  Mikä kypärä sinulla on?
  Mikä Hevosopiston kentistä on sinun mielestäsi paras? Entä maneeseista?
  Missä hevosesi ovat tallipaikalla/jos ovat kotona, onko teillä vieraita hevosia?

  VastaaPoista
 9. Millanen talli ja piha teillä on? Asutko yksin?

  VastaaPoista
 10. Mikä on omassa hevosessa parasta?
  Kuinka usein käyt tunneilla pyrylla ja allilla?
  Minkä ikäisiä hevosesi ovat?
  Mikä on hevostesi suurinta herkkua?
  Mikä on paras ja huonoin ominaisuutesi mielestäsi ratsastajana?
  Mitä teet vapaa-ajalla kun et ole tallilla?
  Käytkö ratsastamassa muita hevosia usein?
  Mikä on sun suosikki herkku?
  Millainen olisi unelmiesi hevonen?
  :)

  VastaaPoista
 11. Voisitko tehdä joskus videopostausta? :)
  Mihin kouluun menit peruskoulun jälkeen?
  Mitkä värit sopivat mielestäsi parhaiten sun hevosille?

  VastaaPoista
 12. - Haaveksitko nuorempana pääseväsi joskus samanlaiseen tilaan ja "asemaan" kuin mitä nyt olet hevosten kanssa? Millaiseta elämästä haaveilet nyt, vai onko tämä juuri sitä mitä tahdot?
  - Onko sinulla kosketusta tai kokemusta ahaltekeistä, onko sinulla millainen mielipide näistä hevosista? Pystyisitkö kuvittelemaan itsesi kisaamaan tekellä esim. kenttäratsastuksessa?
  - Tunnetko eteneväsi sopivaan tahtiin ratsastuksesi kanssa, vai tuntuuko sinusta että jumitat paikallaan/etenet liian nopeasti? Miksi sinusta tuntuu siltä?

  VastaaPoista
 13. Mihin ihastuit Lehmässä ekana?
  Onko Pyryllä huonoja (talli)tapoja?
  Mitkä olivat sinun lempihepparotusi lapsena? :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov