Siirry pääsisältöön

Vastaukset kysymyksiin!

Jaaa, pientä kuulumisraporttia!


Aloitetaan kuulumisilla tietenkin! Tänään kävin lääkärissä ja fysioterapiassa, vielä viikko sairaslomalla ja sen jälkeen pääsen taas työkokeiluun! Eli siis tarkoittaa että testataan onko jalka jo ihan ookoo fyysiseen työhön. Fysioterapeutti teippaili hieman jalkaa ja antoi pieniä lihasstimuloiti vinkkejä ja harjoiteltiin kävelemistä. Kyllä, se oli yllättävän vaikeaa, hassua että on onnettomuuden jälkeen kävellyt niin väärin vaikka kuvitteli kävelevänsä niin kuin ennen! Huh, silmiä avaava kokemus!

Alli ontui perjantaina ja hälytettiin kengittäjä paikalla kun vasemman takajalan kenkä oli ihan vinksallaan. kengän poiston jälkeen se käveli huomattavasti paremmin ja toivotaan että kun se huomenna saa kengät, on vika ollut vain vanhan kengän huonossa karmassa! Peukut pystyyn!

Mutta nyt niihin vastauksiin. Yritin hieman järjestellä näitä kysymyksiä ja lopulta päädyin kolmeen kategoriaan: Suokit, Alli ja muut. Samantapaisia kysymyksiä tuli muutama, joten pyrin vastaamaan samantyylisiin kysymyksiin kerralla. Toivottavasti vastaukset tyydyttävät! Jos joku jää kuitenkin hampaankoloon, pistä kommenttia niin vastaan vielä siihen.

Suokit

Onko Molla tai Pyry ex-ravuri? 
- Molemmat ovat ex-ravureita. Pyry on juossut raveissa, Molla vain opetettu nuorena ajolle, muttei ikinä päässyt koelähtöön asti.

Jos molla on ollut ravuri ennen niin oletteko kouluttaneet sen itse ratsuksi? Miten?
- Kyllä ollaan. Meille tullessa oli satulaan opetettu, mutta osasi ainoastaan mennä kovaa ravia. Ajan ja ison työn kautta. Sekä arvokkaiden valmentajien ja useiden tuskaistusten kyynelten kanssa siitä lopulta tuli aivan huippuratsu!

Miten Pyry päätyi sulle?
- Pyryn entinen ylläpitäjällä ei ollut enää aikaa ja halua sille, joten tarjosi sitä minulle. Olin muutaman kerran käynyt Pyryllä ratsastamassa ja se oli edeltävänä kesänä ollut meillä kesälaitumella. Niinpä muutamien puheluiden jälkeen omistajalle se tuli minulle :)

Montako loimea Pyryllä, Allilla ja Mollalla on?
- Monta ja silti liian vähän. En tosiaankaan ole laskenut loimia, mutta kyllä niillä pärjää, pääsääntöisesti yhdellä hevosella 2-3 sadeloimia (vuoreton, vuorellinen, kaulakappaleellinen),  2-3 sisätoppaloimea (ohuita, paksuja, kaulakappaleisia), sekä 2 ulkotoppaloimea. Lisäksi iso kasa fleeceloimia, vohveliloimia, erilaisia voittoloimia ja vilttejä. Kyllä äiti hamstraa loimia! Mutta pakko sanoa, niitä ei ikinä voi olla liikaa!

Mitä Pyry syö? Entäs Alli?
- Kaikki syövät samalla kaavalla, mutta eri määriä. Heinää, Black Horse Balance, melassia, pellavaa ja kauraa. Sekä muutamasta purkista lisärehua (biotiini, kalanmaksaöljy, msm..).

Meinaatko klipata Pyryn? Jos klippaat niin onko tiedossa jo jotain "kuvioita"?:)
- Pyry on tänä vuonna klipattu jo kertaalleen ja sai jälleen suomileijonan kankkuunsa. Uudestaan klippaan sen tässä viikon sisällä kun klippaan tammat samalla. Tammoille tulee varmaan perinteinen sydän (Molla) ja tuo tulisempi eläin saa lohikäärmeen!


Mikä sai sinut kiinnostumaan aluksi Pyryssä, entä Allissa ?
- En oikeastaan tiedä miksi Pyryn otin. Etsin siihen aikaan hevosta jolla voi myös hypätä kun Lurppa jäi kouluhevoseksi. Minulla oli tiedossa vuodeksi yksi pieni pv-tamma, mutta jotenkin halusin lopulta kääntyä minulle silloin jo hieman tutumpaan hevoseen ja päädyttiin sitten ottamaan Pyry. Vaikkei se aluksi ollut niin sytyttävä, joku Pyryssä vain sai uskomaan siihen. Ja se kannatti :) Allista omassa osiossa ->

Onko Pyryllä huonoja (talli)tapoja?
- On. Se on ihan lellitty (meillä siis) ja välillä se saa anteeksi kaikki tuhmuutensa karvaisten korviensa takia. Ei sillä nyt mitään kauheita tapoja ole, mitä nyt välillä kaluaa seiniä ja joskus yrittää jyrätä. Pohjimmiltaan se on kuitenkin aika mamman mussukka!

Alli

Etsitkö itsellesi kisahevosta/opetusmestaria/jotain muuta silloin, kun olit hankkimassa omaa hevosta Pyryn rinnalle? 
- Itseasiassa en edes hakenut hevosta. Uskottavasti jos en olisi ostanut Allia, minulla ei olisi tällä hetkellä Pyryn ja Mollan lisäksi hevosta. Alli oli ikäänkuin heräteostos.

Miksi päädyit nimenomaan Alliin? 
- Allissa oli jotain mikä napsahti. Väri, sukupuoli, luonne, kaikki kohdalla!

Koetko, että Alli on sitä, mitä olit hakemassa? 
- On, enemmän kuin mitä odotin. Vaikka tämä ensimmäinen vuosi onkin ollut enemmän ylä- kuin alamäkeä, niin kyllä tammasta luopuminen olisi vaikeaa!

Mihin ihastuit Lehmässä ekana?
- Ihan ensimmäisenä kun kävelin maneesiin missä näin tamman, ihastuin sen lempeään ilmeeseen ja aivan julmetun kauniiseen olemukseen. Olin myyty jo ennen selkään nousua!

Muut 

Miksi kenttäratsastus on juuri se THE laji? :)
- Kenttäratsastus vie mukanaan. Ei ole mitään niin uskomatonta fiilistä kun selvittää maastorata puhtaasti ajassa. Siinä adrenaliini nousee ja tuntuu kun olisi hevosen kanssa yhtä. Pidän kenttäratsastuksessa myös niiden vaikeudesta: pitää osata ratsastaa koulua ja pystyä hyppäämään myös tippuvia rataesteitä niiden maastoesteiden lisäksi! Kenttäratsastus on jotain mikä todellakin vie mukanaan!

Minkälaisia / kokoisia esteitä on maastokokeessa tutustumisluokissa ?
- Nämä löytyvät parhaiten SRL materiaalisalkusta Kenttäratsastussäännöistä. Tutustumisluokassa esteiden maksimi korkeus on 90 cm. Siellä on aika paljon perusesteitä, nousuesteitä bankettiin ja vesiesteeseen. Yksi tuttarintasoinen walkthrough löytyy täältä :)

Mitä ratsukolta sinun mielestä edellytetään että he voivat lähteä maastoradalle ?
- Hyvää yhteistyötä ja tarpeeksi treeniä. Helpossa kenttäkilpailuissa ei ole hevosen tai ratsastajan suhteen suuria vaatimuksia, tärkeintä on turvallisuus ja treeni. Ja tietenkin se että kisaaminen on hauskaa! Maastoradalle pitää lähteä myös esteitä kunnioittaen.

Mikä on sun lempi kenttäkisa "paikka", esim Niinisalo, ypäjä ym ?
- Tää on aika vaikee kysymys! Itseasiassa olen nyt tänä vuonna oppinut pitämään Ypäjästä, sillä siellä on maastoradat tulleet hieman haasteellisemmaksi. Ehkä kuitenkin ehdottomaksi ykköseksi voisin nimetä Kangasalan tai Keravan. Kaikki missä olen kilpaillut on ollut huikean kivoja paikkoja (Ypäjä, Niinisalo, Kangasala, Kerava, Hattula, Lapinlahti..)


Ootko varusteratsastaja? Että kaiken on oltava sävysävyyn vai mukavuus ennen kaikkea?
- En, päällä on yleensä mitä sattuu. Pidän laadukkaista ja tyylikkäistä, hienoista varusteista, mutta ostain niitä vain kun siihen on varaa. Yleensä kuitenkin päädyn halvempaan versioon ja käytän rahat muuhun (kisat, valmennukset, sponsorointi..).

Kuka hevosista on suosikkisi?
- Ei mulla oo suosikkia! Pyry on varmaan semmonen ykkösheppa, Alli on mun heppa ja Molla nyt on.. Molla. Kaikki on mulle todella tärkeitä ja kenestäkään en pystyisi luopumaan. Ehkä Pyry on se kaikista paras, se on kuitenkin niin.. Ihana!

Pahin onnettomuutesi hevosten kanssa?
- Ehdottomasti Niinisalossa tapahtunut kaatuminen (klik). Olen ollut todella onnekas kun minulle on sattunut näin vähän onnettomuuksia. Tämä oli ensimmäinen kerta kun jouduin kisoissa ambulanssin kyytiin.

Mitkä on teidän ensi vuoden tavoitteet?
- Jos saataisiin kerrankin ehjä kisakausi! Talvella yritän kiertää ahkerasti koulukisoja ja pieniä estekisoja. Kesällä Pyryn kanssa muutamia avoimen helpon startteja ja Allin kanssa koitetaan päästä aloittamaan tuttarista ja loppukaudesta yksi helppo. Tämä siis jos kaikki menee nappiin! Koulupuolella haluan startata myös aluekisoissa molemmilla. Pyry tähtää kenttä- ja estemestaruuksiin.

parhain muistosi hevosten kanssa?
- Oi, niitä on niin paljon! Jokaisen hevosen kanssa on jotain huippu ihania muistoja, voisin vaikka tehdä niistä kokonaisen postauksen! Yksi parhaimmista on ehdottomasti Pyryn kanssa estemestaruuksissa kilpaileminen sekä ensimmäinen avoimen helpon startti. Lisäksi ensimmäinen oma hevonen on ehdottomasti paras muisto..

Voisitko esitellä teidän tallin, tarhat ja muut tilat vaikka videolla? / Voisitko tehdä joskus videopostausta? :)
- Videopostausta teen jossain vaiheessa, aina kun on aikaa. En esittele meidän tiluksia täällä blogissa valitettavasti :)

Maksatko itse kaikki hevosten kulut?
- Maksan kahden hevosen tallipaikan, kengitykset, vakuutukset, kisat ja valmennukset. Eli aikalailla kyllä. Olipas pysähdyttävää, en ajatellut että tosissani maksaisin itse hevoseni kulut, mutta näin näköjään suurin piirtein on :D

Mikä on omassa hevosessa parasta?
- Päätäntävalta. Saan itse huolehtia omasta hevosestani, päättää miten liikutan ja ketä liikuttaa. Vapaus. Ja ne omat hevoset, kaikki omalla tavallaan aivan ykkösiä!

Jos sun olis pakko luopua Pyrystä tai Allista, kummasta luopuisit ja miksi ?
- Ihan pakko? Koska en mistään hinnasta luopuisi kummastakaan. Kun luin tän kysymyksen mun piti oikeesti pitkään miettiä mitä tähän vastais. Toisaalta jos luopuisin Pyrystä, tietäisin että se menisi uskottavasti omistajalleen joka pitää siitä 150% superhyvää huolta. Silloin voisin nukkua yöni rauhassa kun tietäisin että maailman paras heppa olisi superhyvässä hoidossa. Kun taas jos luopuisin Allista (myisin) en voisi ikinä olla varma siitä millaiseen kotiin se pääsisi. Tai jos se joutuisi luonteensa takia kiertoon.. Todella vaikea kysymys ja en siihen osaa vastata. En kummastakaan? Kauhea päänsärky tulee jo miettimsestä!


Kumpi hevosistasi on miellyttävämpi ratsastaa ?
- Aika pitkälti päivästä kiinni. Jos tammat on kivalla päällä Molla on ehdottomasti kivoin ratsastaa. Pyry on ehkä tasaisin suorittaja, sillä tulee parhaimmat fiilikset useiten. Allilla on hyviä, tosi hyviä ja tosi huonoja päiviä - kuten tammoilla yleensä, heh!

Kuinka usein käyt tunneilla pyrylla ja allilla?
- Kesällä harvemmin, talvella yritetään panostaa treenikauteen. Pyrkimys käydä noin 1-2 kertaa viikossa talvella, tai vähintään kerran kuukaudessa valmennusviikonlopulla (este). Aina kun on aikaa ja aikataulut sopii.

Minkä ikäisiä hevosesi ovat?
- Molla on 17v, Alli 12v ja Pyry 11v

Mikä on hevostesi suurinta herkkua?
- Mellamelassisiirappi vesi, kädenlämpöisenä. Nams!

Mikä on paras ja huonoin ominaisuutesi mielestäsi ratsastajana?
- Uu, tiukka kysymys. Hyvänä ominaisuutena pidän määrätietoisuutta, kun päätän jotain se pitää. Huono taitaa puolestaan olla turhautuminen, haluaisin että pystyisin tekemään asiat heti eikä lyhyissä jaksoissa. Sellainen turhautuminen kun ei mikään onnistu tyylillä!

Käytkö ratsastamassa muita hevosia usein?
- Satunnaisesti, kun ehdin. Olen yleensä kovin kiireinen työn ja omien hevosten takia, miksi ehdin harvoin ratsastamaan muiden hevosia. Yleensä kun pyydetään ja kun aikataulut sopii. Ennen onnettomuutta oli sovittu yksi projekti, mutta se nyt saa odottaa jalan paranemista..

Millainen olisi unelmiesi hevonen? 
- Musta, korkea sukkainen, yli 175 senttinen, hyvä laukkainen ja kapasiteetikas kenttähevonen. Rohkea, mutta tarpeeksi varovainen. Ei vahva eikä kuuma vaan sopivasti ratsastettava. Tamma.

Mitkä värit sopivat mielestäsi parhaiten sun hevosille?
- Kenttävärit on aika hyvin valikoidut, Pyrylle tykkään sähkönsinisestä, Mollalle sopii tammamainen punainen ja Alli saa uudeksi kenttävärikseen keltaisen. Allille sopii kyllä kaikki kirkkaammat värit tosi hyvin. Pidän kaikesta ;)

Mitkä olivat sinun lempihepparotusi lapsena?
- Niin hassulta kun se kuulostaakin, ei minulla ollut oikein mitään lempirotua. Ihan skidinä taisin pitää shetlanninponeista, mutta kun kasvoin kymmenvuotiaaksi, oli vain lempiponeja ja -hevosia, muttei rotua! Vaikka olenkin aika "suokki-ihminen", olen myös aika rotuavoin.


Jos saisit kolme toivomusta, kuinka käyttäisit ne?
- Ensimmäinen olisi varmaan että äiti saisi olla ihan terve! Sehän ei ole mitenkään mahdollista kenenkään toteuttaa, mutta jos joku henkimaailman olento pystyisi tekemään ihme loitsuja ja tekemään äidistä terveen, se olisi ehdottomasti yksi toiveistani. Raha ei takuulla tee onnelliseksi, mutta haluaisin jonkun asteisen miljoonavoiton, että voisin toteuttaa unelmani hevostilasta ja omista kilpailuista. Vähävaraisista lahjakkaista ratsastajista jolle antaisin hevosen. Kolmas toivomus olisi.. En minä tiedä, että ilmastonmuutos loppuisi?

Sponsoroitko ensi vuonnakin jotain kisoja?
- Kyllä, jos kaikki menee hyvin on ensi vuonnakin Kisamatkalla-cup! Lisäksi haaveilen muutamasta luokkasponsoroinnista, mutta se jää nähtäväksi.. 

Missä näet itsesi 10 vuoden päästä?
- En tiedä. Olen niin jumissa että pelkään katsoa kymmenen vuoden päähän. Haluisin silloin olla parisuhteessa, ehkä jopa naimisissa ja lapsikin saisi jo olla. Mutta en tiedä, nämä on semmoisia asioita, joita mietin vähän kauhulla! Hyvässä lykyssä olisin miljonääri ja pitäisin omaa hevostilaa!

Millanen talli ja piha teillä on? 
- Tavallinen pieni maalaistalli, kolmen hevosen talli, iso tarha ja pieni peltopläntti mikä on monta vuotta halunnut itsestään kentän. Ehkä joskus!

Asutko yksin?
- kyllä asun. Asun itse kuitenkin eri paikkakunnalla, mutta vietän esimerkiksi sairaslomani äidillä Ypäjällä.

Mitä teet vapaa-ajalla kun et ole tallilla?
- Istun koneella, tapaan kavereita, käyn uimassa, lenkkeilen. Normaalisti ei minulla ole vapaa-aikaa, olen töissä tai tallilla!

Mikä on sun suosikki herkku?
- Hulluna kaikkiin herkkuihin. Aino-jäätelö!

Mihin kouluun menit peruskoulun jälkeen?
- Peruskoulun jälkeen menin lukioon urheilulinjalle, mitä suoritin yhteistyössä Lounais-hämeen ratsutilan kanssa. Pääni ei kuitenkaan kestänyt lukion paineita (koska sain mittapuullani liian huonoja numeroita) ja lopetin lukion ja jäin Ratsutilalle töihin. Tein sitä jonkun aikaa, kunnes aloin ajamaan pulla-autoa ja siitä puolen vuoden jälkeen menin Logistiikka puolelle amikseen. 


Haaveksitko nuorempana pääseväsi joskus samanlaiseen tilaan ja "asemaan" kuin mitä nyt olet hevosten kanssa?  Millaiseta elämästä haaveilet nyt, vai onko tämä juuri sitä mitä tahdot?
- Olen aina ollut sellainen jalat maassa tyyppi. Minulla on ollut aina unelmia ja olen saavuttanut niistä unelmista useita. En usko nuorempana edes osaavani unelmoivan pääsemäni tälläiseen elämäntilanteeseen missä nyt olen. Tämän hetkiseen elämäntilanteeseen olen todella tyytyväinen. Aina on elämässä asioita jota haluaisi lisää tai mitä haluaisi pois, mutta en voi sanoa olevani tyytymätön!

Onko sinulla kosketusta tai kokemusta ahaltekeistä, onko sinulla millainen mielipide näistä hevosista? Pystyisitkö kuvittelemaan itsesi kisaamaan tekellä esim. kenttäratsastuksessa?
- Muutamaa kuvauskeikkaa enempää ei ole kosketusta ahaltekkeihin ja voin sanoa ettei minulla ole oikein minkäänlaista mielipidettä. Tavallaan ne ovat kovin hienoja, ylväitä hevosia, mutta pidän niitä samankaltaisina kuin koiraroduista vinttikoiria. Minun silmään ne ovat aina vähän turhan solakoita. En näe kuitenkaan estettä miksen pystyisi tämän rodun edustajalla starttaamaan kenttäratsastuksessa :)

Tunnetko eteneväsi sopivaan tahtiin ratsastuksesi kanssa, vai tuntuuko sinusta että jumitat paikallaan/etenet liian nopeasti? Miksi sinusta tuntuu siltä?
- Etenen siihen tahtiin kun olen antanut itselleni mahdollisuuden. Koska olen todella kiireinen, en voi vaatia itseltäni - tai hevosiltani - nopeampaa kehitystä. Etenen sopivasti ja pidän harrastuksen minulle mieleisellä tasolla. En halua astua liian isoihin saappaisiin :)


HOX! Nämä kysymykset oli jostain syystä mennyt roskapostiin, mutta onneksi huomasin ne ja nyt vastaan vielä hieman jälkijunassa näihin (päivitetty 8.10.2014)

Millaista sileää treeniä teet hevosten kanssa? 
- Melko vaihtelevaa. Yleensä perusjumppaa, siirtymisiä, nostoja, erilaisia väistöjä ja taivutuksia. Pyryn kanssa paljon enemmän vastalaukkaa. Yleensä teen sen verran ja sitä mikä tuntuu sillä hetkellä hyvältä tai mihin viime kerralla piti puuttua (jos vaikka hieman hitaampi pohkeelle, treenataan hevosta nopeammaksi jne.).

Valmennatko ketään/valmennatko ylipäätään ollenkaan?
- Muutamaa ratsukkoa.

Miten suosittelet aloittamaan maastoesteiden hyppäämisen? Mitkä ovat helppoja ensimmäisiä esteitä?
- Kun rataesteillä on varmuutta ja hevonen hallinnassa, voi käydä jonkun osaavan maastoestevalmennuksessa. Yleensä helpompia ovat perustukit ja banketti. Itse pidän varsinkin banketista hieman kokemattomamman hevosen kanssa, sitä voi tulla ihan rauhallisessakin askellajissa ilman painetta.

Mikä kypärä sinulla on?
- GPA Garbone ja Lami-Cell Swarovski V-Air

Mikä Hevosopiston kentistä on sinun mielestäsi paras? Entä maneeseista?
- Itse pidän estekenttänä parhampana juhlakenttää ja koulukenttänä paras on hiekkalaatikko. Maneeseissa hyödynnän eniten haimi-hallia :)

Missä hevosesi ovat tallipaikalla/jos ovat kotona, onko teillä vieraita hevosia?
- Kotona, ei ole muita kun omat hevoset.


Jäikö jokin askarruttamaan mieltäsi?
kysy kommenttiboksissa mieltäpainava kysymyksesi niin vastaan siihen parhaani mukaan!

Kommentit

 1. hyväm postaus! millon tulee linkkaa blogisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kun ehdin tekemään :) Blogien läpikäyminen olikin isompi projekti kun aluksi uskoi!

   Poista
 2. Hyvin kerrottu vastaukset ^^ Eikö teidän kaikki hevoset olekkaan teillä kotona? Vai onko Pyry ja Alli jossain täyshoitotallilla?
  Pikaisia paranemisia sun jalalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on kotona :) ollaan kuitenkin laskettu sellainen "tallivuokra" summa, jolla saa yhden hevosen kulut kustannettua (ruuat, kuivikkeet, heinät, sähköä..) jota sitten maksan aina äidin kanssa yhteiselle nk tallitilille :)

   Poista
 3. Kiva postaus !

  Missä tallilla pyry ja alli asustaa?
  Kuka auttaa tallilla jos itse et ehdi? Siis jos esim sun äiti ei pääse auttamaan ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevoset asuvat meidän äidin pihassa, eli äiti on oikeastaan aika kiinni hevosissa. Tallitöissä auttavat pääasiassa tallitytöt Jenna, Aliisa ja Pilvi aina kun en itse pääse. He ovat nyt myös auttaneet nyt sairaslomani aikana liikutuksissa :)

   Jos äiti ei pääse niin tallitytöt tai isäpuoli hoitaa. Isäpuoli liikuttaa myös melko usein Pyryä tai Mollaa ajaen :)

   Poista
 4. "Vähävaraisista lahjakkaista ratsastajista..." Miksi luin ton kaks kertaa: "vähärasvaisia linjakkaita ratsastajia"!? :'DD ehkä olisi aika mennä nukkumaan.....

  VastaaPoista
 5. Onko Pyry siis omasi? :)

  VastaaPoista
 6. Ohhoh, enpäs ole kyllä koskaan edes ajatellutkaan että minkä ikäisiä sun hepat oikein on :o Täytyy sanoa että yllätyin Mollan olevan 17, sehän näyttää ja vaikuttaa melkein kymmenen vuotta nuoremmalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, Molla on kyllä todella oikein turbomummo :D

   Poista
 7. Pakko kysyä, että miten ja millä teet noi klippaus kuviot, ne on niin hienoja että tekis mieli tehä omalle friisiläisellekkin joku kuvio, kun se klipataan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin piirretään paperille, sen jälkeen leikkaan paksummalle paperille kuvion (ei pahvia, sellaista kiiltävää paksua paperia), klippaan sen kanssa niin paljon kun pystyy ja vapaalla kädellä vielä sitten tekee tarkemmat rajat :)

   Poista
 8. Saako udella mikä sairaus sun äidillä on? Kuulosti surulliselta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En viitsi ihan koko sairaskertomusta tänne laittaa, mutta diagnosoituja on fibromyalgia ja dissosiatiivinen motoriikkahäiriö (lähinnä somatisaatiohäiriö). Mitä sillä nyt ei oikein jalat ja kädet toimi kunnolla, voimattomuutta ja kipua jne. Kaikkea pientä ja vähän isompaa :(

   Silti se vaan jaksaa hymyillä ja hoitaa hevosia vaikkei saa useampina päivinä edes satulaa selkään, on sekin aika teräsmimmi! ♥

   Poista
  2. Sulla on kyllä fantastinen asenne kaikkeen, vaikutat olevan positiivinen, ahkera ja rehti! Ei uskoisi että olet noin nuori.

   Ihana kun vielä vähistä varoista sponsoroit kisojakin :)
   Toivottavasti pääset pian takaisin treenin makuun.
   T. Karoliina

   Poista
  3. oi kiitos ihanasta kommentista! :)

   Poista
 9. Ootko tulossa katsomaan HIHsiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, tänä vuonna minulla ei ollut varaa lippuihin ja yritän säästää turkin matkalle muutaman pennosen :)

   Poista
 10. ois kiva jos tekisit semmosen "yhteenveto" postauksen allista, mistä lähdettiin liikkeelle, missä ollaan nyt, nyt kun kerran kenttäkausikin on tältä kisakaudelta jo ohi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pian tulee vuosi yhteiseloa taakse, joten silloin tulossa vuosi postausta :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov