Siirry pääsisältöön

Pohjalta on vain suunta ylöspäin

Eli nyt ei muuta kun täysillä auringon valoon!


En nyt ehtinyt leikkailemaan eiliseltä muita kuvia niin otin tuon instagramista. Vaikka se antaakin ehkä täysin väärän kuvan, sillä me saatiin paljon onnistumisia myös!

Aloitetaan siitä että tosiaan homma lähti alamäkeen sen jälkeen kun tehtiin sitä jumppatehtävää. Kun lopulta päädyin esteen sekaan leuka edellä, sen jälkeen en saanut tammaa enää oikein mistään esteestä yli. Siinä oli sitten koko luottamuksen edestä käytetty epäonnistumiset. Kuitenkin Ypäjän kisoissa saatiin yksi ihan hyvä rata alle, mutta sitten alkoi mietityttämään tuo jarru ongelma ja siihen lähdettiin nyt tällä kertaa hakemaan ratkaisua. 

Itseasiassa reaktio maneesissa noilla kuolaimilla oli juuri sellainen kun osasinkin odottaa. Verkassa tamma oli kivan letkeä ja kaikki meni ihan hyvin. Mutta heti kun tultiin puomeille siihen minun määräämään tahtiin, alkoi tuo pelleily. Videolle ei tullut edes sitä alun pahinta settiä kun äiti jäi suu auki katsomaan kun tamma oli ihan pöheli! Kun huomasi ettei tuo pystyyn hyppääminen auta, teki aina hypyn eteen ja siitä pukitti. En voinut kun nauraa siellä selässä, niin tyhmältä se tuntui :D

Sitten kaikki tulikin jo videolle. Tosiaan tarkoitus oli vain kokoajan edetä. Ajatus vain eteen, ihan sama miten istun, ihan sama mitä laukkaa se menee, ihan sama mihin suuntaan - tai siis tietenkin sinne minne sanon, mutta ymmärtänette pointin. Kunhan se ajatus oli vain eteen, pomppimiset pois ja eteen. Videolla ensimmäiset 4 minuuttia onkin sitä _eteen_ ajatusta ja sen jälkeen alkoi jo homma hieman sujumaan. Halusin tehdä aluksi paljon puomeilla ja sitten nostaa pikku hiljaa. Vikalla kierroksella esteet oli metrin luokkaa ja homma alkoi jo siinä vaiheessa rullaamaan ja ei sitä pomppimista enää niinkään ollut! Eli toistoja toiston perään.

Itse olen todella tyytyväinen. Saatiin monta ongelmaa jo nyt korjattua ja nyt on hyvä jatkaa taas hienosäätöihin. Ensinnäkin ensimmäinen huippu juttu oli jarrut! Tamman mielestä se ei ollut kivaa, mutta kuskilla oli paljon mukavampaa kun ei tarvinnut kiskoa ja meno tasoittui huomattavasti. Toinen huippujuttu oli ehdottomasti loppua kohti parantuvat suoritukset. Kokoajan tamma ja minä hiffasimme taas sitä juttua.

Nyt mitä lähdetään tästä parantamaan on se että saadaan tammaa vielä rohkeammin hyppäämään kauempaa. Sillä on hieman huono tapa rynnätä ihan juureen jolloin puomit tulee mukaan. Tätä korjataan jo sillä että kun saan alkaa vaikuttamaan laukkaan ja lyhentämään laukkaa teräväksi. Eli lyhyttä terävää laukkaa, lyhyt löysä onnistuu jo ;) Nyt kuitenkin tällä kertaa se idea oli vain ja ainoastaan edetä ja siinä onnistuttiin, joten tästä ei voi muuta kun jatkaa eteenpäin, uudestaan ylös kuopan pohjalta!

Kommentit

 1. Huimaa kehitysta on jo teillä tapahtunut :) Kyllä se siitä treenamisella vielä vaan paranee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee, pikku hiljaa! :) Nyt kun vielä saataisiin muuten treenauspuitteet kuntoon niin varmasti lähtis nopeammin paranemaan.. Kesää odotellessa! :)

   Poista
 2. Nyt on kyllä pakko kommentoida :D Siis Wau, ihailen todella sitä, miten ratsastat hieman haastavampaakin hevosta ja pysyt suunnitelmissasi! Mahtava nähdä miten olette kehittyneet. Tekstejäsi on myös mukava lukea, kun kerrot asioista rehellisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kuulla että pidät! :) Parhaani yritän ja pikku hiljaa tässä ratsastaessa oppii enempi ja enempi!

   Poista
 3. Hyvä Senni, just näin! :)) eteen, eteen ja eteen, se on ainoa ratkaisu, ihan sama mitenpäin siellä itse istuu tai miltä näyttää kunhan temppuilut loppuu! :)
  Vieläkun hyppy lähtisi vähän aikaisemmin kuten sanoit niin pysyy puomitkin varmasti paremmin ylhäällä, tsemppiä!
  Olisi kivaa nähdä Allin irtohyppäävän, oletko ajatellut irtohypyttää sitä jossain vaiheessa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, heti kun päästään tamman kanssa samalle aaltopituudelle siitä kuka määrää sen tahdin niin päästään hieno säätämään :)

   Valitettavasti irtohypyttämään ei pysty puitteiden takia, mutta jos vaan joskus on mahdollista niin sekä Alli että Pyry pääsevät hyppäämään irtona :)

   Poista
 4. hahha, mun ex-ravurikin menee nuo puomit paremmin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DD pakko sanoa, tempperamenttinen tamma on! mut kyl se siitä ;) luulisin ainakin

   Poista
  2. eiiiköhän tästä pikku hiljaa :)

   Poista
 5. Hienosti! Nousujohteinen suoritus! :)
  Blogisi on todella kiva! :)

  VastaaPoista
 6. Tällä hevosella on kyllä todella omalaatuinen tyyli! Kyllä siitä kuitenkin huomaa, että se innostuu esteistä ;) Hienosti ratsastettu myöskin.

  VastaaPoista
 7. Loppua kohden parani tooosi paljon! Ihan kuin hevonen olisi vaihtunut ;)
  Kannattaa kun heppa alkaa pomppimaan vielä istua penkissä, itelle käyny niin, että kun olen ollut kaulalla jo lähes varmana pystyyn nousemisesta, heppa vetää jäätävät pukit ---> löydän itseni hiekasta :D Minulla auttanut kans saman tyyppisellä hevosella, että pidän käden vakaana , mutta silti ajattelen eteen. On herkkäsuinen, ja kaikki ylimääräinen saa sen pomppimaan yhä enemmän.
  Olette kehittyneet valtavasti alkutilanteesta ja sitä on mukava seurata! Tsemppiä :)

  VastaaPoista
 8. Pakko kommentoida, kun itsellä on kanssa tuollainen herkkistamma. Minulle kävi samanlailla kuin sinulle, vaadin herkkikseltä liian paljon yhdessä valmennuksessa. Tuloksena, ettei se suostunut kuukauteen liikkumaan ratsastaessa. Positiivista oli, että kun se alkoi taas luottamaan ja liikkua niin toimii paremmin kuin koskaan. :) Tsempit teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia! :) Toivotaan että meilläkin alkaa Allin kanssa sujumaan paremmin!

   Poista
 9. Wau! Muuta ei pahemmin voi nyt kyllä sanoa :D Sait tosi hyvin ratsastettua Allin pois tuosta pystyynhyppytilastaan ja yhteistyö näytti muutenkin jo tosi hyvältä ja yhtenäiseltä. Olitte jo paljon paremmin samalla ajatuksella menossa :) Mielellään tulee tosiaan lähelle, varsinkin okserille. Auttaisiko esimerkiksi kavaletti n. 6-7m esteen edessä? Tai vaikka maapuomi, joka olisi hieman normaalia kauempana esteestä? Täydellisyyttä toki ei voi vielä ihan tavoitella mutta ero on nyt jo huomattavissa hienosti teidän menossa! Nyt tsemppiä ja jatkakaa samaan malliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia! :)

   Kyllä näitä tehtäviäkin tullaan tekemään, meillä vaan tämä "onnettomuus" sattui juuri kavaletti-okseri tehtävällä ja haettiin tässä ainoastaan varmuutta takaisin. Eli kyllä näitä aletaan hiomaan, mutta kaikkea vaan ei voi tuon kanssa heti vaatia, menee muuten herne oikein syvälle nenään :D

   Poista
 10. minusta on aivan mahtavaa, että Alli on tuommoinen tempperamenttinen lehmä :D Koska tuossa jos missä opit tuntemaan Allin kunnolla ja et ainakaan pääse liian helpolla.. tsemppiä treeneihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) itse tykkään kyllä kanssa kovin tamman luonteesta! :D

   Poista
 11. Ei mulla muuta kuin, että HYVÄ! Hienosti meni.

  VastaaPoista
 12. hienosti meni vaikka vähän inostuttiin

  VastaaPoista
 13. Oot kyllä niin pitkäpinnainen! Samaa mielentyyneyttä toivoisi löytyvän enemmän ihmisiltä!
  Meillä toi juuren kaivautuminen oli myös iso ongelma, mutta ponnupuomit vaan ihan reippaasti esteen eteen, niiden pienimpienkin, niin homma sujui :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi kiitoksia :) Juu, niitä aletaan käyttämään heti piakkoin, kunhan nyt saatiin varmuutta hieman!

   Poista
 14. Mikset käytä ponnistus puomia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä käytetään kun niiden aika tulee.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov